Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

U Zrenjaninu „ubijaju" i vodu

Zajam za otrovnu vodu

Buđenje urođenih strahova u čoveku, idealna je meta nakaradnog višestranačja u Srbiji. Prosečan građanin ne može da se odbrani od uživalaca nasilja iz fotelja, redom modernih prostaka i, eto belaja. Otimanje slobode dovelo je, marketinški proračunatu stranačku anarhiju vlasnika vlasti, gospodara života i smrti.

Zoltan Horvat

U Srednjem Banatu, sem urušavanja čoveka, na delu je kompletno razaranje egzistencijalne ekonomije. Bulumenta udripolitičara (udri po poplašenoj sirotinji, raji), koji ne mogu da sačuvaju ni dve nacrtane koze, „jači" su od ustava i zakona, gradske i opštinske kase smatraju sopstvenim vlasništvom. Stvar je otišla predaleko, Bog i Mojsije su za ovdašnje Zaigrano Pogane, „male mace", svet počinje sa njima, a posle Njih, svi i sve može da umre.

Na jednu od teških piz... kojom se Zaigrani Pogani bave, fabrikom vode u večitoj neizgradnji, žestoko je reagovao pobunjeni Zrenjanin. Više od dve decenije centar Banata nema zdravu pijaću vodu, bolest vode, zemlje i vazduha hara, kosi i na groblje armiju ljudi, nosi.

Foteljaškog Regionalnog Isusa, aktuelnog ministra privrede i stranačkog „šarengaću", pa onog nesretnog zalutalog stranačkog preletača od gradonačelnika kojem više, od sramote, niko u Zrenjaninu ne spominje ime, i još po neke njihove, baš zabole što građani ne piju zdravu vodu iz česmi vodovoda.

Prošle nedelje, društvene mreže u Zrenjaninu su „eksplodirale" nakon, najblaže rečeno, anticivilizacijskog skupštinskog zasedanja, gde je, preko noći, odbornička većina dobrovoljnih idiota izglasala, da Zrenjaninci iz gradske kase plate popravku privatne fabrike vode, odnosno doradu postrojenja za prečišćavanje vode, u iznosu od 67 miliona dinara?!?

Žestoke Reakcije udruženja Građanski preokret, DJB, Portala Zrenjanin danas, uz štrajk glađu Pokreta Ujedinjenih Fantoma ispred Javne (Gradske) Kuće, pokrenule su mrtvaju od grada. I najplitkoumnijem građaninu Zrenjanina (omiljenog vlasnicima lokalne vlasti), jasno je da je izvršen zločin, jer je grubo prekršen važeći ugovor potpisan 2015. godine ispred grada, kojim JKP Vodovod i kanalizacija odobrava privatnoj firmi Grupa Zillio (Synertek d.o.o.) usluge prečišćavanja vode sopstvenim sredstvima, uz izgradnju i održavanje postrojenja.

Probni rad ovog projekta a la Šojić, dobro sračunatog za privatne džepove, al' nesrećnog projekta za grad i građane, ističe za nešto manje od mesec dana, a pre dva meseca, izvođača radova iznenada je „iznenadila" iznenadna zaprljanost filtera?!? Synetek je tim povodom jednostavno stao sa svim radovima, probni rad odnosno prečišćavanje vode je zaustavljeno bez i jednog jedinog zvaničnog merenja...Pa, ako se, i kad, postrojenje doradi, ko zna ko...Iako u ugovoru iz 2015. doslovno piše da Synetek ima obavezu da snosi i troškove ukalkulisane dorade, ova privatna firma prestala je sa svim radovima.

I šta sad? Pa, u Javnoj (Gradskoj) Kući ima dovoljno besprizornih kabadahija, direktno povezanih sa već ukalkulisanim privatnim ćarom od zdrave pijaće vode. Nije im teško, prećutno su odobrili, na kvarno, odluku da grad svakodnevno plaća penale u iznosu od 4.500 evra izvođaču radova koji ne radi. Bože, pomozi ovim bezbožnicima (i savitljive motke bi mogle da odrade posao), oni, SNS-SPS foteljaška bulumenta, izglasali da se iz gradske kase svih građana, praktično pokloni 67 miliona dinara za doradu postrojenja.

Smilovao se da dođe pred mikrofone i kamere, pardoniramo, dogegao se glavni u Javnoj (Gradskoj) Kući, onaj kojem ne pominjemo ime, pa rekao da se radi o običnoj pozajmici privatnoj firmi iz kase grada!?!

Nakon ovakve „pozajmice" i uvrede svih građana, i bez njihovog znanja, i Tunguzija bi ga šutnula u bestrag...Operisan od sramote i ljudskosti, nonšalantni oficijelni vlasnik gradske kase, nije opljačkao istu, no je samo „pozajmio" narodne pare, za njega tuđe, naravno, sakrivši se ispred skupštinske odluke, pa, ako pozajmljivač vrati, vratiće...na sveti nikad.

Tim povodom, na poziv Mladena Bašića, savetnika za medije premijerke (da ni njoj ne pominjemo ime), upriličen je njen susret sa vlasnicima zrenjaninskog info portala Zrenjanin danas. Aleksandar Jankov, mladi i beskompromisni aktivista je upoznao premijerku sa tragičnim događanjima, koja po sopstvenom priznanju, nema pojma o osnovnim problemima sa kojima se večito sukobljavaju građani najvećih gradova Srbije?!?

Premijerki su, nakon usmenog izlaganja, predata i pitanja u pismenoj formi, počev od konkretnog imenovanja odgovornih za izuzetno štetan ugovor za grad o izgradnji postrojenja za prečišćavanje vode između grada Zrenjanina i Grupe Zillio. Od premijerke je traženo da se javnosti kaže ko su članovi udrikomisije koja je trebala da prati izgradnju postrojenja, da javnost sazna rezultate merenja koja se obavljaju u pripremnom periodu, uz zahtev da se objasni neobjašnjivo: zašto su, zbog naduvavanja cene, postavljene dve trafostanice od po 600 kw, umesto jedne po projektnoj dokumentaciji, sasvim dovoljne, kapaciteta 400 kw.

Premijerka je dobila brdo pitanja koji do sada nemaju odgovor: zašto se javno ne obelodani ugovor grada Zrenjanina sa Grupom Zillio, zašto postrojenje ne može da radi u kapacitetu, uprkos dokumentaciji i potpisanom ugovoru, zašto ovaj štetni ugovor nije raskunit nakon promene Zakona o komunalnim delatnostima, ko zamajava građane Zrenjanina informacijom o godišnjoj naplati čak 6,5 miliona kubika vode, kada potrošnja dostiže 4,7 miliona kubika...Premijerka je odgovorila, onako sa visine, sa baš simpatičnim nipodoštavanjem kako i dolikuje prvom AV piku, da je iz republičkih rezervi plaćena pozajmica privatnoj firmi u iznosu od 67 miliona dinara (o garanciji vraćanja novca, nije ni zucnula).

Sve ćemo pokušati da se normalizuje rad postrojenja, radićemo na tome, uporno, snažno, odlučno...reče premijerka. O imenima i prezimenima glavnih krivaca iz redova zrenjaninskih funkcionera za ovdašnju katastrofu katastrofe života, biće reči, ako bude...Odahnuli, bar na kratko, do 15. juna, Regionalni i onaj Bezimeni iz redova Zaigrano poganih...

Da li je bilo reči o najvažnijoj temi, da fabrike vode za piće za Zrenjanince, u trenutku kada su vazduh i zemlja jednako zagađeni, mora biti u najkraćem roku? Jok, izuzmemo li AV stav, izrečen nedavno u centru Srednjeg Banata, gde se ovaj naobećavao novih obećanja, recimo, biće nove fabrike vode, ako bude. Dakle, građani Zrenjanina imaju ugovor koji nemaju, ugovor koji se ne poštuje, imaju i Zaigrano Pogane vlasnike vlasti, čiji interes, baš i nije, i ne mora biti interes svih građana.

Ova ofirana pljačkaška pozajmica, do sada nezabeležena u istoriji Zrenjanina, gde niko od neodgovornih nije odgovoran ni za šta, graniči se sa ljudskim ludilom. Zaigrano Pogani usvojili su odluku koja je, u suprotnosti sa raspisanim tenderom i ugovorom, al' parafirana njihovim potpisima. Kažu da pored Tise ima još dosta savitljivih motki, pa ne bi bilo loše da se ojađeni građani na vreme naoružaju, jer ustav, zakoni i preostalo ne važe za Zaigrano Pogane...

Uz Dušana Kokota i Aleksandra Jankova, ovdašnje hrabre i nesebične borce za novo dizanje grada iz mrtvaje, Milan Pernat i Miljan Čičić, članovi Pokreta Ujedinjenih Fantoma (PUF), vreme od ponedeljka, od jutra do sutra, provode ispred Javne (Gradske) Kuće). Eno ih, štrajkuju glađu zbog tragičnog nedostatka pijaće vode iz vodovodnih česmi. Istrajni su, uporni, neće odstupiti, navode da ih nadležni, pažljivo da pažljivije ne može, zaobilaze. - Kad bi nam se bar pridružili i neki ušati iz Beograda, koji recimo menjaju veru za večeru i slažu čim zinu, bilo bi nam lakše da podnosimo blizinu ovih u Javnoj kući, u šaljivom tonu komentarišu svoje muke PUF-ovci, deleći ih javno ispred svih sugrađana.

Podrška je ogromna, sve veća, prošlog četvrtka je održan novi građanski protest ispred ulaza u Javnu Kuću, Građani 1 OD 5 MILIONA se ne predaju, i eto novog razloga za preokret, navodi Dušan Kokot, ispred Građanskog preokreta. Mladi, neokaljanog obraza, do juče njih samo desetak upornih na protestnim mestima u Zrenjaninu, u ime poslednje odbrane vitalnih interesa grada u kojem žive, pokreću sugrađane da istraju, da se pridruže, jer mogu izgubiti samo strahove za bedno životarenje kojima su, nepotrebno, al' sračunato i planski („rukopis" Zaigrano poganih), okovani.

Kako provodi SNS bratija ova, i za puko preživljavanje, preteška vremena? Uzdišući, teško, u znoju sopstvenom, grcajući od napora...Jedni na Motelu Šumice, u svojini grada, u zatvorenim teniskim balonima, piče reketom po loptici, samo zvoni.

Regionalni se sa pajtosima zaigra, 11 sati je pre podne, znoj curi sa zadihanih lica, žestoko se odrađuju radne obaveze. Eno ih u piceriji Galija, teret ovala i buteljki savija i najotpornije, u Hotelu Vojvodina na jednom tanjiru se nađe, uz obaveznu mesinu kao prilog, i kajgana od samo 12 jaja. Ždere se naveliko.

Pitaju Regionalnog, da li se seća šta je izjavio 12. jula 2012. godine kada je, spašavajući živu glavu, za SNS pokrao gradsku vlast za jednog odbornika. - Obećao do 2014. fabriku vode, uzlet kompletne zrenjaninske privrede, ogromnu finansijsku pomoć porodicama za rađanje dece...? Gleda Regionalni svoj intervju od pre 7 godina, da l' da se krsti s obe ruke šta je sve nalupao, al', on je iskusni foteljaš, pardon funkcioner, zna šta treba da se kaže: ''Objektivne poteškoće primorale su nas da, nasuprot ovima, napravimo druge, još fantastičnije rezultate...Recimo, kinesku fabriku guma...Aman Regionalni, stani, majke ti, koga ti...? Da li si čuo da u kineskim gradovima gde se proizvode gume, ljudi spavaju sa zaštitnim maskama na licu, i da je stopa smrtnosti, zastrašujuća?

Nije čuo, al' što voli kad Dežurni Regionalni Jebivetar (DRJ), glodur lista Zrenjanin, ničim izazvan, napiše hvalu na njegov račun. Sem što je, po prirodi večitog foteljisanja, lep, pametan, i tako to, a zna da rastera sve živo i dobre ljude iz (n)ove stranke, da li zna da je DRJ pre tri meseca, u jeku zabrane zapošljavanja, zaposlio svog rođenog brata u JKP Vodovod i kanalizacija? Sva trojica „debelo" žive i na račun zrenjaninske vode, ne piju je.

Još kad računovodstvo pedantno obračuna plaćanje čitulja za 17 mrtvih u jednom danu u Zrenjaninu, kud ćeš lepše za veliti opstanak u foteljama.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane