Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Pismo javnosti glunice i književnice Jelene Tinske

“Vaćaroš“ izvaćario novinara i glumicu

***

Novinara Miloša Rajkovića i glumicu i književnicu Jelenu Tinsku reditelj Božidar Nikolić je izbacio iz svoje nove serije „Vaćaroši" samo desetak dana pred početak snimanja.

Miloš i Jelena bili su uključeni u pisanje scenarija, a Tinska je imala i zapaženu ulogu, ali su na kraju ostali i bez posla, kao i honorara za svoj rad.

Glumica i književnica Jelena Tinska potvrđuje da je i ona ostala bez angažmana na ovom projektu

''Letos u avgustu javi mi se Bozidar i ponudi mi da pišem epizode za sitkom koji radi za TV Prva. Sve se dogovorimo na prvom sastanku.. On, Miloš Rajković, koga tada upoznajem i moj unuk Fedor Krugie koji je diplomirao kameru na Iinstitutu za film. Božidar kaže da želi da ga angažuje kao trećeg snimatellja i da ja sve što napišem šaljem Milosu.

Mi se površno znamo, još od Akademije. Decenija je među nama, ali isto drustvo isti pisci i ploče... Kad sam imala emisiju INTIMNI DNEVNIK na TV Ženska..zvala sam ga za gosta i uradila njegov sjajan portret. Ja sam inače napisala 9 knjiga i moj roman VILHELMINA je predložen za NIN-ovu nagradu i ušao u najuži izbor od 14 knjiga, što je ozbiljan kompliment u ovom, još uvek muškom svetu.

Kasnije, mrtav hladan odbaci Fedora, koji je rezervisao svoje slobodno vreme za taj projekat, je jer ga navodno nije moguće angažovati, pošto nije u stalnom radnom odnosu, mada Fedor radi sa Mašanom Lekićem Iza Rešetaka i to je bila laž. Najzad i Fedor je kad je čuo da po epizodi treba da dobije honorar 39 eura sam odustao od te ideje.

Ja odmah napišem nadahnuto prvu epizodu, odnesem Božidaru. On se oduševi kaže ''piši dalje; ja ovde reč ne bih menjao. Sjajni su ti dijalozi-ja znam da pišem dijalog jer sam i sama glumica i znam koliki problem glumci imaju sa izgovorljivošću.

-Napisala sam ukupno devet epizoda. Svaka se dopala Božidaru i tražio je novu. Ja sam, logično, pitala za ugovor i rečeno mi je da samo ja to tražim, a ostali ćute i pišu. Naručio mi je i da jednu epizodu napišem i za sebe kao glumicu. Pisala sam namenski..."Opersku pevačicu " za Oliveru Katarinu, ali Božidar je rekao da sa njom neželi da radi, jer je luda. Pisala sam "Slikarku" za Jelenu Čvorović Paunović, "Bludnog popa" za Cacija Mihajlovića, "Samanku" za Lenu Bogdanović, ali ni ona mu nije bila po volji, jer je imao neku svoju pulenku. Predložila sam Petra Božovića za glavnu mušku ulogu, ali Božidar je rekao da je on Fukara. Predložila sam Baneta Vidakovića, ali njemu je on bio peder. Po dogovoru sa Nikolićem sam pisala epizodu za sebe. On je bio više nego oduševljen. Reditelj mi je rekao da će baš s tom i otvoriti seriju, ali da TV Prva smatra da nju treba da glumi druga glumica. Na to ja kažem da ne dolazi u obzir i da u tom slučaju ja ne dam tu epizodu.

Prestao je tada da mi se javlja.

Ja sam tri meseca svog života potrošila na pisanje. Na ispravljanje, na ubacivanje likova. I epilog je da se prema meni Nikolić poneo kao da sam nepoznata studentkinja čiji se anonimni tekstovi šalju na konkurs. Ja sam konkretno pisala po narudžbini i ponižena sam bez reči.

Ja neću pravdu potražiti na sudu, ali sam odlučila da ispričam kakvu sam neprijatnost imala sa rediteljem.

Ogorčena sam. On se poneo prostački prema meni i žao mi je što makar na jedan dan nisam muškarac da mogu to da rešim s njim i da ga pošteno isprepucam.

Obmanuo me je jer se predstavio kao neko iza kog stoji Prva televizija, koja ima kredibilitet. Ljudi se drže za reč, a volovi za rogove, a u našoj sredini ni ugovor ne znači ništa. Ja sam žena bez gospodara. Nemam leđa, živim od svog rada. I nisu mi zetovi Miškovići i Karići .

Obratila sam se za pomoć novom vlasniku Prve Srđanu Milovanoviću.

Sve sam mu ispričala. On je bio ljubazan i uputio me je na direktorku Katarinu Pavlović.

U razgovoru s njom sam saznala da oni pojma nisu imali da ja pišem i da ceo projekat prihvaćen zbog preporuke Miloša Rajkovića

Zamolila sam Miloša da on napiše iz svog ugla o ovoj svinjariji i evo njegove izjave:

- Rad na seriji sam prvi počeo još 2016. i napisane epizode sam prvo Nikoliću davao na čitanje i ocenu. Hvalio ih je preko svake mere da mi je ponekad bilo i neprijatno. Početkom 2019. sa njegovim saradnikom Čedom Blažićem kao koproducent započinjem pregovore sa Prvom TV oko realizacije ovog projekta! Prvoj TV smo u procesu pregovora na čitanje dali moje epizode.

Posle dugih pregovora početkom avgusta 2019. Čedomir Blažić je potpisao ugovor. Neposredno potom Božidar Nikolić me je upoznao sa gospođom Jelenom Tinskom sa konstatacijom da će se i ona uključiti u rad na scenariju.

Znajući je kao multitalentovanu ženu koja se sa uspehom bavila mnogim stvarima, složio sam se - objašnjava Rajković.

Serija je planirano da ima 26 epizoda, a da je neće raditi Rajković je saznao od producenta Božidara Nikolića. Da ironija bude veća naš sagovornik je uradio kompletnu karakterizaciju likova i tri prve epizode koje su davno pre početka snimanja date na uvid emiteru i prihvaćene.

- Desetak dana pre početka snimanja Čedomir Blažić mi saopštava da Nikolić ne želi da snima epizode koje sam ja napisao i tu se svaka komunikacija između nas prekida. Preko mojih kontakata su dobili posao i zaključili ugovor, a onda me iz svega isključili. O svemu ovome postoji dokumentacija i u Prvoj i u mojoj arhivi. O uvredama izrečenim na moj račun za koje čujem da ih je Nikolić izgovorio, ne bih rekao ništa! Ja ga i dalje poštujem kao jednog od najznačajnijih jugoslovenskih sinaesta! Ako ništa drugo, dosledan je!

U više navrata, pred svedocima, a imam to i snimljeno, jer sam se spremao da o njemu pišem knjigu mi je rakao da „Od Crnogoraca gore fukare nema, te da su gora fukara samo Nikšićani", sa čime se ja, naravno, nisam slagao.

Danas ga Crna Gora i Nikšić demantuju na najbolji mogući način. Ko zna zašto je na svoju domovinu bio ljut. Ja njemu želim dobro zdravlje i svaku sreću! Sa gospodinom Čedomirom Blažićem kao koproducentom ću stvari raspraviti! To je sigurno. Seriji želim uspeh pre svega zbog Prve TV i njenog vlasnika koji su zdušno stali iza ovog projekta - kaže Miloš Rajković.

Ja smatram da meni Božidar Nikolić duguje novac. On lično. Jer je lagao, manipulisao, i lažno se predstavljao kao predstavnik TV Prve.

Moglo je da se dogodi da on iz nekog razloga odluči da neće snimati moje naručene epizode, no to je trebalo da mi kže, ali treba svakako da ih plati.

Ne možeš otići ni u restoran, najesti se i onda izjaviti: Jelo mi se nije dopalo i neću platiti račun.

Jelena Tinska

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane