Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Tabloid je pozvan

 

šabac

 

Pod Milošem, pa na njemu

 

U šapcu postoji Viša pedagoška škola, pa dobar deo svršenih srednjoškolki koje ne odu na ozbiljnije studije upiše pomenutu školu. Biro za zapošljavanje u šapcu je prepun vaspitačica i učiteljica. A onda je gradska vlast učinila sve da ovo postanu značajna zanimanja, bez kojih se ne može.

   Poslednjih godina se zapošljavanje u šapcu sprovodi kao i u celoj Srbiji: politička podobnost (najbolje je biti član DS-a), davanje para onima koji odlučuju, ali neke kandidatkinje moraju da prođu i specijalnu proveru od strane uticajnih članova žute stranke. Mnoge nezaposlene je proveravao lično načelnik okruga Svetomir Vešić, a neke su na kontrolu išle kod gradonačelnika Miloša Miloševića. Kandidatkinje koje bi uspešno prošle ovaj specijalni tretman i danas su zaštićeni kadrovi u pozorištu, opštini, školama, vrtićima...

   Kada je za direktora predškolske ustanove postavljena vaspitačica Marica, svi su se pitali kakve to kvalifikacije ona poseduje. Posle se saznalo da je nju "proverio" pomoćnik gradonačelnika Vlada Trifunović, a on je sigurno kvalifikovan za taj posao, jer je po struci autolakirer.

   Učiteljica iz sela Mrđenovca Ceca Smiljanić već je treći mandat direktorka škole, uprkos tome što je osuđivana i što je kolektiv ne želi. Ona uživa bezrezervnu podršku gradonačelnika i zauzvrat zapošljava svakog koga on pošalje.

   Neke učiteljice su na "proveru" išle kod člana Gradskog veća Sovranija čonjagića, a jednu od njih iz Cerovca on je progurao da postane direktorka škole. Problem je nastao kada su Sovranijeve miljenice došle u sukob, o čemu je pisala čak i lokalna štampa. Na kraju se sve srećno završilo, pa je jedna od njih , učiteljica iz sela Zablaće, postala načelnik službe u Opštini, a svom mužu je prvo sredila prekvalifikaciju u Višoj pedagoškoj školi, pa ga onda još i zaposlila kod pomenute direktorke Marice. I svi srećni i zadovoljni!

   Skoro sve osnovne škole u šapcu za direktore i pomoćnike imaju učiteljice, a nova vlast je napravila i pomak u ovom kadriranju. Sada je direktorka Kulturnog centra učiteljica, isto kao i direktorka Javnog preduzeća "Stan".

   Isplati se biti učiteljica, posebno kada se prođe "provera" nekog funkcionera.

 

                                       (Ime poznato redakciji)                                                           

                                         

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane