Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Ekskluzivno: ko je platio održavanje prvog Vaseljenskog sabora pravoslavnih crkava u ovom milenijumu

Sveti dolari za potrebe časnih otaca

Na grčkom ostrvu Krit 21. juna ove godine, u blizini mesta gde se održava prvi Vaseljenski sabor pravoslavnih crkava u ovom milenijumu (bez ruske i još nekoliko pravoslavnih crkava) organizovan je veliki protest protiv vaseljenskog patrijarha Vartolomeja. Nošen je transparent na kojem se patrijarh Vartolomej optužuje za izdaju. Učesnici protesta su se okupili ispred policijskog kordona koji je zatvarao put prema pravoslavnoj akademiji Krita u trenutku dok su se prema Saboru kretali autobusi i vozila sa članovima crkvenih delegacija. Neko je iz mase, držeći u rukama ikonu Svete Trojice, na grčkom jeziku povikao: "...Patrijarh Vartolomej je izdajnik! Sabor je izdaja!". O pozadini ovog događaja u ovom broju pišu i ruski novinar Igor Romanov i Vladislava Romanova u tekstu Strateška ideja Vaseljenskog patrijarha Vartolomeja - Njujork-treći Rim

Milica Grabež

Svemu je prethodio poziv Vaseljenskog patrijarha upućenog svim pravoslavnim crkvama sveta, da učestvuju na Saboru, gde su kao zvanične teme kandidovana pitanja braka, posta i zajedničkog predstavljanja u eparhijama u SAD, i zemljama takozvanog Komonvelta, poput Australije.

Budžet ovog Sabora iznosio je 2,5 miliona evra, od čega je 1,5 miliona došlo iz SAD (pola od dobrotvornih priloga američkih Grka, a pola iz američkog nevladinog sektora), što je i potvrđeno iz Američke arhiepiskopije (otac Aleksandar Karlucos u izjavi za rusku agenciju RIA).

Mada je osporavana više puta objavljena informacija u grčkim medijima da je novac posredno donirala američka vlada, činjenica je da su pojedini donatori i sami direktno na budžetu vlade SAD. Mnoge američke kompanije dale su značajne popuste za učesnike puta na Krit, a sve se pravdalo činjenicom da Akademija (pravoslavna akademija na Kritu, gde se održava sabor) ne bi mogla da obezbedi internet za 500 ljudi(!) - članova delegacija. To je za njih učinila američka kompanija Wind, koja radi i za američku vladu, poznata i kao neslužbeni "distributer informacija" za potrebe američkih službi.

Američkim donacijama iznajmljivana su vozila, plaćeni su vozači za sve dane Sabora, zdravstvene usluge, osiguranja, pa čak i montiranje novih klima uređaja u pres-centru! Za mere bezbednosti brinule su privatne kompanije za bezbednost, od kojih su dve američke. Grčka policija angažovala je velike snage za održavanje reda, kako učesnici protesta ne bi ušli u deo gde se održavao Sabor.

Čim je počeo sa radom, Sabor je već je prvog dana odobrio tekst spornog dokumenta „Misija Pravoslavne Crkve u savremenom svetu". Prema mišljenju dobro upućenih, u pitanju je dokument "ekumenske sadržine". Patrijarh Vartolomej je u svom govoru, formalno izrazio žaljenje zbog odsustva četiri Crkve (posebno velike Ruske pravoslavne crkve) i obratio se zvaničnim predstavnicima „drugih crkava" (očigledno misleći na prisutne rimokatolike), rekavši: „...Mi smo zajedno putovali u bogoslovskom dijalogu, ekumenističkoj saradnji i našoj spremnosti da reagujemo na teološke podele iz prošlosti i globalne izazove našeg vremena". Tako je osnovanost strahovanja pravoslavne javnosti da se iza ovog Sabora nešto drugo krije, postala opravdana.

Naime, još 2009. godine, vaseljenski patrijarh Vartolomej, sastao se sa predsednikom SAD Barakom Obamom i tom prilikom, u zvaničnom delu, tražio od njega da posreduje kod turskog premijera Redžepa Tajipa Erdogana da pomogne ponovno otvaranje Bogoslovske akademije na ostrvu Halki, u mediteranskom delu Turske. Upućeni kažu da je to Obama sa zadovoljstvom prihvatio, tim pre što mu je predstojao odlazak u Tursku. Usledilo je još sastanaka. Ali, u nezvaničnom delu sastanka, otvorena su druga pitanja, pa su izvori u Vašingtonu saznali da je ostareli vaseljenski patrijarh tražio svu pomoć i zaštitu Amerike, a za uzvrat, ponudio "tesnu saradnju sa zapadnim crkvama". Ovo se nikako nije dopalo vrhu Ruske pravoslavne crkve, ali je to patrijarh moskovski mudro prećutao. Ali...

Ubrzo je izbila na videlo istina: kao državna sekretarka SAD, Hilari Klinton je tokom svog četvorogodišnjeg mandata (2009 - 2013) imala čak četiri lična susreta sa vaseljenskim patrijarhom Vatrolomejom. Oduševljena onim što je dogovorila sa njim, pisala mu je: "...Bila je čast sarađivati sa vama tokom mog mandata na položaju Državnog sekretara. Zajedno, mi smo uradili puno na promociji među-religijskog i među-etničkog razumevanja … Želim Vam svaki uspeh i sreću u budućim poduhvatima!"

Valja podsetiti da je Barak Husein Obama preuzeo funkciju 20. januara 2009, a samo tri meseca kasnije odlazi u nekadašnji grčki kvart Fanar u Istambulu da poseti Vartolomeja! Potom Džon Keri preuzima dužnost 1. februara 2013, a 21. aprila posećuje Vartolomeja. Ruski izvori pominju i dve posete koje je patrijarh vaseljenski Vartolomej imao i sa Bilom Klintonom u vreme bombardovanja Srbije 1999. godine, gde nijednom rečju nije pomenut teror NATO pakta nad hrišćanima, pravoslavcima, Srbima. Šta to onda vaseljenski patrijarh radi i u kom pravcu idu njegove aktivnosti?

Činjenica da je Ruska pravoslavna crkva odbila da dođe na Krit (mada je prethodno pomagala u organizaciji skupa), govori jasno da je ovo najveće svešteno lice u pravoslavnom svetu negde skrenulo u pravcu koji svakako više godi zapadnim hrišćanskim crkvama nego pravoslavlju u celini. Ali, nije to obično skretanje. Sve govori da vlada SAD i njene večno antiruske struje, imaju snažnu potrebu da Rusiji iz ruku oduzmu dominantnu ulogu u pravoslavnom svetu. Ukratko, cilj stare hladnoratovske Amerike je da Rusiji "ukrade" što više pomesnih pravoslavnih crkava i time oslabi ruski uticaj u svetu. Da li im vaseljenski patrijarh u tome pomaže svesno ili ga je starost učinila pogodnim za manipulaciju?

Podrška koju mu daju ostale pravoslavne crkve, upućuje na zaključak da je Vartolomej opasan manipulator. Ovom ''saboru'' pridružila se i Srpska pravoslavna crkva. Njen patrijarh i arhijereji su opet izdali Rusku pravoslavnu crkvu, koja je svojim uticajem i sprečila da UNESKO primi u članstvo Kosovo, i tako spasila srpske svetinje i kulturnu baštinu.

Pozivamo vernike Srpske pravoslavne crkve, da organizujemo demonstracije ispred Patrijaršije i da razjurimo vladike koji šenluče po Srbiji i svojim eparhijama, putuju blindiranim autima, šmrču kokain i bludniče sa monasima, koje primoravaju na blud. Oterajmo ovu gamad iz naših crkava i manastira. Saberimo svu imovinu i račune srpskog patrijarha i srpskih vladika. Niko od njih nije dao ni prebijenu paru za održavanje u životu gladnih vernika. Samo je vladika Porfirije, sada na službi u Zagrebu, zgrnuo oko 30 miliona evra, dok je harao Republičkom radiodifuznom agencijom. Oterajmo ih.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane