Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Tajne službe su pratile Vučića

Hoće li u zatvor ove godine

Državna bezbednost je Aleksandra Vučića pratila i prisluškivala od 1995. godine. U intervjuu Televiziji Pink, 1. avgusta, predsednik države je pokazao dokumente s oznakom „državna tajna" i pročitao delove izveštaja i analiza, navodeći imena šefova službe koji su predlagali primenu mera, kao i sudija koje su potpisivali nalog. Takođe, otkrio je identitet lica s kojima je kontaktirao u vreme dok je bio praćen. Među njima je bio i Predrag Popović, danas zamenik glavnog urednika Magazina Tabloid

Predrag Popović

- Pročitaću zvanični izveštaj, koji se odnosi samo na mene. Neću ugroziti ničija prava i slobode. Lica čija ću imena objaviti već sam kontaktirao i njima ne smeta da njihova imena izgovorim. Dakle, da znate da nisam njihova prava prekršio na bilo koji način - rekao je Vučić neposredno pre početka prikazivanja i čitanja dokumenata sa oznakom „državna tajna".

Dok je citirao izveštaj Bezbednosno-informativne agencije, koji se odnosi na period od sredine marta do sredine maja 2003. godine, Vučić je pomenuo i autora ovog teksta.

- Pomenuti su moji razgovori sa glavnim urednikom Nacionala Predragom Popovićem, gde smo govorili da će sve što su počinili njima bliski ljudi, od ubistava u prethodnom periodu, pripisati sada ovima, kako bi sebe očistili - rekao je predsednik Srbije.

Ne dešava mu se često, ali rekao je istinu. U vreme dok sam uređivao dnevni list Nacional, objavljivao sam Vučićeve autorske tekstove. Pisao je bolje nego sad. Pošto smo se bavili i radikalskim zločinima i korupcionaškim aferama, nekoliko puta je prekidao saradnju, ali kad god bi mu Vojislav Šešelj dozvolio, bio je korektan i zahvalan izvor informacija.

U kolumnama, izjavama i intervjuima iznosio je najteže optužbe na račun Vladimira Popovića, zvanog Beba, i Gorana Vesića. Između ostalog, tvrdio je da njih dvojica zloupotrebljavaju BIA u političkom i ličnom interesu. Posle toga, tri i po godine bio sam glavni urednik Vučićevih novina Pravda, pa me ne bi čudilo da me je služba i tada intenzivno pratila, skoro kao danas.

U intervjuu na Pinku, Vučić je rekao da smo mu svi mi, koje je prozvao, dozvolili da to uradi. U poslednjem razgovoru, pred njegov televizijski nastup, otvorili smo nekoliko tema, a najkraće smo se bavili prisluškivanjem. Kad je rekao da će pročitati izveštaj BIA o našim kontaktima iz vremena Nacionala, odgovorio sam: "Radi šta hoćeš, ionako te činjenice nikad nisu obavezivale da govoriš istinu. Pre nekoliko dana si na istoj televiziji pričao da smo mi iz Magazina Tabloid reketaši, a dobro znaš da od tebe ne bih uzeo ni lek, niti bih ti ga dao..."

- A, šta ste sve vi napisali o meni? - odmah je zakukao i ponovio staru tezu da u Magazinu Tabloid štitimo neke njegove koalicione partnere, pa čak i najbliže saradnike: "Pratim sve što objavljujete. Ne znam otkud Milovanu Brkiću saznanja da je Nikola Petrović umešan u ubistvo pevačice Jelene Marjanović. Ja nemam takve informacije, ali ne brinite, sve će biti provereno, pa i Nikola. Niko neće imati moju zaštitu."

tome šta smo pričali o Bratislavu Gašiću, Zlatiboru Lončaru i Nebojši i Ani Stefanović, pisaću u nekom od sledećih tekstova, nisu bitni za ovu temu. Osim ako Vučić u međuvremenu ne objavi i transkript tog našeg razgovora.

Uglavnom, u spektaklu na Pinku, Vučić je naveo da je prvo rešenje za primenu mera nad njim potpisao Jovica Stanišić 11. decembra 1995, zbog sumnje da sa Šešeljem priprema nasilno rušenje ustavnog poretka i preuzimanje vlasti. Miša Milićević, direktor BIA, dve nedelje posle ubistva Zorana Đinđića doneo je odluku o praćenju Vučića.

- U obrazloženju se kaže: "Na osnovu medijski prezentiranih izjava lidera SRS Vojislava Šešelja neposredno pre atentata na premijera Republike Srbije Zorana Đinđića, da se u Srbiji očekuje krvavo proleće, kao i činjenice da je Aleksandar Vučić jedan od najbližih saradnika Vojislava Šešelja, a s tim slučajem upućivanja konkretnih pretnji vezanih za život pokojnog premijera, postoje indicije da su navedene pretnje u direktnoj vezi sa izvršenim atentatom na premijera. Primena ove mere važiće najduže šest meseci od dana donošenja rešenja" - pročitao je Vučić zvaničan dokument BIA i odmah u sledećoj rečenici slagao da je praćen zbog "veza sa podzemljem".

- Imam obrazloženje mojih veza sa podzemljem, na tri strane. Više od pola te analize posvećeno je mojim telefonskim razgovorima sa Bojanom Pajtićem. U izveštaju se navodi kako je Pajtić meni saopštio da određena lica raspolažu video zapisom o Boravku Zorana Šamija i Radeta Bulatovića na određenim lokacijama sa zemunskim klanom, kao i šta ja mislim o svemu tome, kakvu su ulogu imali Čedomir Jovanović i ne znam ko sve. Zatim sam se ja interesovao za identitet i saznanja o bližim rođacima Zvezdana Jovanovića. U tom kontekstu sam izneo lični stav da bi neki drugi morali da znaju šta se tu dešavalo. Pričali smo i o Aci Tomiću. Moja ključna kriminalna veza je sa Vojislavom Šešeljem, koji mi je 13. aprila rekao kakvo saopštenje da izdam povodom njihovih optužbi da je zajedno sa Dušanom Spasojevićem finansirao ne znam šta i šta da kažem oko Duška Mihajlovića i Milorada Miškovića. Kompletna analiza je napravljena 2004. i utvrđeno je da se primenom mera nije došlo do bilo kakvih relevantnih saznanja u vezi sa atentatom na premijera - rekao je Vučić.

Pod merama su bili još neki pojedinci s kojima je Vučić kontaktirao. Služba je pratila Marka Čadeža, Orhana Dragaša, Vladimira Đukanovića i Gorana Vesića, koji je etiketiran kao "lice indikativno po ekstremizmu", dok je Vladimir Božović bio interesantan zbog sumnje da je "dostavljač informacija obaveštajnoj službi Crne Gore".

- Mislio sam da će da kao moju kriminalnu vezu pomenu Petra Panića, ali kakvi, oni me uvezali sa Pajtićem - nasmejao se Vučić.

Normalni ljudi nemaju razloga za smeh u državi u kojoj je on predsednik, pa može da javno i nekažnjeno krši zakone.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane