Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Skandali

Vučićev miljenik, odbegli bugarski tajkun, gura u stečaj i paraćinsku Staklaru

Cvetan procvetao u Srbiji, uvenuće u Sofiji

Ko će pre otići iz Srbije - bračni par iz Bugarske Cvetan i Antoaneta Vasilev, ili njihov moćni zaštitnik u Beogradu Aleksandar Vučić. Povezuje ih ista strast za novcem, do koga dolaze prevarom i ucenom. Za Cvetanom i njegovom ženom na snazi je Interpolova poternica, a za Vučićem je u pripremi. Gde li će on pobeći, i da li je već našao, kao i Cvetan, moćnog zaštitnika u drugoj zemlji. U Belorusiji, kako se spekuliše

M. Hadžić

Apelacioni sud u Sofiji doneo je nedavno odluku da raspiše međunarodnu poternicu i za suprugom bankara-begunca, Cvetana Vasileva, gospođom Antoanetom Vasilevom. Postupajući po poternici i zamolnici suda u Sofiji, službenici Policijske uprave Beograda priveli su gospođu Vasilev i odredili joj policijsko zadržavanje od 72 sata. Ona je u subotu, 22. aprila privedena sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, koji je doneo rešenje o određivanju ekstradicionog pritvora, ali se već sutradan ujutru gospođa našla na slobodi, tako što je sud odredio da izručenje čeka na slobodi, uz obavezu da se javlja svakog dana policijskoj stanici.

Na saslušanju u policiji Antoaneta se branila tvrdnjom da je u Beogradu, zajedno sa mužem Cvetanom, da su pošteno platili zaštitu predsedniku. Kolikom su platili, gospođa nije otkrila znatiželjnim policijskim službenicima. Ali, činjenica da je odmah puštena na slobodu, a da i njen suprug već duže od 30 meseci izbegava uspešno izručenje, govori dovoljno. Reč je o velikom i poštenom plaćanju.

Supruga gospodina Vasileva je ranije bila optužena za pranje para, kada je pobegla i sakrila se kod supruga u Beogradu. Ona se tereti za kupovinu kuće na Ženevskom jezeru vrednu 20 miliona švajcarskih franaka, pranje para i druge kriminalne radnje. Istraga protiv Cvetana Vasileva počela je 2014.Kako Vasilev ne živi u Bugarskoj, optužnica je podignuta u njegovom odsustvu.

Cvetan Vasilev boravi u Srbiji, a protiv njega je podignuta optužnica u leto 2014. godine u Bugarskoj, pod sumnjom da je vođa bande koja je proneverila preko 2,2 milijarde evra. U Beogradu se vodi postupak za njegovo izručenje Bugarskoj.

Prošle nedelje je Apelacioni sud u Beogradu po drugi put poništena odluku Višeg suda u Beogradu, koja omogućava njegovo izručenje.

U poslednjih nekoliko meseci Magazin Tabloid je detaljno pisao o tragediji Srpske fabrike stakla u Paraćinu kojom upravlja organizovana kriminalna grupa Srpske napredne stranke - Milorad Mićo Pušica, Svetozar Crnogorac (samozvani vlasnik Staklare, treći u redu navodnih vlasnika) i Dušan Adamović (navijač Crvene Zvezde i doskorašnji koordinator Srpske napredne stranke za Jagodinski okrug).

Stanje u Srpskoj fabrici stakla, koju je pre više od dve godine kupio Vasilev, preko svoje kompanije iz Sofije, koja je danas u stečaju, je nikad gore! Trenutna blokada računa je blizu 5 miliona evra. Dugovi fabrike prema Srbijagasu i EPS-u su blizu 40 miliona evra. Sa druge strane, bugarska država od fabrike potražuje 71 milion evra.

Cvetan Vasilev - "vlasnik staklare po potrebi" - se već 2 i po godine spokojno provodi po luksuznim beogradskim restoranima, iako su on i njegova supruga Antoaneta Vasileva optuženi kao vođe organizovane kriminalne grupe koja je "isisala" skoro 2 milijarde evra iz nacionalizovane Korporativne komercijalne banke iz Bugarske. Bivši i budući premijer Bugarske, Bojko Borisov, je u izbornoj kampanji obećao da će izvršiti sve moguće pritiske na Srbiju da vrati Bugarskoj najvećeg finansijskog prevaranta i bankarskog Dejvida Koperfilda, Cvetana Vasileva. Međutim, pitanje je kako će na to reagovati njegovi zaštitnici iz vrha srpske vlasti koji su Vasileva angažovali da finansira predizbornu kampanju, kao i da obučava kadrove SNS-a kako da iscede pare iz državnog budžeta u privatne džepove i fantomske firme.

Predsednik nadzornog odbora fabrike Milorad Mićo Pušica, samozvani diplomac tri fakulteta od kojih je sigurno završio samo 4 razreda osnovne škole, vrlo vešto mešetari u novonastalim okolnostima. Fabričke hipoteke i bugarska državna potraživanja je falsifikovanim papirima preneo na firmu svoje ćerke - "Mitonu". Povremeno obilazi fabriku kao svoj plen i ponaša se kao car Haileselasije. Od svojih partnera u pljački, oca i sina Crnogorca, uzeo je 1,5 miliona evra keša da reši problem koji postoji sa bugarskim istražnim organima po pitanju Staklare. Pošto se to do danas nije dogodilo, nastala je ogromna nervoza u nadzornom odboru i upravi fabrike. Prethono je Petar Crnogorac platio 4 miliona evra za kupovinu fabrike, ali je očigledno prevaren od Pušice, jer se fabrika nije mogla prodati vez vlasnika.

Ovih dana je podnela ostavku i direktor Staklare Verica Matković, koja nije htela da dovrši pljačku fabrike. Smatrala je da ne vredi rizikovati robiju. Inače, plata u fabrici sa blokiranim računima i astronomskim dugovima joj je bila između 3 i 5.000 evra, u zavisnosti od papirološke norme koju ispuni. Kako se ne bi digao štrajk, inscenirani su sukob između, sada već bivše direktorke i nadzornog odbora u kome je ovan predvodnik nepostojeći Industrijski sindikat na čelu sa Ljubišom Mišićem, dokazanim sitnim lopovom fabričkog alata i ostalog repromaterijala.

Kao i uvek, dok traje predstava koju zbunjeni radnici gledaju kao televizijske programe "Farma" i "Parovi", naprednjačka mafija pronašla je pravu osobu od zadatka koja će u tišini gurnuti fabriku u stečaj, ispotpisivati sve kriminalne papire i konačno završiti započetu pljačku. Ta osoba je novoizabrani generalni direktor Nebojša Bogdanović, poznat kao direktor pogrebnik, tj. direktor za sunovrat i stečaj.

U celoj situaciji je kao i uvek pravi pobednik Cvetan Vasilev, koji je lešinarima bacio mrtvo tele, ostavio ih da se glođu dok on uz najskuplja vina i bifteke uživa u svojoj slobodi i hvali se koliko je novca dao Tomi Nikoliću i Aleksandru Vučiću i privatno i stranački. Smatra da je Srbija najjeftinija destinacija za boravak kriminalaca njegovog kalibra.

Najnovija prevara koju je smislio je da nagovori svoje pajtaše da gurnu fabriku u stečaj, iznajme opremu i minimalan broj radnika (oko 120 otprilike) i time stvori privid da je sahranjenu fabriku ipak nekako spasao dok ne ode zauvek u neku treću zemlju. Naravno, kada mu korumpirani vrh srpske vlasti pokloni srpski pasoš.

Za razliku od holivudskih filmova, paraćinski triler neće imati tako živopisan kraj. Priča se da bugarsko Specijalno tužilaštvo kreči i priprema prvu ćeliju za bračne parove! Useljenje je zakazano za septembar 2017. godine!

Podsećamo čitaoce da iza Vasileva, od oktobra prošle godine, snažno stoji srpski premijer-predsednik Aleksandar Vučić, koga je Vasilev debelo podmitio. Zato Apelacioni sud u Beogradu dva puta ukida rešenje o njegovomm izručenju, mada je odbijen zahtev Vasileva da njemu i suprugi Antoaneti bude omogućeno dobijanje azila i srpskog pasoša. Odluku je potvrdio i Upravni sud Srbije.

Srpska fabrika stakla, jedina takva u Srbiji, čeka odlazak u stečaj, a država Srbija će izgubiti na taj način oko 100 miliona evra, u koji je uračunat im dug Srbijagasu i Elektroprivredi i dobavljačima sirovina.

Bivša direktorka Verica Matković tvrdi da nije mogla da reši vlasničke odnose u Staklari, da je pisala ministrima i premijeru, podnosila program otplate dugova, ali da joj niko nije odgovorio na pisma, a ni sindikatima Staklare. Žao joj je što će toliko zaposlenih otići na ulicu.

Bugarska nije Srbija. Ona će se koristiti članstvom u Evropskoj Uniji i tražiće da Srbija hitno isporuči bračni par Vasilev. I tu je Vučić u problemu. Šta će biti kada u Sofiji propevaju koliko su novca potrošili u Srbiji na podmićivanje.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane