Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

 

Pismo iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije

 

Znamo, ali tražimo i dokaze

 

(Pre pisanja teksta "Policiju nema ko da brani", koji objavljujemo na stranicama 12 i 13, poslali smo više pitanja ministru policije g. Ivici Dačiću. Uoči samog štampanja lista, stigao nam je odgovor Biroa za odnose sa javnošuću MUP-a Srbije, koji, zbog korekrnosti, objavljujemo u celini.)

 

Za gospodina Milovana Brkića, glavnog urednika

 

Poštovani gospodine Brkiću, povodom Vašeg zahteva, koji ste nam uputili 27. januara 2009. godine, obaveštavamo Vas sledeće:

Jedan od prioriteta Vlade Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova za 2009-tu je obračun sa organizovanim kriminalom. Kriminalitet u 2008. godini jeste bio na nivo prethodne godine, ali je stepen rasvetljenosti krivičnih dela veći u odnosu na 2007. Primera radi, u Sribiji su prošle godine izvršena 44 krivična dela teškog ubistva sa nepoznatim učiniocem, od kojih je rasvetljeno 31, odnosno 70 odsto. Zatim, rešeno je 24 od 31 krivičnog dela ubistva sa nepoznatim izvršiocem, što je 77 odsto. Procenat rasvetljenja krivičnog dela otmice i iznude je preko 95 odsto.

Srbiji ima 30 do 40 organizovanih kriminalnih grupa. Prema operativnim podacima policije, u tim kriminalnim grupama je više od 350 osoba, koje se u 60 odsto slučajeva bave krijumčarenjem narkotika. Međutim, postoji ogromna razlika između saznanja koje poseduje policija i činjenica koje su dovoljne ili minimalne za vođenje ozbiljnog procesa. Nije stvar u tome da policija nema dokaze o postojanju i delovanju kriminalnih grupa, nego u tome da saznanja o njihovim aktivnostima ne znače ništa ukoliko ne postoje i adekvatni materijalni dokazi. Svaki sudski proces mora biti potkrepljen takvim dokazima.

S druge strane, projekat borbe protiv organizovanog kriminala ne može da bude samo projekat policije. On mora da bude praćen donošenjem različitih zakona i podzakonskih akata, ali i podrškom organa pravosuđa, tužilaštva i sudova. MUP Srbije ima dobru komunikaciju s tužilaštvom, ali u sudovima predmeti čekaju nekoliko godina na procesuiranje i izricanje presude. Za to vreme kriminalci šetaju slobodno ulicama, a svi zajedno trpe kritike, iako policija više nema nikakve veze s tim.

Pored saradnje sa državnim organima koji učestvuju u borbi protiv kriminala, veoma je bitno da postoji i dobra međunarodna saradnja, koju je MUP Srbije ostvario sa policijama u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj. Ova saradnja podrazumeva, pre svega, razmenu kriminalno-obaveštajnih informacija. To je prioritet srpske policije, jer je poznato da su kriminalne grupe svojevrsna mešavina državljana drugih država. S tim u vezi, u martu ove godine u Beogradu će biti održana Regionalna konferencija ministarstva unutrašnjih poslova. To će biti prilika da se sagleda aktuelno stanje bezbednosti u regionu i istovremeno unapredi dosadašnja policijska saradnja u borbi protiv svih vidova organizovanog kriminala i terorizma.

Beograd

30. januar 2009.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane