Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Noćna mora zrenjaninskih naprednjaka: narod je na ulicama, a proleće pred vratima

Groznica subotnjih večeri

Zrenjanin, centar Banata, je otvoren grad. Na slobodi su (još uvek) svi foteljaški lopovi, javni i besramni. Naprosto uživaju u nemilosrdnom pelješenju narodnih para. Ni jedan jedini zakon, a kamo li (ne)nadležni sud u ovdašnjoj ozloglašenoj Palati (Ne)pravde, nije sprečio gradske Guzonje da, neodgovorno, i do pedantnog sakrivanja pljačke od sugrađana, 2019. godinu najave sa budžetskim deficitom od čak 264 miliona dinara.

Zoltan Horvat

Uz obavezujuću nabavku pet novih službenih vozila vrednu „samo" šest miliona dinara, gde će na po 24 časa na dan, biti na raspolaganju raspojasanim VIP Guzonjama. Istovremeno, za podršku rađanju dece i roditeljstvu, gradski budžet je za celu godinu izdvojio „ogromna" dve miliona dinara, za Crveni krst i Narodnu kuhinju „fantastičnih" šest miliona dinara?!

Ko je (unapred) mazn'o narodne pare za ovu godinu? Da nije Regionalni Isus, predsednik gradskog odbora SNS u liku aktuelnog ministra privrede? Ko bre sme i da posumnja na ovdašnjeg najizvikanijeg funkcionera svih vremena i vlasnika svih stranačkih knjižica na vlasti poslednjih 20 godina? Niko, počev od članova izvornog inicijativnog odbora SNS-a koje je 2012. godine Regionalni razjurio brže od brzine svetlosti...A Čedo Janjić, preletačka (DSS u SNS) junačka legenda u sve glomaznijoj fotelji gradonačelnika? Ma 'ajte, pravdaju zrenjaninski SNS botovi čoveka koji, kako navode, isključivo u interesu svih sugrađana očas posla menja stranke i ekspresno završava fakultet i zapošljava sve svoje pajtose, aktuelne ekspresne fakultetlije... Uz bot dodatak, da sem svakodnevnog ića i pića nema neke posebne afinitete i potrebe da „muze" gradske kasu...Da neće da mazne slučajno Nenad Džeger Karapandža, savršeni kontrolor upliva para sa sviju strana u stranačku kasu? Čovek „overio" svoju fotelju družbom sa nekadašnjim pritvorenikom, aktuelnim ministrom, ne sme da mu fali ni dlaka sa glave dok AV gazduje, a on nesmetano planduje. Banatski Bos Farkaš od neograničenog poverenja Big Bos Andreja? Čovek je za uredne saobraćajne i preostale veze, "žari i pali" srednjim Banatom, pa još kad nacentrira svoje autobuse sa zrenjaninskim sendvičarima na sve strane Srbije...I preostali, malkice manji nazadnjački bosovi, Ćapini, Santovci, Salapure, Vukići...ponosno tvrde da unapred prebačenih četvrt milijarde para svih građana u privatne džepove smatraju herojskim delom, za šta očekuju da, počev od Čeda, ako ne odlikovani, a ono budu bar čoporativno nagrađeni opstankom u foteljama, do sopstvene smrti.

Ko je koalicioni partner (pr)overenim nazadnjačkim SNS lažovima u srednjem Banatu? Nije teško pogoditi, SPS, na čelu sa ubedljivo najgorom ovdašnjom rukovodećom stranačkom garniturom u istoriji. Eno ih, poslednji put su sastančili u Knićaninu, malom seocetu sa par stotina stanovnika, gde je predsedavao Željko Malušić, predsednik gradskog odbora, junački udarač flašom u glavu na javnom mestu. Sa funkcionerskom „šakom jada", od lične bruke i sramote, pobegao je iz grada, izbegavši javne prozivke svih koji nešto znače u političkom životu Zrenjanina. Besramne lagarije o navodnom uspešnom radu socijalista kao sigurnog koalicionog partnera, Malušić nije "ulepšao" krimogenom apotekarskom kupovinom konja za sopstvenu ergelu, a nije našao za shodno ni da pojasni, kako ga narodna policija nije zadržala duže od sat vremena, nakon što je u kafeu udario flašom u glavu Željka Trajkovića, zamenika načelnika zrenjaninske policije i predsednika Rvačkog saveza Srbije?!? Kao nagradu za poslednje junačko ponašanje javne ličnosti, Ivica Dačić je Malušića promovisao u člana Glavnog odbora stranke. Da li van pameti, ili s one strane uma, tek, više od 70 procenata stare garde funkcionera socijalista, koji su pobegli glavom bez obzira iz zgrade bivšeg Komiteta, listom je reklo, da im se povraćalo na pomen, ko trenutno vodi zrenjaninski SPS u sigurnu propast.

Auto centar „Cune" u Zrenjaninu je otvoren tek nedavno, svečanom otvaranju prisustvovala je kompletna garnitura vlasnika vlasti iz Gradske kuće, pa je bio i red da se napravi i neki „poslić" na relaciji gradska kasa - privatnik. Izbor je, naravno, sasvim slučajno, pao na kupovinu 5 službenih automobila za najhitnije i najneodložnije potrebe ovdašnjih foteljaša. „Cune" dao najbolju ponudu, pet automobila Škoda, biće u gradskoj „ergeli", za 6 miliona, avansno.

Hoće li neke gradske Guzonje imati tu hitnu i neodložnu potrebu da svakodnevno razvoze decu, braću, sestre, rođake i pajtose po gradu i NS i BG okolini? Dabome, jer se, sad i odmah, mora uštedeti na porodiljama, koje su iz gradskog budžeta nagrađene sa 2 miliona dinara!?! Objašnjenje iz Gradske kuće je legendarno: malo porodilja, malo dece, šta hoće više od tačno 459 dinara mesečno po porodilji! Dakle, za podršku rađanju dece i roditeljstvo, sramna 2 miliona, gde fantastična tv ministarka, Slavica Đukić - Dejanović, već nakon pola časa izlazi sa sastanka gde je glavna tema, Podrška roditeljstvu i rađanju dece!?! Da, mnogi će se prisetiti, da je reč o dami kojoj je pre nekoliko godina suprug, vlasnik privatne firme, optužen da je prevario svoje radnike za zakidanje zarađenih plata, darivao nov luksuzni automobil sa mašnom ispred ulaza u Narodnu skupštinu!

Crveni krst i Narodna kuhinja su takođe obradovani sredstvima iz gradske kase za 2019. godinu. „Čak" šest miliona dinara za armiju socijalno najugroženijih, gde će jedan obrok dnevno biti pola vekne hleba, varivo, salata i bananica, kao zaslađivač. Pitali Čeda, jel' probao nekad ove svakodnevne simpatične splačine za raju bez igde ičega, na šta se silno uvredio, jer njegov meni „trpi samo" jagnjetinu i mućkalice zalivene odgovarajućim vinom, viskijem i vinjakom, redosled nebitan.

Da Čedo nije usamljen u nastojanjima da pohvali vel'kog sebe samog i stranku još veću u kojoj je trenutno, pomažu mu i umetnici najplemenitijeg stranačkog kova. Zvone tako telefoni po kućama naselja Bagljaš, gde ljubazni ženski glasovi već nekoliko dana pitaju pozvane, da li znaju da moraju glasati za SNS?!? Jedan od ljubaznih ženskih glasova vlasništvo je penzionerke Jasmine Tutorov, članice saveta MZ Veljko Vlahović, vredne i neuništive poslenice kulture. S obzirom na činjenicu da ovdašnji poslenici kulture ništa ne rade za dž, Jasmini se pridružuje i veseo glasić Snežane Uzelac, takođe dežurne članice saveta iste MZ, koja je, nakon učlanjenja u SNS, avanzovala odborničko mesto, plus novo radno mesto, ničim izazvano, gde baš i ne mora da se pojavljuje na poslu. Pa kad Jasmina i Snežana umilnom telefonskom stranačkom pesmicom podsete pozvane na obavezu, dožive, da ih osmoro oteraju tamo gde..., deveti im ljubazno kaže da ne zovu ni slučajno više, dok deseti kaže, OK, slatke cure. Stojanka Lekić, pokrajinska poslanica SNS i formalno važan faktor u projektima rodne ravnopravnosti, verna je družbenica Jasmine i Snežane na sastancima saveta MZ, ali, ima kompleks više vrednosti, jer joj je ispod časti da poziva telefonom. To je ona radila pre nekoliko godina, dok je danas stekla status osobe koja veoma efikasno naplaćuje sve svoje poslaničke i lokalne akcije, uz poseban akcenat na ozbiljno zbrinjavanje članova svoje porodice, gde su joj sinovi na simpatičnim pozicijama sa još simpatičnijim mesečnim primanjima.

Ni Dragica Radosav, potpredsednica gradskog odbora SNS, novostaroizabrana dekanka Tehničkog fakulteta iz više pokušaja dok se, po stranačkoj direktivi, nije samoizabrala, nema obavezu telefonskog pozivanja. AlI, ima neodoljivu potrebu da šikanira pametnije, stručnije i sposobnije kolege od sebe, uglavnom, sve redom. Gde su ovdašnji mladi profesori, docenti, koji su trebali, šta trebali, morali biti imenovani u redovne profesore? Eno ih na ulici, najureni od tamošnjih klasičnih stranačkih hohštaplera, gde sve zajedno imaju 1,5 naučni rad i tri zajedničke neprospavane noći. O žiro-računu fakulteta da i ne govorimo, jer je šupalj, k'o sito. To naravno nije smetalo gradskim ocima da Tehnički fakultet proglase, ni manje ni više, gradskim brendom. Neki stranački funkcioneri, bliski Regionalnom Isusu, predlažu da bar četiri nova službena automobila daju na danonoćnu upotrebu Jasmini, Snežani, Stojanki i Dragici, a domišljatiji već imaju i kandidate za četiri nova SNS radna mesta - lične vozače stranačkih liderki.

Na kraju, ovdašnji opozicioni odbornici iz redova DJB kažu da im je drago što poslednjih nedelja zrenjaninski foteljaši pate od ozbiljne nesanice. Do sada je najbolji lek za njihovu nesanicu bilo puno ovaca (čitaj: sugrađana), ali, protesti sve većeg broja ljudi im ne daju, oka da sklope.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane