Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

Uvodnik

(Pr)osudite sami

 

Nema slobode bez zatvora

 

Milovan Brkić

 

Kada su pred dželata izveli Jovu Stanisavljevića Čarugu, vođu hajdučke družine Kolo gorskih tića, osuđenog na vešanje presudom Sudbenog stola (suda) u Osijeku, on se obratio prisutnim i radoznalim građanima rečima - Moj naklon krvniku, zbogom narode, Čaruga putuje!

Ako se formira nova Vlada Srbije, od nje međunarodna zajednica očekuje da bez odlaganja privede zakonu nekoliko hiljada mafijaša koji su od dolaska DOS-a na vlast opelješili Srbiju za preko 50 milijardi dolara.

Oduzimanje slobode čoveku, u svakom slučaju, koban je čin, i država primenjuje represiju prema građanima tek kada je to nužno, da se ograniči njihova aktivnost u ugrožavanju uspostavljenih normi ponašanja.

U totalitarnim režimima zatvori se pune nepoćudnim građanima, protivnicima diktatora i njegove strahovlade. Sećam se da smo bivši predsednik Boris Tadić i ja u mladosti, odlazeći u zatvor, često citirali Lenjinovu tezu, da, što su zatvori puniji, sloboda je bliža. Jer, beda građana rađa revoluciju, tvrdio je stari dobri Karl Marks!

Eh, s nostalgijom se sećam tih vremena, kada smo i Boris i ja verovali u društvo socijalne pravde, i kad smo bili spremni da ostarimo u zatvorima za tu ideju.

Nisam ni sanjao da ću ikada u svom životu poželeti da Borisa vidim u zatvoru, da mu pošaljem paket i tajnu poruku preko stražara.

Sva je prilika, već prvih dana septembra, da će srpska vlada morati da se odredi prema zahtevima iz centara moći da privede zakonu, odnosno da krivično-pravno, kako to oni kažu, sanira dosijea, većeg broja dosadašnjih nosilaca najviših funkcija javne vlasti.

Među njima je Boris Tadić, među prvima viđen za hapšenje. Količina novca koju je, kako tvrde upućeni, opljačkao bivši predsednik Srbije, meri se milijardama.

Zbog konačnog rešenja korupcije, i privođenja zakonu dosadašnjih drmatora, tako dugo se i kilavi sa formiranjem nove Vlade Srbije.

Novoizabrani predsednik Tomislav Nikolić je, i prilikom inauguracije najavio svoju posvećenost uspostavljanju ravne države i kažnjavaju odgovornih za nezavidan položaj u koji je država i nacija dovedena surovim pljačkanjem koje su izvršili najviši državni funkcioneri.

Sećam se, u to vreme šokantnog naslova u Večernjim novostima - Uhapšen Hakija Pozderac! Građani su bili, prosto rečeno, zatečeni. Zar tako visoki funkcioner, pa u zatvor! Hapšenje, pod optužbom za korupciju u bivšoj državi, bilo je nezamislivo, mada ni visoke korupcije nije bilo.

Znam da će milion onih koji su glasali za Borisa i na ovim izborima, biti šokirani vešću

 - Poštovani gledaoci, prekidamo program da saopštimo najnoviju vest koja glasi: Policijski službenici Policijske uprave za Beograd priveli su pre pola sata dežurnom sudiji Višeg suda u Beogradu bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića, njegove saradnike Vuka Jeremića, Miodraga Rakića, Nebojšu Krstića, Dragana Šutanovca i još pedeset lica, zbog osnovane sumnje da su, udruženi u zločinačko udruženje, proneverama, prevarama i pranjem novca, oštetili budžet Srbije i njenu imovinu u ukupnoj vrednosti od preko deset milijardi...

Ako se iz sudnice javi i reporter, čućete i glas čoveka koji galami na sudsku stražu i traži da se prema privedenim ponašaju s pažnjom i čovečnošću. E, taj čovek biću ja!

Iako znam da bez Borisovog odlaska u zatvor nema slobode za Srbiju, braniću i svojim životom i dušom njegovo pravo na pošteno suđenje, koje će pokazati da smo i mi sami, saginjući se pred svakom vlašću, doprineli da oni u pljačkanju izgube svaku meru.

 

 

 

  

www.milovanbrkic.com

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane