Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Likovi i senke

U zamci sindikalne mafije

M. Hadžić

Zbog jadnih i mizernih 1.300 dinara povećanja plate, štrajkovali su radnici kragujevačkog Fijata ovog žarkog leta (od 27. juna do 18. jula.). Štrajk je, kao, "uspeo". Vlada će robovima taj džeparac odobriti, ako im odobri. Ali, glavni dobitnik iz štrajka je opet poslodavac iz Italija i klika iz Vučićeve vlade.

Navodno, sve se završilo kad je Skupština Samostalnog sindikata zaposlenih u kragujevačkom Fijatu prihvatila zvaničnu ponudu rukovodstva kompanije, koji su bili u generalnom štrajku. Fijat je lukavo ponudio radnicima devet odsto povećanje bruto zarade. Jer kad se od toga odbije više od 50 odsto onoga što će im biti oteto, kroz birokratski mehanizam pljačke, ostaće im već pomenutih 1.300 dinara.

Čitavu ovu prevaru izrežirao je italijanski poslodavac u saradnji sa Vladom Srbije. Cilj je za sada postignut. Ogromne budžetske subvencije, biće i dalje isplaćivane, a radnici Fijata u Kragujevcu ostaće svetski fenomen, kao najniže plaćena radna snaga na planeti.

Da bi ova drska akcija uspela, insceniran je sukob između dva sindikata, Samostalnog i Nezavisnog, tačnije, njihova navodna borba za prevlast u kojoj se bore da na što lakši način dođu do fotelja. Delimično je to tačno, ali je suština u tome da su oba sindikata režimska, da su njihove vođe odigrale predstavu na kojoj bi im pozavidelo i Narodno pozorište u Beogradu. Oba sindikalna klana imala su zadatak da usmere pobunu radnika na minimum. Biće formirana i komisija u kojoj će biti predstavnici kompanije i radnika za utvrđivanje na kojim to radnim mestima ima preopterećenih radnika! Onaj ko se pobuni, dobiće siguran otkaz. Uostalom, to je Vučić u pretnjama koje je uputio radnicima Fijata i najavio.

Uprkos svemu, julski štrajk u Kragujevcu otkrio je zapanjujuću činjenicu da ova italijanska korporacija nije plaćala radnicima prevoz do posla. Morali su sami da se snalaze i plaćaju samostalno, od svoje inače mizerne plate. Dalje, otkrio je, na jedan novi način, kriminalnu narav vladajućeg režima, na čelu koga se nalazi opasan veleizdajnik, čovek koji nikada od kad se nalazi na poziciji neprikosnovenog vladara, nije pomenuo ove dve reči: "socijalna pravda". O zakonu da ne govorimo. On je zakon. A socijalnu pravdu, radnici iz Srbije koji su pobegli iz naprednjačkog pakla, našli su u inostranstvu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane