Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Trovanje

Rat tajkuna i špijuna trese Ministarstvo poljoprivrede - kako je došlo do sukoba korumpiranih državnih službenika

Zbog loših vremena i podele plena

Ozloglašeni srpski tajkuni, spremni su zarad svojih kriminalnih profita da izlože građane Srbije masovnom trovanju. Da bi to izveli ne žale ni da potroše nešto novca i vremena, radeći na pridobijanju što više ministara i vladinih službenika za svoj pakleni plan. Korumpiranim ličnostima iz Ministarstva poljoprivrede, poput državnog sekretara Danila Golubovića i aktuelne ministarke poljoprivrede Snežane Bogosavljević Bošković, na stranu tajkuna stala je potpredsednica Vlade, Kori Udovički. Ministarka Bogosavljević Bošković je na čelo ovog resora došla kao osoba lojalna tajkunima i njen zadatak je od početka bio da zajedno sa Golubovićem i Čelebićaninovom obezbedi status kvo između uvozničke mafije i kriminalnih monopolista koji se bave proizvodnjom i distribucijom mesnog otpada. U međuvremenu, interesne grupe su se podelile i rat je u toku. Tabloidov novinar istraživao je "stanje na frontu" i došao do zanimljivih informacija koje samo potvrđuju da je Srbija u haosu i da su građani najveće žrtve sukoba na vrhu.

Vuk Stanić

Osvedočeni masovni trovači građana, ministarka poljoprivrede Snežana Bogosavljević Bošković i njoj po svemu nadređeni državni sekretar ministarstva Danilo Golubović, dobili su podršku u ostvarenju mračnih planova od potpredsednice Vlade Srbije Kori Udovički, čiji je zadatak da sprovodi terorističku politiku MMF-a i Svetske banke u Srbiji. Naime, još od 2008. godine, na sceni je sistematska devastacija poljoprivrede, kao ključnog faktora od koga zavisi ukupna stabilnost Srbije kao dominantno agrarne države.

Ranije verni saveznik tajkunskog lobija i član grupe trovača iz ministarstva poljoprivrede, načelnica veterinarske inspekcije Sanja Čelebićanin, naprasno je postala veliki protivnik tajkunskih interesa i pravilnika smrti, tvrdi dobro upućen izvor Tabloida iz radne grupe za izmenu pravilnika.

Sudeći prema informacijama koje su nam dostavljene zbog pokušaja izmene "Pravilnika smrti", došlo je do ozbiljnog rata u Vladi Srbije. Rat se rasplamsava na dva fronta kako u Vladi Srbije, tako i u Ministarstvu poljoprivrede.

U Ministarstvu je proteklih nedelja došlo do velikih sukoba, u koje su se uključili tajkuni dovoljno moćni da prodrmaju političku, medijsku i ekonomsku situaciju u Srbiji.

Pravilnik smrti, mnogima donosi veliki profit, kojeg ne žele da se odreknu.

Naziv Pravilnik smrti, koji se prvi put pojavio u Magazinu Tabloid, pre nešto manje od dve godine, sada je široko prihvaćen u stručnim krugovima i zapravo se radi o Pravilniku o kvalitetu usitnjenog mesa, poluproizvoda od mesa i proizvoda od mesa, kojim je dozvoljeno u mesne proizvode stavljati hormone, antibiotike, sedative kancerogeni aditiv E407 i slične otrove, zbog kojih ljudi u Srbiji masovno oboljevaju i umiru. Pretpostavlja se da je epidemija oboljenja štitne žlezde kod mlađe ženske populacije u Srbiji, direktno povezana sa kvalitetom hrane koja se nalazi u masovnoj prodaji preko svih trgovinskih lanaca.

Loš kvalitet hrane je treći glavni uzrok sve većeg broja obolelih od raka i sve veće neplodnosti žena i muškaraca u Srbiji. Prva dva uzroka su radijacija iz vremena bombardovanja i stres uzrokovan lošom ekonomskom situacijom.

Trenutni Pravilnik smrti, mesnoj industriji, među kojima su Matijević, Juhor, Zlatiborac, Perutnina Ptuj, i drugi, omogućava da proizvode nešto što liči na meso, i mesne prerađevine.

To "nešto" ima malo veze sa mesom, vrlo je otrovno ali mesnoj industriji donosi velike profite. Glavni sastojak mesnih prerađevina u Srbiji je mašinski separisano meso MSM, smesa koja se sastoji od životinjskih ostataka, kostiju, očiju trtičnih žlezda. Ova smesa je zabranjena za ljudsku ishranu u Evropskoj uniji. Istraživanja su pokazala i da su mačke umirale od raka i leukemije kada je MSM bio glavni sastojak njihove hrane. Velikim novcem koji mesna industrija ostvaruje prodajom ovakvog đubreta upakovanog u viršle i kobasice oni utiču i na to ko će sedeti na odgovornim funkcijama u Ministarstvu poljoprivrede.

Katastrofalna agrarna politika

Dešavalo se proteklih godina da na mesto ministra dođe čovek na koga nemaju uticaj. U tim slučajevima morali su ministra naknadno da kupe, ili da utiču na njegov rad preko Danila Golubovića, nesmenjivog sekretara Ministarstva poljoprivrede, koji osim poznanstava sa mnogobrojnim tajkunima poznaje i više stranih diplomata koji lobiraju da se u Srbiji potpuno legalizuje genetski modifikovana hrana.

Što se ministarke Bogosavljević tiče tajkuni nisu morali naknadno da je kupe, ona je na mesto ministra došla kao njihov čovek, u ministarstvu je trebalo da zajedno sa Golubovićem i Čelebićaninovom obezbedi status kvo. Ipak, konstantno pisanje Magazina Tabloid i u manjoj meri drugih medija o trovanju nacije, kao i opasnostima od legalizacije GMO, dovelo je do povećanog nivoa samosvesti kod nekih članova Vlade.

Prema mišljenju brojnih Tabloidovih sagovornika, sveukupna agrarno ekonomska politika Vlade, Aleksandra Vučića je katastrofalna i vodi konačnom lomljenu kičme ove države.

Činjenice koje govore tome u prilog su, da se najplodnija zemlja daje u bescenje arapskim šeicima, da su zatvoreni IMT i IMR, da se seljacima duguje više od 17 milijardi dinara podsticaja i subvencija, da se stočni fond smanjuje dok se iz Evropske unije po damping cenama masovno uvozi meso, MSM, živa stoka, voće i povrće...

Veliko zlo sa kojim Vučićeva Vlada ne uspeva da izađe na kraj su i genetski modifikovani usevi soje i drugih kultura, koje su zakonom zabranjene, ali se u praksi sve više šire po našoj zemlji. Verujemo da kada bi seljaci ocenjivali agrarnu politiku Vlade Srbije, ocena ne bi bila prelazna.

Zapravo, svima je jasno da se Vučić opredelio za oblik tržišne ekonomije u kome će seljaci sve manje moći da računaju na pomoć države, koje će uzrokovati propast malih porodičnih gazdinstava pre svega u centralnoj Srbiji.

Tržište bez granica je zapravo scenario zbog koga ćemo se vrlo brzo suočiti sa ključnim egzistencijelnim pitanjima (hrana, voda, poljopriuvredno zemljište, čist vazduh). Već je došlo dotle da se država Srbija bori za opstanak, i to iz razloga što je nestalo selo, a vlasnici svega što vredi u Srbiji i sve zemlje koja vredi su stranci. Ovakav nesrećni epilog nije čak ni u skladu sa takozvanim "evropskim putem", ali je forsiranje članstva u EU po svaku cenu dovelo do ovakvog stanja.

Ko se i kako bogati prodajući otrove narodu

Ipak, u moru pogrešnih poteza koje sprovodi Ministarstvo poljoprivrede po diktatu domaćih i stranih, kapitalista, a kojima se Vučić ne protivi, povučena je, na prvi pogled i jedna dobra odluka.

Naime, mnogi su bili iznenađeni kada je na inicijativu Aleksandra Vučića formirana grupa za izmenu takozvanih Pravilinika smrti. Vučić je, kažu, tražio da se kod nas zabrani prodaja hrane-smeća koja je zabranjena i u Evropskoj uniji. Tražio je i zabranu uvoza i proizvodnje MSM. Ubrzo je to dobilo krajnje neozbiljan epilog jer je za vođu radne grupe imenovan šef Vučićevog kabineta, Ivica Kojić.

U Ministarstvu poljoprivrede, među zaposlenima, vlada uverenje da su Kojićeva žena i majka Vučićeve dece, zajedno agitovale za "zdrav život" i tražile da se pravila promene tako da kada njihova deca kupe pljeskavicu, one ne moraju da brinu da li će to uzrokovati rak ili leukemiju.

Pameti se prizvala i načelnica veterinarske uprave Sanja Čelebićanin. Magazin Tabloid je mnogo ranije objavio detalje o njenoj umešanosti u aferu sa aflatoskinom, gde se ispostavilo da je duže vremena pod istragom Bezbednosno informativne agencije (BIA).

I kriminalistička policija je završila istragu u kojoj je Čelebićaninova glavni okrivljeni za prodaju svinja zaraženih svinjskom kugom sa farme Krmivo produkt. Tabloid je za nju više puta pisao donoseći činjenice koje ukazuju da je ona jedan od glavnih krivaca što postoje takozvani Pravilnici smrti, ali je Čelebićaninova u poslednje vreme, iz neobjašnjivih razloga, promenila stranu pa je na sastancima radne grupe podigla glas protiv Matijevića i drugih tajkuna. Razlog za to može biti samo velika briga za opstanak na položaju i slepa poslušnost šefu sadašnjeg režima, ali i prirodan strah od procesuiranja za štetu koju je do sada svojim činjenjem ili nečinjenjem učinila.

Čelebićaninova je na tim sastancima, između ostalog, tražila da kada pravilnici stupe na snagu, tajkunima budu oduzete i mašine za separaciju mesa, kojima je moguće spravljati MSM. Tim povodom se pred više svedoka posvađala sa aktuelnom ministarkom Snežanom Bogosavljević Bošković, dok je zloglasni državni sekretar Danilo Golubović polujavno rekao da se ona neće dobro provesti zbog činjenice da je promenila stranu.

U jednoj od rasprava, zagovornici uvoza MSM saopštili su Kojiću da nije normalan kada je za mišljenje pitao ljude poput jednog od bivših lidera SPS, Dobrivoja Budimirovića Bidže, i bivšeg načelnika savezne veterinarske inspekcije doktora Miroslava Stojšića, dok je Čelebićaninova za iste ljude smatrala da imaju dovoljno znanja i da sami napišu novi pravilnik.

Ipak, podrška Vučića, višesatno (laičko) bavljenje Ivice Kojića ovom temom, i "prizivanje svesti" Sanje Čelebićanin, nisu urodili plodom. Tekst Pravilnika smrti sada je izmenjen tako da građani ne bi morali više da brinu. Praška šunka bi recimo imala više od 50 odsto mesa, štetni aditivi bi bili zabranjeni, uvoz i proizvodnja MSM bila bi zabranjena.

Na žalost, novi Pravilnik nikako da stupi na snagu, jer druga strana njegovo zakonsko aktiviranje uspešno odlaže.

Grupu ljudi koja i dalje zagovara masovno trovanje građana i odlaže primenu novih pravila, predvodi državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, Danilo Golubović, a prate ga ministarka Snežana Bogosavljević Bošković, i načelnik odeljenja za veterinarsko javno zdravstvo Tamara Bošković.

Gospođa ministarka je na poslednjem sastanku tražila da se u Pravilnik unese i obaveza, da se onim tajkunima kojima veterinarski inspektori oduzmu separatore, nadoknadi šteta. Tačnije rečeno, da država, odnosno Ministarstvo poljoprivrede mora da im kupi nove mašine sa kojima je dozvoljeno separisati meso.

Prema rečima doktora Stojšića, takve mašine ne postoje, već se one dele na one koje rade sa većim i sa manjim vakumom, ali da i jedne i druge na kraju prave separaciju sa više kalcijuma iz kostiju nego što je dozvoljeno novim pravilnikom.

- Ne treba kupovati nove mašine, nikome ko se bogatio prodavajući otrove narodu. Na kraju krajeva, oni su dobro znali da se bogate na račun zdravlja stanovništva, a mašine koje su kupili višestruko su im se isplatile, zaključio je Stojšić.

Kako se množe lokalne velmože

Na pitanje novinara Magazina Tabloid, ima li šanse da neko napokon izmeni Pravilinik smrti i da li su tajkuni i ovaj put jači od naroda, Stojšić je izjavio da će prema njegovim informacijama novi pravilnik biti poslat u službeni glasnik pre nego što ovaj broj Magazina Tabloid bude na kioscima.

Ipak, čak i ako Pravilnik bude usvojen narednih dana, ni to nije garancija da će inspektori Ministarstva poljoprivrede moći da ga primene, jer je ne stranu tajkuna sada uskočila potpredsednica vlade Srbije, Kori Udovički.

U sastavu predlogu zakona o inspekcijskim službama, koji je u Skupštinu uputilo ministarstvo za državnu upravu i lokalnu samoupravu koje vodi Kori Udovički, nalazi se i pravilnik od sto strana po kome će poljoprivrednim, veterinarskim i svim drugim inspekcijama biti ukinuta samostalnost. Ukoliko se usvoje svi prilozi i tekst zakona kako ga je Udovički poslala u Skupštinu, sve državne inspekcije će suprotno dosadašnjoj praksi izgubiti samostalnost.

Pravilnik kažu upućeni predviđa da će lokalna samouprava, imati ingerencije da kada inspektor, tržišni, poljoprivredni ili veterinarski nekoga kazni tu kaznu suspenduje.

Suspenzija takve kazne će se pravdati višim ekonomskim interesom. Tekst je, kažu, tako napisan, da kada neki inspektor u budućnosti bude kaznio malog prodavca ili švercera niko neće moći takvu odluku da promeni. Sa druge strane, gradonačelnici i predsednici opština će moći na teritoriji glavnog ili drugih gradova, da suspenduju svaku odluku svake inspekcije kojom se kažnjava privredni subjekt od koga stižu značajne budžetske uplate?!

Drugim rečima, gradonačelnik Beograda i verni poslušnik Aleksandra Vučića, Siniša Mali, moći će sutra da suspenduje svaku kaznu kojom se kažnjava neka Matijevićeva kriminalna radnja...

Pretpostavljamo da su ovakva pravila napisana u legendarnom okupljalištu srpskih mešetara i biznismena, Klubu privrednika u Šekspirovoj uliuci u Beogradu. Izvesno je da je cilj ovakvog zakona da bogatima omoguće da se još više obogate uz asistenciju lokalnih vlasti.

U oblasti veterine, to znači da inspektori više neće moći, čak i kada novi Pravilnici stupe na snagu, da zaplene mašine za spravljanje MSM, ako se to kosi sa ekonomskim interesima nekog lokalnog velmože koga finansira mesna industrija. Drugim rečima trovanje bi se moglo nastaviti i posle izmene Pravilnika smrti, ako je to u ekonomskom i, naravno, političkom interesu neke lokalne vlasti...

A 1. Kooperanti Miodraga Kostića otrovali i ratare u Francuskoj

Francusko pravosuđe potvrdilo je presudu po kojoj američka grupa Monsanto, a koja u našoj državi sarađuje sa MK grupom Miodraga Kostića snosi odgovornost za trovanje poljoprivrednika iz Šaranta, na jugozapadu ove evropske zemlje.

To je ujedno i prva presuda ove vrste u Francuskoj. Proizvođač žitarica Pol Fransoa otrovan je u aprilu 2004. godine, nakon udisanja isparenja Lasa, Monsantovog herbicida koji je koristio u uzgoju kukuruza. Hemijski gigant Monsanto osuđen je 2012. godine u prvoj instanci da "u potpunosti obešteti poljoprivrednika" koji je delimično hendikepiran i ima ozbiljne posledice, a Monsanto se žalio na ovu odluku. Naime, Monsanto je na saslušanju u maju ove godine ponovio da njegov proizvod "nije opasan" i da "šteta koja se pominje ne postoji".

Francuski proizvođač Fransoa je ubeđen da je američka firma bila svesna rizika koji predstavlja herbicid Laso pre nego što ga je zabranila u Francuskoj u novembru 2007. godine. U Kanadi je ovaj herbicid procenjen kao opasan i povučen je 1985. godine, a od 1992. godine je zabranjen u Belgiji i Velikoj Britaniji.

A 2. Nekontrolisan uvoz bez rešenja

U Srbiju se preko granice sa Mađarskom i Hrvatskom svakodnevno uvoze stotine tona mašinski separisanog mesa, ali i zaleđenog mesa iz Evropske unijeŠleperi prolaze bez validnih rešenja izdatih od veterinarskih službi Srbije. Prema takozvanoj piramidi odgovornosti, za ovo bi trebalo najpre da odgovara načelnik veterinarske inspekcije Zoran Marinković, koji je kako nezvanično saznajemo, usmeno naredio da niko ne sme na granici da zaustavlja šlepere sa hranom i tako "stvara gužvu na graničnom prelazu."

Njegovo objašnjenje je da bi se meso, ili mleko koje je ispravno stiglo u Srbiju moglo pokvariti dok stoji na granici, ali i da hladnjače kojima se ono prevozi troše previše goriva, ako moraju da hlade proizvode dok stoje i čekaju. Ma kako ovo zvučalo, Zakon ipak predviđa da šleper mora imati rešenje kojim je uvoz robe, odnosno namirnica životinjskog porekla dozvoljen pre nego što stignu na granicu. Možda bi Marinković i drugi Vladini službenici mogli da se malo ugledaju da mađarske kolege, koje su štiteći svoju državu od ilegalnih operacija čak podigle zid na granici.

GLOSA

Tržište bez granica je zapravo scenario zbog koga ćemo se vrlo brzo suočiti sa ključnim egzistencijelnim pitanjima (hrana, voda, poljopriuvredno zemljište, čist vazduh). Već je došlo dotle da se država Srbija bori za opstanak, i to iz razloga što je nestalo selo, a vlasnici svega što vredi u Srbiji i sve zemlje koja vredi su stranci. Ovakav nesrećni epilog nije čak ni u skladu sa takozvanim "evropskim putem", ali je forsiranje članstva u EU po svaku cenu dovelo do ovakvog stanja.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane