Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Francuska

Kako je Fransoa Fijon, kandidat za novog predsednika Francuske, poražen pre izbora

Poslodavac iz Bračnog kreveta

Zamislimo da Ošišani Jež ili neki sličan časopis za zasmejavanje i podjebavanje obelodani senzacionalnu vest kako je naš premijer zaposlio svoju rodbinu i da onda zbog toga izgubi svaku šansu da se kandiduje za naredne izbore i to na samo tri meseca pred glasanje! Upravo tako nešto se dogodilo bivšem premijeru glavnom favoritu za predsedničke izbore, Fransoa Fijonu, nakon serije žestokih članaka u francuskom satiričnom nedeljniku Okovani Patak, Le Canard Enchainé. Već dve nedelje, cela država samo o tome bruji i svi se pitaju šta će dalje da se dogodi najpoštenijem kandidatu i ko će da predstavlja desnicu na izborima ako bude morao, tvrdi Mile Urošević, dopisnik Magazina Tabloid iz Pariza

Mile Urošević (dopisnik iz Pariza)

Političari, đavoli anđeoskog lika

Super feljton kao neki mega realiti zabavlja Francuze ovih dana dok su političari u panici. Sve druge vesti skandali, dogodovštine ili atentati i ratovi padaju u drugi plan! Mediji se utrkuju ko će više da nablati do skora jedinog poštenog kandidata Fijona. Skandal je ogroman, bar po francuskim standardima i u vreme kada se raji ogadila medijska politika korumpiranih i lažljivih političara. Poslednja nada u bolje sutra došla je upravo za vreme nedavnih primarnih izbora desnice koji su izbacili na videlo bivšeg premijera Fijona, kao spasioca nakon što je rukom na srce i gledajući kameru u oči obećao besprekorno poštenje i mir božji. Tako je zakletvom eliminisao dva super smetala na putu ka fotelji, Sarkozija i Žipea koji su nosili masne mrlje na svojim biografijama!

Niko, pa ni predsednik države neće moći da ostane na funkciji ukoliko je optužen za neke mutne radnje, obećao je kandidat Fijon i dodao čuvenu frazu: „Može li iko zamisliti De Gola osumnjičenog za nedelo korupcije?" Ovo potpitanje mu je nabilo toliko glasova da je sa trećeg mesta i bednih 10% izbio na čelo i pobedio predizbornu trku sa skoro 60% !

Nazvan Poštenjačina lavljeg srca on je preko noći postao naj-kandidat za Olandovog naslednika jarko sunce koje treba da svane i osvetli francusku tamu. Maltene i sami izbori bi trebao da se ukinu obzirom da je on već unapred izabran za dva mandata unapred. Ali mediji su čudo i novinari su sa samo pola stranice i dva naslova bacili u očaj celu desnicu. Brzina kojom je spasilac postao persona no grata i kao takav stigao na naslovne stranice svih novina kao glavna i jedina tema, idealna meta za pljuvanje u dalj. Levica uživa i naslađuje brke tuđoj nesreći ali i najbolji prijatelji samoga poštenjakovića uhvaćenog u laži sada zadovoljno trljaju ruke. Ostavka favorita favorizuje sve ostale koji bi da prilože svoje molbe za ovako fino radno mesto kao što je carsko mesto predsednika sa najvećim pravima koje jedan predsednik ima na celom svetu demokratskih država i skoro samo za dlaku manje od Erdogana, kako se ponekada opisuje mesto francuskog predsednika. I sada se, kao na Ali Babinoj pećini, širom otvaraju vrata koja vode u riznicu a to je za najbolje prijatelje Fijona idealna prilika da mu pomognu u nesreći i zamene ga kao kandidata da se ne bi obrukao i pacerski izgubio izbore. Ljudska psiha ista na svim meridijanima sveta.

Za članove njegove mafije serijskih prevaranata i korumpiranih političara desnice otvara se sezona lova i svako je svakome postao ljuta guja. Nova prilika da se uskoči na upražnjeno mesto išutiranog kandidata kome su po svoj prilici izbrojani dani, jača je od svakog moralnog poštenja. Bar u trenutku pisanja ovog članka, na sedam dana pre izlaska Magazina Tabloid, dok se lome koplja hoće li ili ne novi Arsen Lupen da prefarba tmurne oblake koji su se nadvili nad njegovom karijerom. Doskora nazivan Farid Fijon od strane nacionalista, zbog svoje blage politike prema francuskim muslimanima te Fjodor Fijonskijevič zbog svojih simpatija prema Putinu. Sada je postao Arsen Lupen, džentlmen provalnik, koji se predstavlja kao nevinašce, nova Jovanka Orleanka koja će da spase Francusku od levičarskih monstruma. Čovek sa tri lika ne može biti ništa drugo nego prevrtljiva čigra koja obećava znoj i suze Francuzima očekujući da glasaju za njega i njegove.

Patak ruši favorite

Šta je zapravo skrivio čovek sa obrvama kao crnim pijavicama i osmehom još tužnijim od Bastera Kitona. Zaposlio je i rođenu ženu i dvoje dece kao svoje savetnike i udelio im mega plate koje idu od 3 do 10 hiljada evra mesečno a da se nikada nisu pojavili na poslu ili u kancelariji, koju doduše nisu ni imali. To su ta takozvana virtuelna ili zamišljena radne mesta koja su uža specijalnost ne samo francuske politike već i mnogo šire. Jedini problem je što ga je Fijon malo preterao i što je pokušao da sakrije javnu tajnu.

Izmišljena radna mesta su krivično delo samo kada je u pitanju državna lova iz budžeta ili džepova poreskih obveznika!

A zapošljavanje familije je ne samo dozvoljeno već i poželjno. Na mnogim mestima veza važi kao diploma. Svaki deputat ovde ima deset soma legalne love da bi zaposlio svoje savetnike i može da bira koga god hoće i da ga plati kolko mu je volja u okviru te sume a da nije obavezan da podnese bilo kakva obrazloženja. On taj novac mora da potroši da bi dobio drugi i tako redom.

Pored toga njemu je godišnje dodeljeno i preko sto hiljada evra da uloži bilo gde ali samo ne u svoju kasu. Može samo u javne radove ili neke dobrotvorne organizacije. To je dosta tajno čuvano od strane privilegovanih a pogotovo od novinara mada je totalno legalno. I sad kako neki pošten deputat ne bi poželeo da mu savetnici budu oni u koje ima najviše poverenja, žena, deca, burazer ili ćale i keva i da sa njima deli dobro i zlo svih subvencija!

Banana na koju se okliznuo Fijon je upravo radna snaga familijarnog smera, koja se nikada nije pojavljivala na poslu niti u državnoj firmi zvanoj Skupština koja je plaćala. Drugi problem je što su deca budući pravnici radili posao pravnika par godina pre svojih diploma, onako u mislima iz školske klupe. Penelopa Fijon, bolja polovina bivšeg premijera čas tvrdi da je radila kod kuće, u gostinjskoj sobi gde je primala stranke i odgovarala na telefon, što vredi brat bratu 7.800 evra mesečno, koliko je odredio njen poslodavac iz bračnog kreveta. I nema ni kinte više za tako žestok rad na odgovornom mestu savetnika za opšte probleme i farbanje oblaka. E, pa narodu je puk'o film zbog ovakvih radnji i velika većina traži da se ukinu nenormalne privilegije političara i da se ovakvim vucibatinama i profiterima zabrane kandidovanja.

Mnogi mediji se sećaju tragedije Fijona koja podseća na tragediju Titanika gde su takođe žene i deca imali prednost.

Drugi bivši prevarant i osuđenik za malverzacije Alan Žipe se nećka da uskoči u voz za Jelisejsku palatu i čeka da ga mole da zameni Fijona, obzirom da u ovom trenutku još uvek ne zna kako će se završiti film. Za to vreme 70 % Francuza se grozi ovakvih političara i mnogi vide Marina le Pen kao rešenje nepoštenih radnji. Jedini problem je što je i ona sada na tapetu za slična zapošljavanja svojih bližnjih. Banda EU sa Šulcom na čelu je uspela da je osudi na 300.000 evra kazne za slično nedelo. I ona ima savetnike koji sede na dve klupe rade za nju u Briselu ali i u Parizu kao predsednici partije. A, to je zabranjeno, jer plaća EU. Da bi je još više nagrdili i udaljili od predsedničke fotelje, neki mediji povezuju Marinu sa Trampom koga Evropa ne može da smisli sa Putinom koga mrze iz dna duše pa čak i sa ubicom iz Kanade koji je pobio muslimane u džamiji opisuju kao obožavatelja Trampa i Marine le Pen.

Rasplet ili naravoučenije

Sve postaje mnogo jasnije kada se postavi pitanje odakle Okovanoj patki dokumenta o radnom stažu Fijonove familije? Kome ide na račun političko ubistvo Fijona ? I svi pogledi su uprti ka Jelisejskoj palati i tajnoj službi socijalista koji su u principu sa tri kandidata od po 13% popularnosti glat eliminisani iz drugog kruga i koji su dobri iz matematike, znaju da bi nakon oduzimanja i deljenja Fijona i Le Penove, svojim sabiranjem i množenjem glasova, glatko prošli i prvi i drugi krug izbora u aprilu i maju ove godine i opet bi ista mafija ostala na vlasti a konkurentne mafije bi bile eliminisane. Realiti šou seče knezova a la fransez je u toku serija se nastavlja do poslednjeg daha.

Sarkozi je takodje sumnjiv jer se pravi lud, a zamerio mu se opasno, jer je Fijon čak hteo da ga strpa u aps. Sarkozi sad misli da može da uskoči u trku i pobedi kao što je Oland uzeo presto nakon puškaranja Dominika Štros Kana u Njujorku pre pet godina. Sve je moguće kad su ljudi zveri a mesto puno vlasti i slasti.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane