Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zakonopravila

 

Zakonopravila

 

Nema nade za pravnu državu dok vlasti najavljuju istrage i procesuiranja preko medija

 

Hronika najavljenih hapšenja

 

Kada državni organi dobiju zeleno svetlo sa određenog mesta za hapšenja ona će se  najavljivati nedeljama i danima tek toliko dovoljno vremena da se ti dotični političari spreme na miru, da pobegnu, ili da se nagode, spreme odbranu, itd. U kojoj još zemlji osim Srbije tužilac i ministar pravde unapred najavljuju hapšenja, navodeći čak u vezi kojih afera, pita se Tabloidov urednik Josip Bogić, bivši pukovnik Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala

 

Josip Bogić 

 

Nastavlja se beskompromisna borba protiv korupcije sa starim dobro oprobanim direkto rom Miloradom Veljovićem koji je uspeo da i sveznajućeg, svevidećeg i najpametnijeg ikada zabeleženog prvog potpredsednika Vlade, „po seljački" obrlati i ubedi kako je on jedino pravo rešenje. A upravo je takvog direktora Vučić i tražio.

 Pored vođe ekspertskog tima koji je rođenog kuma „naložio uhapsiti" sada je kompletirao tim. Da se ništa suštinski nije niti će se promeniti govori upravo imenovanje direktora policije. Na isti način kao i do sada se hapse neposlušni i disciplinuju preko policije i tužilaštva neistomišljenici, najpre preko novina a kasnije preko institucija. 

I dalje su „naši lopovi dobri" i sve se radi tako da se njihovi postupci prikažu kao dobri a „njihovi lopovi su loši". 

Sada Veljović aktuelizuje sve one predmete koje je inače nalagao da se ne rade. I za to je dobio nagradu i sada šeni kao kuče što je ostao na tom mestu. Setio se da ima nešto trulo u Razvojnoj banci Vojvodine, da se tamo nešto „muljalo" pa naložio sa svojim pajtosima da se preispita Dušan Elezović i družina...Na meti su i Dragan Đurić, Nenad Ognjenović i Dejan Backović i ko zna još ko. Sve ono što sveznajući osmisli, ekspertski timovi kao kasapini odrade i istranžirane biznismene, malo u polutkama, malo u mlevenom mesu, krmenadlama i slično serviraju tužilaštvu za organizovani kriminal. Ucenjeni Miljko Radisavljević nema kud jer će ga odmah proglasiti „žutim", nastavlja dalje kasapljenje dok predmeti ne zastare ili dok se pojedinci ne amnestiraju.

Da je to tako govore i najnovija saopštenja policije gde se navodi: da su inspektori krimi nalističke policije MUP-a Srbije u „saradnji" sa Tužilaštvom za borbu protiv organizovanog kriminala uhapsili deset osoba osumnjičenih za učestvovanje u nezakonitom prisvajanju 328 hektara zemljišta u državnoj svojini. Sa kime to policija „sarađuje" kada Zakon jasno kaže „ko kosi a ko vodu nosi". Tužilaštvo je po Ustavu zakonu jedino ovlašćeno da vrši progon izvršilaca krivičnih dela i ono nalaže svim državnim i ostalim organima šta da se radi, a ne faktički koordinator. I kakava je tu saradnja?

Koliko je prvi potpredsednik i koordinator uzurpirao ovlašćenja tužilaštva primetila je i bivša ministarka pravde Snežana Malović, koja je radila slične stvari sa svojim omiljenim sekretarom Slobodanom Homenom, kada je izjavila u svom prvom intervjuu da novi režim ne pita za cenu u dokazivanju da je prošla Vlada (DS) radila loše i da u tom nastojanju pravi nedopustive greške. Na pitanje oko poređenja sa Aleksandrom Vučićem (u borbi protiv korupcije) izjavila je da je sve što se danas radi za vreme prošle Vlade, započeto, rađeno i u dobrom delu slučajeva bilo privedeno kraju. Tu su i sve sporne privatizacije koje se danas pominju. Samo nije odgovorila zašto su mnogi predmeti bili zamrznuti u fiokama tužilaca dok je ona bila ministarka pravde. A ona i njen kompanjeros Homen su danima isto to radili kao i gospodin Vučić. Samo su novine drugačijeg naziva. 

Prvi i jedini potpredsednik Vlade nije ni trepnuo kada je izjavio da niš ta do sada nije istraživano ni po pitanju spornih privatizacija. Da li je to stvarno mislio ili su mu njegovi najbliži policijski podrepaši to saopštili. Bez obzira na moje mišljenje o podrepašima siguran sam da je gospodin Vučić upoznat do detalja za nekoliko spornih slučajeva koje je još odavno odradio UBPOK.

 Izreći takvu laž bez imalo stida je bedno zbog policijskih službenika koji su nekoliko godina zajedno sa tužilaštvom prikupili dokaze o nečuvenoj pljački Srbije. To što je tužilaštvo ništa nije uradilo, bilo i ostalo samo toljaga u ruci izvršne vlasti je posebno pitanje. Da je Vučić stvarno hteo da istraži te sporne privatizacije mogao je lako da dođe do političara upravo preko tužilaca koji su držali zamrznute predmete u fiokama. Ali nije. Lakše mu je bilo da kaže da ništa nije rađeno.

Malovićka je takođe izjavila da su najave hapšenja, najave istraga i pretkrivičnih postu paka nedopustive kao de je ona poštovala zakone. Vučić u tom delu dosledno primenjuje oprobane metode. U Srbiji danas istrage najavljuje i zakonodavna i izvršna vlast, pa čak i guvernerka zna da određeni biznismeni ne „staju na trule daske", aludirajući na Milana Beka. Po tom pitanju ona se pita na kojim sastancima se o hapšenjima priča ka da pola državnog vrha zna šta će se događati u pravosuđu. Ni u jednoj državi se ne zna i ne najavljuje unapred ko će biti uhapšen. Odgovore na ova pitanja mogao bi dati njen potpredsednik Miodrag Rakić.

 Sudstvo i dalje radi po nalogu udbaša kako reče nedavno Vesna Pešić. Dok su evropljani lustrirali svoje štazijevce i sekuritatee, u Srbiji su udbaši lustrirali sudije i kadije. U ovim evropskim državama najpre su raspustili sve tajne službe, pa su tek tada krenuli u reforme sistema, dok je kod nas obrnuto, sve drugo je uništeno a te i takve službe suštinski su ostale netaknute. U Srbiji se i dalje nezakonito slušaju novinari kao da će „udbaši" slušanjem nešto spektakularno otkriti. A reformisani sudovi sve to tolerišu umesto da kontrolišu. Problem leži u paralelnim strukturama zla i moći prošloga vremena i režima u ljudima iz državnih struktura koji su preživeli 5. oktobar a koji i dalje kao saradnici tajnih službi sede u državnim strukturama Srbije i svim partijama i dele savete šta treba da se radi. 

Nijedna ozbiljna vlast ne najavljuje saslušanje niti hapšenje, a pogotovo ne preko medija. Kada postoji sumnja da je neko kriv, on se sasluša bez najave koja se objavljuje u svim sredstvima javnog informisanja. Međutim, sve ove „novopečene" partije kada preuzmu vlast ponašaju se tako kao da od njih počinje sve i da ono što je bilo pre njih ništa nije valjalo. U tom smislu ni SNS ništa ne odudara od ostalih partija. I mnogi jurišnici ove partije počeli su sa svojim eksperimentima i inovacijama u oblasti države a naročito u oblasti kaznene politike, ZKP-a, a uz to su sve začinili nezavisnim medijima. Kada državni organi dobiju zeleno svetlo sa određenog mesta za hapšenja ona će se  najavljivati nedeljama i danima tek toliko dovoljno vremena da se ti dotični političari spreme na miru, da pobegnu, ili da se nagode, spreme odbranu, itd. U kojoj još zemlji osim Srbije tužilac i ministar pravde unapred najavljuju hapšenja, navodeći čak u vezi kojih afera?

Svi ti pohapšeni provedu izvesno vreme u pritvoru, posle se postupak odlaže u nedogled, neki u međuvremenu odu na onaj svet, neki nisu više za specijalni sud i budu prebačeni u nadležnost redovnih sudova i najčešće oslobođeni ili čekaju zastarevanje krivičnog postupka. Za sve ovo kriv je nevidljivi koalicioni sporazum između vladajućih stranaka na osnovu koga se hapse samo politički protivnici i to se tada predstavlja kao borba protiv visoke korupcije. Kada dođu sledeći niz se nastavlja. A suština ostaje netaknuta.

Da bi se prikrila jedna afera koja ne ide na ruku aktuelnoj vlasti izmišlja se nova i tako sve u krug. Cela politička scena u Srbiji nalazi se u začaranom krugu. Kada dođe do smene vlasti hapse se bivši pa kada oni ponovo dođu na vlast oslobađaju „svoje", a onda oni hapse „bivše", pa posle toga oni oslobađaju svoje. I tako unedogled.

Kome sve ovo treba? Šta ima ko da najavljuje hapšenja? Kokoška najpre snese jaje pa kokodače, a ne pre toga! To što se hapšenja najavljuju preko medija nema veze ni sa strukom ni sa logikom. Zbog toga je potreban Veljović. Sve je isto samo DS-a i Tadića nema!

 

 

A 1.

 

Hajka

 

Sve je dozvoljeno kada su tuđi životi i sudbine u pitanju. Dovoljno je da neko pusti priču u javnost i da se hapse nepodobni. U svemu tome, stiže i svesrdna pomoć od strane BIA-e. Kada se takav sistem bude okrenuo protiv njih, tada će se to nazivati "hajka".

 

GLOSA

 

Nijedna ozbiljna vlast ne najavljuje saslušanje niti hapšenje, a pogotovo ne preko medija.

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane