Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Kako je "prvi poljoprivrednik" Nove Crnje, sa pozicije predsednika opštine, postao kulak i latifundista

Sezona parenja Bizona

Zlatno pravilo višestranačja u Srbiji: opljačkaj državu, bićeš slavan i šepurićeš se zlatnim lancima oko vrata. Srednji Banat je pravi rasadnik „vrhunski talentovanih" pljačkaša narodnog blaga, gde se decenijama temeljno i nesmetano „gaze" zakoni, i bez ikakve odgovornosti, „razvija" nerazvijenost regiona

Zoltan Horvat

I uboga opština Nova Crnja „slavi" svog „idola", Peru Milankova, večitog predsednika opštine sa simpatičnim nadimkom Bizon, koji je na poslednjim izborima, svojim imenom i prezimenom, predvodio Grupu građana. Nakon nove lokalne „istorijske pobede" i ozvaničene saradnje GG-a i SNS-a, ulazak u mračno nazadnjaštvo overen je intervjuima lokalnim podobnim medijima. Tu se naveliko obećava veliko ništa, masno laže, i usput, mariše sve živo iz opštinske kase.

Narod ko narod, poplašen, da ne kažemo nešto ružnije, vole kad bizoni, rasturajući sve pred sobom, jurnu u gomilu. Uprkos sudskim procesima protiv večitog „pobednika" koji traju ko gladna godina, od lagarija upućenih opljačkanom narodu, živi se bogato, bogatije, raskošno. Crnjanski „Idol" ne trepne, ali besramno javno kaže da živi isključivo od poljoprivrede, deleći sa rođenim bratom Radovanom „zlo", naročito dobro. Hvala bogu, svi vredni članovi porodice Milankov „jedva" sastavljaju kraj s krajem. Od poljoprivrede, naročito od opštinske kase. Supruga Brankica je direktor osnovne škole „Đura Jakšić", starija ćerka Vladislava je odbornik i donedavno, ničim izazvana, načelnik opštinske uprave, mlađa Nevenka - Nena, zaposlena je u opštinskoj upravi bez saglasnosti nadležnog Ministarstva.

Ispred bestidnog porodičnog društva „Lako ćemo", lokalni Idol sa samoodrezanom platom predsednika opštine od 138 hiljada dinara, izjavljuje da je sa ukupno 18 hektara prihodovao neverovatnih 560 vagona raznih plodova zemlje, gde usput iznajmljuje samom sebi sopstvenu mehanizaciju koju ove godine, gle uncuta, nije prijavio poreskim organima!

Hvaleći sebe samog kao uspešnog poljoprivrednika koji eto, „primorava" sebe da prihvati ulogu vođe „zločinačkog udruženja" protiv opštinske kase, Idol je razradio mrežu GG „kerova", uglavnom zaposlenih u opštinskoj upravi. GG „kerovi" se sjatili oko Kancelarije za smanjenje siromaštva (sebe samih) pri Centru za socijalni rad, gde lično ubiru značajne prihode od jednokratnih i svih drugih višekratnih pomoći.

Crnjanski „kerovi" iz lične hasne rade za svog bizona, uz dopunski arbajt u Rumuniji, gde se prevozi (ne)postojeća mehanizacija za rad na, takođe (ne)postojećim inostranim Šerifovim parcelama. Udene se tu i carina, ni policiji nije teško da „pripomogne", uz tarifu koja se međusobno obračunava u evrima za svako vozilo. Posebno za vozila opštinske uprave, koja u Rumuniju prevoze „kerove" na specijalne radne zadatke. „Kerovi" su, iako i sami osumnjičeni za daleko manje sumnjive rabote, vrli svedoci opštinskom Šerifu na suđenjima. Spisak „kerova" nije veliki. Ljubiša Kovačević, vlasnik privatne firme Metkom iz Kikinde je veran Šerifov „saborac", pa je pre neki dan njegova supruga ekspresno zaposlena u novocrnjanskoj opštini. Vladimir Lekin - Čvarak, vozač službenog automobila je takođe u službi Šerifa, kao pouzdan prevozilac „kerova". Brane Vujadinov iz Aleksandrova sa Šerifom upošljava mehanizaciju za ravnanje atarskih puteva i kanala, gde prvo „strada" opštinska kasa.

Vlasnik privatne firme DND iz Žitišta, Nenad Ćulafić,na račun opštinske kase obezbeđuje video i sve ostale nadzore sve većeg broja opštinskih i svih drugih objekata. Usput je zaposlio i zanosnu i neodoljivu Savku Karan, prvu Šerifovu miljenicu. Svi „kerovi" su pravi „zaštitari" imena i ugleda Šerifa, gde je za sve njih najmanje važno, stanje u opštinskoj kasi.

Po prvi put u istoriji opštine Nova Crnja, evidentiran je manjak u opštinskoj kasi u ukupnom iznosu od 50 miliona dinara, ne računajući namenske kredite nenamenski potrošenih za „kreditiranje" Šerifove fotelje. Šerif obožava da se ističe u akcijama, pa je tako nedavno, sa dva meseca zakašnjenja, pomogao da supruga mu direktorica Brankica, dobije pozamašnu opštinsku donaciju za organizaciju raskošne proslave Dana škole. Na školskom gala prijemu bili svi viđeniji saradnici sa strane, plus podrazumevajući „kerovi". Po prvi put nije bilo para za seoske slave Srpske i Nove Crnje, uz obrazloženje da su na snazi, rigorozne mere štednje.

Crnjanski Šerif javno brani svoje ukaljano ime i prezime, da crnje ne može, lažima koje ne bi „sažvakali" ni retardirani. Čovek koji je put Šerifa „popločao" učešćem u strankama SPO, DSS, DS i SNP, ne sme javno da kaže da je članstvo u SNS-u overio u Novom Sadu kod aktuelnih pokrajinskih zaštitara pljački. Sud poslednjih nedelja, meseci i godina razmatra rastakanja na Motelu Kaštel, nezavršena Hala sportova je poseban krimogen deo Šerifove priče...

Ljudi, imam sve podobne mikrofone sveta, ja sam Šerif, volim sebi da ugodim najviše na svetu, izdržavam porodicu, moje odane „kerove", Savku...Zar nisam jedan od junaka nazadnjačkog mraka srednjeg Banata, ponosim se šta sve od mene trpe moji meštani, reče Pera bizon, i jurnu ponovo u gomilu naroda...reče Šerif, i ode...Po novi kredit za zvaničan bankrot opštine Nova Crnja.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane