Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Dežurna

EKSKLUZIVNO: Kako je palestinski odmetnik Muhamed Dahlan uvukao Vučića u najcrnji kriminal

Vučiću se crno piše

U Beogradu se pod jakim policijskim obezbeđenjem krije Muhamed Dahlan, ubica Jasera Arafata, za kojim su Palestinci početkom oktobra preko Interpola raspisali poternicu zbog pronevere para iz humanitarnih fondova. On se ovde sklonio uprkos tome što je godinama mirno živeo u Abu Dabiju, jer je u međuvremenu pao u nemilost dinastije al Nahjan iz Ujedinjenih Arapskih Emirata pošto je osmislio plan objedinjavanja sredstava za naoružavanje islamista, koja su prikupili šeici, sa parama koje je Aleksandar Vučić pokrao iz Srbije, a što je dovelo do toga da američki federalni sud zamrzne milijarde dolara sklonjenih u Saudijskoj Arabiji.

Milan Malenović

Muhamed Jusuf Dahlan je rođen 29. septembra 1961. godine u izbegličkom kampu Kan Junis u području Gaze. Od rane mladosti je pripadao palestinskom oslobodilačkom pokretu, ali je posle jednog hapšenja pristao da radi za izraelsku kontraobaveštajnu službu „Mosad" i postao žestoki neprijatelj tadašnjeg lidera palestinske organizacije PLO, Jasera Arafata, koji je od posledica trovanja umro 11. novembra 2004. godine.

Neposredno pre Arafatove smrti, Dahlan je u jednom intervjuu izjavio: „...Ispuniću obećanje koje sam dao predsedniku Bušu i ubiću Arafata. Ako treba, za to ću žrtvovati i svoj život." Umesto da žrtvuje život Dahlan se ovim zločinom enormno obogatio. Palestinska država je 29. septembra 2017. postala članica Interpola i jedna od prvih poternica koje je postavila odnosi se na Dahlana, koji se sumnjiči da je proneverio novac iz humanitarnih fondova namenjenih pomoći palestinskom narodu. Za sada, kako nezvanično može da se sazna, ukrao je oko 350 miliona američkih dolara. Po svemu sudeći, međutim, suma je daleko veća, jer je kada je stigao u Crnu Goru on govori o milijardu dolara kojima raspolaže za kupovinu oružja.

Dahlan je u Podgoricu, po preporuci, stigao ubrzo posle svog bekstva iz Gaze 2010. i tada se sreo sa Milom Đukanovićem da bi pregovarao o kupovini oružja za islamiste na Bliskom Istoku. Ovaj posao je prevazilazio mogućnosti male Crne Gore, pa su kontaktirane tadašnje vlasti u Beogradu. Osim toga, „pranje" tolike količine para u jednoj državi te veličine ne bi prošlo nezapaženo od strane međunarodnih institucija koje se bore protiv pranja para.

Još je bivši režim Borisa Tadića započeo poslovanje sa Dahlanom, ali se nije sve odvijalo po planu, odnosno Srbija nije bila spremna da isporuči količine koje su tražili bliskoistočni šeici, mentori ekstremista. Zbog toga Dahlan tadašnjeg opozicionog lidera Aleksandra Vučića 2011. upoznaje sa svojim prijateljem i zaštitnikom, prestolonaslednikom Ujedinjenih Arapskih Emirata i Abu Dabija, šeikom Mohamedom bin Zajedom al Nahjanom. Pošto su ga mnoge palestinske organizacije tražile zbog ubistva Arafata i krađe humanitarnih fondova, Dahlan je posle 2010. prvo utočište našao u Abu Dabiju, odakle je za novac tamošnje prebogate vladarske dinastije kupovao oružje namenjeno islamistima i na taj način stekao izvanredne kontakte na dvoru.

Posle nekoliko sastanaka između Vučića i bin Zajeda, dogovoreno je 2012. da šeik sa tri miliona dolara finansijski pomogne predizbornu kampanju tada opozicione Srpske napredne stranke, a da zauzvrat Vučić, kada bude došao na vlast, proširi posao prodaje oružja Dahlanu, onako kako su tražili islamisti.

Ova trgovina se nesmetano odvijala sve do početka ove godine kada je iznenada prekinuta i to od strane američke federalne Agencije za sprečavanje pranja novca.

Kako je Magazin Tabloid pisao u broju 379, kriminalni klan Aleksandra Vučića je stotine miliona evra izneo iz Srbije i uložio prvo u švajcarsku UBS banku, zatim prebacio na račune u luksemburškoj banci "Banque de Luxembourg", da bi pare konačno završile u libanskoj banci "Banque Audi". Na te račune su se slivala i sredstva koja je Vučić dobijao kao proviziju za prodaju oružja, a zatim su se preko više računa u bankama u Katru i na Kipru vraćale u Beograd da bi se finansirao projekat „Beograd na vodi" i time novac "oprao".

Prateći ovaj tok para američka Agencija je došla do računa u jednoj banci u Saidijskoj Arabiji, gde su sredstva prebačena posle Libana i kratkog zadržavanja u Kataru, i odakle se upravljalo ne samo fondovima koji ulažu u „Beograd na vodi", već i onima iz kojih se finansira kupovina oužja za islamiste. U proleće ove godine tu se nalazilo akumulirano oko sedam milijardi dolara, ali to nisu bile samo Vučićeve pare i nisu bile namenjeno samo „Beogradu na vodi". Ti fondovi su odmah privremeno zamrznuti. Krajem septembra je federalni sud u Sjedinjenim Američkim Državama doneo rešenje kojim su do daljnjeg zamrznuti svi računi koji se dovode u vezu sa Aleksandrom Vučićem, pa su tako na duže vreme blokirane i milijarde koje se nalaze u Saudijskoj Arabiji.

Idejni tvorac načina pranja para namenjenih pomoći ekstremistima na Bliskom i Srednjem Istoku preko projekta „Beograd na vodi" (o čemu je Magazin Tabloid pisao u broju 362) bio je Muhamed Dahlan, koji je istovremeno upravljao pomenutim fondovima i organizovao nabavku i prebacivanje naoružanja. Zbog toga „investitori", odnosno zalivski šeici koji pomažu islamiste, na prvom mestu njega krive za blokadu računa na kojima je i on sam imao manje od pola milijarde dolara, Vučić oko milijardu dolara, dok je ostatak pripadao vlastodršcima iz Emirata i Katra.

U očima arapskih prinčeva, drugi krivac zbog koga su im milijarde dolara trenutno blokirane, jeste Vučić, jer su američki istražni organi prateći tokove njegovog novca opljačkanog u Srbiji došli do računa u Saudijskoj Arabiji. Da bi rešio ovaj prblem, šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan je 21. juna ove godine na kratko doputovao u Beograd.

Iako su režimski mediji objavili kako je prestolonaslednik iz Abu Dabija doputovao kako bi prisustvovao inauguraciji Aleksandra Vučića održanoj 23. jun, to uopšte nije bilo u planu. Bin Zajed se u Beogradu zadržao tek nešto duže nego što je radnicima na aerodromu bilo potrebno da dopune gorivo i da pripreme avion za nastavak leta. Šeik je, naime, usput svratio u Beograd tokom jednog prekookeanskog leta i to isključivo da bi od Aleksandra Vučića zahtevao da pomogne da se odblokiraju računi u Saudijskoj Arabiji, ali i da bi raspravio problem plaćenog, a neisporučenog oružja.

Upućeni tvrde kako je sastanak tek izabranog predsednika Srbije i šeika iz UAE bio kratak i veoma neprijatan, posebno po Vučića. Posle tog razgovora bin Zajed se nakratko sreo i sa Dahlanom koji se već izvesno vreme skriva u Beogradu.

Dahlan, koji je od bivšeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića primio državljanstvo Srbije kao i orden za zasluge (državljanstvo su tom prilikom dobili i šest članova njegove porodice i najbliži saradnici), sada boravi u vili koju je do njegovog dolaska koristio nekadašnji predsednik Boris Tadić, u međuvremenu preseljen u jednu vilu u Višnjičkoj Banji. Pomenuti palestinski trgovac oružjem je pod stalnom zaštitom ljudi iz srpskog Ministarstva unutrašnjih poslova, jer opravdano strahuje za svoj život.

Njega na prvom mestu traže pravi borci za palestinsku nezavisnost koji znaju ne samo da je on učestvovao u ubistvu Jasera Arafata, već i da je agent izraelskog „Mosada" kome je godinama odavao najstrože čuvane tajne palestinskih pokreta, ali znaju i da on već godinama oružjem snabdeva ISIS koji je u sukobu sa umerenim pokretima Palestinaca. Bliskoistočni novinari smatraju, osim toga, da se Dahlan u međuvremenu plaši i svojih dojučerašnjih zaštitnika iz Persijskog Zaliva, čim je za mesto skrivanja odabrao Beograd, umesto Abu Dabija u kome je nesmetano živeo više godina.

Da su blokirani fondovi iz kojih se finansirala gradnja „Beograda na vodi", znaju i svi radnici angažovani na ovom projektu. Građevinari ne samo da već mesecima ne primaju platu, već se u međuvremenu otpuštaju oni koji insistiraju na tome da za svoj rad budu plaćeni. Umesto njih se uzimaju drugi, koji veruju kako će ih „arapski investitor" uredno platiti, pa kada saznaju istinu i oni odlaze ili dobijaju otkaz, da bi na njihovo mesto došli sledeći... I tako u beskonačnost.

Koliko je finansijska situacija „Beograda na vodi" teška, svedoči i slučaj jedne grupe građevinskih stručnjaka, angažovanih od strane investitora. koja je boravila u hotelu prekoputa gradilišta. Umesto da dobiju obećane dnevnice i da im smeštaj bude plaćen, oni su morali da prodaju svoje lap-topove kako bi platili hotelski račun, a danima su se hranili na račun vlasnika smeštaja koji se, videći njihovu nezavidnu situaciju, na njih sažalio i davao im da jedu ono što preostane iza ostalih gostiju.

U arapskim krugovima se špekuliše informacijom kako Vučić, navodno, „Beograd na vodi" želi da proda kineskim investitorima kako bi se izvukao iz finansijske krize u koju je ugurao i Dahlana i arapske šeike.

A 1. „Dahlan i njegova mafija"

Šeik Muhamed bin Zajed al Nahjan je u Beogradu poslednji put boravio 21. juna ove godine kada je prekinuo jedan prekookeanski let svojim privatnim avionom da bi na kratko razgovarao sa Aleksandrom Vučićem. Arapski novinari koji su pratili ovaj događaj tvrde kako je princ planirao da se zadrži samo na aerodromu i da tu obavi planirane razgovore, ali je na kraju ipak pristao da ode u vilu „Mir" i tu sa Vučićem razjasni sporna pitanja u vezi zamrznutih milijardi i neisporučenog plaćenog naoružanja.

Ono što je upalo u oči jeste činjenica da ga je novoizabrani predsednik Srbije zajedno sa dvojicom ministara dočekao na beogradskom aerodromi „Nikola Tesla", ali da je šeik skoro u tajnosti otputovao ispraćen jedino od strane ambasadora Ujedinjenih Arapskih Emirata u Beogradu i službenicima protokola srpskog Ministarstva unutrašnjih poslova. Kako tvrde bliskoistočni mediji, bin Zajed je energično odbio da bude ispraćen uz sve državničke počasti koje mu pripadaju, pokazujući na taj način da je nezadovoljan rezultatima razgovora sa Aleksandrom Vučićem.

U to vreme, krajem juna, znalo se samo da su milijarde dolara namenjene kupovini oružja za islamiste privremeno bile blokirane u Saudijskoj Arabiji na zahtev američkih službi za sprečavanje pranja novca, ali je neposredno pred dolazak u Beograd bin Zajed dobio informacije kako se priprema zahtev federalnom sudu u Sjedinjenim Američkim Državama (koji je prihvaćen krajem septembra) da se svi računi koji se dovode u vezu sa Aleksandrom Vučićem i njegovim klanom zamrznu do okončanja istrage, a što može da potraje godinama.

Palestinski novinari, koji prate delovanje Muhameda Dahlana, tvrde da se pod izrazom „Dahlan i njegova mafija", koji se koristi na Bliskom Istoku, podrazumeva i Aleksandar Vučić sa članovima svog klana.

Obavešten o tome da je Vučić u Urugvaju kupio veliko imanje na kome je planirao da se sakrije posle bekstva iz Srbije, jedan zvaničnik ove zemlje (koja nije u sistemu Interpola) garantovao je novinaru latino-američke televizije Telesur da će u tom slučaju, pod uslovom da za njim bude raspisana poternica, on odmah biti isporučen, kao i da postoji mogućnost da bude proteran u slučaju da ni jedna zemlja ne zatraži njegovo izručenje.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane