Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Otimanje

Otimanje

Prljavi poreski rukovodioci zagaðuju i sopstvenu službu

 

Robija i njegovi kumovi

 

U oèekivanju najavljenih kontrola nove vlasti u Poreskoj upravi Centra Beograd njeni funkcioneri èine sve što mogu da prikriju svoje dugogodišnje marifetluke kojima su državni budžet oštetili za desetine miliona evra koje su strpali u svoj džep. Tako veæ hapšeni direktno filijale Zemun Èeda Barjaktareviæ i dalje može da ostane na funkciji kako bi lakše uništio dokaze, ali se zato sa posla udaljavaju pošteni inspektori koji mu smetaju u tom neèasnom poslu

 

Milica Grabež

 

Direktor zemunske filijale Poreske uprave Èeda Barjaktareviæ ima simpatièan nadimak - Robija. Dobio ga je kada je u novembru 2011. godine uhapšen zajedno sa još osam inspektora iz Poreske uprave zato što su svojim nezakonitim radom oštetili budžet Republike Srbije za šest miliona evra. Cela ta šteta je nastala samo mahinacijama u jednoj jedinoj firmi - zemunskom Navipu.

Dok su pomenuti inspektori predvoðeni svojim direktorom sedeli u istražnom zatvoru, direktor filijale Vraèar Dušan Ljubièiæ  tražio je od direktora ostalih filijala da se sakupi novèani prilog kao pomoæ uhapšenima, kao i da im novèanu pomoæ pruži i sindikat. Ljubièiæ, koji ima kuæu u beogradskom naselju Cerak, ali i još jednu od 400 kvadratnih metara u naselju Resnik, apartman u Haniotiju, u Grèkoj, benzinske pumpe u Republici Srpskoj i ko zna šta jo, ima moguænost da vrši pritisak na direktore ostalih filijala, jer je ne samo kum direktora Poreskog centra Beograd Dragana Ristivojeviæa, veæ i njegova desna ruka i èovek od izuzetnog poverenja...

I pored toga, njegov zahtev da se  finansiraju osumnjièeni za tako veliku zloupotrebu službenog položaja po filijalama i sindikalnim organizacijama, glatko je odbijen. Posle togam, Ljubièiæ zajedno sa svojim kumom kreæe u premeštanje i šikaniranje onih koji su mu se u vezi ove stvari najviše suprotstavili.

U meðuvremenu su bili republièki izbori na kojima je Demokratska stranka otišla u opoziciju, a moguæe i u istoriju. Pored direktora beogradskog Centra poreske uprave, Ristivojeviæa, i svi direktori filijala su viðeni èlanovi žute stranke, pa tako i Robija iz Zemuna, koji je uprkos privoðenju i pokretanju kriviènog postupka ostao na funkciji. Onda nastaje panika da æe nova vlast da poène sa temeljitom èistkom po Poreskoj upravi, pa funkcioner naprasno odluèuju da poènu savesno da rade.

Zajedno sa naèelnicom terenske kontrole filijale Zemun Ljiljom Arsiæ, on je prikrivao predmet jednog preduzeæa u kome su otkrivene brojne nepravilnosti zbog èega je isti morao odmah da bude zatvoren. Vlasnik je, meðutim, imao odgovarajuæu vezu, pa mu se ništa nije desilo do posle izbora kada predmet isplivava na površinu i neko poèetkom jula odluèuje da pokrene disciplinski postupak protiv Robije i Arsiæke. Osim toga ništa se znaèajno nije dogodilo, èak ni tada Robija ne biva suspendovan sa svoje funkcije.

Dok rukovodioci koji umeju da prihod dele sa kumovskim parom Ljubièiæ i Ristivojeviæ, bezbrižno mogu da ostaju na funkcijama, dotle pošteni radnici koji odbijaju da reketiraju poreske obveznike bivaju sklanjani po svaku cenu. Takav je i poreski inspektor Dragan Velimiroviæ koji je takoðe svojevremeno vršio inspekciju u Navipu, ali se njegovo ime ne pojavljuje na nalozima za hapšenje.

Velimiroviæ je korektno i po zakonu radio i u ostalim sluèajevima, pa je tako postao trn u oku Robije i Ljubièiæa. U pomoæ im priskaèe i šefica odseka za ljudske resurse Bosiljka Grubješiæ, poznata po tome da govori pet jezika (srpski, hrvatski, bošnjaèki, stari crnogorski i ovaj novi sa šæ i šj), kao i po svojim dvorskim manirima kada strankama odgovara koristeæi fraze: "Jebe mi se" i "Neæe da može". Ova oèigledno izuzetno pametna trojka, 15. januara 2010. izdaje rešenje broj 119-18/2010-05-8002 kojim je Velimiroviæu dat otkaz zbog "nezadovoljavajuæih rezultata rada".

Ovo rešenje Velimiroviæ lako poništava na Upravnom sudu u Beogradu koji obavezuje Poresku upravu da ponovo odluèi i donese novo rešenje. Trojka predvoðena Ljubièiæem ovo shvata doslovno, pa 20. decembra 2011. godine izdaje skoro identièno rešenje u kome su jedino izuzeta dva reda u odnosu na ono sudski poništeno.

Novim rešenjem je Velimiroviæev rad ponovo ocenjen kao "nezadovoljavajuæi", ali ovog puta mu nije prestao radni odnos?! Kakva je to logika, znaju samo Ljubièiæ, Robija i Bosiljka, idejni tvorci ovog šikaniranja. U svakom sluèaju, i ovo rešenje je na sudskoj proveri.

Za razliku od privoðenog direktora filijale, inspektor Velimiroviæ do daljnjeg ne može da radi, a sliènim šikaniranjima su izloženi i ostali pošteni radnici filijale Zemun, koji tu predstavljaju veæinu. Tako je omoguæeno jednoj grupi neèasnih poreskih inspektora da može što lakše da reketira poreske obveznike. Naravno, glavne žrtve su èasni i pošteni poreski službenici i ugled ove službe uopšte...

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane