Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Direktno

Jelena Tinska piše o skandaloznim večerama kod Aleksandra Karađorđevića zvanog Čečen

Tri frtalja kralja

Narod plaća silne večere i proivode kod lažnog kralja Aleksandra, mada on ni sam ne zna u kojoj je zemlji niti poznaje jezik naroda kojim bi da vlada. Ali, uprkos tome, na njegovim besramno skupim prijemima i svečanostima, gde se bezočno ždere i loče, obično bude po pet stotina zvanica i sto agenata BIA-e.

Jelena Tinska

Dosadno mi je da budem kralj, Reče kralj i skoči udalj. Hoću da budem nešto drugo, Bar car. Uredićemo tu stvar, Reče mu glavni ministar.

Dobićeš odmah carski presto, I sve resto, Što ide uz presto. Dosadno mi je da budem car, Reče car i napravi dar-mar. Hoću da budem nešto drugo, Bar konobar. Uredićemo tu stvar, Reče mu glavni sekretar. Dobićeš odmah kelnersko odelo, Pola crno, A pola belo. Dosadno mi je da služim goste, Reče konobar neka oproste, Hoću da budem nešto drugo, Bar putar. Uredićemo to ko od šale, Reče mu glavni šef sale. Dobićeš odmah zaseban put, Donekle nasut, Odnekle žut. Dosadno mi je kamen da tucam, Reče putar od muke pucam, Hoću da budem nešto drugo, Bar - vladar...E, pa sad je dosta, reče Kosta, Glavni čistač kamenog mosta, Gde si video šako jada, Da putar nekom Zemljom vlada!

Ova sjajna pesmica Ljubivoja Ršumovića je toliko primenjiva na naše kraljevstvo koga nema da bolje reci nisam mogla da sročim. Samo Srbija ima predsednika države koji ne zna engleski i princa, koji ne zna srpski. Samo Srbija ima grb sa krunom iako nije kraljevina. Samo Srbija želi da se ujedini sa onima koji su je bombardovali.

"Narod Srbije još jednom je rešio da pokaže kako humanost nema cenu. Naime, i pored problema nezaposlenosti, zakašnjenja plata, otplaćivanja kredita, računa, dugova, itd...izašli smo u susret prestonasledniku Aleksandru Karađorđeviću i rešili da platimo troškove trodnevnog rođendanskog slavlja. 500 zvanica i 100 agenata BIA-e sjajno se provelo na Koktelima i večerama na Belom dvoru, uz nastupe KUD Lola, Kraljevskog gudačkog orkestra Svetog Đorđa, Beogradskog akustičnog orkestra, Sanje Ilić i Balkanike i benda Ane Štajdohar...".

Krstarenja Savom i Dunavom koje je organizovano za strane zvanice takođe nije izostalo. Pored svetske kraljevske elite, rođendanu je prisustvovala i srpska politička i privredna elita, predstavnici diplomatskog kora, verskih zajednica i međunarodnih organizacija, ali i ugledne ličnosti iz javnog i kulturnog života. Da se kapitalisti dobro zabave pobrinuli smo se i našom tradicionalnom srpskom kuhinjom pa smo pripremili marinirani losos gravlaks, uz koji se služio melba tost sa dresingom od espresa i mirođije, uz mango i krastavce, pečenog vola, bifteke, fondano od krompira, sezonsko povrće i porto sos, poslužen sa prilogom mimoza salate. Platili ste gledajte...

Ovo je prava slika i prilika našeg beznađa..Na fotki sve lopina do lopine. Čak i sveto lice koje je dalo dozvolu da se poseče hrast star 6 vekova...Šta zna svinja šta je dinja...A, bogami. pored ovoliko ovaca zime ne treba da se plasimo biće džempera.samo da Bogu ne pukne film..Mada ili je digao ruke ili nam se bliži kraj.

U prvom redu "veoma važni" među njima jedna debela pevačica ružna i poznata u porodičnim krugovima...A porodica, avaj, dobrim delom ne sme da se vrati u zemlju...jedna kompromitovana, a po svaki cenu političarka...

Duhovnik koji nema skrupula, razni nesposobnjakovići bivši i sadašnji..i prinčevi i princeze iz Kraljevine koje nema..sa tolikim dugovima, recimo milionskim za struju etc. a ne seku im kao recimo glumcu koji je dve godine živeo sa svećama te mu je u požaru izgorele nepokretna sestra...Da nije smešno ovo društvo bilo bi tužno...Svakako je tragikomično.

U drugom redu..na galeriji: oni koji su toliko želeli da se vide, nazovimo ih statisti sa zadatkom...nagurani uz ogradu, ali eto ne videsmo ih jer su jako daleko od objektiva.

Objektivno njihova sreća...Bolje nego da se i oni sramote. A svi sa pogledom u visinu...Verovatno je u u pitanju vatromet. Kako dirljivo...

Naša lica i naša tela nas odaju. Koliko tupavih lica ministara...Koliko nekarakternih tela..

Ministar bi trebalo da bude neko pametan, dostojanstven, upućen u materiju, neko ko štiti prava građana i resora. No ovde su ministri oni koji mogu dovoljno duboko da se uvuku u čmarove vlasti i kojima je mozak ispran. Budale bez premca. Šta ti lupetaju, pa to zemlja ne može da drži. Al' ova drži. O našim popovima ne treba ni govoriti. Prodane duše svakako. Đavolu, naravno. Čast izuzecima. No o njima se ne čuje, ili su mrtvi.

...Postoje neki ljudi na ovoj našoj političkoj sceni koji su toliko odvratni i iskompromitovani, ali avaj u svakoj čorbi mirođija, ubeđeni da su simpatični i važni. Nevolja je u tome što imaju podršku licemera koji ih dakle podržavaju iz svojih vlastitih interesa te se ovim gnjidama bez stila čini da su omiljene. Postoje i drugi koji jednostavno neće da se zamere pa se i oni smeškaju i fotkaju na važnim događanjima sa ovim protuvama, bez kojih ni jedan party ne može da prođe.

Ovde prednjači jedna uistinu jadna ružna i omatorela nemoralna protuva, koja je promenila više partija nego gaća, jer nema obraza i morala i sve bi dala samo da ostane na nekoj funkciji, a sto je najstrašnije ona i pored svih svojih laži lopovluka i maverzacija opet dobije neko značajno mesto, verovatno zato, što kako je dakle uvek u svakom trenutku na svakom mestu, a svoj privatni život uopšte nema,ona "sve tajne zna". Ova mučenica drži u šaci mnoge bitne, koji takođe ne bi bili na položajima da nisu bitange,te tako "koj će kome,neg svak svome" O njenom izgledu nemoguće je i govoriti. Ta stila nema jer se to ne može nauciti. Oblači se skandalozno, ošišana je katastrofalno, mada teško da neko može ulepšati ovu bezobličnu masu. E sad ima ona izreka "ničija nije gorela do zore"...Ali, ovde u Srbiji imamo dva problema.

Prvi je: nikako da svane...

A drugi je: postoje one sveće koje se ne gase...duneš, ugasiš, ona se opet sama pali. I tako u beskrajno. U poslednje vreme mnogi ambasadori su pravili prijeme...Bilo je ti važnih ličnosti , ali bilo je i kusih i repatih. Manje više društvo je tu isto. To je jedna klika koja je svugde...I na Dvoru, i na svakom viđenijem mestu gde se pije skupi šampanjac i jede losos...Dok narod kopa po kontejnerima, a umetnici gledaju fotografije mora u sred ovog vrelog leta.

Na tim, je li važnim prijemima na žalost ne možete da sretnete kulturnu elitu..ne tu su političari, tajkuni, i sveta lica, estradne zvezde, i gomile statista za zadatkom...

Čuh da je zdrav Hrast star šest vekova o kome sam pisala, ipak posečen, ubijen, u tajnosti jedne noći. Kad sam to čula obuzelo me je isecanja tužnog besnila. Suze su mi krenule na oči i proklela sam vinovnike.

Na moje kletve neku debil je reagovao napisavši da je jako ružno od jedne dame da kune...I još je napisao da neko ima lepe noge ali je dakle fufa...

Ta fufa sam ja...Iz njegovog ugla...A nije fufa ona koja je dala nalog da se drvo ubije. Ok, sve je bilo "sa dozvolom Patrijarha". Valjda mu se javio Bog.. E sad diskutabilno je ko je ovde Bog...Da li možda neki ludak sa dijagnozom koji je umislio da je Bog...Sve u svemu, klela ja ili ne...božja kazna stiže...kad tad...a stići će sve te mrcine bez morala.

U međuvremenu ranohrišćanska bazilika iz 5. veka na lokalitetu Kladenčište nedaleko od Crvene Reke, kod Bele Palanke, zatrpana je uprkos protivljenju niškog Zavoda za zaštitu spomenika kulture.

"Ironija je slaviti Milanski edikt i praviti 17 česama u Nišu, i da se gotovo u isto vreme zatrpava i uništava ovako vredan spomenik poput ranohrišćanske bazilike kod Crvene Reke, na mestu zvanom Kladenčište", rekao je Cvetković za portal Pirotske vesti.

Svi apeli, kao i protest koji je pre nekoliko dana organizovan pored same bazilike sa ciljem da se spreči njeno zatrpavanje nisu bili dovoljni da se nadležni smiluju i sačuvaju za buduća pokolenja ovaj vredan arheološki nalaz.

Svoj protest iskazao je i patrijarh Irinej koji je u svom pismu javnosti naveo da ne treba uništavati baziliku koja predstavlja veoma značajan dokaz i svedočanstvo postojanja i kontinuiteta hrišćanske vere na ovim prostorima. Koje bre vere kad njemu nije bilo sveto živo drvo???

U niškom Zavodu smatraju da zatrpavanje predstavlja praktično uništenje ovog veoma značajnog arheološkog otkrića koje bi moglo veoma lako da postane prava turistička atrakcija.

Sa druge strane, Republički zavod iz Beograda smatra da će se zatrpavanjem bazilika ipak sačuvati za buduća pokolenja i da bi bazilika, u neka bolja vremena, mogla da se ponovo otkopa, s obzirom da je obeležena u arheološkim mapama i postane dostupna javnosti. Da li sam ja poremetila umom ili je ovaj predlog zaista izgovoren?..Buduća pokoljenja ce dakle malo kopati po kuridoru 10. Dobro.

Odluku o zatrpavanju bazilike osudilo je i Srpsko arheološko društvo. Bazilika se nalazi na novoj trasi Koridora 10 prema bugarskoj granici. Koridor 10 i koridor 11 unistiše sve pred sobom. Što neko ne osmisli neki koridor koji bi morao da prolazi po sred Skupštine pa da je lepo sruše, ali takođe tajno kao Hrast i po mogućstvu kad je puna onih budaletina poslanika koji jedu za džabe i bleje jer su samo jedna orkestrirana masa poslušnika koja nema svoje mišljenje.

Za kraj rekla bih nesto o pozorištu. Pre svega postoji pisac komada. Zatim postoji reditelj. Pa scenograf, kostimograf. Postoji glavni glumac, postoje sporedne uloge, postoje statisti, ali postoje i statisti sa zadatkom.

U našoj vlasti najbitniji su statisti sa zadatkom. To su uglavnom oni koje srećemo po prijemima o kojima sam pisala.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane