Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

(Pr)osudite sami

Vođa ide dalje

Milovan Brkić

Čini mi se da je ponovo aktuelan vic: Kaže sin ocu da je definitivno odlučio da napusti studije na pravnom fakultetu, besmislene su i ne idu mu od ruke.Otac mu odgovara - ti kako oćeš, đedo i ja idemo dalje, čekamo novi ispitni rok.

Kada su građani Velike Britanije odlučili na referendumu da se razdruže od Evropske unije, ministar spoljnih polova Dačić je svečano izjavio da ''Srbija ostaje čvrsto na putu evrointegracija''. Iz kabineta predsednika Nikolića saopštena je ista privrženost tom cilju, a ministar Vulin je slavodobitno izjavio da Srbija ima šansu da zauzme upražnjeno mesto Velike Britanije u Briselu.

Od dolaska DOS-a na vlast, sve vlasti nam nude jedino, i isključivo rešenje, ulazak u Evropsku uniju. Bez alternative. I to traje već 16 godina, a kad će da nas pozovu, ne znamo, a i ne zovu nas.

Turski predsednik Redžep Taip Erdogan je, nakon izlaska Ujedinjenog Kraljevstva poručio da će Turska odmah organizovati referendum sa ciljem da raskine Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju, koji je sa EU potpisala još daleke 1987. godine. Čekajući na taj dan, mnogima u Turskoj su kose pobelele, a od članstva nema ni govora. Turska će biti prva koja je rekla - ne, hvala.

A kao razlog za izlazak Britanaca često je pominjana i Srbija.

"Da li ćemo zaustaviti kretanje EU u pogrešnom pravcu tako što ćemo vikati sa ivice terena ili ćemo preuzeti vođstvo i predstaviti plan prema kome bi Evropa krenula pravim putem? Da li zaista mislimo da je u našem interesu da podržavano automatsko i bezuslovno dalje proširenje EU? Zemlje koje sada pregovaraju sa EU uključuju Albaniju, Srbiju i Tursku - "to su zemlje sa siromašnim stanovništvom, ozbiljnim problemima sa organizovanim kriminalom, korupcijom, ponekad i terorizmom", navela je Tereza Mej u svom govoru krajem maja.

Nekoliko dana kasnije, slično je postupio i britanski ministar pravde Majk Gouv koji je rekao da bi evropska porodica uskoro mogla da se proširi za još pet članica - Tursku, Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i Albaniju i da te zemlje sa sobom "donose brojne probleme", kao i da otvaraju mnoga pitanja nad kojima bi Britanci morali da se zamisle.

I Britanci su stavili prst na čelo, i odlučili. Dakle, počeo je raspad EU, jer su i druge članice najavile referendume o izlasku, ili ''preuređenju''. Srbije u tim najavama nema, a njoj je jasno poručeno da do 2020 ne razmišlja o prijemu. Nije tačno da će se unija odmah raspasti, to bi moglo da se desi tek 2018, godine, tvrde upućeni svetski analitičari.

Zagovornici izlaska zahvalili su se premijeru Kameronu što je organizovao referendum koji nije podržavao. Kameron se odmah oglasio da podnosi ostavku, jer mora poštovati volju građana. Takva su pravila u demokratskim društvima.

Upitan da li će i Srbija organizovati referendum o pristupanju EU, šizofreni srpski premijer je odbrusio rečima da ''prvo treba da me smenite na izborima, pa onda da organizujete referendum''. Nije on Dejvid Kameron, pa da poštuje volju građana. On je Vođa.

A Vođa nam se ukakio. Ostao je bez podrške. Jedan Vučić među vihorove. Pokrao je 830 hiljada glasova na izborima, očekivao je tapšanje po ramenima, ali neko je počeo da čisti Balkan. Počistiše Karamarka, sada je on na redu. Nikako da sastavi Vladu, šalje abere Skotu, Kifu, Ditmanu, Devenportu, ali nema odgovora. Traži se njegova glava. Pokrao je milijarde dolara, uneo haos u Srbiju, i na Balkanu.

Očekujem da će, nakon odlaganja sastavljanja Vlade, da kada podviknu na njega oni koji su ga stvorili, ovaj šizofrenik koji po ceo dan preti svima i svakome preko svojih televizija, da se rasplače i da vrati mandat. Uveren da će mu sve biti oprošteno.

Ali, svaka ptica svoga kopca ima. Vučića će rastrzati hijene koje su lovile i za njega.

Vruće je leto pred nama. A mi opet gledamo prema EU.

Sezame, otvori se, hoću da izađem.

www.milovanbrkic.com

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane