Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zdravstvo

Novi Sad: kriminal, nepotizam i pljačke u Institutu za kardiovaskularne bolesti Vojvodina

Umobolnica u Kamenici

Kako zavarati pljačku "tešku" 20 miliona evra koja se desila prilikom izgradnje Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici ("Kamenica 2"), a pod visokim pokroviteljstvom dr Nadice Čemerlić Ađić i njene kriminalne kamarile. Kako je iz Instituta oterana ekipa najkvalitetnijih mladih doktora koji danas rade u Nemačkoj i ko je zaposleio najnekvalitetnije kadrove koji su platili radno mesto ili došli po porodičnim vezama

A. Nađ

Nadica Čemerlić Ađić je godinama bila najkorumpiraniji direktor u istoriji Instituta ako se izuzme Don Ninoslav Radovanović koji je za nju bio institucija. Kao nećaka ocvalog autonomaškog političara Živana Berisavljevića tzv. Teča Živana, bivšeg tasta Nenada Čanka dobila je od Bojana Pajtića sve poluge vlasti na institutu. Nada Čemerlić je i supruga profesionalno bradipsihičnog rendgenologa Ota Ađića ali brzog na mažnjavanju kinte.

Puneći sopstvene džepove parama zaposlila je velik broj kadrova DS-a na IKVBV kako lekara tako i administrativnog osoblja.

Oterala je najkvalitetnuije mlade doktore koji su želeli da ostanu na Institutu a danas rade u Nemačkoj. Zaposlila je zato najnekvalitetnije kadrove a oni koji nisu platili radno mesto došli su po njenim porodičnim vezama. Posvađala je kardiologe na IIKVBV sa celom srpskom kardiologijom. Zabranila im kontakte sa ostalim kardiološkim kućama. Nisu smeli godinama da odlaze na zajedničke sastanke. Zabranila je akademsko napredovanje mnogim kvalitetnim kolegama onako kako joj se prohtelo. Trenutno gura svog oligofrenog sina Filipa u nastavno zvanje na Medicinskom Fakultetu ali nije prošao na glasanju

Nadica Čemerlić Ađić je obišla u više navrata sve božićne rasprodaje od Čikaga preko New Yorka do Pekinga. U Peking je vodila i svog omiljenog kardiologa Dr Golubovića koji je napravio dete operisanoj ležećoj pacijentkinji na Institutu. Kada je to čula promovisala ga je za nagradu u načelnika Intenzivne nege.

Da zavara tragove pljačke oko 20 miliona evra pri gradnji Kamenice 2, Dr Nada Čemerlić Ađić postavlja dvoje poluinteligenata na čelo Instituta - ruralnog idiota sirovinu i socio-kulturološkog primitivca Dr Šušaka (hirurg u mantiji) i njegovog kuma Dr Redžeka profesionalno poluimpotentnog tipa koji uživa pričajući kako voli da ludački vozi svoj Porše kabriolet dok mu sin čeka istragu u višem tužilaštvu zbog maloletničkog zlostavljanja dve godine mlađeg učenika kojeg je četiri meseca terao da pije mokraću iz pivske flaše, takozvane krmače, mazao ga izmetom i tukao svakodnevno, lomeći mu prste u školskom WC-u kao vođa četiri nasilnika.

O ovome niko nije smeo da pisne jer je Redžekov sin pretio da će drugi proći i gore. Mali Redžek pored oca hirurga ima dečije lekare - dedu i majku, a poznato je da ovakve stvari potiču samo iz porodice.

Pri policijskom profilisanju utvrđeno je da nema ni trunke kajanja. Premešten je u školu gde radi Dr Redžekov brat (predaje likovno) - Prva Vojvodjanska Brigada, gde je napravio novi skandal. Mnoge medicinske sestre sa Instituta čija deca treba da upišu srednju školu izjavljuju kako mole Boga da im dete valjda neće ići u istu školu gde i Redžekov sin.

Dok se ovo dešava, upravnik klinike, njegov kum Dr Šušak (hirurg u mantiji) da bi se moralno oprao posle pisanja medija o silnim višegodišnjim nepočinstvima prema kolegama, organizuje u velikoj sali Pozorišta mladih u Novom Sadu veče veronauke na kome treba da se izmere dimenzije Boga na koje moraju doći svi mladi lekari Instituta pod pretnjom zapisnika u njegovom tefteru koji od 5. oktobra redovno nosi Bojanu Pajtiću jer je sa gospođom Vesnom Bolidovski studirao, pa je mogao opravdati i bekstvo u Bosnu za vreme NATO bombardovanja i višemesečnu odsutnost. Niko ne zna kako je povezao radni staž.

Posle velikog doktorata u Prnjavoru, danas pribegava jezuitskoj metodi uterivanja straha zaposlenima koji se nisu odazvali njegovom religioznom skupu...Minorni moralni lik se krije iza Božje Senke. Tako valjda, zamišlja indulgenciju prema članovima kolektiva koje je od svog dolaska do danas oklevetao.

Medicinske sestre uveliko pričaju, da pacijente koji ''nemaju para'' Dr Šušak neće da dođe ni da ga pogleda. Danas on nosi pištolj u futroli na koju je ugravirao i akademsku titulu i hvali se članstvom u stranim Police IPA organizacijama koje su ravne članstvu u nekoj biblioteci. Kao sveštenik u mantiji zalagao se u TV emisiji Apolo Televizije protiv transplantacije srca a kao upravnik nije dozvoljavao operisanje teško bolesne devojčice od upale srčanog zalistka vec je osudio na smrt uzevši na sebe ulogu gospodara života i smrti (Boga!) kada je ceo kolektiv postavio pitanje njegovom kumu direktoru: "...Šta bi Dr Šušak uradio da je umesto Nikoline bolesna jedna od njegove četiri devojčice..."?

Dr Šušak je bio odgovoran i za gotovo eutanaziju svog kolege,renomiranog kardiologa Vladimira Torbice kada je kao upravnik vratio telefon u džep ne pozvavši pomoć iz Beograda koju su mu kolege i osoblje koronarne jedinice predložile a aparat koji je tada trebalo iskoristiti celu godinu leži sakriven i neupotrebljen u Kamenici 2.

Kako saznajemo, pre desetak dana Dr Šušak je ušao u otvoren sukob za vreme operacije odbivši asistenciju svom kolegi i klevetao ga u operacionoj sali pa ga čeka tužba za mobing i za par krivičnih dela lekara na dužnosti koji je i upravnik klinike.

Na Institutu već duže vremena nema osnovnog materijala za rad. Dugo se cenkala uprava sa dobavljačima oko ličnih provizija za četiri testere i eho aparat. Upravnik i direktor su dočekali post-izbornu političku zabranu daljih nabavki pa su u jednom momentu hteli da operišu i sa testerom sa patologije koja se koristi za mrtvace. Pare su na kraju potrošili na tričarije (500.000 evra), u nekoliko navrata praveći turističke ture preko Hemofarma sa privilegovanim osobljem u Sankt Petersburg i onda su obojica kao da je sve u najboljem redu, otišli da ispucaju stari odmor...

Dr Šušak je pokušao u nekoliko navrata da pregovara očajnički oko članstva u SNS-u,spominjao nekog Babića, čak je išao da se učlani u Beograd mada je dugogodišnja Pajtićeva krtica...

Na institutu za psihijatriju i mentalno zdravlje pomno prate razvoj događaja u vezi ova dva doktora koja upravljaju nekad renomiranim institutom i kažu da ih čekaju sa ludačkim košuljama.

Kažu da je evidentno da Dr Redžek neće ništa novo izmisliti na hirurgiji kako je primetila i jedna doktorka anesteziolog iz Beograda ali će zbog njegovog sina verovatno uskoro biti donet i Redžekov zakon u školama da se spreči maloletničko nasilje. Kako se stalno čuje na vestima ''Radija 021'' u novosadskim školama je uveden i poseban hitni telefon kojim se prijavljuje maloletničko nasilje tzv. Redžekov telefon!

Kada se radi o Dr Redžekovom kumu, Dr Šušaku, mišljenja na psihijatriji su podeljena ali se svi slažu da je pred pucanjem. U građevni postoji pojam prenapregnut beton a kada se radi o karakternim crtama njegove ličnosti onda je on karikatura kojoj kad malo skineš šminku sa lica pršti fizionomija na sve strane...

U kardiohirurgiji, kao i u svakoj teškoj struci, treba posvetiti puno vremena da se pomere granice lečenja a kod upravnika postoji samo pohlepa, primitivizam, zavist i merkantilizam bez profesionalne zainteresovanosti iz neke druge perspektive. Kako on može da bude upravnik kad za vreme doručka pred kolektivom izjavljuje da dobija samo 200 evra za operaciju?

Protekle dve nedelje, upravnik izbegava zaposlene i ni sa kim ne priča...Sve vreme provodi u keliji (pola manastirska - pola policijska) sa svojim ikonama gde uz prdež ponekad zamiriše i tamjan. U Novom Sadu bruji o njemu i njegovom kumu direktoru već uveliko...Nema dana da neko ne progovori o tome. Dr Šušak ima i omiljenog doktora, socijalnu protezu Dr Majina koji mu organizuje sve verske performanse a prijateljstvo je počelo sa knjigom o Isusu Hristu.

Pre nego što je otišao na odmor, upravnik je naredio spremačicama da mu se WC dvaput dnevno čisti i miriše a trenutno je sve zaključano i ''kelija'' i WC i 25 ikona i pet policijskih kalendara i pendrek i biblija. Samo je poneo pištolj kada je otišao...

Pre toga će valjda sesti da razmisli...

Njegovi sponzori po liniji Vladike Irineja Bulovića - bračni par Pajtić kupili su, po pričanju Vesne Pajtić Bolidovski veliko imanje u Kanadi, hotel sa zemljištem gde uskoro treba da se isele.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane