Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Novi Sad: Skica za portret odbornika Srpskog pokreta obnove

Vukovac za pljačku

Za đake koji imaju petice iz svih predmeta kažu da su Vukovci. Dobijaju i plaketu Vuka Karadžića, ako osnovnu školu završe sa prosečnom ocenom 5. One koji su na vlasti, ispred Srpskog pokreta obnovu, takođe zovu - Vukovci. Po Vuku Draškoviću, njihovom vođi. I po tome što iz pljačke mogu da dobiju sve petice. Slučaj odbornika Vladimira Jelića potvrđuje ovu tvrdnju

Arpad Nađ

Predsednik novosadskog odbora SPO Vladimir Jelić je za samo jedan i po mandat u vlasti od srednjoškolskog profesora u garsonjerici došao do bogatsva teško zamislivog običnom smrtniku.

Luksuzna vila sa bazenom i video nadzorom u elitnom novosadskom naselju samo je jedan deo njegove imovine. Formalno, on je vlasnik samo jednog stana, ali čaršija bruji o njegovoj vili u Ulici Ruđera Boškovića, sagrađenoj bukvalno preko noći, luksuznim džipovima i apartmanima.

Do 2009. godine je imao samo dva posla - profesor informatike u školi i mlađi referent u Telekomu. A posle toga nizao je - krenuo uzlaznom putanjom - direktor „Novosadske toplane", pa „Zavoda za izgradnju grada", „Vodovoda i kanalizacije", pa gradski sekretar za komunalne poslove i član Gradskog veća za obrazovanje.

U proseku je njegova plata bila oko hiljadu eura, ali ni sva zvanična primanja za proteklih šest godina nisu dovoljna da pokriju ni vrednost njegovog mercedes džipa. Koji formalno nije njegov, nego je vlasništvo njegove minijaturne stranke. Danas kontroliše 12 odbornika u Skupštini Novog Sada, „Vodovod", „Čistoću", nekoliko uprava i nabavke u većini škola u Novom Sadu, te „Toplanu" u Bečeju.

Kada je 2009. organizovao mini prevrat u mini stranci, niko nije slutio koliki je njegov potencijal. Ubrzo je sa ljudima od poverenja osnovao preduzeće „Energy pro", koje do danas pobedilo na 40 tendera u ovim javnim preduzećima, odnosno dobilo više od 400 miliona dinara, a samo u januaru ove godine 50 miliona. „Energy pro" je samo u „Novosadskoj toplani" dobilo 150 miliona, a u tom periodu je Toplana napravila gubitak od tri milijarde.

Strpljivo je gospodin Jelić gradio mrežu firmi preko kojih je izvlačen novac iz javnog sektora. Firma „NS Koncept" je takođe dobila nekoliko tendera isključivo od toplane. Firma „Janus", koju drži Jelićev odbornik Saša Novaković, dobila je 20-ak tendera, od roba za internu kuhinju, do reklamnog materijala.

Kada je postavljen za direktora „Vodovoda", ogranak „PORR BAU GMBH" iz Beograda je dobijala važnije poslove u tom javnom preduzeću. Taj ogranak nije osvojio tender ni u jednoj drugoj firmi, osim u „Vodovodu", i to za vreme Jelićevog mandata (2012-2013). „Libertas group 021" je osnovana nakon majskih izbora 2012. godine, a od tada je osvajala tendere isključivo Jelićevih firmi i uprava, iako ima samo jednog zaposlenog.

„Higijena Đorđe Stankov", takođe sa jednim zaposlenim, dobija 40.000 evra godišnje za održavanje dva javna toaleta.

Firma „Polar Star" iz Veternika je za samo godinu dana od osnivanja dobila 22 tendera (sve škole), i to otkako je Jelić postao član veća za obrazovanje. „Volt Electro Group", osnovana 2011. godine, odmah je dobijala poslove isključivo od Toplane dok je Jelić tamo bio direktor, a kada je prešao u Vodovod, za njim je prešla i ta firma.

Pored ovoga, nekoliko krupnijih igrača je dobijalo poslove od Jelićevog postizbornog plena, ali ne i ekskluzivno od njega. Tu je još niz manjih firmi koje je teško pobrojati. Jedna od njih je „Media-Networks", osnovana 2011. sa jednim zaposlenim, tokom prethodne dve godine dobila je više tendera, a samo jedan je vredan 65.000 evra.

I u Jelićevom dvomesečnom mandatu u „Zavodu za izgradnju grada" ostale su dve velike mrlje, vredne preko 600 miliona dinara. Najpre je ZIG propustio da uputi banci naloge za naplatu 462 miliona Borovica transportu. Drugi propust dogodio se poslednjih sati Jelićevog mandata u ZIG-u, kada je nezakonito jednom izvođaču prebačeno 160 miliona dinara.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane