Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Jedan vampir kruži Srbijom i pljačka (2)

Koga je sve Radmilo ojadio

Radmilo Gitarić je čovek sa više adresa i lica. Težak je duševni bolesnik, ali uspeva da zgrne milione evra. Gospodin Gitarić je iz sela Dobri Do kod Smederevske Palanke, odakle je krenuo da hara po Srbiji.I ako mu je oduzeta poslovna sposobnost, i dalje izbegava osude, nastavlja da vara banke, kupuje upropašćena preduzeća, raspolaže velikom količinom keša, i u prevare uvodi kćerku Mariju i sina Uroša... I niko da mu stane na rep

Milan Glamočanin

Da podsetimo čitaoce, u broj 338 opisali smo kako se ovaj polupismeni seljak iz Smederevske Palanke obogatio. Osnovao je u Beogradu preduzeće ''Gitarić" d.o.o na adresi Šamačka broj 2. Pokretao je biznis, širom Srbije. Zapošljavao je mnogo radnika, ali svi su radili na crno.

Pred Osnovnim sudom u Nišu protiv Radmila Gitarića se vodi krivični postupak, jer je prevario nekoliko desetina građana, prodajući im nepostojeće stanove u stambenim objektima koje je on gradio.

Posle petomesečnog pritvora, Gitarić je pušten da se brani sa slobode, a optužnica protiv njega podignuta je tek u maju 2011. godine. Postupak još nije okončan.

U Osnovnom sudu u Nišu se menjaju sudije, advokati, a sve ide u pravcu da postupak zastari. Tako ni pretres koji je bio zakazan za 7. juli ove godine nije održan!

Od decembra 2006. do juna 2009. Gitarić na više lokacija u Nišu nije završio započete višespratnice. U Ulici Nikole Dražića samo je iskopao temelje, a stanove je unapred prodao oštetivši tako 11 kupaca za ukupno 430.000 evra. U Ulici cara Dušana, u nezavršenoj stambenoj zgradi, tri stana je po dva puta prodavao i time oštetio kupce za 105.000 evra, a u Ulici Josifa Pančića dva puta je isti stan prodao različitim kupcima i oštetio ih za 65.000 evra. Prema do tada utvrđenim činjenicama, Gitarić je od svojih klijenata na prevaru uzeo više od 600.000 evra.

Porošlog meseca radnici Gitarićeve firme u Beloj Palanci , na izvesno vreme, zatvorili su u fabričkom krugu Gitarića i njegove saradnike. Fabrika stolica je dobro radila, ali Radmilo nije zaposlenima isplatio plate za dve godine rada.Policija ga je spasila od linča. U Belu Palanku Gitarić je svratio po povratku iz Vranja, nakon sastanka sa stečajnim upravnikom Živiniopriodukta, firme iz Vranjske Banje. Ovu firmu Radimlo Gitarić želi da kupi uz pomoć Čedmora Prostrana, savetnika u privrednoj komori Srbije.

Svom sinu Urošu, studentu, kupio je motor Kvadro, a potom mu je platio automobil ''Audi'' A8. Drugarice sina Uroša, Radmilo postavlja za direktore svojih firmi..

Radmilo Gitarić je takođe 2007. godine proveo duži period u pritvoru, zbog sumnje da je od 2003. do 2006. godine prodao na crno 12,6 miliona blokova u vrednosti od 209 miliona dinara! Po izlasku iz zatvora nastavio je sa novim prevarama.

Svu imovinu je prebacio na članove porodice. Najviše na kćerku Mariju, koja ide sa njim na zaključivanje prevarnih ugovora. U Dobrom Dolu Radmilo Gitarić ima proizvodne hale površine 6.000 kvadratnih metara, sušaru za drvo kapaciteta 1.000 kubnih metara, alatnicu od 3.000 kvadratnih metara. Takođe ima i stambeni objekat od 500 kvadratnih metara, a kuća sa bazenom od 150 kvadratnih metara služi za poslovne partnere.

U Beogradu je Gitarić vlasnik najmanje deset stanova, i najmanje tri kuće od po 700 kvadrata.

I dok tvrdi da nije sposoban da prisustvuje suđenjima, on može da se bavi biznisom. Tako je svoju ciglanu kod Smederevske Palanke prodao italijanskoj firmi za 6,2 miliona evra. Dobio je 4,2 miliona evra, a onda se on setio da ciglana nije na njegovoj katastarskoj parceli. Navodno, ciglanu je sazidao na tuđoj, i Italijani su obrali bostan.

Veliki uticaj Gitarić ima u katastru u Smederevu, gde uspeva da vešto trguje sa zemljištem. Kupuje ga kao poljoprivredno, a prodaje kao građevinsko zemljište.

Dok je bio u istražnom zatvoru u Smederevu, bio je u sobi sa profesorima Pravnog fakulteta u Kragujevcu, koji su bili u pritvoru zbog primanja mita. Kada je on izašao iz zatvora, poslao im je u zatvor televizore i frižidere, i obezbedio da im se omogući korišćenje.

Iako ga kćerka Marija prezire, njoj je kupio nekoliko preduzeća, preko kojih želi da se bavi daljom prevarom. U posao uvlači i sina Uroša. Veliku količinu gotovog novca Gitarić ne drži u bankama, već ga krije kod rodbine, plašeći se da ga ne opljačkaju. Pre nekoliko godina napadnut je u blizini Mladenovca, i teško je povređen. Kod sebe je imao četiri miliona evra. Ispostavilo se da su ga opljačkali pripadnici BIA, koji su imali uvid u njegove prevare.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane