Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Poslednji trzaji ekonomskog ubice Palmera

Opet Metju pravi pometnju

Nakon što je službenik američkog Stejt Departmenta Metju Palmer posetio marionetu Aleksandra Vučića i svoju taštu u Beogradu, ulivajući mu lažnu nadu, iz Vašingtona je, biranim rečima, državni sekretar Tilerson, u čestitki predsedniku Nikoliću, te nade zatro

major Goran Mitrović

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i direktor za južnu i centralnu Evropu u američkom Stejt departmentu Metju Palmer konstatovali su u Beogradu 10. februara ove godine da su bilateralni odnosi dveju država postavljeni na snažnim temeljima i da se razvijaju u dobrom smeru. Palmer je prvi zvaničnik nove američke administracije predsednika Donalda Trampa u poseti Beogradu.

Na sastanku Vučića i Palmera, kojem je prisustvovao američki ambasador Kajl Skot, razmotrene su mnogobrojne teme od ''zajedničkog interesa'', pre svega srpsko-američki bilateralni odnosi, situacija u regionu i napori Srbije u sprovođenju društvenih i ekonomskih reformi.

Američki zvaničnici su ponovili podršku SAD naporima Srbije da ispuni uslove EU za članstvo i naglasili da Ambasada SAD kroz različite programe podržava Vladu Srbije u evrointegracijama. Premijer Vučić, direktor u Stejt departmentu Palmer i ambasador Skot razmotrili su regionalnu situaciju i zaključili da je važno promovisati bolje odnose u regionu Zapadnog Balkana. Dvojica američkih diplomata su zahvalila srpskom premijeru za njegovo liderstvo i posvećenost ispunjenju tog cilja, javio je Tanjug.

Ova poseta delovala je kao hladan tuš na demokratske snage u Srbiji, koje žele Vučićevo smaknuće i odlazak s vlasti. Duh Bila i Hilari Klinton i Baraka Obame vratio se u Beograd, nakon pobede predsednika Trampa.

Gospodin Palmer je jedan od najkrvoločnijih ubica američkog Stejt departmenta. Smrad, krv i suze ostajali su gde god je kročila njegova noga. A, u dva mandata je bio politički savetnik u ambasadi SAD u Beogradu. Palmer se bavio Jugoslavijom u Stejt departmentu do kraja sukoba na Kosovu 1999. Pre toga je punih 12 godina ubijao po Africi, zapodenuvši krvavi rat u Ruandi i Kongu, u kojem je stradalo više od milion ljudi. Kako piše bivša tužiteljka Karla Del Ponte, ona je morala da optuži vođu poraženog plemena u Ruandi za ratne zloičine, jer je tako tražio Bil Klinton, koji je sa kćerkom Čelzi u ovoj napaćenoj državi zaradio milione dolara.

Gospodin Palmer je projektovao otimanje Kosmeta od Srbije, a do pre godinu dana je iz ambasade u Beogradu rukovodio srpskom Vladom. Osnovao je Srpsku naprednu stranku, sa ambasadorom Majklom Kribijem je razvio biznis pljačkanja Srbije preko američkih kompanija, kao i vojno, ekonomsko i moralno uništavanje Srbije. Ulazio je u SNS kao u birtiju. Zaradio je nekoliko desetina miliona dolara, poslujući sa zločinačkom bandom Aleksandra Vučića. Zato je i požurio da ga podrži, dok ga ne najure, ili uhapse istražitelji obaveštajne službe Stejt departmenta.

Gospodin Palmer se u Beogradu oseća kao u raju. Supruga mu je iz Beograda, a novac je prao preko tašte, koja živi u centru grada. Ova protuva je i cinična osoba. O svojim zlodelima u Africi napisao je i roman! Debitantski roman Metjua Palmera "Američka misija" imao je svetsku premijeru u Srbiji. Predstavljen je za početak mnogobrojnoj beogradskoj publici 8. jula 2014. godine u Delfi Caféu u SKC-u. O knjizi "Američka misija" na promociji su govorili dramaturg Nenad Prokić, i bivši novinar Milomir Marić i autor Metju Palmer. Šesti roma se zove ''Sarajevski ratnik'', a glavni junak je službenmik ambasade SAD-a u Sarajevu.

Metju Palmer, u to vreme politički savetnik ambasade SAD u Srbiji, pogodan zaplet za roman našao je tokom službovanja u Africi, ali mu je trebalo punih dvanaest godina da napiše knjigu onako kako je zamislio.

"...Ideju za roman sam pronašao u Africi, gde sam učestvovao u traženju rešenja za ratne sukobe u Kongu i Ruandi, praćenih genocidom nad civilima. Ti sukobi prikrivaju otimanje oko velikih prirodnih bogatstava kao što su bakar, dijamanati, zlato, nafta", istakao je Palmer.

"...Bez obzira koliko knjiga napišem, u životu nikad neću zaboraviti to iskustvo", poverio se Palmer.

Srećom, demanti Palemerovog obraćanja Vučiću, stigao je već 13. februara, od državnog sekretara Reksa Tilersona, u čestitki predsedniku Nikoliću, povodom dana državnosti Srbije.

Agencija Frans pres primećuje da u čestitiki državnog sekretara SAD, Reksa Tilersona, povodom Dana državnosti Srbije, nije pomenuto nastojanje Srbije da uđe u EU.

To je, kako podseća AFP, bio slučaj u čestitkama prethodne američke administracije i njegovog prethodnika Džona Kerija. Tilerson je u čestitki Srbiji poručio da SAD-e i Srbija sarađujući zajedno mogu da održe mir i prosperitet na Balkanu.

"...Kontinuirani napori Srbije na unapređenju ekonomskih reformi, daljem jačanju vladavine zakona, kao i poboljšanju odnosa sa susedima - predstavljaju kamen temeljac njene posvećenosti regionalnoj stabilnosti i ekonomskom razvoju", istakao je Tilerson u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

AFP ocenjuje da formulacija Tilersonove poruke pokazuje do koje su se mere američki predsednik Donald Tramp i njegova administracija udaljili od podrške njegovog prethodnika Evropskoj uniji, što bi, kako dodaje francuska agencija, "moglo obradovati ruskog predsednika Vladimira Putina".

Mediji u Srbiji su proteklih dana spekulisali o tome da se novi američki predsednik Tramp sprema da prepusti Balkan Rusiji, a AFP kaže da u Stejt departmentu nije dobio odgovor na pitanje da li Tilersonova poruka označava promenu američke politike prema širenju EU.

Nakon Palmerove posete tašti i Vučiću, iz ambasade SAD-a poslato je više depeša u kojima su tražene instrukcije povodom Palmerovog povratka na Balkan i njegovom plenu. Sa pet rečenica demantovao ga je državni sekretar Tilerson, kome je Palmer želeo da podmetne, svojim iznenadnim i neovlašćenim dolaskom u Beograd, podršku odlazećem premijeru Vučiću. Možda će obojica biti uhapšeni istog dana

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane