Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na nišanu

Vučićev strah od nezavisnog tužilaštva i sudova

Diktatorova sudbina

Već sedam godina Srbija se nalazi u Vučićevoj ludačkoj košulji i hoda zajedno sa ovim teškim duševnim bolesnikom, po živom pesku. Svaki dan koji ovaj šizoidni tiranin provede duže na vlasti, ukopaće ovu državu i njene građane dublje nego svi srpski zlotvori, od Turaka do Miloševića.

Nikola Vlahović

Takozvanoj međunarodnoj zajednici se očito ne žuri, ali strategija Vučićevog političkog smaknuća je već aktivirana. Naime, Vučić je u obavezi da do 1. septembra smeni Republičkog javnog tužioca Zagorku Dolovac, predsednika Apelacionog suda, Duška Milenkovića, Specijalnog tužioca za organizovani kriminal Mladena Nenadića, Višeg tužioca Beogradu, Natašu Krivokapić, direktora policije, Vladimira Rebića, načelnika SBPOK-a...Ukratko, diktator mora da odseče granu na kojoj sede i on i čitav njegov kriminalni kartel. Primeniće se iskustva drugih u borbi protiv korupcije.

Tako, na primer, i neslavna reputacija Rumunije kao jedne od najkorumpiranjih zemalja EU polako se menja. "Krivac" za to je Laura Kovesi i Nacionalni antikorupcijski direktorat (DNA) zahvaljujući kojima je pred sud izvedeno na hiljade korumpiranih zvaničnika, od lokalnih političara, preko sudija, pa do premijera. Laura Kovesi, svojevremeno najmlađi državni tužilac i prva žena na čelu DNA, kaže da je za Rumune korupcija dugo bila način života. Zbog visokog stepena korupcije, Rumuniji i Bugarskoj Brisel je 2007. nametnuo mehanizam za praćenje reforme pravosuđa, a prošle godine objavljeno je da Rumunija gubi 15 odsto BDP-a godišnje zbog ovog rasprostranjenog problema. Kovesi tu sliku želi da promeni, insistirajući da zakon mora da bude isti za sve.

Direktorat koji vodi, osnovan je 2003. godine, ali tek od 2013. godine, kada ga je preuzela, počele su istrage "krupnih riba". Rezultati su impresivni - u proseku godišnje više od 1.200 zvaničnika je pod istragom, 92 odsto procesuiranih su i osuđeni, a DNA, prema istraživanjima, uživa duplo više poverenja građana nego vladu. Ona ima jedinicu od 200 policajaca, koji rade za nju i samo su njoj odgovorni.

Za Srbiju je to još ne zamislivo.

Da je ludilo Aleksandra Vučića otišlo predaleko, svedoči i prizor ispred zgrade Kliničkog centra Srbije (KCS), 17. avgusta ove, 2018. godine, gde je ovaj ozbiljan pacijent dao sebi oduška izjavom: "...Ovo je veliki dan za Srbiju, dan za koji ste živeli, radili, borili se! Posle 12 godina priprema i planiranja, konačno počinju građevinski radovi koji ne smeju da kasne nijedan dan i biće gotovi kad Srbija bude birala novog predsednika, pa će on moći na odlasku da se pohvali da je to bilo urađeno za njegovog mandata!"

Vučić sigurno zna, a znaju i građani Srbije, da je zgrada Kliničkog centra sagrađena pre više od trideset godina (osamdesetih godina prošlog veka), ali useljena samo do trećeg sprata i u to vreme privedena svojoj nameni. Razlog zašto nije moglo dalje i više, bilo je klizište koje je ugrozilo i zgradu KCS i susednu zgradu Ginekološko - akušerske klinike (GAK), a sve to zajedno, postalo je opasnost po čitav breg iznad auto - puta Beograd - Niš koji je, da su tada radovi nastavljeni, mogao da se obruši na ovu saobraćajnicu.

Ipak, Vučić je 17. avgusta 2018. godine, zajedno sa svojim "Mefistom" - ministrom zdravlja Zlatiborom Lončarom, koga su kriminalci takozvanog zemunskog klana, nazvali "doktor smrt" (ko je kod njega devedesetih godina doveden u Urgentni centar, išao je direktno na groblje!), "svečano" otvorio početak radova na izgradnji navodno novog Kliničkog centra Srbije. I Vučić i Lončar su se tu pojavili kako bi bacili prašinu u oči građanima, a konačan cilj m je da nastave sa zastrašujućom pljačkom države i građana, ovaj put preko lažne investicije za koju imaju samo maketu, tešku 115 miliona evra.

U proteklih dve decenije, posebno devedesetih, opljačkano je tačno 437 miliona evra za novu zgradu Kliničkog centra i u tome su učestvovale garniture SPS-JUL-DS-SNS (a, "očešala" se i bivša Vučićeva stranka, SRS). Mnogi ondašnji "visoki funkcioneri" koji su se obogatili od ove pljačke, i danas su na "visokim" državnim pozicijama, ali sada Vučić kolo vodi! On planira novih pola milijarde evra pljačke na "projektu" za koji se unapred zna da neće biti završen!

Ali, to je samo jedan u nizu sličnih preko kojih njegov kartel ostvaruje kriminalnu dobit. O tome svedoči i redovni godišnji izveštaj amabasade Švajcarske o stanju u Srbiji koji je, 28. maja ove godine, poslala svom Ministarstvu spoljnih poslova, OEBS-u i drugim evropskim institucijama (videti tekst Opljačkane milijarde ulažu preko poreskih rajeva na strani 6. u ovom broju magazina Tabloid), gde si vidi kako Vučić i njegov kartel ulažu opljačkani novac ulažu u poreske rajeve koji kasnije "investiraju" u Srbiji.

Mada je diktator suočen sa odlaskom sa vlasti, i on i njegova kriminalna klika sve čine kako bi ovakav sistem otimačine što duže opstao. Tako je 16. avgusta ove godine, ministar finansija Siniša Mali, smislio način kako da "legalizuje" iznošenje novca iz Srbije, pa je sebi pozvao ministra finansija Surinama (sada konstutivni deo Holandije, a nekadašnja holandska kolonija), pa mu je ponudio i "rabat" za "robnonovčane usluge". Već pomenuti izveštaj ambasade Švajcarske u Srbiji, govori upravo o tome, da je Holandija, pojedinačno najveći "investitor" u Srbiji, mada nije dala nijedan evro za te nepostojeće "investicije". Vučić, Mali i njihova družina, bave se ozbiljnim pranjem novca preko takozvanih "of šor" zona.

Tu se postavlja pitanje: kako je moguće da sve ozbiljne svetske obaveštajne službe koje se bave istragom tržišta narkotika, oružja i slične "robe", znaju da je Vučićev kartel opljačkao preko 50 milijardi evra, a da ga u tome niko od njih nije sprečio? Ipak, sve govori da taj račun tek dolazi na naplatu. Nova administracija SAD, imala je i još uvek ima ozbiljnog protivnika, u sred Kongresa, a to su stare, hladnoratovske mafije koje su podržavale ovakve rušilačke režime kakav je Vučićev. No, i tome je došao kraj. Revizija odnosa prema ovakvim satrapima, biće takođe razarajuća.

Na drugom frontu, kad je kosovsko-metohijski problem u pitanju, Vučić je, zajedno sa nekažnjenm ratnim zločincem, Hašimom Tačijem, ozbiljno namerio da prizna još jednu albansku državu, pa su otišli toliko daleko da su spremni da sukobe srpski i albanski narod još jednom, ako treba. Poznati prištinski filozof, beogradski đak, Škeljzen Malići, u svom poslednjem analitičkom tekstu na ovu temu, potvrdio je da su i Tači i Vučić spremni na neku vrstu "malog rata", ograničenog sukoba, nakon koga bi izvršili "razgraničenje".

Polovinom avgusta ove godine, kosovski specijalni tužilac Eljez Bljakaj podneo je ostavku na tu funkciju zbog pretnji, zbog ozbiljnih pretnjama tokom istrage oko manipulacija sa listama veterana bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK). Prećeno je Bljakajevoj deci zbog čega su ih obezbeđivali pripadnici policije, dok on za sebe nije tražio zaštitu. Direktan udar na Bljakaja izvršio je vrh bivše OVK, sve Vučićevi "sagovornici", Hašim Tači i Ramuš Haradinaj, kojima je optužnica za ratne zločine već odavno napisana. Bljakaj se usudio da spreči "brisanje" imena vodeći zločinaca OVK, koji bi na suđenju možda progovorili istinu o Tačiju i Haradinaju.

Ništa od ovoga nije smetalo Vučiću da uspostavi "dijalog" koji će, navodno, doneti dobro i srpskom i albanskom narodu na Kosovu i Metohiji. Inače ćutljiv američki ambasador u Prištini, Greg Delavi, povodom napada na Bljakaja, rekao je: "...Žalostan dan za vladavinu prava na Kosovu, gde specijalni tužilac daje ostavku zbog pretnji..."

Ali, Vučić hoće predaju po svaku cenu. U vezi sa njegovom idejom trgovine državnom teritorijom Republike Srbije, oglasila se i jedna "nevladina grupa" na inicijativu Soroš Fondacije (Fonda za otvoreno društvo), koju sačinjava "autorski tim" u sastavu: Miladin Kovačević, šef tima, Dušan Gavrilović, Dragan Popović, Milena B. Stevović, Ljiljana Sekulić, Katarina Stančić. Izrađena je studiju "Ekonomski, demografski i socijalni efekti različitih scenarija normalizacije odnosa između Beograda i Prištine". Prema izveštaju koji prenose prištinski list "Zeri", opštine na severu imaju više od 42.000 stanovnika - Zvečan 10.974 stanovnika, Zubin Potok 6.079, severna Mitrovica 11.963 i Leposavić 13.005 stanovnika. Kako navode autori, četiri opštine na severu Kosova imaju oko 40 odsto više stanovnika od opštine Preševo i 1.000 kvadratnih kilometara veću površinu.

I, navodno bi Srbija podelom "Preševske doline" dobila demografsku "korist" za Republiku Srbiju, u scenariju razmene teritorija i 1.000 kvadratnih kilometara zemljišta. Problem je što Vučić ne sme da povuče više nijedan potez. Svaki od njih vodi ga u ambis. Čak je njegova "mama Merkel" bila prinuđena da izrekne "javnu opomenu": nema promena granica na Balkanu (osim onih koje su Nemačka, EU i bivša administracija SAD promenili!).

Međutim, gradonačelnim Preševa, Šćiprim Arifi, oštro je napao ovu ideju rekavši: "...U vezi sa najavama da bi opština Preševo mogla da se pripoji Kosovu, ali ne i opštine Bujanovac i Medveđa, ili ćemo svi biti deo Republike Kosovo ili ostajemo tu gde smo sada (u Srbiji)" Tako je Vučića "matirala" albanska manjina u centralnoj Srbiji. Onaj od koga je to najmanje očekivao!

No, Vučić tu ne staje, pa su počele su igre i oko opštine Kuršumlija, na koju su Albanci iz pograničnih delova sa Kosovom godinama atakovali divljačkom sečom šuma i drugim pljačkama. Naime, Vučićev ministar prosvete, Mladen Šarčević, nasilno je ovih dana spojio dve srednje škole u Kuršumliji u jednu pod nazivom "Kuršumlijsko-podujevska ekonomsko-tehnička škola", što je presedan kakav nije zapamćen. Umesto da pomogne građanima ove opštine na jugu Srbije, koja se sa 102 kilometra graniči sa Kosovom i Metohijom, Vučićev režim se javno trudi da napravi "kopču" sa iseljenim školama iz pokrajine i time ih "preporuči" i albanskoj većini kad do nje dođe (a, kako danas stvari stoje, ni to nije daleko u ovoj opštini).

Vučić ne radi samo na ideji "krojenja" i poklanjanja srpske državne teritorije, mimo Ustava, zakona, pa i Rezolucije UN 1244. Krajem jula meseca 2018. godine, setio se da ponovo pokrene pitanje takozvane "sukcesije" između bivših jugoslovenskih republika.

Činjenica je da je od raspada Jugoslavije prošlo 27 godina i da je Sporazum o sukcesiji potpisan odavno, ali...Vučić hoće da bude "darežljiv", jer mu se učinilo da Srbija još nije dala sve što može (mada se radi o pravnoj naslednici Jugoslavije iz koga su proistekla mnoga prava i obaveze). Ovih dana je televizija Al Džazira javila da je Vučić uputio poziv predstavnicima svih država nastalih raspadom bivše Jugoslavije da se u oktobru mesecu okupe na sastanku Mešovite komisije za sukcesiju pokretne i nepokretne imovine bivše SFRJ iz Aneksa A, u kontekstu činjenice da više od 80 posto pokretne i nepokretne imovine bivše države iz Aneksa A čini imovina bivše JNA. Dakle, već očerupano Vojsku Srbije, valja dokrajčiti!

Koliko je smrtonosan po Srbiju Vučićev režim, i koliko je hitno da se taj opaki psihopata skloni sa vlasti, govori i podatak da je na njegovu ličnu inicijativu došlo do "unapređivanje saradnje Srbije sa NATO", što je realizovano je 2015. godine (informacija o tome postoji na zvaničnom sajtu NATO pakta gde doslovno piše da se "...Srbija opredelila za čvršću saradnju kroz Individualni akcioni plan partnerstva (IPAP)", da je taj Individualni akcioni plan partnerstva sa NATO i SOFA sporazum omogućeno NATO vojnicima slobodan tranzit kroz Srbiju, korišćenje naše vojne infrastrukture i obezbeđen im je imunitet... Takođe, Srbija se obavezala na razmenu podataka sa NATO i EU (sve o svakome, direktno iz vojno-policijskih i obaveštajnih službi Srbije), uništavanje "viška" naoružanja, obrazovanje oficira u skladu sa NATO. Sve je ovo obavljeno za vreme dosadašnjeg Vučićevog mandata, a potpisani sporazume, danas se uveliko i sprovode.

Kad je predsednik parlamentarne stranke "Dveri", Boško Obradović, pozvao Ustavni sud Srbije da pokrene opoziv šefa države, a nadležno tužilaštvo da povede krivični postupak protiv Vučića i „pozvao časne oficire Vojske Srbije i MUP-a da reaguju i uhapse predsednika Srbije zbog kršenja Ustava, gaženja predsedničke zakletve i narušavanja teritorijalnog integriteta i suvereniteta države Srbije" mnoge "Vođine" pristalice su se ućutale (osetio je to i Vučić, pa je napao najpre članove svoje stranke, govoreći kako su mu "zabili nož u leđa").

Sve govori da je diktator dozlogrdio i dobroj većini svojih birača i dojučerašnjih sledbenika. Teško je gledati 365 dana u godini, kako osvedočeni sociopata divlja na svim televizijskim kanalima, kako krši Ustav i vrši svaku funkciju koja mu se učini zgodnom. Preuzeo je ulogu premijera umesto "statiste"Ana Brnabić, on vodi pregovore sa MMF-om, preuzeo je i ulogu šefa diplomatije pa u Briselu, umesto Dačića i Marka Đurića, pregovara opet on!

Pravo pitanje je, zašto je u Srbiji moguće da Ustavni sud službeno, na inicijativu trećine poslanika, pokrene postupak razrešenja šefa države zbog gašenja sudova, policije i organa javne vlasti Srbije na Kosovu i Metohiji? Vučić se neustavno ponaša i time što je spojio funkciju šefa države sa liderom političke stranke koja pak ima predsednika Vlade (suprotno članu 115 Ustava o nespojivosti funkcija) čime direktno ugrožava i ustavno načelo podele vlasti. Tako su Vlada i parlament postali nepotrebni.

Prošlog meseca je u Americi iz štampe izašla knjiga bivšeg predsednika SAD, Bila Klintona i Džemsa Patersona, pod imenom "The President is Missing" ("Predsednik je nestao") za koju izdavači tvrde da je senzacionalna. U knjizi se, kako izvori iz SAD koji su imali priliku da je već čitaju, pominje i slučaj bombardovanja Srbije, te njegov sukob sa tadašnjim britanskim premijerom, koji je bio zagovornik kopnene vojne intervencije na ovom delu Balkana. U vezi s tim, pominje se i tadašnji ministar za informacije u Vladi Srbije, Aleksandar Vučić, koji se, kako Klinton tvrdi javno držao Miloševićevih zapovesti, a privatno se noću "izvinjavao" političkim protivnicima koje je danju proganjao. Ništa neobično za jednu takvu ličnost. Ali, kako to da je Bil Klinton, koji je uoči poraza njegove žene Hilari na predsedničkim izborima, zagrlio svog "donatora" Aleksandra Vučića, "donosioca" kese sa milion dolara, direktno iz budžeta Republike Srbije, sada istog čoveka opisao kao amoralnog klovna iz nekakve balkanske nedođije!

Kad su izvršene izmene i dopune Zakona o Bezbednosno informativnoj agenciji (BIA), koje su na predlog Vlade Srbije ušle u hitnu skupštinsku proceduru 2017. godine, bio je to nastavak politizacije BIA i stvaranja Vučićeve tajne policije pod njegovom ličnom kontrolom. Tako je BIA postala stranačko obezbeđenje Aleksandra Vučića i Srpske napredne stranke, o čemu svedoče i mišljenja Evropske komisije, koja je još tada reagovala na ovu devastaciju svih institucija sistema u Srbiji, pa između ostalog i ove službe.

Vučiću su ovih dana ponovo najavili "proveru stanja" i članovi italijanskog Senata iz Odbora za spoljne poslove (prethodno su dolazili senatori Paolo Korsini i Vito Petroćeli), povodom ispunjavanja obaveza iz pregovaračkog poglavlja 23. tačnije, zbog borbe Evropske unije protiv korupcije i organizovanog kriminala u zemljama - kandidatima za članstvo, među kojima je i Srbija. Reč je o sve većoj ulozi italijanskih pograničnih vlasti u borbi sa narko - dilerima iz Srbije, Crne Gore i sa Kosova. Italijanski istražni timovi su u bliskoj saradnji sa policijskim i obaveštajnim strukturama u Grčkoj, a njima koordiniraju ekipe američkog FBI na terenu. I Vučić, kao predsednik Republike Srbije, koji je preko svoga brata, kumova, stranačkih tajkuna i otvoreno kriminalnih grupa, "viđen" kao problem, predstavlja, za sada, predmet diplomatskih "opservacija" i čeka se trenutak kad će unutrašnje reorganizacije u tužilaštvu i pravosuđu da mu otvore put do optuženičke klupe.

Podsetimo da je još u martu mesecu prošle, 2017. godine, narodni poslanik Saša Radulović podneo krivičnu prijavu protiv braće Vučić, zbog kontrole tržišta narkotika u Srbiji, gde se kriju svi odgovori na pitanje zašto država ne može da funkcioniše (jer to ne dozvoljava Vučić). Radulović u krivičnoj prijavi kaže: "...Država ne može da se obračuna sa kriminalom jer su Aleksandar i Andrej Vučić na čelu grupe koja ga kontroliše..."

Svi podaci koje je Radulović izneo u krivičnoj prijavi baziraju se na razgovorima sa pripadnicima UKP, nadležnih tužilaštava i Poreske uprave i svi upućuju da su braća Vučić kontrolišući i štiteći kriminalce, pribavljali ogromna sredstva od prodaje droge, a novac su prali kroz kupovinu i nasilno preuzimanje privrednih društava, građevinskog i poljoprivrednog zemljišta. Istragu o tome duže od godinu dana neće i ne sme da preuzme Tužilaštvo za organizovani kriminal, te potvrdi ili odbaci sve navode iz prijave.

Jedan od razloga zašto se galopirajućom brzinom bliži "sudnji dan" Vučićeve vlasti, svakako je i kriminalni karakter njegove diktature, u kojoj je sve dozvoljeno samo ukoliko je to korisno njemu lično i članovima njegovog kartela.

A 1. Do samog kraja...

Uveliko traje lobiranje za postavljenje Nebojše Krstića, sadašnjeg "megafona" i savetnika Vučićevog, na mesto direktora Radio televizije Srbije (RTS). Krstić ima priliku da bude na čelu nacionalne televizije (koju je nedavno "oklevetao" da je "previše opoziciona" mada je reč o najgorem režimskom mediju. Krstić je Vučićev izbor. Krstićevo "uvređeno" napuštanje UO RTS-a takođe je Vučićev scenario. Krstić je niko i ništa, običan režimski balvan, pa je u tom smislu idealan za funkciju direktora RTS-a.

Dosadašnji generalni direktor Radio televizije Srbije (RTS), Draga Bujošević, "zbog privatnih razloga" se povlači sa čelne funkciju na RTS. Novi direktor RTS bi trebao biti izabran do kraja godine, ali...Teško je zamisliti da će to Vučić dočekati na funkciji predsednika.

VAŽNO OBAVEŠTENJE

Obaveštavam čitaoce da je ovo, najverovatnije, poslednji broj Magazina Tabloid koji izlazi u štampanom izdanju.

Vučićev bivši kum Nikola Petrović je angažovao privatnog izvršitelja da nam otme imovinu preduzeća SLOBODNA ŠTAMPA koje je izdavač našeg magazina. Nezakonito, nasilnički, razbojnički, ali sve pod zaštitom policije ministra Nebojše Stefanovića. Umesto da policija pohapsi razbojnike što neovlašćeno otimaju tuđu imovinu ( a u našem slučaju reč je o sedam kompjutera i nekoliko stolova na kojima pravimo ovaj list) on i će izvršiti noćni prepad i osloboditi se neprijatelja!

Pozivamo čitaoce i građane Srbije kojima smo verno služili boreći se za slobodu, da nam pomognu. Potrebno nam je nekoliko polovnih kompjutera da nastavimo sa elektronskim izdanjem lista, koji će praviti preživeli članovi redakcije.

Verujemo da se sećate kroz koji pakao smo prolazili. Molimo Vas da širite naše ideje i podatke iz tekstova. Nadamo se da nas neće prezirati i proklinjati što ćemo se boriti i na drugi način, osim pera. Sloboda se mora osvajati. Nadamo se da smo se razumeli.

Ako smo nekog u tekstovima povredili, kao čovek svima se izvinjavam. Znam da zlotvore koji su nas ugasili čuvaju policijski službenici, da se neke hulje kriju iza zidova ambasade, ali se nadam da će platiti za sva zla koja su nam učinili.

Zahvaljujem svima koji su se ponudili da odu samnom kao vojnici uz majora Tepića.

Zbogom!

Milovan Brkić

podeli ovaj članak:

Natrag