Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

 

Likovi i senke

 

Sužanj

 

M. Malenović

 

Makedonski novinar Zoran Božinovski uhapšen je 7. novembra prošle godine u Novom Sadu, po poternici koju je za njim raspisao Osnovni sud u Skoplju, sumnjičeći ga za navodnu špijunažu i iznudu!

Viši sud u Novom Sadu odredio je potom ekstradicioni pritvor Zoranu Božinovskom, novinaru, nekadašnjem saradniku Tabloida i članu Udruženja novinara Srbije.

Zoran je državljanin Makedonije, iz Kumanova je, ali njegove dve kćerke, supruga i on, već sedam godina žive u Srbiji, a kćerke su u Beogradu završile i srednju školu. U izbeglištvo je Božinovski otišao jer su ga makedonski političari obasuli tužbama za klevetu, koje su, nije teško pretpostaviti, sudovi usvojili, i prvo ga oglobili visokim novčanim kaznama, pa ih potom pretvorili u zatvorske dane.

Da podsetimo: Zoran je, sa rezervne distance, optuživao makedonsko državno rukovodstvo za korupciju i kriminal, poimenično označavajući ko od političara iz Skoplja nemilice pelješi državu. U trenutku kada je dobio stalni posao u Tabloidu, Uprava za strance Policijske uprave Beograda, po nalogu Bezbednosno-informativne agencije, donela je rešenje kojim se Božinovskom uskraćuje boravak u Srbiji, i zabranjuje mu se da u naredne dve godine može da uđe u našu zemlju!

Krajnjim naporima, a pe svega razumevanju ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, u žalbenom postupku viši organ je poništio ovo rešenje. Tadašnji premijer Makedonije Nikola Gruevski je preko svog rođaka Božidara Đelića pokušao da Božinovskog deportuju u Makedoniju, da ga likvidiraju.

Viši sud je doneo rešenje o ispunjenosti uslova za izručenje. Apelacioni sud u Novom Sadu ukinuo je rešenje kao nezakonito, stavljajući primedbe koje su obavezujuće u ponovljenom odlučivanju. Ali, isto veće Višeg suda ponovo donosi rešenje, koje doslovno prepisuje. Sada je na redu opet Apelacioni sud u Novom Sadu.

Srpska novinarska udruženja podlo ćute. Imaju oni preča posla, služe svojim ovdašnjim gazdama. A Zoran Božinovski je sužanj u Okružnom zatvoru u Novom  Sadu. Živi u robovskim uslovima, a ni stražari ovog zatvora nisu u boljem položaju. U ovom broju objavljujemo njihovo pismo, u tekstu pod naslovom "Prelazak sa direktive na tutorstvo".

Srpsko pravosuđe je, zaista, za žaljenje.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane