Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

O njima se govori

Nikola Petrović: „Klijent visokog rizika"

Begunac od pravde i zakona

Od kada je je Evropski sud za revizije predao svoje istrage Evropskom javnom tužilaštvu koje se bavi progonom onih koji su pljačkali donacije i investicije dobijene iz Evropske unije i u vezi sa tim poslovima, na red je došla i Srbija, kao ''majka spasiteljka'' i utočište za kriminalce svih kalibara. Srpske milijardere i milionere jure i američke bezbednosne i poreske službe, a na oku ih drže i kriminalističke policije mnogih država u svetu. Naročito Agencije za sprečavanje pranja novca i Agencije za sprečavanje trgovine narkoticima Na čelu jedne od najopasnije hobotnice u svetu je srpski diktator Aleksandar Vučić, njegovi kumovi i partijski saradnici, koji imaju milijarde dolara i evra u kešu i nekretninama, koje se vode na drugim imenima. Dolazi vreme da ih danas ''tata'' u bukagijama ostavlja

Nikola Vlahović

Vladimir Molotok

Američki milijarder Bil Gejts je odlučio da sprovede svoj projekat zamračenja Sunca. Upućeni kažu da je to razbesnelo srpskog diktatora, za kojeg američke obaveštajne službe tvrde da on smatra da je on Bog Sunca!

U njegovu (sve)moć doskora su verovali njegovi kumovi i poslovni partneri, njegova braća iz belog sveta. Brat mu Sebastijan Kurc, bivši austrijski kancelar je za sitnu paru koju je stavio na račun u ''poreskom raju'' podneo ostavku i dobio je osam meseci uslovne kazne zatvora.

Mnogi Vučićevi kumovi i otimači novca shvatili su da Bog Sunca nije više moćan, da se krug oko njega zatvara i da njega čekaju doživotni zatvorski dani.

Najugroženiji je, a tako se i oseća i ponaša, njegov dvostruki kum Nikola Petrović! Petrović je u intervjuima pominjao kako je Vučića upoznao na košarkaškom igralištu, a onda su se, kao komšije, zbližili. Međutim, Vučić je pričao drugačiju verziju, koja više liči na istinu. Po njegovim rečima, s Petrovićem ga je 2005. godine upoznao Miodrag Miki Rakić. Predstavio ga je kao saradnika Nenada Kovača i Dragana Đilasa.

U to vreme, Petrović je obavljao direktorsku funkciju u nekoliko firmi iz Kovačevog sistema „Koefik".

- Nikola Petrović je najbolji mladi menadžer u Srbiji, omogućava mi da živim opušteno, jer se stara o svemu u mojim kompanijama. Tražim svuda takve menadžere, ali ih nema - hvalio je Kovač svog pulena.

Zajedno su, i to u društvu tadašnjeg ministra Petra Škundrića, otvarali mini-hidroelektrane na Vlasini, još u vreme vladavine koalicije DS-SPS. Pored posla sa beogradskim „Bus Plusom", Neša Roming je sarađivao i sa Darkom Šarićem, što je otkriveno na suđenju narko-bosu. Od ranije se znalo da je Šarićeva firma „Futura plus", bila generalni distributer Vučićevih dnevnih novina „Pravda", čiji je suvlasnik bio Petrović.

Petrović je presudno uticao na Vučićev politički zaokret. Objasnio mu je da su ideologija i nacionalni i državni interesi beznačajni u odnosu na ličnu korist. Prednosti bogatstva pokazao mu je na putovanjima u inostranstvo, letovanjima u Toskani i zimovanjima u Sent Moricu.

- Nije dovoljno da imaš pare, moraš i da ih prezentuješ - učio je Petrović radikalskog asketu.

Dobro je obavio posao. Vučić je iz „Jumkovih" uskočio u „Tadžijeva" odela, na ruci mu je zablistao „Hublot" od 42.000 evra, a prilikom poslovno-turističkih ekskurzija više nije hteo da spava u gostinskim sobama svojih poznanika, već u apartmanima kakvi su u „Dorčesteru", gde noćenje košta više od 3.000 evra.

Prijateljstvo je preraslo u kumstvo, i to dvostruko. Petrović se javno zaklinjao da nikad neće napustiti Vučića, čak ni kad padne s vlasti. Doduše, ponekad bi, posle dve-tri čaše viška, priznavao da mu je od Vučića milija pevačica Kaja. Vučić mu to nije zamerao, njihova ljubav je jača od seksa.

Ipak, i ta veza je nekoliko puta bila na ozbiljnim iskušenjima. Prvi put je do raskida došlo sredinom 2015, kad je Vučić sprečio izmenu zakona o državnoj imovini, kojim je predviđena prodaja nekretnina u vlasništvu Diposa. Pošto je bacio oko na dve Diposove vile, Petrović je taj potez shvatio kao akt ličnog neprijateljstva. Desetak dana nije odgovarao na Vučićeve telefonske pozive i emotivne SMS poruke. Pritisak se isplatio. Nekoliko meseci kasnije Skupština je usvojila izmenu zakona, a Republička direkcija za imovinu je objavila oglas o prodaji 109 Diposovih nekretnina, među kojima je i vila u Ulici Beogradskog...... koju je iznajmljivao Petrović. Bio je opsednut vilom na Dedinju, čiji je vlasnik, postao na montiranom tenderu.

Mnogo agresivnije je nastupio prema članovima Agencije za borbu protiv korupcije. U jednom saopštenju, Agencija je objavila adresu Diposove vile u kojoj živi Petrović. Zajapuren, on je lično došao da se obračuna s potpisnicima saopštenja, optužujući ih da su ugrozili bezbednost njegove porodice.

Dolaskom SNS-a na vlast, Petrović je postavljen na funkciju direktora Javnog preduzeća Elektromreža Srbije. Njegov izbor je sporan po više osnova, među kojima su najvažniji nedostatak uslova koji se odnose na obrazovanje i sukob interesa, pošto se njegove privatne firme bave istom vrstom delatnosti. Petrović je podneo ostavku na mesto direktora „Eko enerdži grupe", po isteku mandata, ali nastavio je da vodi svoju kompaniju „Hidro-tan", koja je, između ostalog, učestvovala u konzorcijumu, koji je na osporavanom tenderu dobio posao ispumpavanja vode iz kolubarskog rudnika „Tamnava". Kad su mediji, među kojima je prvi bio Magazin Tabloid, ukazali na brojne nepravilnosti u tom tenderu, Vučić je toliko žestoko branio kuma Nikolu da se najtežim uvredama obrušio na Majkla Devenporta, tadašnjeg šefa Misije EU u Srbiji, i Maju Kocijančić, portparolku Evropske komisije za politiku susedstva i pregovore o proširenju, optužujući ih da potplaćuju novinare da takvim kritikama ruše Vladu Srbije.

Petrović je na jednom od suđenja protiv našeg lista potvrdio da je završio fakultet na univerzitetu Omega. Ispostavilo se da je to duhovni Univerizitet u Južnoafričkoj republici, u kojoj je radio njegov otac Raca, gde je i upoznao njegovu majku, Francuskinju. Tako je Nikola dobio i pasoš Francuske. Univerzitet je odgovorio da brat Nikola nikada nije upisan na ovaj univerzitet. To je potvrdila i Tamara Stanisavljević iz kabineta A. Vučića. Iz ove države Petrović je organizovao distribuciju narkotika, uz znanje Aleksandra Vučića

Američki FBI istražujući njegove poslove u Srbiju (što i dalje čini), najviše se zadržao na delu onom njegove kriminalne biografije kad se pojavljuje kao direktor firme Eco Energo Group, gde se navodno bavio primenom najnovijih tehnologija u eksploataciji zelene energije i izgradnjom hidrocentrala.

Ispostaviće se da ga je to „sudbinski" odvelo u visoki kriminal, a pljačka u energetici „pravi posao" koji je njegov lopovski „habitus" tražio.

Nikola Petrović bio je vlasnik ofšor kompanije Arkshore International na Britanskim Devičanskim Ostrvima preko koje je imao račun u Švajcarskoj, a u isto vreme bio direktor državne firme Elektromreža Srbije, što je već po zakonu bilo krivično delo.

Da bi sve ovo uradio Petrović je angažovao čak tri agencije: švajcarsku konsultantsku firmu 'Fidinam' preko koje je komunicirao sa agencijom Alcogal sa Paname koja je osnovala ofšor firmu, dok je advokatska kancelarija Monfrini Bitton Klein takođe iz Švajcarske čuvala dokumentaciju firme predsednikovog kuma.

Od agencije Alcogal, koja je angažovana da otvori ofšor firmu, Petrovićevi advokati pokušali su da sakriju da je javni funkcioner, verovatno kako bi se izbegle dodatne provere. Alcogal je, ipak, otkrio ko je Petrović i u njihovoj bazi se vodio kao „klijent visokog rizika".

Uprkos tome, Nikola Petrović poslovno je sarađivao sa Dejanom Stanimirovićem zvanim Markos, kriminalcem uključenim u međunarodni šverc droge, Stanimirović je ubijen 2020. u Kolumbiji, u kući Hosea Visenta Rivere Mendoze poznatog kao Vojnik - bivšeg šefa paravojne grupe „Junaci ravnice" (Heroes del Llano) i osumnjičenog narko-bosa. Preko ''oslobodilačkih pokreta'' iz Južne Amerike nnarkokartel iz Srbije je počeo a uvozi jeftiniju drogu, pa je DEA uspela da zapleni većinu tovara.

Spisak kriminalnih poslova Nikole Petrovića je impresivan. Samo je Magazin Tabloid objavio desetine tekstova kojima je opisivao njegove protivpravne radnje.

I američki kongresmeni - republikanci i demokrate - pisali su američkim predsednicima da se ispitaju mutni poslovi i Vučićevog kuma.

U Srbiji je, štiteći se kapom srpskog diktatora, Nikola Petrović stvorio svoju hobotnicu. Podjarmio je sudove, tužilaštva, policiju.

Angažovao je advokate, koji su imali uticaj na Vučića. Prvo ga je zastupala Vesna Lončar, supruga ministra Zlatibora Lončara, potom kancelarija Nemanje Vasiljevića, u kojoj je radio tadašnji direktor BIA Aleksandar Đorđević, a kada je on pao sa te pozicije, angažovao je kancelariju Igora Isailovića, poslovnog partnera Igora i Ane Brnabić.

U tužilaštvu je imao svog čoveka Ljubivoja Đorđevića, koji je kum Nenadu Kovaču, koji ga je oslobodio i zbog saobraćajnog udesa, mada je imao u krvi i alkohola i droge! Policijska službenica iz Valjeva, koja je otkrila podatak da je Nikola Petrović prilikom sumanute vožnje kojom je izazvao udes imao u krvi alkohol i drogu, uhapšena je i određen joj je pritvor, po nalogu višeg tužioca u Beogradu Nenada Stefanovića, sa kojim i Nikola često bludniči. Puštena je tek nakon žestokog reagovanja javnosti u Srbiji i međunarodnih institucija.

Predsednici sudova su bili njegove sluge. Aleksandar Stepanović, doskorašnji predsednik Višeg suda u Beogradu, Duško Milenković predsednik Apelacionog suda u Beogradu, Jasmina Vasović, predsednica Vrhovnog suda, Vesna Miljuš, predsednica Prvog osnovnog suda u Beogradu...

I američki Stejt Department je upozorio na mnogobrojne Petrovićeve tužbe koje je podnosio protiv Magazina Tabloid (200), protiv Krika (110) i drugih medija i javnih ličnosti.

Istragom smo utvrdili da je Nikola Petrović, koji se u međuvremenu osim alkoholu i drogi odao i muškim telima, uključio u hapšenje glavnog urednika Magazina Tabloid. Planirali su da ga likvidiraju, ali je veliko interesovanje Obaveštajne zajednice iz inostranstva spaslo urednika od sigurne smrti u zatvoru.

U osudu Milovana Brkića uključeni su tužioci i sudije preko advokatske kancelarije ''Jeličić''. Advokat Nevena Jeličić, bivša supruga Vučićevog kuma Gorana Veselinovića je nerazdvojna drugarica Tamare Vučić, koju podvodi u svom ekskluzivnom hotelu na Topčideru. Ona je i zastupnik Nikolinih poslovnih partnera. Ova starleta, poznata po vezama sa hrvatskim vremešnim mafijašima, opasno je upletena u kriminal, koji ćemo opisati u narednim brojevima.

Nikola Petrović, preko advokatske kancelarije Igora Isailovića prebacuje svoje firme, nekretnine i račune na imena povodljivih ljudi i rodbine, ali će sva ta imovina, uskoro, biti zamrznuta. Pokušaji da podmiti evropske istražitelje pokazali su se kao besmisleni.

A.1

„Vučićev kuvar" na vožnji sa Nikolom Petrovićem

Ko je „Vučićev kuvar" koji je bio u „Mek Larenu" Nikole Petrovića?

Slovenac Tomaž Kavčič, profesionalni kuvar i dugogogišnji prijatelj Aleksandra Vučića bio je sa Nikolom Petrovićem u poznatom slučaju divlje vožnje „Mek Larenom" po Dedinju, koji je tom prilikom slupan i napravljeno teško krivično delo. Kavčić je inače, počasni konzul Srbije u Sloveniji i potpredsednik Slovenačko-srpske biznis asocijacije. Tomaž Kavčić se sa Vučićem poznaje odavno, od pre 2012. godine, a sa Petrovićem od te iste 2012., nakon čega počinje njihovo veliko „poslovno prijateljstvo".

U Sloveniji je Kavčić pre dve godine uhapšen zbog veće količine droge koja je pronađena kod njega u stanu.

A.2

Komšiluk sa Dedinja, Nikola Petrović, Radoičić, Veselinović...

Na zemljištu omeđenom ulicama Generala Pavla Jurišića Šturma, Rajka Mitića, Goleške i Generala Save Grujića na beogradskom Dedinju, smešten je veći broj vila i drugih luksuznih objekata sa bazenima „olimpijskih" dimenzija, zeleni vrtovi, visoke ograde koje ih skrivaju od pogleda prolaznika, nadzorne kamere, obezbeđenje.

Jedna od nepokretnosti u ulici Rajka Mitića u vlasništvu je firme "Rad 028" iz Zvečana, vlasništvo Milana Radoičića, Vučićevog šefa mafije na Kosovu a i šire.

I firma "Rad 028", kao i Radule Stević, zatim Milan Radoičić, Zvonko Veselinović i njegov brat Žarko nalaze se na listi sankcija američkog Ministarstva finansija od 8. decembra 2021. godine.

U izgradnju objekta u kom se nalazi petosoban stan od 245 kvadrata i tri garaže u vlasništvu preduzeća "Rad 028" iz Zvečana, na adresi Dedinje, na kojoj je prijavljeno prebivalište Milana Radoičića, investirala je firma Adoc Real Estate iz Beograda, koja je sazidala još dva objekta na dve susedne parcele.

U jednom od njih, koji je po strukturi identičan zgradi u kojoj je prijavljen Radoičić, vlasnik jednog od ukupno tri stana je Nikola Petrović.

Petrović ima tamo šestosobni stan površine 261 kvadratni metar i tri garaže od po 16 kvadrata.

Sa prednje strane objektu nije moguće prići, jer je naslonjen na parcelu na kojoj se nalazi vila Adhama Abo Madalale, bliskog saradnika Mohameda Dahlana koji je posredovao u mutnim poslovima Srbije i Emirata..

A.3

Pljevaljski dalekovod

Crnogorski elektroprenosni sistem sprovodi od 2015. godine na području opštine Pljevlja aktivnosti na izgradnji 400 kV dalekovoda „Lastva-Čevo-Pljevlja", na potezu od granice sa opštinom Žabljak na reci Tari do elektroenergetskog postrojenja u neposrednoj blizini TE Pljevlja. Izvođač je Pantelićev konzorcijum pod patronatom Nikole Petrovića.

Osim kvaliteta katastarskih podataka, problem je i sprovođenje postupaka eksproprijacije, izvođačeve aktivnosti vezane za pristupne puteve, projektovanje, kao i sami način izvođenja radova.

Na više lokacija naišlo na nezadovoljstvo lokalnih zajednica (naroda) i česte blokade radova. Kao primjer, u Suvodulu, Bukovici, Breznima, Šipačnom, Novakovićima i dr., kao i uporni zahtevi za izmeštanjem trase u Đurđevića Tari, Javorku, Kominima, Ublima Čevskim.

Prema postojećoj trasi ovaj dalekovod, po novim zaključcima Opštine Pljevlja, prolazi kroz više naseljenih mesta neposredno ugrožavajući sela Đurđevića Tara i Gornji Komini.

Pored pomenutih ugrožen je još jedan broj domaćinstava koja se nalaze u drugim naseljenim mestima kroz koje prolazi trasa dalekovoda, kao i Manastir Svetog Arhangela Mihaila u Đurđevića Tari koji potiče iz 13. veka.

Pošto je elaboratom o izgradnji ovog dalekovoda utvrđeno da je njegovom izgradnjom ugrožen ukupan biodiverzitet u prečniku od 400 metara, prolaskom ovog dalekovoda kroz pomenuta naseljena mjesta bio bi u potpunosti onemogućen život i u biološkom i u ekonomskom smislu oko četiristo stanovnika. U selu Đurđevića Tara, koje je jedno od najgušće naseljenih i ekonomski najrazvijenijih sela u opštini Pljevlja, u potpunosti bi bio onemogućen život i privredna aktivnost. Treba istaći da se u selu Đurđevića Tara nalazi Most na Tari, jedna od najposećenijih turističkih destinacija u regionu i da bi se izgradnja dalekovoda postojećom trasom odrazila katastrofalno na seoski turizam. Ništa Nikoli Petroviću nije sveto, ni manastiri, ni priroda ni narod, samo pljačka, profit i ekstraprofit. Nasilnik na drogama, Vučićev kum, budući svedok pokajnik.

4

Plenidba imovine

Nikola Petrović je 6. maja, na Đurđevdan 2019. godine, uz pomoć izvršitelja i Dijane Hrkalović, ''očistio'' redakciju Magazina Tabloid, zaplenivši personalne računare, čak i mobilne telefone novinara, stolove, dokumentaciju, radi naplate štete koju mu je dosudila, ''zbog povrede časti i ugleda'' tadašnja sudija Višeg suda Vesna Miljuš, koja je danas predsedenica Prvog osnovnog suda.

Nakon ove besprizorne akcije, Vučića su narednog dana posetili tadašnji ambasadori Kvinte, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je pozvan u Vašington gde su ga predstavnici svih obaveštajnih službi i krim policije upoznali sa stanjem kriminala u Srbiji. On je po povratku, na aerodromu, smenio državnu sekretarku Dijanu Hrkalović, zbog pružanja zaštite Nikoli Petroviću i njegovoj mafiji.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane