Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Banat

Zrenjanin bi od propasti mogli da spašavaju samo najbolji Zrenjaninci

Ima nade, ako zapnu-Žika i Rade

Centar Banata, nekadašnji generator privrede Jugoslavije, a danas ruševina, na udaru je provincijskog uterivanja straha u građane. Mediji "vrište u tikvu vlasti", a Zrenjaninci, uglavnom besposličari (radno mesto vredno je suvog zlata), ponašaju se ko palančani pred foto aparatom. Od jutra do sutra "vataju" poze lepih i pametnih, dok im vlast radi...one stvari.

Zoltan Horvat

 

Godinu dana nakon uterivanja nove lokalne vlasti u naglo onemoćali i ostareli narod, nema junaka, nema isturenih, nema jurišnika. Nema ni za leba, al, ipak, ima onih koji ponosno koračaju Zrenjaninom i koje sugrađani prizivaju da se aktivnije uključe u obnovu porušenog od strane obesnog politikantstva. Nedavna Tweeter i Facebook anketa, sa jednim, jedinim pitanjem, ima li spasa srednjem Banatu, i koji to ljudi danas, odmah i sad zaslužuju apsolutno poverenje, dala je (ne)očekivane rezultate.

Prvi pik Zrenjaninaca je magistar Živanko Radovančev, direktor Mlekoprodukta u vlasništvu francuskog Bongrena. Msje Žika, apsolutni autoritet, živa legenda Srednjeg Banata, je čovek u kojeg se kunu svi radnici retko uspešne i zdrave firme. Iza njega je višedecenijski mukotrpan, studiozan, temeljan i kontinuiran rad. Dosledni proizvođač poštenog odnosa prema obavezama, udario je temelje i ovdašnjem izvornom SPS-u. Voleli ili ne stranku kojoj pripada, sugrađani su u anketi jedinstveni u oceni da je gosn Žika najbolje rešenje za gradonačelnika Zrenjanina. Uostalom, svi ozbiljni političari u Srbiji prilikom posete srednjem Banatu, prvo se "nacrtaju" kod Žike.

Zašto ga nema u orbiti? Oni koji ne pamte prošlost, osuđeni su da je ponavljaju. Žika mirno kaže da je došlo vreme, a teško je da teže ne može biti, za mlade snage.

Drugi pik sugrađana, barem po poslednjim anketama, je takođe socijalista, Rade Bulajić, aktuelni predsednik skupštine grada. Žika skromno kaže da ga ne iznenađuje dobar rejting mlađeg stranačkog kolege. Gosn Rade je situiran i porodičan čovek, ekonomski nezavistan od politike, i za godinu dana rada u Gradskoj kući pokazao je liderske sposobnosti koje dižu poljuljani rejting ovdašnjim socijalistima. Vratio je službeni mobilni telefon (mesečni trošak 300 dinara), u proteklih deset meseci "opelješio" je gradsku kasu za neverovatnih 3012 dinara na ime reprezentacije, a ostalo platio iz sopstvenog džepa...

 Prigovori ovdašnjih dežurnih kritičara iz redova opozicije (DS, LSV) da su socijalisti „otpevali svoje", u suprotnosti su sa rezultatima poslednjih nezvaničnih anketa. Više od 1.200 ispitanika decidirano je reklo, Bulajić je danas najbolje rešenje za gradonačelnika. Na pitanje, zašto, odgovaraju, timski radi, zna da zasuče rukave i od svakog ponaosob traži odgovornost za rezultate.

Treći pik sugrađana je Saša Santovac, lider (pomalo zaboravljenih) opozicionih radikala u Zrenjaninu. "Sejač baražne vatre" sa skupštinske govornice i "nečista savest" naprednjaka, uživa poverenje dobrog dela ovdašnje javnosti. Ankete kratko i jasno kažu, radikali jesu u izumiranju, al brate, kad Saša oplete po ovima novima, a sve kaže narodski i ofirano, tada više nema žmurke sa sugrađanima od strane vlasti.    

Četvrti pik sugrađana je penzioner, Vlada Grubanov. Dojučerašnji rukovodilac zrenjaninske lutka scene ovenčane prestižnim nagradama u zemlji i inostranstvu, otišao je tiho u penziju, ali je za sobom ostavio mlad, jak, ozbiljan i sposoban tim koji i dalje briljira na lutkarskoj sceni. Sugrađani ga nisu zaboravili, pamte ga kao izuzetno sposobnog menadžera koji je, kako se navodi, pustio svojoj deci maštu na volju.

Gosn Vlada je stranački antiprotivan, nema ga ni u jednoj stranci, al ga sugrađani, i ovom prilikom, istina nezvanično, prizivaju da se reaktivira i savetima pomogne u spašavanju grada. Nažalost, za poslednjih dvanaest meseci, počev od nadobudnih vrhovnika ovdašnjeg pozorišta, niko nije okrenuo broj njegovog telefona. A možda ne znaju njegov broj "stabilnog" telefona (023 5...).

Peti pik sugrađana je Božidar Vorgić, bivši retko uspešni direktor Narodnog Muzeja. Ova ustanova je pod njegovim rukovodstvom bila najbolja u Srbiji, to mu sugrađani priznaju u svim anketama, ali gradski oci opet prigovaraju da je u  kulturu "uludo ubacio mnogo novaca". Gosn Vorgić, bivši čelnik tima za odbranu Gorana Kneževića je u stranačkoj bagatel kombinatorici smenjen sa funkcije direktora, neki u Muzeju koje je "izmislio" već su mu okrenuli leđa, ali mu podrška sugrađana u poslednjim anketama govori da se kultura u Zrenjaninu, nekadašnjem tradicionalnom bastionu raskošne kulture velikih domorodaca, ne može tek tako baciti kroz banatski pendžer.

Solidan broj glasova od anketiranih pod punim imenom i prezimenom, dobili su i Branislav - Guta Grubački, legendarni vlasnik Zelenog zvona (poželimo mu brzo i uspešno ozdravljenje), Milorad Bjelogrlić, bivši uspešan direktor JKP Vodovod, brat mu Milan Bjelogrlić - Beli, marketinški mag Zrenjanina, Milan Radaković, direktor zrenjaninske Gimnazije, Branislav Vlaisavljević, (bezobrazno skrajnuti) arhitekta - doajen Direkcije za izgradnju i uređenje grada, Ranko Hrnjez i Mirko Malešev, ovdašnje (retko nekorumpirane) sindikalne vođe, Goran Marinković, direktor Kulturnog centra, Aleksandar Marton, dostojanstveni šef zrenjaninskih ligaša, Srđan Kamenković, gospodin, bivši autoritativni direktor Jugoremedije, Ivan Dević, pomoćnik gradonačelnika za strateške investicije (retka sorta, ne troši gradske pare, već ih pravi), Goran Petković, direktor Doma učenika Angelina Kojić - Gina, Ika Tadejin, čuveni vlasnik restorana Banatska koliba, Neša Cvijanović, vlasnik restorana Camel...

Zašto nezvaničnoj listi TOP 5 nedostaju naprednjaci, aktuelne koalicione kolovođe Zrenjanina? Sugrađani, obični, ponovimo s početka teksta, uglavnom besposličari kojima su rijaliti Farma prozor u svet,  uglavnom se slažu da je godinu dana vlasti kratak period za „međusobno upoznavanje". Tim povodom je iz lokalnog vrha stranke za jesen najavljen novi talas u kojem, kako se navodi, neće biti mesta za neuspešne. U prevodu, podmlađivanje na talasima Prvog potpredsednika je neminovnost. Smena generacije ovdašnjih političara šarenog višestranačja je u toku, a već bi septembar mogao da pokaže, da li će se Zrenjaninci zablenuti u novi vatromet ludih i nerealnih obećanja, ili će se početi radovati svakom izlasku sunca.   

Kud se denu opozicija i zašto je trenutno nema među omiljenima? Ma, ko još od sugrađana pamti maj prošle godine i vreme kada su demokratske i ligaške vođe lagodno mislile da će večno harati i vladati Zrenjaninom? Nedavni izbor Predraga Baćka Tomića za predsednika Gradskog odbora DS, inače proverenog prijatelja Gorana Kneževića, proizveo je neželjenu reakciju u redovima malih koalicionih partnera naprednjaka (DSS, Nova Srbija, Jedinstvena Srbija, SPO). Da im se tresu gaće, tresu se, jer žutilo najavljuje veliku koaliciju. Čak i bez socijalista, koje dobri poznavaoci prilika u Zrenjaninu takođe krste, malima.   

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane