Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zadnja

Vučić opet napušta politiku

Ostani ovde, Zabela te zove

Aleksandar Vučić je postavio ultimatum Srbiji - ako ne pristane da se odrekne Kosova i Metohije, on će se povući iz politike. Izbor je lak. Do toga će doći pre nego što diktator očekuje i to ne način koji bi njemu odgovarao.

Preko svojih biltena Vučić je najavio da će u oktobru napustiti Srpsku naprednu stranku, funkciju predsednika države i politiku. Uradiće to jer, kako kaže, Albanci ne žele da se uspešno završe pregovori u Briselu, a vetar u leđa im duvaju Nataša Kandić, iguman Sava Janjić, fudbalski navijači i kritičari koji „serendaju po medijima i društvenim mrežama".

Što je babi milo, to se babi snilo. Vučić bi voleo da se sad, kad je opljačkao Srbiju, mirno napusti politiku i pobegne na bezbednu udaljenost, što dalje od pravde. Na njegovu žalost, to je nemoguća misija. Mnogo je poverioca, domaćih i stranih, koji mu neće dozvoliti da zbriše pre nego što podnese završni račun.

Vučićev avanturizam doživeo je krah na svim nivoima. Strani mentori, koji su mu omogućili da zasedne na vlast, konačno su ga pustili niz vodu. Na najkonkretniji način su demantovali njegove tvrdnje da Zapad vrši pritisak zbog Kosova. Amerikanci se bave trgovinskim ratom protiv Rusije, Kine i Evropske unije. Briselski moćnici pokušavaju da reše vlastite probleme, političke i ekonomske, ne bi li sačuvali ostatke EU. Britanci su pre neki dan odbili da na dnevni red u UN-u stave Kosovo. Kina upozorava Srbiju da ne žuri s konačnim rešenjem kosovskog pitanja i podseća da je ona čekala sto godina ne bi li vratila Hong Kong. Rusija nije promenila stavove, i dalje podržava Srbiju. Na kraju, najteži udarac Vučiću je zadala Angela Merkel.

- Teritorijalni integritet zemalja Zapadnog Balkana čvrsto je postavljen i nepromenjiv. To moramo uvek ponovo da kažemo, jer uvek ima ponovnih težnji da se ipak razgovara o granicama - rekla je nedavno Merkelova, očigledno nezadovoljna Vučićevim insistiranjem na etničkom razgraničenju Srba i Albanaca, koje bi zahtevalo i razmenu teritorija.

Bez podrške spolja, Vučić je odlučio da ucenjuje građane Srbije. Ako se suprotstave njegovoj nameri da potpiše „pravno obavezujući sporazum", kojim bi omogućio Kosovu učlanjenje u Ujednjine nacije, on će podneti ostavku na predsedničku funkciju i prestati da se bavi politikom.

Šokantna vest je izazvala burne emocije i glasno pucanje. Većini je pucalo ono što imaju pedalj ispod pupka. Emotivno su reagovali samo bata Andrej i kum Darko Glišić. Andrej se uplašio da će zaista morati da prestane da čerupa Srbiju, a toliko toga je još ostalo što nije stigao da prisvoji. Glišić, predsednik Izvršnog odbora SNS-a, ima još više razloga za brigu, zna da će kad-tad morati da snosi odgovornost za sve nezakonite radnje naprednjačkog kartela. Glišić je komandovao odredima koji su podmićivali i zastašivali glasače, nameštao je poslove i skupljao reket. Kad padne Vučić, kum Darko će morati da objašnjava šta su radili Zoran Milojević Zelja, Petar Panić Pana, Branko Malović i ostali naprednjački jastrebovi. Naravno, i Andrej i Glišić znaju da mali Alek laže, nema šanse da se povuče iz politike, bar ne dobrovoljno.

Uostalom, Vučić je i ranije režirao ovakve predstave. Prvi put je to uradio u avgustu 1999. godine, kad je bio ministar informisanja. Uplašen zbog svega što je radio pre i tokom bombardovanja, hteo je da napusti Srpsku radikalnu stranku i pređe u Demokratsku stranku. „Otporaš" Srđa Popović posredovao je u tom transferu, ali negde je zapelo, pa se Vučić podvijenog repa vratio u Šešeljevo naručje.

Drugi put je imao više uspeha. U septembru 2008, kad je došlo do puča među radikalima, Vučić je bio nezadovoljan podelom plena. Alavi Tomislav Nikolić je nameravao da za sebe zadrži svih šest miliona evra, koliko su mu dali Miroslav Mišković i Milan Beko da razbije SRS. Ljut kao Mirko Topalović, Vučić je tražio svoj deo. Tajkuni su ga uputili na Nikolića, neka s njim vidi kako će da podeli pare, a Nikolić mu je rekao da zadrži ono što je dobio od Stanka Subotića, to mu je dovoljno.

Pogrešili su. Iz vinskog podruma u Jajincima, gde je tihovao nekoliko dana, Vučić je preko cele naslovne strane svojih novina „Pravda" objavio da napušta politiku jer želi da „snosi odgovornost za katastrofalno stanje u SRS". Reketiranje nije odmah uspelo, pa je dodao gas preko „Presa".

- Podneo sam ostavke na sve funkcije u stranci i povukao se iz političkog i javnog života. Hvala novinarima na korektnom izveštavanju, ali molim vas da me ne zovete narednih dana - rekao je Vučić „primetno na ivici suza", navodi se u tekstu „Presa" od 16. septembra 2008.

Istom prilikom, zamolio je novinare da se ne brinu za njegovu egzistenciju.

- Od čega ću živeti? Ja imam svoju profesiju, ali možda ću se baviti nekim poslovima poput berzanskih ili ću pomagati bratu u vođenju firme - tvrdio je Vučić.

Ostala je misterija o kojoj firmi Andreja Vučića je reč. Fantomsko preduzeće „Asomakum", koje je oštetilo državu za oko dva miliona evra, Andrej Vučić je osnovao tek u februaru 2010. godine. Tada, kad je najavio povlačenje iz politike, Vučić je u izjavi „Pravdi" tvrdio da može da se bavi prevođenjem, pošto odlično govori engleski, ili da radi u marketinškoj agenciji svog kuma Gorana Veselinovića. Kasnije je pričao da je zvanično zaposlen u Veslinovićevoj agenciji, ali nije znao njen tačan naziv. „To se zove Profi... Profi i još nekako", nije mogao da se seti „Profajler Tima", preduzeća čiji je on bio nezvanični vlasnik.

U politiku se vratio ekspresno, čim je Nikolić odrešio kesu i dao mu trećinu tajkunskog poklona. Sad, s ovom predstavom, namerava da izazove sažaljenje srpskih glasača i belosvetskih moćnika. Međutim, preigrao se. Osim Glišića, Aleksandra Vulina i Nebojše dr Stefanovića, niko nije požurio da ga javno moli da ostane. Naprotiv, prozreli su ga i najbliži saradnici, navikli su na njegove laži. Čak mu i mašta popušta, pa ponavlja stare štoseve.

Ivicu Dačića je najava Vučićevog povlačenja iz politike zatekla u Guči, dok se na „Saboru trubača" provodio s Marijom Zaharovom i Nenadom Popovićem. Kad je obavešten šta je Vučić poručio preko „Srpskog telegrafa", Dačić je naručio pesmu Halida Muslimovića, pa je i sam zapevao: „Putuj, putuj, srećo moja, srce mi se slama... Doviđenja sunce moje malo, doviđenja lepotice snežna, ne daj suzi da ti oči kvasi, čuvaj mi se devojčice nežna..." Isto veče je na internetu objavljen spot u kome je neki kreativni autor kompilirao delove iz raznih pisama Željka Mitrovića, predstavljajući ga kao buduće otvoreno pismo Vučiću.

- Vučiću, barabo jedna prostačka, buzdovančino primitivna, bitango lopovska i lažljiva. Svakog sata stižu novi i novi predmeti tvojih junačkih dela. Samo si ti mislio da će tvoji bahati lopovluci biti dela neznanog junaka. Ali ti, bre, bitango jedna neotesana, nisi krao samo državu i građane, ti si krao gde si stigao i šta god si dohvatio. Tvoj bivši drug - navodi se u tom prilogu (https://www.youtube.com/watch?v=kEud54Y_fpA).

Mitrović je, navodno, čim je video kako je umontirano to pismo, naredio saradnicima da ga sačuvaju, možda uskoro zatreba. Slično je reagovao i Tomislav Nikolić, koji je odbio da zvanično komentariše Vučićevu laž o povlačenju, ali novinaru „Kurira" je rekao da je toliko tužan da mu „suze teku niz leđa".

- Funkcioneri SNS-a nisu reagovali ni na ovu vest, kao ni na pozive da vojska i policija uhapse Vučića. Verovatno su imali pametnija posla ili su otputovali na neke luksuzne destinacije, pa nisu imali vremena da u jednoj rečenici odbrane čoveka koji im je omogućio karijere. Svi članovi Predsedništva SNS-a su morali da se oglase po ovom pitanju, kao i predsednici stranke na lokalu, to je najmanje što su mogli da učine - razočarao se kum Glišić.

Razloge za propast pokušaja homogenizacije SNS-a oko Vučićeve spletke objasnio je Saša Janković.

- Vučić zaista misli da će mu skupovi „Ostani Aleksandre" pomoći da produži vlast? Ostatak cirkusa se već pakuje, ka pozornici leti smeće. Iza pozornice ga čekaju ljudi neizmirenih računa - napisao je Janković na Tviteru.

Ta procena nije daleko od istine. Osim nekoliko parazita, niko nije reagovao na Vučićevu najavu odlaska. Bila bi druga stvar kad bi rekao da će se javno spaliti. Tada bi se mnogi naprednjački funkcioneri ponudili da mu pomognu, da gase vatru pljuvačkom.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane