Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zrenjanin

Zrenjanin

Nazadnjaci u Banatu ubiraju na stotine hiljada dinara mesečno

Džeger svira a kum naplaćuje             

Beda je proces u Srbiji koja uništava sve proizvođače.  Nazadnjačka politika uterivanja straha u narod (gazi čizma), ima utrenirane kolovođe sa vizijom i svim ostalim televizijama ulepšavanja bede običnog čoveka. Nazire li se kraj blamažama prvog (po ugledu na svog vrhovnika) ministra poljoprivrede - made in Zrenjanin, trenutno visoko zaštićenog vlasnika VIP članske knjižice SNS?

Zoltan Horvat

Državni udar na proizvođače mleka u režiji omiljenog Vučićevog kadrovika sa vizijom, logično se nadovezuje na bedu i prostakluk uterivanja politike u građane Zrenjanina. Darko Bađok, novi pokrajinski poslanik SNS, uspešan ulični bokser i sparing partner mladim damama u centru grada, udomio je sebe u fotelju. Još jedan omiljeni lik iz bliskog okruženja Goraba Kneževića, bere lovorike. Tako barem izveštavaju mediji i utrkuju se u ulizivanju aktuelnim gospodarima Zrenjanina.

Zadovoljan je sobom, čak i prezadovoljan, i gradonačelnik Ivan (magistar!) Bošnjak. Gromoglasna racionalizacija gradske uprave svela se na javnu zajebanciju politikanata sa sugrađana, na masovno zapošljavanje novih birokratskih Kurti i Murti, trenutno vernih i odanih nazadnjačkom strančarenju. Gradonačelnik nema vremena za običnog građanina, ali je svetski rekorder po broju funkcija koje obavlja. Nema komisije u režimu gradske u prave gde on ne predsedava ili je istaknuti član. Naravno, članstvo u komisijama, poput zakupa državnog zemljišta, debelo se naplaćuje, pa je apsolutno nemoguće izbrojati sve šuške koje gradonačelnik mesečno ubira.

U svim gradonačelnikovim komisijama gde se naplaćuje lično učešće (lezi lebe da te jedem), je i Dača Dimkić, pomoćnik gradonačelnika za finansije. Ovaj vrhunski uterivač straha među zaposlene, nedavno se odvažio da i kafe kuvarici, sa platom od 20 hiljada dinara i statusom "opasnog izrabljivača para iz gradske kase", zapreti otkazom! Dača predsedava i komisijom za gradski sport gde je uloga Zlatane Ankić, člana gradskog veća za sport i bivše istaknute sportistkinje, svedena na nivo unižavanja.  Zlatana, inače, samohrana majka,  apsolutno je nemoćna, jer sredstva, po sopstvenom ćefu, deli isključivo Dača.

 Usledila je njena ostavka na članstvo u Dačinoj komisiji. Ona je član i još nekih komisija gde se, gle čuda, članstvo ne naplaćuje. Dubravka Bengin - Bulovan,  njena koleginica iz gradskog veća zadužena za kulturu, takođe je član komisija gde se besplatno troši lična energija. Zrenjaninske dame, čista obraza, ponosne su na sopstveni angažman i delimično spašavanje (ne)ugleda obesnih muških kolega.

One, naravno, nemaju pojma da neki zaposleni, jako simpatični vrhuški nazadnjaka, šakom i kapom uzimaju otpremninu i, već sutradan, nastavljaju sa radom u svojoj kancelariji. Desetak hiljada evra se, po prispeću na privatni račun, bratski deli, i svi učesnici u ovom unosnom poslu su zadovoljni. Članice gradskog veća nemaju saznanja ni o preostalim načinima uterivanja novca iz gradske kase u private džepove. Sve nabavke male vrednosti pažljivo su doterane do maksimalnog iznosa, cirka 350 hiljada dinara. Dakle, ako neko od privilegovanih, bliskih Goranu, Ivanu, još jednom Ivanu, Dači, kumašinu Džegeru i još nekolicini, ima ubrzanu "fabus ideju" da se usavršava u korist svih građana Zrenjanina, račun od recimo 120 hiljada dinara iz gradske kase se privilegovanima, očas posla, prepravi u 350 hiljadarki nadoknade...Novac, dakle, legne na privatni račun, oni tako opelješe gradsku kasu, a naivni građani Zrenjanina, koji nemaju pojma šta sve rade njihove trenutne gazde, naprosto ih obožavaju.

Na pitanje, ko uporno i sistematski muze gradsku kasu, Dača hladnokrvno odgovara da sredstava nema, da je situacija izuzetno teška, društvo je siromašno…Naravno, ne kaže da je gradska kasa prazna i zbog oročavanja sredstava svih građana! Kolika je mesečna kamata na recimo 100 miliona dinara u vlasništvu svih građana Zrenjanina, i koje direktorice filijala banaka zadovoljno trljaju ruke, to znaju samo Dača, Goran i Džeger. Gospodin Džeger, Goranov kumašin i jedan od lokalnih vrhovnika SNS, na ime zakupa poslovnog prostora godinama duguje 11 miliona dinara. I, nikom ništa. Jer Džeger ima moćnog zaštitnika, svoga kuma. 

Remek delo je i prvo oglašavanje u javnosti zrenjaninskog Lokalnog antikorupcijskog foruma (LAF) u novom sastavu, sa potpisom Slaviše Vlačića, predsednika. Visoki član lokalnog SNS-a u saopštenju ističe da će, nakon konstruktivnog dijaloga sa svojim partijskim kolegom, gradonačelnikom, citiramo, "raditi na sistematskom stvaranju ambijenta za promenu klime u društvenoj zajednici kao i na stvaranju i primeni neophodnih mehanizama za sprečavanje pojave korupcije u našem gradu na najbolji mogući način". Povodom ovakve najave odlučne borbe protiv sebe samih, Zrenjaninci napeto iščekuju trenutak kada će recimo gradonačelnik, sa sukobom interesa na kub, samom sebi uručiti otkaz zbog korupcije. Taj film od nazadnjaka, naravno, nećemo gledati.      

Mafijaško posedovanje grada i njegovih građana na talasima popularnosti prvog, začinila su i dva odbornika iz redova SVM, Zoltan Halai i Janoš Puškaš pristupanjem vladajućoj koaliciji. Članstvo stranke, posebno građani Mužlje, ogorčeni su odnosom i ponašanjem vrhuške grada prema nacionalnim manjima, i bili su apsolutno protiv savezništva sa nazadnjacima. Međutim, ovaj uglađeni politički duet, po zakonu vlasnici odborničkih mandata, nemaju nameru da dočekaju penzije u odborničkim klupama, pa se već narednih dana očekuje šta im je od naprednijih funkcija spremio gospodin ministar sa kojim su povodom radosnog događaja fotografisani u pozama neopisive lične sreće.

Da je Zrenjanin jedan tragikomičan grad, pokazuju i bilbordi ispod nadvožnjaka na naselju Bagljaš. Na fotografijama se svojim građanima smeje bivši gradonačelnik uz proparatni tekst: Ni Beograd, ni Novi Sad, već moj šef. Za divno čudo, nazadnjaci ove bilborde nisu pocepali i uklonili, što navodi na pomisao da su veoma ponosni na svog šefa.

Da li među funkcionerima ima ozbiljnog sveta i kvalitetnih kadrova? Naravno da ima. Dušan Šijan, načelnik Srednjobanatskog upravnog okruga, profesor po struci, protokolarnu funkciju pretvara u otvorenu kancelariju za dijalog sa svim građanima koji imaju potrebu da se izjadaju i iznesu probleme. Igor Micov, direktor Savremene galerije, profesor filozofije je, takođe, pun pogodak. Skroman čovek, nadasve gospodin, ima odličnu saradnju sa zaposlenima, koji su, najzad, dobili punu slobodu u kreativnom pristupu likovnoj umetnosti.  

 

A 1.

 

Šeik vole paorsku zemlju

 

Građani Zrenjanina, nasamareni od svake vlasti u aktuelnom višestranačju, obraćaju se za pomoć svojim dželatima. Pedesetak paora iz Čente nedavno je protestvovalo ispred Gradske kuće tražeći da uđu u njive u državnom vlasništvu koje su već izlicitirali. Gradonačelnik, inače predsednik komisije za zakup zemljišta u državnoj svojini, kurtoazno im je rekao, po diktatu šefa iz centrale, da će grad upotrebiti sva raspoloživa sredstva. U prevodu, laku noć, prijatno, šeikovi petro dolari zaoraće i njihove njive.

Jedan od brojnih gradonačelnikovih pomoćnika je istovremeno bio na drugoj lokaciji, na zrenjaninskoj pijaci. Nije kupovao banane, već je razgovarao sa pijačarima koji su zatečeni zahtevom JKP Pijace i parkinzi da se povećaju cene pijačarine. Na troškove iznajmljivanja tezgi, parking, korišćenja toaleta i drugih usluga, koriguje se cena. Razgovor je, kako kažu u Gradskoj kući, bio konstruktivan. Konstruktivno će i cene poleteti u nebo, a rukovodstvo zrenjaninske pijace gde se od inokosnih poslovodnih organa ne zna ko je kome bivši, sadašnji i budući direktor, doživeće novo blagostanje. Njima je, ogrezlima u birokratskom tretiranju pijačara na vetru, kiši i ciči zimi, sve bolje, u korist svih građana i građanki Zrenjanina.                              

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane