Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

"Hladni rat" Miroljuba Rančića, direktora zrenjaninske Visoka tehničke škole

Alibaba i 300 radijatora

U Zrenjaninu danas postoji samo jedan način da se čovek uzdigne. Zahvaljujući vrhunskoj gluposti većine, nesposobne da sagleda sav očaj koji proizvodi sebi, najbližima, komšijama, sugrađanima...grade se karijere ovdašnjih večitih stranačkih karijerista, prebogatih narodnim parama. Nakon Tehničkog fakulteta u Zrenjaninu gde stranačka tortura diktatorke dostiže tačku ključanja, u komšiluku, pedantno i temeljno, „rastura" se i Visoka tehnička škola strukovnih studija (VTŠ) u ulici Đorđa Stratimirovića 23. „Hemijski spoj" dobre prilike i loših namera, „zacementirao" je na čelu kolektiva večitog direktora, prof. dr Miroljuba Rančića, čiji „uspeh" direktno ugrožava opstanak ove ustanove osnovane 1960. godine.

Zoltan Horvat

Na sajtu zrenjaninske Visoke tehničke škole strukovnih studija, između ostalog, samoreklamerski i besramno se navodi da je danas ova ustanova po kadrovskim i prostornim potencijalima, jedna od najvećih i najsavremenijih visokoškolskih institucija u zemlji. Ovakvih „bajki", sa „snažnom" podrškom lokalnih nazadnjačkih SNS funkcionera, nema ni na Pink medijskom „zagađivaču", jer trenutnu situaciju prosečan posmatrač može oceniti konstatacijom, da je ustanova, „pregažena" nakaradnim rukovođenjem, pred gašenjem.

Fakultet je od pre nekoliko dana na tromesečnom „raspustu" jer nema grejanja. Ovakav, najblaže rečeno idiotizam prema studentima čiji broj iz godine u godinu drastično opada, rezultat je izvršnog naređenja rukovodstva fakulteta da se, zbog navodne štednje, povade svi radijatori u svim prostorijama. Na sablasnom fakultetu, u ledenim učionicama bez radijatora, blizu 300 je demontirano i odnešeno kojekuda (direktor veoma dobro zna gde su „udomljeni"), nema nikoga. Izuzmemo li nekolicinu podobnih zaposlenih koji u bundama i zimskim jaknama obavljaju svoje poslove uz grejalice, nema žive duše.

Za direktora Milora Rančića, ovakvo (iznuđeno) stanje je, normalno?!? Još „normalnije" je i propadanje krova i kompletne fasade, za šta je nedavno, navodno raspisan tender, gde je u dinar tačno, fantomskoj privatnoj firmi iz Novog Sada, made in APR - SNS, osnovanoj juče, ugašenoj danas, legla lova pristigla iz „namenskih" fondova.

Halo, ima li tu normalnih, šta rade policija i tužilaštvo povodom ovakvog arčenja para? Studenti, kao većina ovdašnjih pasivnih posmatrača sopstvene propasti, ćute kao zaliveni pred otvorenom diktaturom.

Šta je trenutno zabranjeno pitati direktora Rančića povodom katastrofalne katastrofe u kojem se nalazi zrenjaninska visokoškolska ustanova na čijem se čelu ponosno šepuri.

Da li je u penziji, i da li direktorovanje možda obavlja volonterski? Da, možda, more, nije bitno, važno je da su lokalni funkcioneri prezadovoljni njegovim šupljim menadžerstvom od rukovođenja. Da li je demonstrativno uručio otkaz Vladimiru Vučetiću, referentu za bezbednost i zdravlje na radu, a nakon toga ekspresno angažovao privatnu SNS firmu za debele pare na istim poslovima, da bi se sakrio ovakav otvoreni kriminal na fakultetu? Biće da je tako, ali to u javnost, ne sme "ni pod razno".

Vučetić je dugi niz meseci upozoravao direktora i njegove poltrončine na sasvim izvesni zastoj u radu fakulteta, ali, označen je kao remetitelj skladnog haosa, nakon čega je najuren sa posla. "Zapelo" je samo oko milionske isplate honorara koje je Vučetić odradio i zaradio ostvarujući projekte na fakultetu. Umesto da Vučetić bude isplaćen, odlukom neprikosnovenog Rančića, te iste pare su otišle na plate podobnima.

Da li je Rančić dva puta nezakonito produžavao svoje direktorovanje na po šest meseci, iako je odavno ispunio uslove za odlazak u penziju? Daaa, ali, blentava zrenjaninska javnost baš i ne mora da zna razmere katastrofe na ovom fakultetu. Da li je direktor nedavno otpustio i prof. dr Kruma Anastasova kojem je nedostajalo samo šest meseci do ostvarivanja pune penzije? Jedina njegova mana je najverovatnije razdeljak na pogrešnoj strani glave, iz koje je neprestano upozoravano na neminovni slom fakulteta. Da li je direktor Rančić "zaboravan", pa redovno ne isplaćuje fakture firmama od kojih se nabavlja roba i materijal za školu? I ovo pitanje se preskače iz "praktičnih" razloga, jer neki novac na žiro-računu za trošak apetita podobnih na fakultetu, mora uvek da bude.

Da li na fakultetu može da predaje (bilo) ko i kako hoće? Može, ali, o tome regionalni list Zrenjanin transparentno ćuti. Njegov glodur i direktor Dalibor Bubnjević, bi mogao biti jedan od pomenutih predavača, možda na temu, "Medijska LGBT snaga punjenja privatnih džepova" pod SNS pokroviteljstvom.

Da li ima pristojnih i normalnih na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Zrenjaninu? Da, redom su rasterani, ili, u najboljem slučaju, kontinuirano šikanirani od strane rukovodstva. Da li je ofirani kriminal na fakultetu zabranjena tema? Da, jer o tome pažljivo brine SNS funkcionerska bulumenta, ponosna na okončano eksresno studiranje i diplome omiljenog im, VTŠ-a.

U javnost je nedavno pompezno plasirana informacija o svečanom bratimljenju "prvih komšija", VTŠ-a i Tehničkog fakulteta Mihajlo Pupin. Lokalni novinari su doslovno preneli reči potpisnika bratimljenja, dekanke Dragice Radosav i direktora Miroljuba Rančića, da se radi o "... svetski i istorijski važnom poduhvatu...". Ako je sve bukvalno i nazadnjački preneseno, onda smo mi, zrenjaninski novinari, najveći bukvalisti na svetu, kojima je omogućeno da za, bezrezervno poltronstvo, sa trpeza funkcionera mesečno "štrpnemo" desetinu-dve-tri hiljadarki dinara. Možda i nije sramota za profesiju, isplativo je hvaljenje i veličanje večitih karijerista, kojima u radnim biografijama piše, mobbing uterivanje straha u kosti zaposlenima.

Nije na odmet reći, da se ugašeni Radio Zrenjanin nije...baš do kraja "ugasio". Preostalo je nekoliko VIP radio ljudi, kojima, naređenje je lokalno, odozgo, treba potražiti lepa radna mesta u javnim preduzećima.

Ljubi Travici, aktuelnoj zamenici i miljenici gradonačelnika, Ljiljani ex Popović, nekadašnjoj urednici i nekolicini "neophodnih i preko potrebnih" gradu Zrenjaninu, treba obezbediti lagodna radna mesta. Dotične su se svojevremeno isticale u akcijama hvaljenja neviđenih dostignuća rukovodstava fakulteta, pa je red da se nagr(a)de adekvatnim radnim mestima...Kaki vlast u Zrenjaninu, taki i ubogi novinari.

Da li je na sve (ne)dozvoljene načine, na fakultetu poslednjih godina "legalno" pokradeno više desetina...desetina...desetina...miliona dinara? U zrenjaninskoj policiji kažu, nemamo pojma, u tužilaštvu nema nikoga, eno ih na kafici sa lokalnim nazadnjačkim funkcionerima...Gde je nestalo 300 radijatora, zašto fakultet stoji tri meseca, ko je uopšte odgovoran za, ponavljamo, ofirani kriminal?

Uporni ponavljači tragedije centra Banata, "sa ponosom" se sećaju "ranih radova" rasturanja Zrenjanina, gde je direktor ZIP-a, nekadašnje mega uspešne pivare osnovane 1745. godine, beše li to Spasoje Ćurić, ničim izazvan, podigao kratkoročan zelenaški kredit. Isti kredit nije vraćen, nakon toga je podignuto još nekoliko, i ZIP, sa nekadašnjim veličanstvenim svetlim pivom, jednim od zaštitnih znakova Grada, umro je na pravdi Boga. Nasuprot ubistvu zdrave privrede, ćerke tog istog Spasoja (simboličnog prezimena), uspešno razvijaju private biznise, dok bivši pravnici i drugi nekadašnji rukovodioci rentiraju stanove po Beogradu i Novom Sadu. Regionalni Isus je svojevremeno dovodio "spasioce" u Zrenjanin. Firma SPAS subotičkog biznismena bila je u toj istoj pivari najavljena kao sp(a)s, ali je isti, omirisao zatvor. Puče krigla, razbi se u paramparčad, danas je, zahvaljujući ovakvim spasiocima, Zrenjana na zlom glasu. I ćoravom je dosta, ali, najmanje tridesetak hiljadarki sa nazadnjačke trpeze u Zrenjaninu, zadovoljava sve lokalne novinarske apetite. Hvali spasioca, a posle, kad padne, „pljuj" po njemu iz sve snage. Beš zrenjaninskog novinara bez karaktera!

I dok večiti "spasioci" grada pedantno i precizno izvršavaju naređenja puneći privatne džepove, nadomak Javne (Gradske) Kuće, nazadnjačko "koronarno" odeljenje radi punom parom. Sjati se dnevno dvadesetak funkcionera, koji su podelili zadatke. Svako od njih je u predizbornoj obavezi da prikupi za nastavak foteljisanja po 500 glasova. Baš ih zabole za ubogo članstvo, pitanje života i smrti je ostati u fotelji. Koliko likova u malim kancelarijama, toliko i ekspres diploma, sprema se nazadnjačka funkcionerska armija za izbore.

Da li je bilo koji gradonačelnik u modernom višestranačju Zrenjanina posetio socijalno najugroženije porodice sa petoro i višed ece? Da li je okusio splačine Narodne kuhinje spremljene u Crvenom Krstu za sirotinju? U čuda više niko ne veruje u Zrenjaninu, ali, armija sakupljača kupona regionalnog lista je sakupila brdo papirića za svečani trenutak proglašenja Čedomira Janjića za ličnost 2016. u Zrenjaninu.

Studenti Visoke tehničke škole strukovnih studija u Zrenjaninu pozvali su gradonačelnika svih Zrenjaninaca da dođe do kafea fakulteta na raspust. U opuštenoj atmosferi, sa bundom na minus 5, mogao bi da priupita preplašenog redovnog studenta, kako se, nakon mesec dana ozbiljnog učenja, na pravi način polaže akademski ispit.Naravno, da će, gradonačelnik ljubazno uslišiti molbu, i doći, na sveti nikad.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane