Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag



Uvodnik

(Pr)osudite sami

Čekajući vetar

Milovan Brkić

Kada je Josif Visarjonovič Staljin odlučio da se oslobodi i pobije ratne drugove iz Politbiroa i tako stekne apsolutnu vlast, rešio je da politbiro proširi novim ''kadrovima'', nepoznatim članovima partije. Da dobije glasačku većinu.

Zabrinuti Lavrentije Berija, šef KGB-a, svoju sumnju u Staljinove namere saopštio je Anastasu Mikojanu, koji ga je upitao da li se to može sprečiti.

''Može'' - samouvereno je odgovorio Berija - ako i Vi budete glasali na sednici da se povodom njegove inicijative formira komisija koja će doneti preporuke o eventualnom proširenju, a da se ne ugrozi jedinstvo Partije.

I bi tako. Kada je predložio proširenje, a dobio odgovor u vidu formiranja komisije, Staljin je znao da je gotov, da su starci odlučili da se od njega brane, što se ubrzo i dogodilo.

U nedelju, 3. marta, pomračeni Bog Sunca i pomračenog uma, član SNS-s Aleksandar Vučić obratio se u hali ''Šumice'', na sastanku mesnih i opštinskih odbora stranke, a povodom ponovljenih gradskih izbora, potpuno razularen i van sebe, mašući rukama stisnutih pesnica, grdio je na sva usta prisutne, obećavajući im da će mnogi od njih izgubiti položaj, ostaće bez posla i funkcije, ili završiti u zatvoru.

Prisutni podanici, na koje se odnosila pretnja, aplauzima su podržali ideju da im se napije krvi. Vučić se uplašio onih koji su takođe aplaudirali, ali su oni samo sastavljali dlanove, a njemu se činilo da čije njihove neizgovorene reči - I mi ćemo tebi!

Pritisnut sa svih strana, srpski diktator se održava u nadi da će parama moći da kupi zaštitu iz inostranstva.

Kada vođa Porodice zanemogne, kada na njega počne hajka, a javnost se uznemiri, sastane se komisija koja odobri Kumov odlazak. Na ovaj ili onaj način.

Kada FBI-a zaključi da se mafija otrgla kontroli, onda počne likvidacija. Prvo to radi Kum, pa onda i on dođe na red.

Ane Brnabić, njegova premijerka, koja je želela da pobegne od njega koliko je noge nose, da ode u Vašington za ambasadora, shvatila je da ruka pravde dolazi i po nju. Vučiću je saopšteno da poslovi nje i njenog brata Igora i pripadnost mafiji i njihovim poslovima zahtevaju njeno izopštenje, Bog Sunca je odlučio da Ane ostane u Srbiji, jer mnogo zna, da ne otvori usta i počne da leleče. Biće predsednica Narodne skupštine, sve dok je ne uhapse, ili Evropsko tužilaštvo ne naloži njeno hapšenje. Bila mu je pseći odana, ali Vučić zna da je njoj njeno dupe važnije od njegovog.

Iz istog razloga povlači i ambasadora Marka Đurića iz Vašingtona, jer je čuvar tajni. On je bio ambasador i u drugim zemljama u kojima je isplaćivao tovare kokaina koje su kupovali njegovi kumovi. Da ne progovori. A Đurić ima da ćuti u Srbiji, jer zna da mrtva usta ne govore.

Zašto Vučić ne odredi odmah mandatara? Nije na njemu da određuje sastav nove Vlade Srbije. To čini mandatar, ako ima poslaničku većinu, a diktator nije ni predsednik Partije?

Već se zna da Siniša Mali neće biti ni potpredsednik, ni ministar finansija u Vladi. Njegov dosije je u Evropskom tužilaštvu toliko težak da ga ni Vučić ne može poneti, niti oprati.

Odlažući izbor nove Vlade, on misli da je sa postavljanjem Ane Brnabić učinio dobar potez. Po Ustavu Srbije, ako predsednik ''nije u mogućnosti da obavlja ovu dužnost'' zamenjuje ga predsednica Skupštine. Zato ona ostaje u zemlji, da ne bi bila pod zemljom.

Upitana da ugledniku iz Velike propagande laži saopšti imena novih ministara, Suzana Vasiljević, predsednikova verna druga i sluga Suzana je odgovorila da još nisu dobili spisak. Šeret iz Velike propagande laži je odgovorio, više za sebe, da se, verovatno čeka da dune jači vetar, pa da se zna ko će iz sadašnje Vlade i Partije biti oduvan.

Čekajuči vetar, odnosno aber da dođe po spisak, Vučić špekuliše sa imenima, kao da izgleda da ministre on postavlja, a ne oni koji se izviču na njega, kao on na podanike u hali ''Šumice''.

Njegov kartel već zna ko će od njih biti prodat, kome će Kum okrenuti leđa, praveći se, kao Koštunica, da nije bio obavešten o njihovom hapšenju i da drugih hapšenja neće više biti. Sve do sledećeg dana.

Hoće li, pre toga, neko iz kartela prići mu i reći - Kume, ovo nije ništa lično...

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane