Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dokumenti

Dokumenti

 

Demokrate obećale, Vučić ispunjava: Srbija će prihvatiti nezavisnost Kosova

 

Velika Vučićeva prevara

 

Svetski poznati sajt heroja antiglobalizma, Džulijana Asanža, Vikiliks, objavio je korespodenciju američkih diplomata o planovima za uništavanje autonomije Srba na Severu Kosova. Američke oružane snage i njihove diplomate ovaj plan vode pod šifrom "Severna Strategija". Za njega zna i potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, ali mu to nije smetalo  da zamoli vladu SAD da ne povlače svoje trupe sa Kosova, navodno, zbog potrebe da "čuvaju Srbe"!

 

Vuk Stanić

 

 

Ministar odbraneu Vladi Srbije, AleksandarVučić, tokomsvoje višednevne posete Americi (decembar 2012.), zamolio je vladu SAD da američke trupe ostanu na Kosovu, iako zna da je Pentagon zajedno sa Albancima pripremao napad na Srbe severno od Ibra, i da taj plan ni danas nije suspendovan. On je, istom prilikom, tu molbu uputio i Leonu Paneti, državnom sekretaru za odbranu.

  Vikiliks, je objavio korespodenciju američkih diplomata o planovima uništavanja autonomije Srba na Severu Kosova. Američke oružane snage i njihove diplomate ovaj plan vode pod šifrom "Severna Strategija".

  Mnogo pre stupanja na funkciju ministra odbrane Aleksandar Vučić je bio upoznat sa američkim planovima. Dokumenta su čak dostavljena i medijima u kojima je Vučić imao uticaj pre dolaska na vlast.  Povlačenje američkih snaga, ili dela njihovih snaga otežalo bi ostvarenje "Severne strategije". Pretpostavalja se da Amerikanci nisu pristupili ostvarenju plana zbog ranijeg ne planiranog povlačenja dela KFORA, koji ne pripada američkim snagama.

Nekom imalo ozbiljnijem srpskom ministru odbrane, koji misli dobro Srbima na severu Kosova, išlo bi u prilog svako povlačenje Američkih snaga, ali...

 Potpredsednik SAD Džozef Bajden se žalio da im je pozicija oslabljena zbog povlačenja dela snaga. Vučić je u izjavama za medije pozivanje američkih trupa da ostanu, pravdao željom da oni zaštite Srbe na Kosovu.

  Istina, više lokalnih komandanata, američkog i drugih kontigenata na terenu, zgroženo je ponašanjem ekstremista prema verskim objektima. Mnogi vojnici KFORA-a samoinicijativno su uzimali u zaštitu srpska groblja, crkve i civile, od albanskih ekstremista. Najviše pripadnici Italijanskih trupa. Na žalost, zvanični planovi i akcije trupa NATO pakta na Kosovu, ne štite Srbe od istrebljenja na tim prostorima.

 "Severna strategija" je plan, koji predviđa napad na Srbe. Sada je i bivši predsednik Srbije Boris Tadić "jako zabrinut" jer Albanci planiraju napad na Srbe severno od Ibra, pišu američke diplomate u dokumentima koja su označena kao "strogo poverljiva", a moguće ih je takođe naći na sajtu Vikiliks. (Dakle, iz ovoga se vidi da je i Tadić je znao, pa je nemoguće da i Vučića o tome nisu obavestili)...

U dokumentu 10BELGRADE19, Serbia: Ambassador's First Meeting with President Tadic", američke diplomate u Beogradu prenele su razgovor bivšeg predsednika Srbije sa bivšim Američkim ambasadorom Meri Vorlik:

  U isto vreme Srbija je veoma zabrinuta zbog planova Prištine da silom uspostavi vlast nad većinski srpskim stanovništvom u Severnom Kosovu. Ako bi takva strategija bila usvojena to bi imalo nepredvidive konsekvence za stabilnost u regionu, reako je Tadić Vorlikovoj.

  Takva strategije ipak je usvojena vidi se iz drugih dokumenata objavljenih na Vikiliksu. Plan pod nazivom „Northern Strategy - Severna Strategija" predviđa da vojnom intervencijom u kojoj ključnu ulogu treba da odigra 10.000 pripadnika KFORA uticaj države Srbije ne Sever Kosova, bude u potpunosti eliminisan, dok će de facto autonomija Srba severno od Ibra biti jednom zauvek ukinuta. Predstavnici Srba sa Severa Kosova biće zamenjeni strukturama i institucijama Vlade Kosova (nepriznate od naše države), dok će svaki uticaj Srbije i njene suverenosti na Severu biti suzbijen, predviđa ovaj plan. (Ranije pomenuta dokumenta)...

  Ambasade glavnih Evropskih sila Sjedinjene Američke države (SAD), Međunarodna Kancelarija i EULEKS , dogovorili su se o „Severnoj Strategiji" koja će detronizovati ilegalne paralelne strukture, i uvesti legitimne, legalne strukture Vlade Kosova, a to su carina, policija i sudovi na Severu Kosova. Vlada Kosova je ovu strategiju usvojila kao svoju i obezbedila za istu sredstva iz budžeta, pišu američke diplomate u dokumentu pod šifrom 10PRISTINA44. Ovaj dokument je njegova ekselencija ambasador u Prištini Kristofer Dell označila kao poverljiv i uputila ga na druge diplomatske destinacije, ali je kao i druga dokumenta ne planirano iscureo na Vikiliks.

  U naslovu dokumenta se navodi da je uspeh na severu ključ za uspešno smanjenje broja pripadnika KFOR-a. U tekstu piše da je planirano smanjenje trupa sa 10.000 na 5.000, ali da se pre tog mora uspešno sprovesti „Severna Strategija".

  KFOR sa 10.000 vojnika odigraće

važnu ulogu u ovoj strategiji, kako bi osigurao dugoročnu stabilnost. Sa 10.000 pripadnika KFOR je sposoban da odgovori na više simultanih incidenata, obaveštava centralu Američka ambasada u Prištini.

  U dokumentu je sekretar ministarstva za Kosovo i Metohiju Oliver Ivanović označen je kao osoba koja je svojim izjavama podizala nivo spremnosti na nasilje. Ivanović je kako tvrde Amerikanci izjavljivao da je ishod „Severne Strategije" neizvestan.

  Da li je upozoravao, ili je samo hteo da pokoleba manje odlučne elemente međunarodne zajednice, Ivanovićeva izjava je koristan podsetnik da pojedini srpski elementi, takve pretnje i taktike smatraju legitimnim, kažu Amerikanci. Američke diplomate dalje tvrde, da savetnik predsednika republike Srbije Jovan Ratković i predsednik Tadić nisu oduševljeni predlogom „implementacije" Severa Kosova. Iz svega ovoga se može zaključiti da naši političari znaju nešto više od domaće javnosti o ovoj strategiji.

  U dokumentu 10BELGRADE25, objavljenom na Vikiliksu, Ratković je obavestio Američku Ambasadu u Beogradu da predlog o integraciji „Severa" poslat od Međunarodne kancelarije ICO, prosleđen od strane Pitera Fejta, a koji podržavaju SAD, nije od koristi!

  Prema Ratkovićevim rečima, razgovaralo se i o vojnoj intervenciji. To je kaže on bio glavni razlog zbog kojeg se Tadić odlučio da se obrati savetu bezbednosti UN 22. Januara.

  Prihvatanje takve strategije može dovesti do nestabilnosti i postati bezbednosni problem Srbije. Taj problem bi mogao da ugrozi Srpski proces demokratizacije i prozapadne orjentacije, rekao je Ratković amerikancima...On je potom diplomatama ove zemlje izložio nekoliko mogućih scenarija za rešavanje Kosovskog pitanja. U jednom od tih predloga Ratković predlaže veće učešće Srbije na Severu i u pet manastira na jugu.

  U tom slučaju Beograd bi prihvatio, ali ne i priznao nezavisnost, kaže Ratković.

   Nova Vlada Srbije, i ministar odbrane Aleksandar Vučić danas se ponašaju baš kao što je Ratković Obećao, dok Vučićev poziv američkim trupama da ostanu deluje kao izjava ranije dogovorena sa Amerikancima.

 

Lažne suze na Rankovom grobu

 

Aleksandar Vučić je naciju obavestio da on ne podržava napade na strane ambasade. Podsećajući nas tako na dečaka koga su političari "napalili" da zapali američku ambasadu. Izmanipulisano dete je tom prilikom poginulo. Vučićev novi pacifistički pogled na svet bio bi za svaku pohvalu, jer nije hrabro napadati diplomate i diplomatska predstavništva.

Nekada davno je čak i Hitler zabranio odredima SA,  napade na strane diplomate. Upravo zato Vučić  duguje objašnjenje, zašto je posle vesti da je Radovan Karadžić uhapšen, organizovao sličnu ludačku pobunu. Tada su radikali lupali grad i jurišali na policiju. Tokom te lažne pobune, koju je Vučić poveo tada kao funkcioner Srpske Radikalne Stranke, poginuo je mladenovački radikal Ranko Panić.

Nikada nije otkriveno ko od policajaca je odgovoran za smrt ovog mladog čoveka. Vučić je dugo vremena u medijima sakupljao političke poene obećavajući da će otkriti krivce. Plakao je na Panićevoj sahrani i obećavao da će uhvatiti krivce. Sada kao čovek koji ima pristup informacijama koje sve domaće službe sakupljaju sigurno je došao i do saznanja za kojima je ranije tragao. Samo još da ih saopšti, Panićevoj porodici, tužilaštvu i javnosti. Tu treba podsetiti i da je Vučić, uredno odlazio na sahrane poginulih dobrovoljaca koje je Srpska radikalna stranka slala na ratišta. Sam Vučić nije ratovao. Da li je to pojavljivanje na sahranama bilo politički motivisano do sada niko nije istraživao. Niko osim njemu nekada omiljenog novinara Predraga Popovića, koji je između ostalog napisao:

- Kao prava zadušna baba, Vučić je lelekao na sahranama svih patriota i nacionalista, gde god su bili novinari i televizijske kamere. Na onaj svet ispratio je generala Radovana Stojičića Badžu, ministra Pavla Bulatovića, Vlajka Stojiljkovića, pa i mladenovačkog radikala Ranka Panića, koji je ubijen na protestu zbog hapšenja Radovana Karadžića, dok se nalazio tri koraka iza Vučića.

 

 

Bajden: "Špansko povlačenje otežalo poziciju KFOR-a"

 

Potpredsednik Sjedinjenih američkih država Džozef Bajden, zamerio je španskom premijeru Zapateru, što je njegova zemlja unilateralno povukla trupe sa Kosova posle proglašenja nezavisnosti ovog dela Srbije. Španija suvereno odlučuje o tim stvarima, ali trebalo je pre povlačenja da nas o tome obaestite i da to prodiskutujemo, rekao je Bajden Zapateru, piše u dokumentima koje je objavio Vilkiliks.

Zapatero je potom objasnio zašto je Španija donela odluku o povlačenju misije, nakon proglašenja nezavisnosti Kosova.

   Baskiski teroristi ubili su više od 900 španaca u pokušajima otcepljenja od Španije. Svaki potez Španske Vlade koji bi podržao razbijanje zemlje u regionalne komponente bio bi politički senzitivan i ohrabrio bi naše separatiste. Zato Španija ne može da nastavi sa podrškom misije na Kosovu.

(Izvor Vikiliks: 09SANTIAGO324, Vice President Biden)

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane