Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

RTV Svetac

 

RTV Svetac

 

Noæni program - pssst, gledaoci spavaju

 

piše Rajko Roki Dvizac

 

 

Sa novinama je sve poèelo. A onda se pojavio radio. Pesimisti su tvrdili da æe radio uništiti novine.To se nije dogodilo. Najzad se stigla televizija. Ponovo su se oglasili dežurni namæori predviðajuæi da æe televizija potpuno ugasiti i radio i novine. Pa pobogu,televizija ima i sliku i ton (reè), to jest -  ubedljivu nadmoæ. Proroci su opet omanuli u svojim prognozama. Jedino što se stvarno dogodilo na medijskom nebu je bila podela vremena.Televizija iako emituje program 24 èasa, pravu pažnju gledalaca privlaèi samo u vremenskom tesnacu od 19 do 01 èas (zimsko radno vreme) ili od 20 do 24 èasa (letnje radno vreme).

Preostalo radno vreme je prepušteno radiju. Slušanost je najveæa od 06 do 15 èasova (danju) i od 24 do 06 (noæu). Što se novina tièe, najviše se èitaju  ujutru od 07 do 12 i u poslepodnevnim satima od 15 do 17.

Zašto je televizija kao najbrže i navodno najmoænije medijsko sredstvo propustilo svoju šansu da bude apsolutni gospodar medijskog vremena nad potrošaèima (ljudima)? Prvo, zato što je 24-èasovni program preskup. Drugo, TV stvaraoci su lenji (ili slabo plaæeni) a urednici nemaštoviti ali zato lojalni gazdi te su posle ponoænu prazninu zakrpili silnim reprizama.Važno je da ekran je zvrji prazan.Sasvim drugaèije stvari stoje kad je radio u pitanju. Ako i nema osmišljenog noænog programa, slušaocima ne smeta ako se emituje samo muzika i reklame. Slušaoci radija vole da èuju po sto puta ako treba svoje omiljene pesme. Ali da gledate na televiziji po sto puta jednu te istu seriju ili film, e, to nema prolaza. Ako to, ne daj Bože ipak èinite, znaèi da ste „zaraženi virusom repriza". Onda pod hitno morate da se obratite za pomoæ psihijatru ili bar psihologu. Posledice su štetne po zdrav razum.

 Mic po mic stigosmo do teme ovog broja - noænog programa naših televizija. A kakav im je noæni program? Što se lokalnih i regionalnih televizija najpametnije je da odmah posle 24 èasa da ugase signal (èast retkim izuzecima) i da ga ne pale bar do 18 èasova...

Ja æu to i da naredim èim me ova vlada postavi za èlana nove postave RRA. Jer to je dobro za njih, dobro za gledaoce, a bogme odlièno je za elektrodistribuciju. Skoro ništa bolja nije situacija ni sa televizijama sa nacionalnim frekfencijama.Ako ja „lažem" njihov tv program ne laže. Poènimo redom…

Vikend je  malèice bogatiji (uglavnom reprizama) a radnim danima je noæni program blagi užas - preslikani dnevni program ili pak praznina ispunjena muzièkim numerama.

 Kao ilustraciju sam uzeo subotu 27. oktobar (a mogao sam i bilo koji drugi dan - svejedno, ista bruka). RTS 1 oko pola 12 (noæu) emitovao je film „Redov Rajan" koji je na srpskim malim ekranima „gostovao" bar 20 puta do sada."Odlièno" izabrana tematika, baš da vas odmah otera na spavanje ili da imate noæne more. Odmah nakon toga krenule su reprize dnevnog programa, jedna za drugom.

Navodni noæni program se završava u 05,48 sa „Verskim kalendarom".Zakljuèak - gledaoci trebaju i vikendom da rano idu na spavanje a RTS da ugasi signal,sve do „Jutarnjeg programa". TV Prva - Oni jutro poèinju sa reprizama,nastavljaju ih oko podneva i produžuju posle podne.A noæni program im je 27.oktobra poèeo filmom „Iz Pariza s ljubavlju" (veæ viðeno) i reprizama dnevnog programa.

Sve do 05,00 kada je na programu emisija „Domaæin". Radnim danima tik posle ponoæi na programu je mini izdanje „Noæni žurnal". Lepo smišljen i odraðen kratki program. No, posle toga bežite na spavanje da Vas ne uguše reprize repriza. Zakljuèak - Prvoj je sasvim dovoljan termin od 18 do 14 èasa.

Pink se jedino brine za noæobdije. Od ponoæi do jutra emituje filmove. Pravilo je da film sa kojim poèinju noæni program, obavezno emituju i na kraju dok ne svane rujna zora. Problem je što su to uglavnom veæ  preèesto prikazivani filmovi. Zakljuèak - Mitroviæu, promešaj malo karte i daj neki novi film.

 B 92 - I ovde dan poèinje sa reprizama a noæni program  u 00,00 sa „Sportskim pregledom". Sledi film koji æe se kasnije reprizirati , pa repriza serije „Nikite". A posle toga, oko pola tri sledi ukljuèenje u B 92 info. Zakljuèak - presipanje iz šupljeg u prazno. I vi možete slobodno da iskljuèite svoj signal sve do podneva.

RTV Vojvodina - Taèno u ponoæ program poèinje sa dve reprizne serije „Poaro" i „Uzvratni udarac". Zatim slede reprize dnevnih emisija na èelu sa „Politbiroom". Zakljuèak -  gasite signal taèno u ponoæ.

Studio B - Dan dosadan, prekopiran (prelistavanje štampe jedino drži pažnju). Ponoæ poèinje vestima pa se  nastavlja reprizama serija. Izuzetak su noæni razgovori „Još uvek budni (sa Ivonom") koji ide radnim danom. Ivona  se bar trudi da sivilo i jednoliènost ublaži noænim æaskanjima. Zakljuèak - Ne može Ivona sve sama. Ili joj pomozite ili gasite signal do jutra.

Happy - Veæ od ponoæi nižu se reprize. Od „Lude kuæe" preko „Golog života" do praznine.Zakljuèak - gasi signal, ne troši struju uzalud.

Kad ja, najzad, budem èlan RRA (umesto ovih žutih što otpuštaju radnike a ne kažnjavaju gazde TV Avale) narediæu da oni koji ne prave noæni program moraju da ugase svoje signale. Gledaoci su ionako u to doba ugasili televizore. Pssst - gledaoci spavaju. A bogme i RRA!

 

 

 

podeli ovaj èlanak:

Natrag
Na vrh strane