Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Stav

Stav

 

BITCOIN

 

Branko Dragaš

 

Mnogi me građani pitaju šta je to bitcoin i kako oni mogu da zarade pare. Ne moraju da zarade milione, ali bar neki pristojan novac. Naravno, u što kraćem roku. Objasniću. Jednostavno. Svi da me razumeju. Pre nego što počnem, nekoliko važnih podsećanja o kojima toliko pišem. Familija upravlja svetom i kontroliše sve novčane tokove. FED je privatna banka koja štampa dolare bez pokrića. Veliki Brat je ubio sve predsednika od Linkolna do Kenedija, koji su se suprotstavili privatnom štampanju dolara. Taj najunosniji biznis na svetu Familija čuva samo za sebe. Ko se usudi da im se suprostavi, likvidiraju ga.

Ako ovo znamo, onda je potpuno nelogično da nastane bitcoin, koji je proglašen za elektronski novac, digitalna valuta bez uticaja centara moći. Tako se hvale njegovi osnivači. Ko su osnivači? Izvesni - Satoši Nakamoto. Ko je to? Niko nema pojma. Niko ga nikada nije video. Veliki Brat nema neku veliku ingenioznost. Kada je nastao bitcoin?

U avgustu 2008. Zar 19. avgusta 2008 nije izbila svetske ekonomska kriza krahom hipotekarnih kredita u Imperiji u rastrojstvu? Jeste. Da li je slučajno da u istom mesecu nastaje bitcoin? Nema slučajnosti. Sve je smišljeno da bi se svet kontrolisao i držao u dužničkom ropstvu.

Šta znači - bitcoin? Komadić novčića. Skraćenica? BTC. Ko izdaje taj BTC? Niko. Kako, bre, niko? U tome je fora. Svakih deset minuta izdaje se po 25 BTC. Ali, ko izdaje? Učesnici u igri. Kako? Rudare. Moraju da otkopaju BTC kao u rudniku. Zamislite jedan rudnik zlata. Vi ste kopač zlata koji hoće da se obogati. Imate kramp i ulazite u rudnik da kopate. Da li je svaki komad rude koji otkopate zlatan? Nije. Morate mnogo da kopate da pronađete gram zlata. Koliki je rudnik BTC? Ograničen je i iznosi 21. miliona BTC. Koje su manje jedinice od 1 BTC? Manja jedinica je satoši. 1 BTC ima 0,00000001 satoši.

Kako kopate? Treba vam jak hardver i savršen softver. Vi kopate na internetu. Sve je virtuelno. Ne može svako da kopa, nego onaj koji ima rudarsku opremu. Opremanje košta nekoliko hiljada evra. Morate da kopate neprekidno 24 sata. Tako ste uvučeni u zlatnu groznicu. Kompjuteri su stalno uključeni i kopaju rudu. Svakih deset minuta ubacuje se u sistem 25 zlatnih BTC. Da biste otkupili BTC, kada ga otkopate, morate imati novac u banci. Morate imati spremne naloge za kupovinu BTC.

Po kojoj ceni kupujete? Na samom početku, kada se pojavila virtualna valuta u elektronskom kazinu za kockanje, cena je bila jako niska., jer je imala rane tehničke probleme. Čitava 2009 i 2010 je potrošena da se reše ti problemi i prava igra je počela u 2011, da bi danas dostigla ludilo. Te 2011 vrednost BTC je porasla sa 0,30$ na $32, ali je pala na 2$. Udica je bačena. Zarada onih koji su kupili na 0,30$ i prodali na 32$ bila je astronomska. To je uvek u tim piramidalnim igrama na prevaru. Prvi uvek dobijaju. Uvek su prvi bliski Velikom Bratu, odnosno onome koji prevaru osmišljava. Počela je priča prvih o fantastičnim zaradama na elektronskom kazinu.

 Igrači na FOREX, trgovanje valutama na svetskim berzama, bačeni su u zasenak. Velikom Bratu je trebala nova zabava za robove da se ne bi primetila sva razornost krize. Kada je model tehnički razrađen, onda su uključeni mediji. Krajem 2012 otpočela je ludačka trka u elektronskom kazinu za zaradama. Rudari su se naoružavali modernom elektonikom, podizali profite odabranim kompanijama, sve u nadi da će brzo da se obogate. Krajem 2013 godine cena BTC je eksplodirala na 1100$. Onaj koji je kupio po 0,30$ i bio strpljiv postao je milioner kada ih je prodavao po 1,100$. Danas je cela pala na nekih 800$. Međutim, moramo i da uključimo još jednu dimenziju BTC da bi se razumelo otkud takav nagli rast tržišta BTC na 7, 2 milijardi $ u novembru 2013.

Dajem pregled rasta tržišta BTC od januara 2010 kada je iznosioBTC 0,01 $ i kada je za 10BTC elektronskim plaćanjem kupljene dve pice. U junu 2010 cena je porasla za 1000% od 0,008 do 0,08 $ za jedan BTC. U aprilu 2011 je 1$ = 1BTC. U julu 2011 vredi 31 $, u januaru 2012 - 2$, u decembru 2012 -13$, u aprilu 2013 -266$, u maju 2013 -130$, u junu 2013 - 100$ , oktobar 2013 -200$, početak novembra 2013 -600$ i 28.11.2013 - eksplozija - 1.100$. Taj novi ugao razmatranja BTC objasniće čitav ovaj nenormalni rast. Naime, BTC je zamišljen kao novi način transakcije između klijenata. Navodne građanske slobode u neoliberlnom kapitalizmu su nas danas dovele u najveći stepen kontrole, ispiranja mozga i totalitarizma Velikog Brata.

Ideja da se u eletronskom dobu pobegne od centralnih banaka, koje kontrolišu novčane tokove, od komercijalnih banaka,koje su trome, parazitske, preskupe i nefleksibilne, ideja da svako može da raspolaže sa svojim novcem i da ga usmerava gde hoće, da može da kupuje preko interneta i naručuje robe i usluge, dovela je BTC u samo središte interesovanja finansijskih igrača. Praktično, svako je mogao svakome da plaća i da ostane anonioman. BTC je postao neka verzija našeg elektronskog pokojnog SDK, koga je ekonomski ubica Dinkić streljao da bi im preoteo imovinu, što je mnogo manja šteta, te da bi ostavio stranim piratskim bankama da izvuku iz Srbije za dvanaest godina preko 23 milijarde evra kroz razne bankarske špekulacije.

BTC je zamišljen kao najidealnije mesto za transfer novac uz nikakve bankarske troškove. Dovoljno je bilo da otvorite račun u BTC kroz Blok Lanac - koji je evidentirao sve transakcije između učesnika u platnom prometu. To znači sledeće, vi otvorite račun u BTC i kupujete BTC na tržištu, bez obzira da li rudarili ili kupujete sa samog tržišta, novcem sa vašeg računa u banci. Sada ne razmatramo slučajeve kada investitori, uplašeni svetskom ekonomskom krizom, beže u BTC, igraju na elektronskom ruletu, kockaju se u želji da zarade, nego govorimo samo o transkaciji, dakle, prebacivanju novca sa jednog računa na drugi. Vi kao vlasnik računa BTC imate dva ključa. Jedan javni, koji je vaša adresa, sa koga puštate i primate BTC, ne odajući ko stoji iza tog računa, ponavljam, računi su anonimni, i drugi ključ je privatni, lični, koji omogućavate da samo vi upravljate BTC i da ih šaljete na druge račune vaših partnera, bez troškova. To možete da radite 24 sata i to vam daje fantastičnu pokretljivost vašeg kapitala.

Moja ideja pre trideset godina je bila da finansijsko tržište radi 24 sata dnevno, jer je to krvotok države i privrede, pa sam predlagao da se SDK pretvori u takvu jednu instituciju za obavljanje neprekidnog platnog prometa. Međutim, BTC je otišao korak dalje. On je doneo neophodnu anonimnost vlasnika kapitala, koji se nisu nigde mogli da vide. To je dovelo do ogromnog interesovanja svih onih koji su prali pare od droge, oružja, trgovanja ljudima i svih kriminalnih aktivnosti. Tako je naglo narasla tražnja za BTC, koja je, usled ograničene ponude, onih 25 svakih deset minuta, dovela do eksplozije cene BTC. Kriminalci su dobili svoj savršeni sistem transfera novca, koji im je omogućavao , usput, da zarađuju na rastu cena BTC, jer su sve veći broj običnih rudara uvukli u zlatnu groznicu lakog bogaćenja. Usput, treća dimenzija BTC, sve veći broj institucija se javljalo da prihvataju BTC kao novu elektronsku valutu, kojom može da se plaća od hotelskih usluga, školarina, prodavnica pa sve do kupovine karata za let u kosmos.

U skorojevićkoj komercijalnoj civilizaciji je vrlo važno biti prvi, in, moderan i u trendu, tako da je BTC poguran bio i od tog narcizma malih diferencija malograđana u usponu. Savršeno je sve bilo programirano. Našao sam nekoliko izjava ekonomista FED-a, privatne banke Familije, koja je izdavala naloge za ubistva svakoga ko bi se usudio da štampa valutu bez njenog znanja, da je BTC odlična stvar, da podržavaju dalji razvoj BTC, što je meni bio jasan dokaz da je sve to osmišljeno i odobreno od strane Velikog Brata. U samo nekoliko meseci od juna 2013 do danas došlo je do eksplozije cena BTC, jer su ogromne pare ušle iz droge - Put svile, pa su pre nekoliko dana donete prve odluke , slučaj Kine, da se obustavi dalji transfer kroz BTC, dok su se pobunile i mnoge institucije u SAD, tvrdeći da je ugrožena nacionalna bezbednost i da se čitav sistem otrgao kontroli.

Nemam dovoljno prostora da uđem u sve detalje ove nove prevare Velikog Brata, ali sam naznačio samu suštinu ovog fenomena. BTC je narasla iz potrebe da se novčani kapital slobodno i bez velikih troškova može da kreće na svetskom tržištu. To ne odgovara centrima moći, jer ne mogu da ga kontrolišu. Kriminalci su fenomenalno reagovali na ovaj eksperiment Velikog Brata, upravo ga tako doživljavam pred nove elektronske inovacije koje nam prirodno slede, jer Veliki Brat ,ipak, hoće da sve bude pod njegovom kontrolom i da bude monopolista. Priča o decentralizaciji je bila samo farsa, kada bi zaista nastala decentralizacija finansijske moći, onda bi došlo do kraha totalitarnih sistema, što Familija nikada neće dozvoliti, jer time negira sama sebe. Elektronsko plaćanje usluga i robe u roku od nekoliko sekundi do 10 minuta, mora da sruši parazitski bankarski sistem koji nam naloge namerno ne prenose danima i tako zarađuju. Sve te pogodnosti moraju da se ugrade u svetski finansijski sistem. Ali, sistem mora da ima svoju utemeljenost da ne bi poludeo i doveo do apsurda da rast bude od 0,008 do 1.100$, što je postalo besmisleno. Utemeljenost se ogleda u stvaranju realnih vrednosti u realnoj ekonomiji.

Šta stoji iza BTC? Koja konkretna protivvrednost? Ništa. Nema nikakve protivvrednosti. Neki ljudi su dobili mogućnost da šalju novac bez provere i da ostanu anonimni, da naruče picu plaćajući virtuelnom valutom bez ikakvog pokrića i da, istovremeno, zarađuju na ludačkom rastu te valute koja, ustvari, uopšte i ne postoji.

Strast za kockanjem je ljudski poriv. Pohlepa da se brzo zarađuje je karakteristika gramzivog čoveka. Veliki Brat ne može rešiti krizu novim prevarama i podvalama. Neko je zaradio u trgovanju BTC i postao milioner. Jeste, ali to je nebitno za 99% čovečanstva koje gubi u novim prevarama. Familije nemaju rešenja za krizu. Virtuelni novac ne može spasiti savremeni kapitalizam od bankrotstva. Zapamtite, nešto što su znali naši stari - nema brze zarade i ne možete da trošite više nego što ste stvorili. To će uvek biti tako i kada budemo imali pravu virtuelnu valuta. Sve je stvar mere vrednosti. Savremeni čovek je izgubio meru vrednosti i zato ga Bog kažnjava. Nije čovek merilo svih stvari.

 

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane