Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Preko pune linije

Srpska tajna služba u raljama ovejanih kriminalaca (15)

Repriza Brionskog plenuma

Bezbednosno informativna agencija (BIA) preživljava svoje najteže dane. Direktor Aleksandar Đorđević se sprema da napusti brod koji tone. Uspeo je da zgrne milione evra, i očekivao je da će se povući na rezervni položaj. Ispunio je plan da za specijalnog tužioca za organizovani kriminal dovede svog bliskog rođaka iz Čačka, advokata Mladena Nenadića. Njegovi saradnici su se toliko osilili, da je direktor samo prisutni građanin u BIA.Vučićeva kamarila je, uprkos protivljenju poslanika - predsednika SRS Vojislava Šešelja, predsednika pokreta Dosta je bilo Saše Radulovića i poslanika Demokratske stranke, za predsednika Odbora za kontrolu rada službi bezbednosti postavila naprednjaka Igora Bečića, protiv kojeg je vođen sudski postupak zbog falsifikovanja diplome Više poslovne škole, koji je u Novom Sadu, u glavnoj ulici, korupcijom dobio stan površine 560 kvadrata...Šizofreni premijer nije smeo da dira u ''BIA i svi su ostali na svojim mestima".Kada je shvatio da brod tone, da ga sapliću sa svih strana, Vučić je odlučio da se otarasi svojih izabranika. Istraživač Magazina Tabloid završava serijal o rasulu i kriminalu čelnih ljudi tajne službe.

major Goran Mitrović

Kada je osetio da bi mogla da bude ugrožena njegova neograničena vlast, bivši predsednik Jugoslavije Josip Broz Tito je sazvao sastanak najužeg rukovodstva, poznatom kao Brionski plenum, o čemu u Magazinu Tabloid svoja sećanja o tom događaju evocira najstariji živi srpski novinar Milentije Pešaković, na kojem je doneta odluka o ''promenama u službi bezbednosti''. Smenjen je Aleksandar Ranković, a potom, za samo mesec dana, penzionisani su svi oni za koje se sumnjalo da su ''odani svom bivšem šefu''.

Bio je to kraj savezne države. Isto kao i Tito, i Vučić je odlučio da očisti bezbednosne službe.

Aleksandar Ranković ničim nije ugrožavao Titovu vlast, ali Broz u to nije bio siguran. Trebali su mu poslušniji ljudi, bez ratnih zasluga, beskičmenjaci. Izmislio je da ga UDB-a i Ranković prisluškuju!

Direktor Bezbednosno informativne agencije Aleksandar Đorđević, zvani Đora peder, iz Vučićevog je pederskog okruženja. Istraživači Magazina Tabloid opisali su sunovrat tajne službe kojom je Đora rukovodio. Vučić i Đora mesecima nisu komunicirali. Iz pederskih razloga, ljubomore, šta li. Ustvari, Vučić je urušavajući sve institucije, urušavao i ljude koji su na njihovom čelu. Voleo je da ima paralelne veze u službama, kao i u svom pederskom ličnom životu.

Tokom ove godine izneli smo toliko podataka o čelnim ljudima Bezbednosno-informativne agencije, o njihovom kriminalnom organizovanju, delovanju i biznisu. Poimenično smo opisivali najuticajnije načelnike u Službi, njihov kriminal, sprege sa mafijom...

Srpskog premijera to nije doticalo.Uzimajte, ne pitajte, govorio je. Hteo je da pokaže koliko je velikodušan prema tim ljudima. "Brat moj" - govorio je Vučić - ''Svi su protiv vas, ali ja sam uz vas!".

Sunovart njegove kobne politike je sve vidljiviji. Njegova smena je sve bliža, jer je on, kao kuga, opasnost po Evropu i njenu bezbednost. Uveren da je svetski igrač, da ga svi vole, da je miljenik Obame, Džo Bajdena, Merkelove, Olanda, Sebastijana Kurca, Federike Mogerini...Vučić je bio uveren u svojoj bolesnoj glavi, da mu niko ništa ne može. Važno mu je bilo da laže, da vara, da svakog dana preko medija, svojih medijskih starleta promoviše svoju praznu veličinu.

Ali, došlo je vreme velike naplate. Dugovi moraju da se vraćaju.

U međuvremenu, u bezbednosnom sistemu je došlo do pucanja. Vučić je mislio da mu je dovoljan Neša Slina i njegove tri starlete pa da Ministarstvo unutrašnjih poslova drži u zarobljeništvu. Da preti gladnim policajcima, inspektorima, da ih stalno drži pod sumnjom i smenom. Neša Slina i tri starlete, i evo, mislio je Vučić, ja vladam Srbijom, bez po muke. Mediji su na mojoj strani.

U policiji su se formirale jake grupe, nisu samo po kriminalnim interesima, već i zbog opasnosti od zala koje preti policiji od blesavog ministra, njegovih starleta i šizofrenog premijera. Te grupe su jako povezane, imaju vertikalnu i horizontalnu komunikaciju i mogu da sabotiraju svaku nelegalnu istragu koju ministar Slina sa svojim starletama vodi.

U BIA su očekivali dan kada će Vučić da rikne kao magarac. Oni su se spremali.

Na Banjici deluje nekoliko veoma organizovanih grupa. Oni su izneli ključne informacije iz Služe, dislocirali su spoljne saradnike, tako da njihovom smenom neće da se oseti poteškoća u delovanju njihovog kartela. Svaka grupa u BIA ima svoje sudije, advokate, tužioce, izvršioce, biznismene ''u zoni svoje odgovornosti''. Teritorija im je podeljena, zna se ko gde uzima reket, ko kontroliše sportska društva, zdravstvo, vojnu industriju...

Kada Vučić smeni direktora BIA i dovede ljude od poverenja, oni će se suočiti sa surovom istinom - da su nemoćni bilo šta da urade. Okružiće ih službenici koji su već obučeni da im se predstave kao ''novi ljudi'', koji će im se klanjati, tetošiti im, ''nastojati da izvrše sve njihove želje'', ali to, po pravilu, u ''nedostatku dokaza'' neće moći da se realizuje to što novo rukovodstvo očekuje.

Vučić je šarlatan. On veruje da je važno da je na čelu službe njegov poverljiv čovek! Kako, preko noći, promeniti delovanje tajne službe?

Za čišćenje BIA od kriminalnih struktura potrebno je poštenje, visokoprofesionalan pristup, depolitizacija službe, dovođenje na ključna mesta sposobnih, nekorumpiranih, neostrašćenih, nepartijskih ljudi. Potrebna je medijska podrška, a Vučić sve to prezire iz dna duše. On tvrdo veruje da ako mu je odan direktor Službe sve je onda u najboljem redu.

Kao nikada u istoriji Srbije, njena tajna služba se otrgla i kriminalizovala upravo za vreme Vučića. Ovaj šizofreni peder je rado primao izveštaje od nekompetentnih službenika i načelnika, šaljući poruke Službi da ''on sve zna, sve ih drži pod kontrolom''.

Na sastancima su se načelnici BIA grohotom smejali Vučićevom ludilu. Znali su sve o njemu, bratu Andreju, o kriminalu njegovog službenog oca Anđelka, o kartelima koje je stvorila njegova pederska družina. Rasprodaja dosijea je cvetala. Stranci su, upravo iz BIA dobijali kao na tacni sve podatke o porodici Vučić, njihovim biznisima, računima, koji su prikupljali sposobni operativci.

Uvidevši da je postao mrtvo puvalo, Vučić je izmislio pokušaj atentata, podmetnuvši oružje u Jajincima, koje potiče iz vojnog magacina, koje je tu doneto da bi se stvorio slučaj, da Vučić zapali svoje sledbenike pričom kako hoće da ga ubiju, a ako njega ubiju oni će ostati bez posla, bez privilegija.

Ovakav kakav je, Vučić je najbolji za tajnu službu. Ne razume njen rad i delovanje, i oni su pored njega postali karteli koji su sada pretnja po bezbednost regiona. Smenom sadašnje garniture u BIA, Vučić je sebi stavio omču oko vrata. On je, pokazalo se, plačljivko koji uvek podvije rep, kada se na njega vikne. Novog šefa službe Vučić će staviti na velike muke. I njegovu glavu. Jer, nema te akcije koje oni koji su ostali u Službi, kao članovi organizovanih grupa čije će šefove on skloniti, ne mogu sabotirati, ako su protivno interesima kartela.

Istraživač Magazina Tabloid je dobio snimke razgovora načelnika u BIA koji su se hvalili da im je pisanje Magazina Tabloid puno pomoglo, jer je Vučić iz inata stajao na njihovoj strani! Tako Ivan Torodov tvrdi da će, zahvaljujući pisanju Magazina Tabloid, postati predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, što je sasvim izvesno (njegov dosije poslaćemo Međunarodnom olimpijskom komitetu, sa molbom da spreči njegovo pojavljivanje u ovoj organizaciji).

Aleksandar Vučić je zakasnio sa promenom u tajnoj službi. Karteli, čiji načelnici će biti smenjeni, sada mogu slobodno da učestvuju u ''tržišnoj privredi''. Ako im se na tom putu Vučić i njegova kamarila ispreče, a sigurno hoće, jer Andrej i Aleksandar žele da budu vlasnici svega u Srbiji, lako će ga skloniti. Oni raspolažu novcem, informacijama, tehnikom, sredstvima za izvršenje, uticajem u medijima i institucijama, u samim službama i policiji, tako da lako mogu skinuti protivnika. Njihovu aktivnost će zdušno podržati strane službe i centri moći, jer Vučić se svima popeo na glavu. Takav ludak ne postoji u političkom životu u Evropi. Značajan deo službenika BIA, koji korektno obavlja svoj posao, očekuje da novi direktor bude energičan, da uvede nova pravila, da razvlasti, bez milosti, kartele koji sada deluju u Službi, da njih sve stavi u službu nacionalnih interesa. Na žalost, nema nade da će se išta promeniti dok je Vučić u životu, odnosno na vlasti. Ni Brionski plenum ništa dobro nije doneo.

Pratićemo asanaciju u BIA, ako do nje dođe.

Glosa

Ovakav kakav je, Vučić je najbolji za tajnu službu. Ne razume njen rad i delovanje, i oni su pored njega postali karteli koji su sada pretnja po bezbednost regiona.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane