Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Stav

RUSIJA

Branko Dragaš

Proveo sam tri dana u Moskvi. Kada nemate svoju kancelariju, onda dnevno možete da imate samo tri sastanka. Zahvaljujući moskovskom metrou mogao sam da postignem 10-15 sastanaka dnevno. Ruskim partnerima sam rekao da je moje radno vreme usaglašeno sa radom moskovskog metroa. Radim do jedan noću. Bankari špekulanti i lopovi oligarsi se ne voze metroom.

Na ruskom tržištu sam od devedesete. Nakon dve godine sam se povukao jer nisam želeo da radim sa Gorbačovljevim prevarantima, Jeljcinovim reformatorima, oligarsima i kriminalcima. Obećao sam da ću se ponovo vratiti na rusko tržište kada država počne da uzima imovinu oligarsima. To vreme je došlo. Čekanje se isplatilo.

Moje prognoze su se pokazale tačnim. Odlučio sam da se na početku ove godine vratim na rusko tržište, i da sve svoje poslovne partnere iz sveta pozovem da investiraju u Rusiju. Sada je pravo vreme za investiranje u Rusiju. Krstaši su uveli embargo Rusiji. To je pucanje u sopstvene noge. Ludilo otuđenog i kriminalnog političkog sistema u umrloj zapadnoj demokratiji.

Kada su uvodili sankcije Srbiji, onda su mogli sa svih strana da blokiraju i kontrolišu malu Srbiju. Ipak, inteligentni i domišljati Srbi su svuda razbijali blokadu. O tome stariji građani mogu da posvedoče i da pričaju svojim pokolenjima.

Blokada Srbije nije bila moguća. To je istina. Kako će onda krstaši da blokiraju najveću zemlju na svetu? Molim vas, dragi moji prijatelji, uzmite mapu sveta i pogledajte koliki prostor zauzima Rusija. Ko nju može da blokira? Kako da blokira? To je nemoguća misija. Dakle, blokada Rusije je potpuna glupost.

Pošto sam u ranijim tekstovima objasnio razloge zbog čega je rublja krahirala, sada želim da objasnim koji je put izlaska Rusije iz sadašnjih ekonomskih poteškoća. Putin mora da smeni glavne ljude u Centralnoj banci Rusije, ministarstvu finansija i samoga premijera. Oni su namerno pokušali da finansijski slome Rusiju.

Prema Putinovom priznanju, u 2014. godini, otišlo je iz Rusije 152 milijarde dolara. To je ozbiljan i veliki novac. Taj novac nije smeo da ode iz zemlje da se vodila razumna kreditno monetarna politika. Nažalost, neko je pokušao Rusiju da destabilizuje iznutra. To se najbolje radi ukoliko razorite finansijski sistem i dovedete do kraha nacionalne valute.

O tome sam na vreme pisao pismo i ponudio rešenja. Uradio sam to kao stručnjak koji smatra da je sadašnja ekonomska politika Rusije neodrživa i da mora hitno da se promeni. Prvi rezovi moraju da budu u kreditno-monetarnoj i finansijskoj politici. Uradio sam to kao Srbin koji smatra da nema spasa Srbije i Srba ukoliko Rusija ne bude imperija. Nema tu velikih razglabanja i politike.

Stvari su danas tako surovo ogoljene da više nikakve neoliberalne laži o zapadnoj demokratiji, ljudskim pravima i slobodnom tržištu ne mogu da prođu, jer je sve to bila jedna velika prevara. Cilj te prevare je da se uspostavi neokolonijalizam i neofašizam u svetu kako bi se odbranili interesi Familije. Srbski osećaj za pravdu, slobodu i poštenje doveli su nas direktno da se suprotstavimo Imperiji u rastrojstvu. Naša velika greška nije bila u tome što smo se suprotstavili nadolazećem zlu, nego je najveća greška u tome što smo precenili svoje snage, ko zna po koji put u istoriji, da smo krenuli sami u borbu protiv značajno jačeg osvajača i da nismo znali da kalkulišemo i da trgujemo.

Četvrt veka je prošlo od našeg novovremenog stradanja, kada je došlo do sukoba velikih igrača. Naša nesreća je što smo se mi sami podmetnuli, što smo postali poligon za uvežbavanje glavnih ratnih operacija u sukobu velikih i što nismo shvatili da taj sukob civilizacija sigurno dolazi, pa mi, kao razuman i odgovoran narod za svoju sopstvenu budućnost, mora da se skloni i da ne smeta, jer je sigurno da se ubrzava taj sukob. Danas je došlo do tog otvorenog sukoba u Ukrajini.

Rusija, koju je upropaštavao folirant Gorbačov, i pijani Jelcin odgovarala je Familiji, i oni su podsticali njen raspad. Banditi sa Vol Strita su neprestalno ponavljali da nacionalni resursi Rusije nisu vlasništvo države Rusije. Kako nisu? Pa, čije je onda to vlasništvo? Čitave planete! Svakog čoveka na planeti. Da li to onda znači da naftne rezerve i naftni škriljci, uzimam njih za primer, nisu vlasništvo države SAD, nego je vlasništvo svih nas na planeti. A-a, ne! Tako odgovaraju glasnogovornici neokolonijalizma.

Vlasništvo nacionalnih bogatstava SAD pripada samo državi SAD. Kako je to moguće? Zar to nije politika lažnih dvostrukih standarda? Nije! Ono što je američko je samo američko i ne pripada nikome drugome. Taj stav je doveo do propasti međunarodnih ekonomskih odnosa, jer je otvoreno bilo jasno da se vodi jedna surova, eksploatatorska, neokolonijalna politika porobljavanja drugih naroda, država i kultura.

Bilo je i jasno da će takvom politikom Vašington ubrzo doći u sukob sa velikim brojem država i naroda. Niko ne želi da bude obmanut, porobljen i stavljen u dužničko ropstvo. Srbi su večiti buntovnici, stalno se nešto kurče, pa je Velikom Bratu bilo preostalo da surovo kazni Srbe za njihovu istorijsku neposlušnost, hrabrost i istrajnost u odbrani slobode i prava na vlastiti izbor.

Krvavo rasparčavanje Jugoslavije,koja je bila evropska unija južnih Slovena, bilo je organizovano da se kazne Srbi za svoje inaćenje Novom svetskom poretku i da se spreči da ti nepokorni Srbi ne zaraze ostale slovenske i druge narode virusom slobode. Umnim ljudima je bilo jasno da se krstaši neće zadržati na Srbima, da su njihove ambicije mnogo veće, te da neminovno slede novi ratovi. Koji je bio krajnji cilj? Naravno, Rusija! Uvek i samo Rusija! Ta noćna mora pohlepnih papa i krstaških careva. Ta večna želja da se ovlada tolikim prirodnim bogatstvima. Zašto bi to pripalo primitivnim i divljim Rusima? Pravoslavnim varvarima? Šizmaticima? Zašto papocezaristička kurija ne bi time upravljala

Novi ratovi su isplanirani da se testira strpljenje Rusije. Srbi su svojim žrtvovanjem kupili vreme Rusiji. Razorenoj i upropašćenoj Rusiji, koja je bila pred raspadom kada su petrogradski oficiri KGB-a, patriote i hrabri ljudi, prihvatili veliku istorijsku ulogu da spase državu i narod. Putin na vlast nije došao demokratskim izborima. Putin je doveden na vlast.

Tihim i planiranim državnim udarom. Tako se Rusija spasila konačne propasti. Naša uloga je u tome bila nemerljiva i to mora da bude jasno svakom Rusu. Slučaj arapskog proleća i Libije je samo približavalo suprostavljene civilizacije.Loša procena Putina je dovela do pada Libije. U slučaju Sirije to više nije smeo da dozvoli. Tako je prvi put ruski medved pokazao svoje oštre čeljusti i NATO zlikovci su se povukli.

Maske su pale i Veliki Brat je odlučio da zapali vatre u Ukrajini. Danas komandant ukrajinskih specijalaca priznaje potpuni poraz. Zapad ih je izdao, a Rusija stoji iza svog naroda. Podvučena je crta! Nema nazad! Embargo može samo još više da zbliži Ruse u odbrani od bezobrazluka i debilizma holivudske kamarile. Nevolja je velika, ali Rusija je naučila na nevolje.

Ko nije bio u Rusiji to ne može da razume. Ko nije prokrstario čitavu Rusiju, taj ne zna o čemu pričam. Rusija se ne može pokoriti. Rusija se ne može slomiti briselskim uredbama. Umesto kraha Rusije, krstaši će doživeti požar u sopstvenoj kući. Stanje u Italiji, Španiji i Francuskoj je neizdrživo.

Grčka je iskoračila. Kuda će se kretati, ostaje da se vidi. Bilo bi dobro sa Siriza sprovede svoj program. Međutim, svedoci smo da ne smemo verovati predizbornim obećanjima kupljenih političara. Moramo još da sačekamo da bismo ocenjivali novu vlast u Grčkoj. Dobro je da počne razmontiranje neoliberalne ideologije. U tom kontekstu pobeda Sirize je važna.

Dobro je da nobelovac Štiglic podržava moju ideju iz 2008. godine da Grčka izađe iz zone evra i da štampa sopstvenu valutu. Dobro je da podržava da nemačka izađe iz evra i štampa marku. Davno sam pisao da su mi moji bankarski prijatelji iz Nemačke rekli da je štampana nova nemačka marka i da se čeka prilika da Nemačka napusti brod koji sigurno tone. Dva miliona ljudi na ulicama Italije i Španije su dobar znak da se menjaju stvari u Evropi. Niko više neće da sluša briselske satrape.

Evropski narodi ustaju protiv okupacije Brisela. To je veliki napredak. Evropu moramo da spašavamo od briselske hobotnice. London želi da razbije dominaciju Berlina. To radi tako što napali kauboje da se nasilno ponašaju u salunu. Prirodni savez Berlin-Moskva ugrožava interese Londona. Otuda ubačena islamska karta u Parizu. Skretanje pažnje sa glavnih problema. Teroristi koji ostavljaju lične karte posle atentata i iznenadno psihičko rastrojstvo i samoubistvo kapetana koji je vodio istragu nije slučajno.

Islam optužuju za krah evropske ideje, umesto totalitarni Brisel. Evropa je u groznici. Vatra može da izbije svakog trena. Slobodarske vatre porobljenog evropskog naroda. Sve su to saveznici Rusije. Nije Rusija usamljena. Ima rešenja.Rusija se mora okrenuti sebi i svojim pravoslavnim korenima. Rusija se mora modernizovati iznutra. Parazitska birokratija i neoliberalni koncept moraju biti srušeni. Putinova pretnja oligarsima da će oduzeti svu imovinu je iznuđena. Ne treba da im preti, treba da se donese zakon o konfiskaciji imovine. Rusija mora da privuče strani kapital. Sve uslove za brzi privredni razvoj ima. Kapital će da ide tamo gde bude imao najveću sigurnost.

Najveća sigurnost za ulaganje danas ima Rusija. Ona svojim sirovinama i nalazištima rude može da garantuje svaki uloženi novac.Svi će bežati iz papira, jer papir lako gori. Danas treba da radimo sa Rusijom,jer je to naša velika mogućnost da se brzo razvijamo. Vratio sam se u Rusiju da napravim veliku poslovnu mrežu. Svoje znanje i iskustvo nameravam da udružim sa velikim mogućnostima ruskog tržišta. Sve se iz temelja menja. Nastaje novi poslovni sistem u Rusiji.

Oligarsi su u panici. Sve prodaju. Rublju može spasiti samo velika domaća proizvodnja, izvoz i priliv investicija u proizvodnju. Resursa ima u izobilju. Šta mi iz Srbije možemo da ponudimo Rusiji. Imamo privilegije da osvojimo to tržište. Ništa nismo iskoristili. Naši političari su potpuni idioti. Ne znaju da naprave karijeru osvajajući rusko tržište.

Privredne komore su izgubljene u vremenu i prostoru. Evo prilike za sve preduzimljive i sposobne ljude. Povežimo se i zajedno nastupimo na tržištu Rusije. Tačnije, evroazijsko tržište. Tamo su poslovi. Tamo su pare. Rusija, Kazakstan, Belorusija, Kirgistan, Jermenija...

Čekaju dogovore Uzbekistan, Azerbejdžan, Tadžegistan, Turkmenistan. Nastaje Šangajska asocijacija sa zemljama koje se pridružuje evroazijskom savezu. Kina, Iran, Indija...

Menja se planetarna ekonomija. Budi se Istok. Sve je u previranju, samo u Srbiji isti debili na vlasti. Jedan ludak smenjuje drugoga. Ubeđuju nas da je onaj prvi bio veći ludak.

Narode, dogorelo je do novčanika. Ugroženi su nam životi. Porodice! Nestajemo! Umiremo! Iseljevamo se! Dosta više! Preuzmite stvari u svoje ruke! Ne čekajte da vam drugi daju milostinju! Zaradite svoj novac! Život je pred vama! Život nema reprizu!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane