Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

 

Su(lu)dovanje

 

Davno izgubljena čast srpskih sudija i državnih tužilaca, i njihova zlodela (5)

 

Kad tužioci prelome, onda njih sklone

 

Srpski sudovi još donose presude ''U ime naroda''. I uglavnom protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu izdavati obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Nažalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost, ni javni moral. Uvek su spremni da za sitnu paru, ili dodvoravanje nekom važnom čoveku iz partija na vlasti, poštenom građaninu otmu stan, imovinu, decu, proglase ga ludim, oduzmu mu poslovnu sposobnost, ili ga drže mesecima i godinama u pritvoru, sve dok ga potpuno ne slome i učine nesposobnim za život. I to sve čine nekažnjeno, za svoj rad primaju najveće plate u državi, a imaju i mnoge druge privilegije. Nova vlast nastoji da pravosuđe potpuno stavi u funkciju zaštite interesa vladajuće klike, suprotno zahtevima iz Brisela da se pravosuđe mora dubinski očistiti od korupcije, nepotizma, nestručnosti i politikantstva

 

M. Brkić

 

Aleksandar Vučić najavljuje da će rekonstruisati  i  veliku nadu Srpske napredne stranke Nikolu Selakovića, jednogodišnjeg ministra pravde. Kao čoveku evropskih manira, deklarisanom pederu, Vučić namerava da Selakoviću ponudi da vodi ''evropske integracije''. (Homoseksualci svih zemalja, ujedinite se!). Ako rekonstrukcija Vlade Srbije po Vučićevom modelu odnese reformatora Selakovića, da li ima nade da se pravda useli u srpske sudove i tužilaštva?

Dodsadašnji (jednogodišnji) ministar Selaković delovao je kao sramežljiv dečko kome su ogromni pederi tek uzeli nevinost. Sa njim se u ministarstvo uselio dobar deo gey populacije iz Srpske napredne stranke. Urušavanje srpskog pravousuđa pod jednogodišnjim mandatom Selakovića, nije samo njegova lična zasluga. Naime, po nalogu Aleksandra Vučića, mašinerija za ''pravljenje para'' koja i dalje deluje (bivša ministarka Snežana Malović, bivši državni sekretar Slobodan Homen, Miodrag Rakić, koji je trenutno odsutan, bivši predsednik Okružnog suda u Beogradu, danas advokat i Aleksandar Vučić, redovno se sastaju i utvrđuju cenu svojih usluga.

Kada se uhapsi neko ko je ''težak'', onda advokat, koji je i član klana, kontaktira advokata žrtve, nudi usluge, saopštava tarifu. Ako uhapšeni odluči da plati, novac se predaje pomenutoj grupi, kao plen, a potom Homen izdaje naloge Ljubivoju Đorđeviću, koji rukovodi Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, ili Tomislavu Kilibardi, tužiocu Višeg javnog tužilaštva. Kriminalistička policija ima snimke 22 ''ponude za slobodom'', koje su sve realizovane, a izvršili su ih, bespogovorno Ljubivoje Đorđević i Tomislav Kilibarda, koji nisu učestvovali u deobi plena, niti su ga tražili. Biznismen Đorđe Tešić, koji je bio uhapšen zbog navodnih kršenja sankcija prema Sudanu (!) morao je da plati 20 hiljada evra za ukidanje pritvora. U zatvoru se teško razboleo. Novac je podelila pomenuta kriminalna grupa.

 

Iš, iz Niš!

 

Srpska državna tužilaštva su kuće zla. Na vrhu ove piramide zla je Zagorka Dolovac, životni i profesionalni marginalac iz Čuruga, kod Novog Sada,  koja je bliska prijateljica Bojana Pajtića, predsednika Izvršnog veća Vojvodine. Državno tužilaštvo je, izuzev zamenika dr Gorana Ilića, sastavljeno od ljudi najnižeg profesionalnog morala. Javna tužilaštva su kuće u kojima se overavaju, negde napisani zahtevi za sprovođenjem istrage, optužnice i izveštaji kojim se podnosioci obaveštavaju da su im odbačene krivične prijave. I nepotizam je u tužilaštvu doveden do naslednosti funkcije.

Danas zamenici tužioca koriste svoja ovlašćenja da pokrenu predkrivični, ili krivični postupak, tek ako im ''odozgo narede''. Pretkrivičnim i krivičnim postupkom rukovodi javni tužilac, ali u praksi policija vodi glavnu reč. Dnevni list Informer, službeno glasilo Aleksandra Vučića, kada je krivično veće specijalnog odeljenja Višeg suda u Beogradu ukinulo pritvor Marku Miškoviću, zamenivši ga kućnim pritvorom i kaucijom,  grmelo naslovima - Mišković pušten bez saglasnosti Veljovića i Vučića! List se teškim rečima obrušio na tužioca Miljka Radisavljevića koji se saglasio sa predlogom odbrane o zamenu pritvora kaucijom za Marka Miškovića. O tome, pisao je Informer,  nisu pitani direktor policije Veljović i Aleksandar Vučić!

Mafija Borisa Tadića (podsećamo one koji su zaboravili ovog čoveka, jer Srbi imaju kratko pamćenje) podjarmila je tužilaštva i sudove, postavljanjem partijskih jurišnika, i reizborom udaljila iz službe, uglavnom najstručnije i najsposobnije tužioce i sudije. Cilj reforme je bio da pravosuđe pokrije najsuroviju pljačku u istoriji jedne zemlje, koju je Tadićeva klika iz Demokratske stranke, izvršila za deset godina vladavine.

Bojana Mitić, nije više vršilac funkcije tužioca Višeg javnog tužilaštva u Nišu. Droga, trgovina belim robljem, šverc oružja, sve to u Nišu nije kažnjivo.Ni niška policija nije imala četiri godine načelnika policijske uprave, a namesnik Srđan Grekulović, poslat iz direktorovog kabineta obračunava se sa uniformisanim delom niške policije. Njemu trebaju pokorni policajci, koji ne smeju da talasaju. Niška privreda je najsurovije opljačkana, ali tužilaštvo mora dostojanstveno da ćuti. Krivične prijave podnošene protiv braće Vuković, koji su na prevaru kupili i opljačkali kombinat Nissal iz Niša, sve su bačene u korpu.

Tužiocu mora da se naredi ''odozgo'', pa da ona počne da radi posao za koji je i više nego plaćen. Narodna skupština Srbije izabrala je 30. novembra 2009. godine za tužioca Višeg javnog tužilaštva u Nišu Branislava Lukića, dotadašnjeg sudiju Okružnog suda u Pirotu. Ali, izgleda da gospodin Lukić nije bio po volji, pa se na njegovom mestu, u svojstva v.f. javnog tužioca pojavljuje Bojana Mitić. Kada smo 12. jula, na Petrovdan, pokušali da stupimo u kontakt sa gospođom Bojanom Mitić, koja je 30. novembra 2009. godine postavljena za tužioca Višeg tužilaštva u Prokuplju (ona je iz Vranja, došla je sa funkcije opštinskog tužioca), i ona je pomaknuta!

Rešenjem Republičkog javnog tužilaštva u Beogradu, zamenik Republičkog javnog tužioca Slobodan Radovanović, postavljen je za vršioca funkcije Apelacionog javnog tužioca Nišu, nakon što je Krsman Ilić podneo neopozivu ostavku, a isto je to uradio i predsednik Apelacionog suda u Nišu Novica Stefanović, koji je na ovo mesto postavljen nakon što je njegov prethodnik Bata Cvetković odlučio da se vrati u Vrhovni kasacioni sud. Na mesto v. f predsednika niškog apelacionog suda postavljen je pre tri meseca sudija iz Smedereva! Pretpostavlja se da je gospođa Mitić pala, nakon što je, posle žestokih pritisaka iz Direkcije policije da stavi zahtev za sprovođenjem istrage protiv komadanta Žandarmerije generala Dikića i još nekoliko pripadnika elitnog roda ove službe, ona odbacila krivičnu prijavu kao neosnovanu, navodeći da  se ''dokazi'' Uprave kriminalističke policije zasnivaju na insinuacijama i pretpostavkama, tipa ''poznato je...'' mnogi u Nišu o tome pričaju...

 Policijski namesnik Grekulović vodi nemilosrdan rat protiv niške policije, po nalogu Milorada Veljovića i načelnika Uprave kriminalističke policije Rodoljuba Milovića. Menjaju se  tužioci, predsednici sudova, ali mafijaši su na svojim mestima, u svojim vilama, kroz Niš neometano prolazi droga, oružje, otimaju se društvena preduzeća. Bitanga, poput Slobodana Radovanovića, bivšeg tužioca na svim funkcijama, došao je u Niš, i po njegovom nalogu je gospođa Mitić i smenjena.

 

Biznis klasa sudije Šobat

 

Mafija i u Subotici mirno spava. Darko Šarić je lepo poslovao i u ovom gradu. Za višeg javnog tužioca u Subotici postavljena je 30. novembra, te daleke 2009. godine Tatjana Lagumdžija . U pravosuđe je došla sa mesta direktor sektora za zastupanje DDOR Novi Sad! Pravni referent, pa viši tužilac. Ona i u tužilaštvu namešta predmete, kao i  osiguravajućem društvu, iz kojeg je došla Tatjana je sigurna za svoju poziciju. Ona ne talasa. Ko se od tužilaca probudi, odmah ga oteraju. I oblate.

Odlazeći ministar Selaković je psećom poslušnošću izvršavao sve Vučićeve ludorije. A sa njim je potpredsednik srpske vlade komunicirao preko svog dečka Marija Maletića, koji sa 23. godine radi u ministarstvu pravde na ''održavanju sajta''!

Građani Beograda pamtiće dugo Tanju Šobat, vršioca funkcije predsednika Prvog osnovnog suda u Beogradu. Kriminal i nesreća koji je ona nanela onima koji su po pravdu u ovaj sud dolazili nemerljiv je. Gospođa Šobat nije primala stranke, nije komunicirala ni sa sudijama. Bavila se biznisom. Prenosimo deo teksta koji smo njenom liku i (ne)delu posvetili u broju 279:

 "...Tanja Šobat, presednika Prvog osnovnog suda u Beogradu da bi se apsolutno, ali baš apsolutno, mogla da posveti deljenju pravde, kad ide na godišnji odmor do aerodroma se zajedno sa suprugom odvozi službenim automobilom marke Škoda Oktavija, koja ima i šofera. Po povratku sa odmora čeka je opet vozač sa istom limuzinom, jer treba udobno i meko dovesti nosioca ove pravosudne  funkcije, njenog muža, kese iz fri-šopa, kofere...Nema veze što na bilbordu, baš na aerodromu, stoji lepo napisano, da su vožnje sa klimatizovanim taksijem svega osam evra.

I kad mlada ćerka imenovane predsednice na zimski odmor ide sa izabranikom svog srca, normalno je da je vozi ista limuzina. Za Svetog Nikolu, u decembru 2012. godine, opet, a zašto da ne, Šobat lagana koraka, u ranim večernjim časovima (kad nije radno vreme suda) sa lepo upakovanom flašom pića u ruci odlazi u službeno vozilo Fijat Punto, registracije  BG022RP13 (pripada Prvom osnovnom sudu u Beogradu).

  Pripreme za Novu godinu za domaćina je uvek prilika da se ode u nabavku i pripremi za doček. Iz tih razloga, već spomenuti Punto, ličio je zadnjih dana 2012. na prepunjeni motokultivator nekog ozbiljnog vlasnika piljarnice: raznorazna pića, pakovanja vode, južnog voća i svega ostalog što je potrebno u toj prilici, opteretili su donji postroj ovog auta.

  Pošto je Tanja Šobat već pozapošljavala svu svoju rodbinu, službeni vozač pomenutog automobila postao je rođak njenog muža, koji auto koristi i za sopstvene privatne potrebe, posebno kada se ona, sva umorna od rada, već oko ručka vrati sa posla na koji je otišla u 9 ujutro.

Ponekad u službenu limuzinu zna da sedne i pas gospođe Šobat. Tako je bilo i 11. februara 2013. u 12,30 časova, kada je to zabeležila naša kamera. Pomenuti Punto dovezao je rođaka Tanje Šobat i njenog psa do kuće u Zemunu, ulica Klare Cetkin 6. U toj zgradi porodica Šobat ima u vlasništvu ceo treći sprat, gde se nalazi stan sa četiri terase. U međuvremenu su od ovog jednog ogromnog stana napravljena dva poveća, jer se ćerkin momak ili prizetio ili jednostavno uselio.

Muž gospođe Šobat, nekadašnji radnik u Carini, tvrdi kako je porodica sve zaradila poštenim radom. Ovih dana gospođa Šobat se pohvalila kako je lično ministar Nikola Selaković došao u njen kabinet, da joj potvrdi da će ona biti izabrana za predsednika ovog, ubuduće nešto skraćenog suda!"

U Apelacionom sudu u Beogradu gospođa Šobat, koja je i sudija ovog suda, ima zaštitnike u prvoj zamenicama predsednika suda Milici Popović Đuričković i Biserki Živanović. Ona su jak kriminalni klan.

 

(Nastavak u sledećem broju)

 

 

A. 1

 

Malo ih je, al su govna

 

Narodna skupština Srbije usvojila je većinom glasova  30 novembra 2009. godine Predlog odluke o izboru Republičkog javnog tužioca i izabrala Zagorku Dolovac za Republičkog javnog tužioca. Ona je vršila dužnost okružnog javnog tužioca u Beogradu, a došla je iz Okružnog javnog tužilaštva iz Novog Sada.

Narodna skupština je većinom glasova usvojila Predlog odluke o izboru tužilaca u tužilaštva posebne nadležnosti i izabrala Miljka Radisavljevića za Tužioca za organizovani kriminal u Tužilaštvu za organizovani kriminal i Vladimira Vukčevića za Tužioca za ratne zločine u Tužilaštvu za ratne zločine. Radisavljević je bio zamenik okružnog tužioca u Kruševcu. Od izbora je prošlo tri godine i osam meseci. Ko je od tužilaca na svom mestu? Objavljujemo spisak, pa neka građani prosude sami.

Narodna skupština Srbije je većinom glasova svih narodnih poslanika usvojila Predlog odluke o izboru javnih tužilaca za apelaciona javna tužilaštva i za Apelacionog javnog tužioca za Apelaciono javno tužilaštvo u Beogradu izabrala Nenada Ukropinu, za Apelacionog javnog tužilaštvo u Nišu, Krsmana Ilića, dotadašnjeg zamenika Javnog tužioca Srbije, inače iz Lazarevca, a za apelacionog tužioca u Kragujevcu, Nebojšu Budića, šefa narodne kancelarije predsednika Srbije u Prokuplju!

Za više tužioce izabrani su: u Valjevu Miodrag Plazinić (opštinski tužilac u Požegi), u Zaječaru Višeslav Maletić (opštinski tužilac u Kladovu), u Zrenjaninu Borislav Miglinski (sudija u Okružnom sudu u Novom Sadu), u Jagodini Radoslav Vučković (opštinski tužilac u Smederevu, u Kragujevcu Aleksandar Petrović (vršilac dužnosti opštinskog tužioca u Svilajncu), u Kraljevu Miloš Bizenić (opštinski tužilac u Trsteniku), a u Kruševcu Miodrag Surla (zamenik javnog tužioca u Opštinskom tužilaštvu u Čačku).

Za više tužioce izabrani su: u Leskovcu Danilo Blagojević (zamenik javnog tužioca u Opštinskom tužilaštvu u Nišu), u Negotinu Zoran Antić (vršilac dužnosti javnog tužioca u Okružnom tužilaštvu u Smederevu) i u Nišu Branislav Lukić (sudija Okružnog suda u Pirotu).

Za više tužioce izabrani su u Pirotu Snežana Stamenković (zamenik okružnog tužioca u Vranju), a u Požarevcu Momčilo Dedić (opštinski tužilac u Prištini), u Prokuplju Bojana Mitić (zamenik opštinskog tužioca u Vranju), u Smederevu Dragan Lopušina (tužilac Petog opštinskog tužilaštva u Beogradu), u Somboru Miroslav Krkelić (vršilac dužnosti okružnog tužioca u Subotici), u Sremskoj Mitrovici Branka Milosavljević (sudija Opštinskog suda u Novom Sadu) i u Subotici Tatjana Lagumdžija (direktor sektora za zastupanje DDOR Novi Sad).

Izabrani su i viši tužioci: u Užicu Slavko Stevanović (okružni tužilac u Prištini), u Čačku Dejan Veljković (opštinski tužilac u Topoli) i u Šapcu Zoran Obradović (opštinski tužilac u Valjevu).

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane