Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Beli kriminal

U Sremskoj Kamenici ordiniraju medicinski tehničari

Došlo doba da se ide groba

Na Institutu za kardio-vaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici vladaju javašluk i kriminal. Radna mesta se kupuju ili parama i seksom, ili parama i vezama u Srpskoj naprednoj stranci. Besplatno nije više ništa, pa ni hitan pregled. Direktor Aleksandar Redžek ne sme ni ne želi bilo šta da menja, a i pokrajinskom sekretaru za zdravstvo Zoranu Gojkoviću ovakva situacija odgovara, jer mu odatle dolazi novac za pokrivanje kockarskih dugova.

Arpad Nađ

Kada pomislimo da smo dotakli dno, naprednjačka vlast se potrudi da rupu, u kojoj smo, još malo produbi.

Posle smene Nade Čemerlić Adžić sa mesta direktora Instituta za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, zaposleni u toj ustanovi su poverovali da ih čekaju bolji dani. Gorko su se prevarili.

Tadašnji pokrajinski sekretar za zdravstvo Vesna Kopitović za novog direktora Instituta postavlja dr Aleksandra Redžeka. Kada su na vlast u severnoj srpskoj pokrajini došli naprednjaci, a sekretar zdravstva postao dr Zoran Gojković mislilo se da će doći i do kadrovskih promena na čelu Instituta, ali to se nije dogodilo. Bar ne formalno.

Redžek ostaje direktor, ali mu se za glavnog tehničara nameće sindikalni lider i verni član Srpske napredne stranke, Slaven Ključar, zvani "Komesar", koji ima srednju stručnu spremu, ali ubrzo na vrata svoje kancelarije stavlja pločicu na kojoj piše "sci Slaven Ključar".

To je samo u naprednjačkoj Srbiji moguće, da se u jednoj zdravstvenoj ustanovi medicinski tehničar sa predstavlja kao doktor medicine!Ovaj nekadašnji rentgen-tehničar je pravi direktor Institut za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici, a ne dr Redžek. Zbog svog vladanja i načina ophođenja prema saradnicima je i stekao nadimak "Komesar".

Ključar je glavni kadrovnik na Institutu, bar kada su u pitanju medicinski tehničari, mada se i kod ostalih zaposlenih pita ko će gde biti zaposlen. Medicinski tehničari koji žele da se zaposle u ovom Institutu, ili da dospeju na bolje radno mesto, moraju da plate Ključaru. Medicinske sestre tu imaju mali popust, ali jedino ako seksualno zadovolje glavnog tehničara.

Direktor Redžek nije u stanju da stane na put lažnom specijalisti, jer ima porodičnih problema: sin mu je optužen da je u osnovnoj školi vršio vršnjačko nasilje i da je neke od đaka terao da piju njegov urin. Kako bi sina spasao od zaslužene kazne, Redžek je spreman na svaku vrstu saradnje, pa je tako kao nekadašnji kadar demokrata ostao na direktorskoj poziciji, ali Institutom faktički upravlja naprednjak Ključar.

Iako je pre pola godine neko iz centrale SNS-a tražio Ključarevu smenu, on je još uvek u bolnici i svima priča: "Meni niko ništa ne može, jer imam direktnu vezu i podršku braće Vučić. Nije Redžek meni direktor, već ja njemu, a kada ga budu smenili dovešću drugog direktora po mojoj volji. Biće to Ilija Srdanović koga sam postavio na čelo kardiologije."

Pored Slavena i nekadašnja direktorka Čemerlić Adžić vedri i oblači Institutom. Svakog dana ona najmanje deset minuta brifuje Redžeka ispitujući ga šta ima novo na Institutu i dajući mu naloge šta dalje da čini. Uz nju, rame uz rame stoji Ključar.

Pokrajinski sekretar Gojković nije u stanju bilo šta da promeni i u vojvođanskom zdravstvu vlada opšte rasulo kakvo nije bilo viđeno ni u ratnim danima. I Slaven „Komesar" Ključar je jedan od onih koji pokrivaju kockarske dugove pokrajinskog sekretara, mada on to ne čini iz sopstvenog džepa. To je još jedan od razloga zašto na Institutu ima potpuno odrešene ruke i može u pojedinim slučajevima da kadruje i lekarima, a ne samo tehničarima.

Na Institutu je zaposlena i dr Aleksandra Milovančev, snaja dr Aleksandra Milovančeva, koja je tu došla iz Instituta za plućne bolesti i odmah upisala subspecijalizaciju. Milovančev je delimično pokrio kockarske dugove sekretara Gojkovića, a to je uradio i dr Igor Tomas, nekadašnji internista u Novom Kneževcu, koji je za radno mesto u Sremskoj Kamenici platio i 2.000 evra direktoru Redžeku. Radno mesto na Institutu uglavnom košta od 5.000 evra pa naviše, ali se ta investicija brzo nadoknadi, jer se za preglede preko reda uzima i po više od hiljadu evra.

Jedna od devojaka "sci" Ključara je Olgica Sedlarević, medicinska sestra sa samo tri godine staža, ali je zahvaljujući svom momku postala instruktor sestrama sa mnogostruko dužim stažom.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane