Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Povodom

Šabac: Stranački okršaj oko fudbalskog kluba "Mačva": svi učestvuju, niko ne odustaje

Mutno pored Save

Građani Šapca uzbuđeno su primili vest o dolasku , Ivice Kralja, velikog asa srpskog fudbala, na čelo provincijskog kluba u gradu na obali Save. I da vanredna izborna Skupština nije zakazana u najvećoj tajnosti, verujem da bi se najodanije pristalice "Mačve" okupile ispred stadiona, da pozdrave transparentima dobrodošlice spasitelja fudbala u Šapcu. A da vruć krompir iz ruku Milovana Stepandića zna da bude sladak, novog predsednika UO ubediše lokalni politički funkcioneri, koji godinama građanima Šapca obećavaju kvalitet života,ako ne onakav kakav imaju razvijene evropske države, onda u najmanju ruku evropski sport, a pre svega fudbal. Započe nova godina, baš onako kako završi stara. Udarci se nižu jedan za drugim, gard je odavno popustio, protivnici spustili ruke, pravo vreme da se zada poslednji udarac ranjenom fudbalskom klubu „Mačva". Scenario dobro odrađen, montaža na zavidnom nivou, samo glumci pokvariše utisak. Kaže šabačka publika da čak nisu stigli ni kostime da promene sa poslednjeg kastinga.

Piše: inženjer Nikola Mitrović

Iskopaše šabački „Šaneri" pre par meseci u znak protesta prema upravi kluba, na sred stadiona, istog onog na kom je „Provincijski Urugvaj" nekada dočekivao velikane našeg fudbala, grob, želeći simbolički da predstave mesto gde treba smestiti sav politički šljam koji svoja zlodela pokušava da prekrije bojama našeg kluba. Ogradi se tada medijsko-sportski mag Milovan Stepandić, preko televizije na kojoj je i sam nekada vodio program, kako je to neko pokušao da se ubije na stadionu Mačve, ali iskopavši grob seti se da nema ko da ga zatrpa pa tako ostavi oproštajno pismo tek da nije džabe dolazio u kome prozva sve bitnije članove UO Mačve i pozva na odgovornost.

Posle dugo napora i iščekivanja, dobi "FK Mačva" predsednika UO ali ujedno i sportskog direktora. Šta je to motivisalo gospodina Ivicu Kralja da se upusti u avanturu od koje su bežali glavom bez obzira svi šabački privrednici, ne želeći svoj novac da povere grupi ljudi,koji u najmanju ruku nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa sportom ali ni privredom,ostaje enigma za poznavaoce prilika u Šapcu. Nije čest slučaj da je predsednik UO ujedno i sportski direktor, ali u Šapcu su sva čuda moguća.

Već godinama interesna grupa regrutovana iz političkih krugova kroji sudbinu "Provincijskog Urugvaja". "Spakovali se u Mačvi" kum do kuma, brat do brata, junak do junaka. Do pre neki dan prvi čovek kluba bio je gospodin Milovan Stepandić, široj javnosti poznat kao košarkaški trener. I dok se mnogi pitaju šta košarkaški trener radi na čelu fudbalskog kluba, on ne krije brigu i iskazuje roditeljsku pažnju prema sinu koji brani gol šabačkog kluba. Sa platom većom od mnogih prvoligaških igrača, mladi Stepandić važi za nezamenjivu kariku u lancu katastrofalnih igara Mačve u prethodnom period.

Posle angažmana u FK Rad sa Banjice, vrlo brzo se vraća u "Mačvu" ponovo, pod kojim uslovima naravno niko ne zna ,osim da odmah staje kao standardan prvotimac među stative.

Inače, gospodin Milovan Stepandić, istaknuti član Demokratske stranke, obavljao je i funkciju direktora Poreske uprave u Šapcu, a na toj funkciji zamenio je kuma Dragana Tomića, aktera svih režima u poslednjih 20 godina, bivšeg predsednika Okružnog odbora Srpske napredne stranke u Šapcu, Narodnog poslanika, i predsednika UO Univerzal banke, iste one banke koja je na volšeban način opljačkana i preko noći ugašena.

To vredi spomenuti iz razloga što u Fudbalski klub "Mačva" nije mogao ući onaj ko nije odgovarao gospodinu Tomiću, bez obzira na mogućnosti i sposobnosti da pomogne klubu.

Inače Šabac je jedan od retkih gradova u kome Srpska napredna stranka nije uspela da pobedi na održanim lokalnim izborima,već duže vremena funkcioniše kao povereništvo, a iz svojih redova dala je dva narodna poslanika koji čak međusobno i ne pričaju.

Svakako, ne bi trebalo zaboraviti ni gospodina Sovranija Čonjagića, koji je u par navrata obavljao funkciju predsednika UO, zauzimajući se za interese Mačve svake nedelje na lokalnoj televiziji,dok je ujedno obavljao funkciju gradskog sekretara za sport i kulturu. Dobri rezultati Gradske uprave, a još bolji Mačve u najnižim rangovima takmičenja kvalifikovali su ga za ličnost grada Šapca te godine. Već neko vreme prvi je čovek konjičkog sporta u gradu, ali i redovan na svim sednicama UO Mačve.

Od Crnobarskog harambaše, preko monarhiste (SPO),do velikog eksperta(URS), danas predsednika UO pokreta Zapadna Srbija (nastala gašenjem URS-a) koji čini deo lokalne vlasti, ovaj profesor književnosti svakako je neizbežan factor u svim dešavanjima Fudbalskog kluba "Mačva" u poslednjih 10 godina i prvi čovek novog predsednika Ivice Kralja.

Da političari vide svoj interes unutar kluba više nego ikada, dokaz je Sreten Radovanović, do skoro potpredsednik Skupštine grada Šapca (Zapadna Srbija) koji je pre nekoliko dana pijan pregazio biciklistu nedaleko od svoje kuće, i kao što dolikuje visoko "moralnom čoveku" pobegao sa lica mesta. Međutim policija ga je ubrzo privela ispred sopstvene kuće dok je sedeo u kolima pokušavajući da se otrezni. Nije negirao ovaj zločin, nego je odmah podneo ostavku na mesto potpredsednika Skupštine grada, a za to nagrađen mestom u Upravnom odboru gospodina Ivice Kralja. Po struci trgovac,reklo bi se od velikog značaja za budući Upravni odbor Mačve.

Pored Sretena tu je još jedan Radovanović, ali sada Slavko, predsednik ogranka Crvenog Krsta u Šapcu, iste one organizacije preko koje su letos nestale pare uplaćene za pomoć poplavljenima u onim teškim trenucima. Lično je ministar Austrije Sebastijan Kurc dolazio u Šabac kako bi ispitao sve detalje oko ovog slučaja.

Dr Branko Vujković, koji raspadom URS-a preuzima Gradski odbor PUPS-a (na inicijativu omladine PUPS-a s obzirom da ima 36 godina) takođe je pronašao svoje mesto u novoformiranom Upravnom odboru.

Jedna od ikona svakog rukovodstva i predsedavajući svih Vanrednih Skupština kluba je gospodin Dragojlo Lazić, direktor Turističke organizacije Šabac i kum potpredsednika Opštine Nemanje Pajića, koji i ovaj put nije dozvolio da dešavanja u klubu prođu bez njega pa je lično morao da prisustvuje ovoj Skupštini pokušavajući da se izbori za svoje mesto kod novog predsednika Ivice Kralja.

Koliko je ovoj interesnoj grupi od važnosti da izbori u klubu prođu u što većoj tajnosti pokazuje i vest na zvaničnoj stranici Fudbalskog kluba "Mačva" gde ceo ovaj događaj staje u jednu rečenicu. Bojim se da ovaj put ta jedna rečenica govori mnogo više. Da li je Ivica Kralj kao šabački zet,dovoljno zvučno ime da nadjača sve zlurade komentare koje građani Šapca imaju prema ovom rukovodstvu, videćemo , ali jedno je sigurno biće burno proleće na stadionu kraj Save. Gledalo se na ovakve pojave u poslednjih 15 godina sa željom,nadom i verovanjem da će fudbal u Šapcu ponovo zauzeti mesto koje mu pripada, a deca imati svoje idole poput Đukića, Riznića, Grubješića, Gavrića...

Ili je istina u nestpljivom išekivanju stogodišnjice kluba i ulaska u najviši rang takmičenja gde bi u tom slučaju trebalo da stignu novčana sredstva od UEFA, kao klubu sa vekom tradicije, Ostaje nam da se pitamo ima li nade za našu "Mačvu", ili je ona poklon političarima da ostvare svoje ne dosanjane snove.

(Autor je diplomirani inženjer organizacionih nauka i diplomirani sportski menadžer)

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane