Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Kosovsko Specijalno tužilaštvo proširuje istraga ubistva Olivera Ivanovića

Sumnjivi hakeri, starlete i gorile

Grupa od pet osoba, koje su povezane sa „voždovačkim klanom" i koje su angažovale srpske tajne službe, učestvovala je u ubistvu Olivera Ivanovića, objavila je 4. januara Radio-televizija Kosova, pozivajući se na izveštaj Specijalnog tužilaštva u Prištini.

M. Hadžić

U izveštaju se navodi da je tužilaštvo te informacije, dokumente i fotografije dobilo od „jedne strane obaveštajne službe".

„Ekipa je bila smeštena u hotelu Oktan u Lešku i tu je boravila mesec dana pre ubistva Ivanovića. Sve troškove boravka preuzeo je Srđan Vulović, pod nadimkom Gene. Tokom tog perioda, članovi grupe su često odlazili u Mitrovicu. Viđeni su u belom Rendž Roveru i čak su u Zvečanu zaustavljeni od strane policije zbog prekoračenja brzine. Vozilo je pripadalo braći Vulović i bilo je beogradskih registarskih tablica BG 788 GN.

Od policijske patrole koja je zaustavila vozilo, zatraženo je da izbrišu sve podatke o slučaju, što je i urađeno. Posle ubistva Ivanovića, 16. januara 2018. godine, ekipa se podelila u dve grupe. Prva je poletela sa beogradskog, a druga sa prištinskog aerodroma. Njihova destinacija u naredna dva meseca je bio Tajland. Iz Beograda su poleteli Joca i Bojana, dok je preko prištinskog aerodroma otišao Peđa ili Predrag. On je ranije u Srbiji ubio policajca, ali je, na intervenciju BIA, oslobođen zatvora. Peđa ili Predrag razveo se od supruge Irene Dragojević. Sa prištinskog aerodroma su otišli Miloš i Barbara Šegetin", navodi se u izveštaju Specijalnog tužilaštva.

Nepotpuni podaci o imenima osumnjičenih nisu predstavljali problem za njihovu identifikaciju, pošto su odavno poznati policiji i pravosudnim organima u Srbiji i regionu.

„Peđa ili Predrag" je Predrag Todorović, za koga se veruje da je najuspešniji haker na Balkanu. Pre nekoliko godina, za velike pare nabavio je najsavremeniju opremu za hakovanje. U početku, posao mu nije išao, pa je angažovao Miloša Čujovića. Kao „mozak operacija", Čujović je uspeo da tokom 2017. godine s računa privatnih i pravnih lica u stranim bankama skine više od pet miliona evra. Ipak, pao je u Crnoj Gori, gde je uhapšen, optužen i pravosnažno osuđen na šest i po godina zatvora zbog hakerske krađe oko 1,5 milion evra, dok se protiv njega vode još dva postupka u kojima se sumnjiči da je s tuđih računa skinuo još nekoliko miliona evra. Čujović je u avgustu 2017. platio jemstvo 230.000 evra da bi bio privremeno pušten iz zatvora u Spužu. Iako nije smeo da napušta Podgoricu, ilegalno je prešao na teritoriju Kosova.

Čujovićev mozak u odličnom je skladu s kompjuterima, ali ne i sa ženama. Pažnju javnosti, a samim tim i policije, privukao je burnom vezom sa starletom Sorajom Vučelić. Dok je idila trajala, poklonjao joj je skupocene automobile. Kad su se razišli, prvo je zapaljen Sorajin džip, a zatim i „maserati". Naravno, sumnja je odmah pala na iskorišćenog i odbačenog piromana-hakera.

- Ostavila sam Miloša i za 15.000 evra prodala sam mu Barbaru - pohvalila se Soraja.

Riječanka Barbara Šegetin pre nekoliko godina je učestvovala u rijalitiju „Veliki brat", a sad učestvuje u rijaliti istrazi ubistva Olivera Ivanovića. Kosovsko Specijalno tužilaštvo je objavilo informaciju da su Miloš Čujović i Barbara Šegetin s prištinskog aerodroma, nekoliko dana posle atentata na Ivanovića, otišli na Tajland.

Ni Peđa Todorović nije znao da skriva tragove. Pre dve godine, vozeći svoj „porše", izazvao je saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom. Nagodio se sa srpskim tužilaštvom i osuđen je na dve godine kućnog pritvora, pa i sada ima nanogicu. Bez obzira na to, putovao je svetom, od španskog Las Palmasa, gde se provodio sa drugarom Macanom, sinom Dejana Milenkovića Bagzija, svedoka saradnika u postupku za ubistvo Zorana Đinđića, do Kosova. Za Todorovićevu bezbednost brinuo se izvesni Zemunac s nadimkom Oklagija, koji je vozio beli džip kad je, kako se navodi u izveštaju kosovskog tužilaštva, zaustavljen u Mitrovici zbog prebrze vožnje.

Cela grupa se na Kosovu nalazila od decembra 2017, pa do nekoliko dana posle ubistva Ivanovića. Iako su Todorović i Čujović bili uvereni da ih je u pravosudne probleme uvalila CIA, zahvaljujući čijoj akciji im je razbijen hakerski posao, nisu imali poverenja ni u BIA. Todorović se hvalio kako sarađuje s BIA, koja mu je, navodno, pomogla da se provuče posle saobraćajnog udesa, ali izgleda da je smatrao da je bezbedniji na Kosovu. Smeštaj mu je obezbedio famozni „Joca", koji je vrlo blizak sa zemljakom Zvonkom Veselinovićem i Milanom Radoičićem. Joca je, sa svojom devojkom Bojanom, bio čest Veselinovićev gost na Kopaoniku.

Čim je pokrenuta, istraga ubistva Ivanovića je usmerena protiv njih petoro, zato su se brzo sklonili na Tajland. Posle godinu dana, kosovsko Specijalno tužilaštvo ih je javno prozvalo, da bi samo nekoliko sati kasnije demantovalo vest da je istraga proširena i na njih, ali da će proveriti i te informacije.

U srpskoj BIA i ne kriju da je Todorović njihov saradnik-informator, zna se da se bavio nezakonitim poslovima i da ima veze s mnogim kriminalcima, pa i pripadnicima „voždovačkog klana", ali ističu da nije ubica. Zbog toga ukazuju na mogućnost da kosovsko tužilaštvo namerno targetuje njega i njegovu ekipu, kako bi se prikrili pravi izvršioci atentata na Ivanovića.

Na Kosovu su 23. novembra prošle godine uhapšeni policajci Nedeljko Spasojević, Marko Rosić i Dragiša Marković, koji su osumnjičeni za krivično delo teškog ubistva i otkrivanja službene tajne. Pod poternicom se nalazi Milan Radoičić, koji je dao iskaz srpskoj policiji i tužilaštvu, a Aleksandar Vučić tvrdi da je Radoičić nevin, jer je prošao poligrafsko ispitivanje.

Tužilac Sulja Hodža prvo je objavio izveštaj u kome se navodi da su saznanja stigla iz „jedne strane službe", da bi kasnije tvrdio da potiču s portala arbersh.info. Uskoro će se saznati pozadina te igre. Dovoljno je samo da propeva neko od osumnjičenih hakera, starleta i gorila. Ili Radoičić. Ko to prvi uradi, imaće veće šanse da preživi.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane