Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Veterani

Uloga bivših JUL-ovaca u Vučićevoj vlasti

Poslednja ofanziva protiv veterana

Živeti u Srbiji, u zemlji sa teškim naslagama istorije, u kojoj je svaki dan obeležen nekim junačkim delom i gde je život svakog građanina inspiracija za roman, ipak je privilegija od boga odabranih. U istoj toj državi život je težak, bez sigurnosti i ljudskog odnosa vlasti, bez perspektive za mlade, naročito obrazovane, bez adekvatne socijalne brige a nas najviše boli što se živi bez nacionalnog priznanja i uz negiranje žrtve u ratovima posle 1990. godine. O ovim gorkim temama piše Željko Vasiljević, predsednik Pokreta veterana Srbije

Željko Vasiljević

Pratio sam konferenciju za štampu Predsednika Vlade RS Aleksandra Vučića na kojoj je između ostalih tema pomenuo i podatak Zorana Čička o njegovih 200 miliona evra u švajcarskim bankama. Kada je u pitanju toliki novac ta tema zaslužuje posebnu pažnju.

Odmah mi je palo u oči da sa tom izjavom nešto nije u redu jer je zvučala nekako nategnuto i neiskreno (pominjanje Čičkovog članstva u JUL-u). Razmišljajući šta u toj izjavi nije kako treba i šta je to što mi je zvučalo neiskreno sinu mi da je jedan od najbližih saradnika Predsednika Vlade, Aleksandar Vulin bio član "mafije" i ne samo član već istaknuti funkcioner i portparol koji je u javnost iznosio stavove ove grupe i pravdao sve zulume i zločine istih. Vulin je bio najprepoznatljivije lice "mafije", istina u malo drugačijem pakovanju, sa dugom kosom i majicom sa Če Gevarinim likom, nego što ga danas prepoznaju ali sa istim žarom u iznošenju laži i pravdanja kriminala.

Danas mi neki moji prijatelji pričaju kako je "heroj" Vulin na posao u zgradu CK dolazio sa pištoljem za pojasom pa su ljudi iz obezbeđenja morali da organizuju "građansko privođenje" da bi mu oduzeli pištolj i zabranili mu da ga donosi na posao.

Kada je bilo vreme da se ljubav prema domovini i narodu brani oružjem od 1990.-1995. i 1999. godine Vulin nije našao za potrebno da se toj domovini stavi na raspolaganje i da se bar na neki način oduži svom rodu za silnu pljačku koju je sprovodio sa svojim "mafijašima". Možda je shvatio, što mnogi od nas koji smo bili u tim ratovima nismo, da je to odlična prilika da se obogati, još malo opljačka ali da se u ratu može i nastradati ili ne daj bože poginuti. Na našu žalost, on je mogao da bira da li će ili neće ići u rat, što mnogi nisu jer su ih hvatali po ulicama, kućama, na poslu i na silu ih odvodili u krvave sukobe. Nije pošteno da danas brigu o ratnim veteranima, ratnim vojnim invalidima i članovima porodica poginulih boraca vodi ovaj član "mafije" ali nije ni časno i ne služi na čast Predsedniku Vlade Republike Srbije Aleksandru Vučiću što je ovako sumnjivoj ličnosti dodelio ovako značajan resor, mada svaki resor koji bi mu dodelio, bilo bi ruganje narodu i poruka da su stavovi naroda za njega nebitni. Kao što postupke Prištine u pregovorima sa Srbijom nazivate ruganjem i potcenjivanjem Srbije, moj stav je da vaš izbor Vulina za ministra predstavlja takođe ruganje i potcenjivanje Srbije i naroda, dobro o tome razmislite jer ovo nije samo pojedinačni stav autora teksta već postaje većinski stav veterana ali i ostalih građana.

Drugi Julovac koji je Vučiću drag je Željko Mitrović vlasnik Pink televizije, odnosno celog sistema. Sve što važi za Vulina i njegovo članstvo u Jul-u važi i za ovog člana i rukovodioca "mafije". Nikada građani Srbije nisu dobili dokaz o poreklu novca i privilegija koje su mu omogućile da stvori ovakvo medijsko carstvo. Svakodnevno, pomalo i preterano, učešće u programima ove medijske imperije gospodina Vučića i njegovih vernih pratilaca i obožavalaca njegove misli i dela, me je ubedilo u neiskrenost izjave o članstvu u Jul-u gospodina Čička.

Kako je moguće da se Vučić gnuša članstva u Jul-u nekog Čička a ne smeta mu članstvo ali i rukovođenje tim istim Julom od strane Vulina i Mitrovića? Dvojni aršini su siguran put u propast, nikada nemojte to da zaboravite pa ni prilikom izbora prijatelja i saradnika. Zbog Vulina je Vučić izgubio podršku veterana a u ovim smutnim vremenima bi mu ona i te kako trebala, jer kada na Srbiju udari i rogato i repato, Vulin će ponovo pobeći sa megdana i gledati kako da se lično ovajdi u tom sukobu a Srbiju će ponovo braniti njena najvernija deca a to smo mi koji smo to radili i u prethodnim ratovima ili naši sinovi koji znaju i za vrednosti koje su veće od pukog bogatstva i materijalnih dobara.

Još jedna vaša izjava ovih dana nam ukazuje da vas vaš saradnik Vulin ne informiše istinito o događanjima kada su veterani i njihovi problemi u pitanju. Divili ste se spomeniku poginulim herojima u niškoj kasarni, što je za svaku pohvalu ali ste ignorisali zahteve tri udruženja čiji su članovi protestovali protiv Vulina i njegove politike a jedan od više iznetih zahteva je i podizanje spomenika poginulim borcima iz ratova od 1990.-1999. godine u Beogradu.

Jedini spomenik u Beogradu a posvećen žrtvama rata i poginulim borcima u ratovima od 1990.-1999. godine je onaj na Savskom trgu, podignut zahvaljujući decenijskoj borbi Udruženja ratnih vojnih invalida Srbije. Da ste nas primili na razgovor znali biste za ovaj zahtev i ne biste u očima veterana ispali ne informisani i nezainteresovani za naše probleme. Svi naši dopisi vama su završili kod Vulina a on ih je ne čitajući ih slao državnom sekretaru Draganu Popoviću, koga ovi problemi ne zanimaju ili za njih nema vremena zbog preokupiranosti ličnim bogaćenjem, brojnim zloupotrebama i formiranjem sopstvenog i partijskog udruženja Sabor.

Gospodine Vučiću, heroji prethodnih ratova, zbog svog stradanja, neefikasnih mera socijalne zaštite, neadekvatne zdravstvene zaštite i opšte nebrige društva, postali su grupacija koja će teško opstati u životu ako se ovakav trend nastavi. Ako se nastavi vaša politika opšte štednje i suficita budžeta po svaku cenu, naša budućnost je mračna jer danas naši životi zavise od odnosa države prema nama. Jasno vam je da roditelji poginulih nemaju nikog da vodi brigu o njima jer su svoju decu, koja su trebala da o njima brinu, dali na oltar slobode i opstanka države, iste one koja pod rukovodstvom Vulina misli da država postoji da bi se on i njegovi pajtaši bogatili i uživali. Ratni vojni invalidi ne mogu da se na tržištu rada nose sa zdravim i jakim, da li ih zbog toga treba pobiti i ušparati na njihovim primanjima kako bi suficit bio što veći a tako razmišlja Vulin.

Da li se pitate zašto su najveća udruženja u Srbiji odbila poziv za saradnju sa SNS na poslednjim izborima ili vam je jasno da je to zbog politike vašeg ministra Vulina koji želi a to i radi zloupotrebama budžeta, da sve veterane upregne u kola svoje minorne partije, koja je inače pred raspadom zbog unutrašnjih sukoba oko pokradenog plena.

Da li su ratni veterani ili borci kako mnogi vole da ih zovu, zaslužili da o njima brigu vodi Vulin koji rata nije ni omirisao a od rata se dobro ovajdio i šta oni mogu da očekuju u budućnosti od takve vlasti kojoj su dezerteri mnogo draži. Morali ste o ovim stvarima mnogo više da vodite računa prilikom sastavljanja vlade.

Znam da vam je gledanost Pink televizije dobro poslužila i dalje vam služi u prenošenju informacija građanima i pridobijanju istih za politiku koju vodite ali nemojte zaboraviti da je ta televizija vlasništvo istaknutog člana Jul-a i da nije stvorena znojem, znanjem i pregorom Željka Mitrovića već na suzama i patnji brojnih građana Srbije i korišćenje te televizije za sopstvene potrebe vas kalja istim blatom u koji su uvaljani Vulin i Mitrović. Ne može se grliti i ljubiti sa ukaljanim a ostati čist.

Ništa nije bolja situacija ni sa drugim partijama čija je politička filozofija kao i julova, na primer G17. Veliki broj pripadnika ove grupe su ojadili Srbiju a najviše njen lider Mlađan Dinkić čiji je uticaj na politiku Vlade Srbije i dalje veliki. Kadrovi ove partije su danas na značajnim funkcijama u vlasti, utiču na život svih nas i danas kao i ranije vrlo negativno. Gospodine Vučiću znači da vam je pri izboru kadrova sve jedno kako su ranije vladali, koliko su ojadili naše građene, u ime kojih principa su radili to što su radili i umesto da završe na optuženičkim klupama i da greju ćelije naših zatvora, vi ste ih amnestirali, vratili u politiku i vlast da mogu da nastave sa pljačkanjem sopstvenog naroda. Za ovakve postupke moraćete da snosite odgovornost i to ne samo političku. Da u ovom tekstu ne zaboravimo Dragana Popovića koji je izvršilac svih kriminalnih radnji i koji je zadužen za sprovođenje nečasnih dela.

Ovih dana su mi se požalili zaposleni u ministarstvu odnosno u sektoru za boračko-invalidsku zaštitu da teško podnose mobing koji nad zaposlenima sprovodi Dragan Popović. Od psihičkog maltretiranja do fizičkog nasrtaja na mlađe ženske osobe su pritužbe u paleti opšteg nezadovoljstva odnosom ove spodobe.

Neke od devojaka su zbog tog maltretiranja morale da daju otkaz i da spasu obraz. Zato je on zaposlio svoju ćerku u sektor kojim on rukovodi, jer zna kakav je on i šta sve radi pa je želeo da svoju mezimicu zaštiti od sličnih neprijatnosti. Da li za ovakve stvari treba da se odgovara, samo je pitanje za one koji misli da je ljudima u vlasti sve dozvoljeno a za svakog normalnog je samo pitanje kada će ovakvi kriminalci da odgovaraju. Drugo OJT vodi istragu protiv Dragana Popovića zbog zloupotrebe budžetskih sredstava prilikom izrade ortopedskih pomagala pa pozivamo sve koji imaju neka saznanja na ovu temu da nas pozovu u udruženje i obaveste nas a mi ćemo ta saznanja dostaviti tužiocu i policiji jer, kako narod kaže svako može da radi šta hoće ali ne može dokle hoće. Očekujem da me kao nekog ko mnogo zna o brojnim mahinacijama Dragana Popovića i njegovih saradnika policija pozove da dam izjavu a onda će verovatno ta istraga sa opštinskog tužilaštva preći u nadležnost tužilaštva za organizovani kriminal.

Vučiću, da li znate da vam je problem sa zaposlenima, a svi su osobe sa invaliditetom u specijalnoj radionici u Kragujevcu, trebalo da reši upravo Dragan Popović, koji išao na razgovor sa radnicima koji štrajkuju glađu više od 20 dana. Da li ste znali da je ovaj čovek bio jedan od direktora u fabrici 22. decembar koja je završila svoj rad i čiji su radnici ostali na ulici. Ti isti radnici su ovog Popovića motkama isterivali iz fabrika jer su videli da im radi o glavi a vi ste sada njega poslali da reši višegodišnje probleme zaposlenih invalida. S obzirom da je Popović iz Kragujevca i da u tom gradu svi znaju o kome se radi, šta mislite kako se zavirio taj razgovor i kakvu korist je država imala od razgovora nesrećnih radnika i čoveka koji je imao zadatak ali i zadovoljstvo da ih prevari i slaže. Vučiću da li mislite da ovakvi utiču na popularnost i podrške Vladi ali i Vama.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane