Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Povodom otvaranja "istorijske deonice" na Koridoru 10

Ko će zazidati ministarku

U stara vremena kojih se nadam se sećate, osim Energoprojekta bilo je i na desetine građevinskih preduzeća koja su ostvarivala jedan od najvećih delova ukupnog deviznog prihoda države (istina onda smo imali državu) time omogućujući ostatku privrede uključenje u međunarodne tokove, nabavku napredne tehnologije... Danas ministri namerno urušavaju domaće građevinske firme, čije reference vrede milijarde. Da bi se ugradili u izgradnji, ili stekli podršku inostranih cenatra moći, navodi se u pismu koje nam je dostavio gospodin Vladimir Janić, dugogodišnji finansijski direktor zemunskog giganta Planum, koje objavljujemo, kao solidanrost sa njegovim vapajem

Vladimir Janić

Voleo bih da mi se ukaže prilika da do sada najlepšu ministarku, između ostalog građevine, kao i Predsednika Republike koji nas ubeđuje kako "svakoga dana u svakom pogledu sve više napredujemo" upitam šta je sa preduzećima koja su izgradila HILjADE kilometara auto i drugih puteva, kanala, luka, zgrada, nasipa, aerodroma... a po čemu smo bili poznati u svetu i jaka konkurencija najmoćnijim od najmoćnijih svetskih firmi.

Šta je na sa Komgrapom, Radom, Trudbenikom... Pa ova preduzeća su izgradila milione kvadratnih metara građevina u bivšoj SFRJ i inostranstvu kako na istoku tako i na zapadu. Odjednom ih nema.

Šta je sa Mostogradnjom koja je bila PONOS našeg građevinarstva i čije su se konkurencije plašili u celom svetu. Koliko sam saznao postoji samo formalno, ali ne držite me za reč, možda grešim.

Okrećući se niskogradnji zapitajmo se šta je sa GP Partizanski put. Odgovor - nema ga.

Onda šta je sa Autoputem. Nema ga. Ratko Mitrović niskogradnja opet isto. Ostao je još Planum.

E njega lepa ministarka namerava da ekspresno likvidira, nevideći da samo njegove reference VREDE MILIJARDE. Ovo preduzeće osim hiljada kilometara raznih puteva izgradilo je i više desetina aerodroma nadzemnih i podzemnih, ne samo na teritoriji naše bivše SFRJ već i Zambije, Angole, Sirije, Iraka, Kuvajta ,Rusije i to sve uz najoštriju istočnu i zapadnu konkurenciju.

Razlozi su očigledni ali, kako za njih tako i za povod pominjana dama mora da dođe do krivičnog gonjenja. Kako razlog samo APSOLUTNO NAIVNOM nije jasan, to ga neću ni opisati, ali povod je da nije tužan i žalostan bio bi smešan. Naime deonica puta na koridoru prema G.Milanovcu je na delu puta koji su radili Planum i Putevi Užice ispucao. Kada se to desilo traženo je da ova preduzeća to poprave. Sada će se svako zapitati pa šta to je i normalno. E nije dragi prijatelju. Ova preduzeća su posao uradila prema projektu koji je dao investitor (VLADA ispred koje je u SVAKOM POGLEDU odgovorna Ministarka).

Rađeno je sa materijalima i pozajmištima koje je odredila opet VLADA, kvalitet radova je potvrdio nadzorni organ opet VLADA . Pa gde je onda greška. Očigledno u projektu koji nije dosta toga predvideo. Ko je odgovoran za projekat. Onaj koji ga je odobrio i naložio izvođenje po njemu. Ko je to ? Vlada - ministarstvo -ministarka .

Zbog čega se dolazi do ovakvog zaključka. Pa ne samo zbog onoga što se desilo Planumu i Putevima Užice, već i zbog onoga što se takođe desilo i grčkom Aktoru. Nemojmo zaboraviti šta se takođe desilo i sa rušenjem usled klizanja u Grdeličkoj klisuri. Zar nije očigledno da i taj projekat nevalja, ako ništa a ono zbog lošeg projektovanja koji očigledno nije sadržao valjano izvršena geoistraživanja, a što je dovelo do lošeg projekta i sledstveno do rušenja i velike materijalne štete.

Ko će ovo da nadoknadi ? Ogromni iznosi su dati na naknadne radove. Ovo omogućuje ponuđaču radova da ponudi nerealnu nisku cenu, a da se posle obešteti kroz iste. Da, ali ko je kriv za ovo?. Izvinite, ali projektanta koji te radove nije predvideo izabrala je Vlada- ministartstvo, ministarka, pa je ona za ovo odgovorna. Najzad, ona je i podpisnik.

Kolika je šteta od svega ovoga lako je izračunati. Od koga se to naplaćuje. Očigledno od svih nas, počev od presednika, preko običnih građana, seljaka koji se svodi na prosjaka prema Maskenbalu na Rudniku, pa izlaz nalazi u bežanju sa sela, i najzad do poslenjeg cigančeta koje prosi na ulici.

Divno je to što gradimo toliko. Pitam se na koji način ćemo vratiti dugove za koje se zadužujemo. Odnosno ne mi, nego naši potomci.

Da li prodajući svoje i dečije bubrege, da li prodajući zemlju strancima, a sami odlazeći u pečalbu, samo sad u tuđe zemlje i za beznačajnu nadnicu. Kolika je u ovome odgovornost Vlade i pomenutog ministarstva i same ministarke jasno je.

Jednoga dana kada se podvuče crta i kvantificira šteta videće se koliko će prinudnog odmora u zdravstvenim ustanovama tipa Zabela ili Mitrovica imati odgovorni za sve ovo.

Što se podpisnika tiče za njih neću imati ni malo empatije ili, po srpski, sažaljenja.

Sigurno je da će kad tad Sud imati nadležnost za to.

Upozoravam JAVNOG TUŽIOCA da nezavisno od osobe i stranke na vlasti ili opozicije najhitnije istraži poslovanje Ministrstva i izvođača radova na koridorima, posebno potrebu za dodatnim radovima. Da izvrši ekspertizu projekata. Isplate izvođačima. Štete su ogromne. Da uporedi reference izvođača, pa će onda videti da samo jedan od domaćih izvođača ima veću referencu nego svi inostrani koji su dobili poslove zajedno.

Gledajući samo ovo oko puteva pada mi na pamet narodna "niko nije vadio med,a da nije lizao prste". Sad ko je šta i koliko lizao i olizao, videće se sigurno, možda ne za ove vlade, ali svakako u trenutku kada krediti dođu na naplatu. A doćiće sigurno, jer se ovo ne oprašta od strane onih koji su dali pare na zajam.

Vratiću se se na slučaj Planum. Kao garanciju za dobro izvršenje posla morao je da založi svoju imovinu. Pomenuta dama odnosno njeno ministarstvo PODPUNO BESPRAVNO su protestvovali garanciju vrednu 500.000.000 dinara. Time trajno blokirajući preduzeće. Jasno je da će Planum sudski dobiti spor, ali do tada neće moći da redovno posluje, niti dobija garancije za izvršenje posla, a samo je ugovoren posao u Angoli vredan 120.000.000 evra.

Ne sumnjajte da izvesni biznismeni bliski vladi nisu tražili da taj posao ide preko njih, a da je kampanja protiv Planuma krenula onoga trenutka kada je njihov zahtev da posao ide preko njih odbijen.

Uticaj ovakvog rada na trenutni budžet je jasan. Nekoliko ovakvih poteza kojima da platite dug pretvorite formalno u aktivu i Bog te video.

Po podpisanom, ova vlada nas vodi u propast istraženim putevima, dok bi to opozicija isto uradila samo efikasnije i brže uz verujem i veće lizanje prstiju.

A do daljega nama će autoputeve graditi FEST ALPINE,ŠTRABAZI, Bugari Azerbejdžanci itd.

A Planum i domaća niskogradnja neka propadnu. Nije slučajno zabranjeno da Planum bude čak podizvođač na delu Autoputa Surčin - Obrenovac a to je zabranilo Ministarstvo, ali neka nam je ministarka makar najlepša.

Zato, da zaključim, neka nam budu u pomoći Bog, Alah, Jehova , Zevs, Perun i ostali, sa ovakvim političarima kako na vlasti tako i na opoziciji jer "ni hvali Eraka ni kudi Petaka, jer su oba brata jednaka."

Vladimir Janić

JMBG 0612940710206

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane