Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

Horor predstava u nastavcima
  (ima li joj kraja?)

  Arpad Nađ

  Četvrti je mesec od hapšenja takozvane "kriminalne grupe" ("građevinske mafije", zločinačkog udruživanja i ko zna još kakvih sve lopova, kriminalaca itd.) na čelu sa gradonačelnikom u Zrenjaninu, a epiloga još nema.
Za sve to vreme u gradu traje i policijska horor predstava u nastavcima. Sve ukazuje da je hapšenje izvršeno na osnovu klimavih (konstruisanih) dokaza, i da je inicirano od mafijaške autonomaško-separatističke grupe i stvarne novosadske građevinske mafije, pa se i pretvorilo u višemesečnu grozničavu policijsku potragu za dokazima i "pouzdanim" svedocima.
Sve je stavljeno pod sumnju i kontrolu: opštinska uprava, javna preduzeća, mesne zajednice, privredne organizacije koje su nešto gradile ili su iznajmljivale lokale, škole, predškolske i kulturne ustanove u kojima je nešto investirano u zadnjih 5-6 godina, nabavke i tenderi, dakle čitav život grada.
Preslušano je i privedeno preko dve stotine službenika, direktora, poznanika i drugova uhapšenih, često uz pretnje i ucene, ali je vajde bilo malo.
Akciju, u ime separatističkog klana, uspešno koordiniraju i neki partijski nezadovoljnici, gradonačelnikovi protivnici i pretendenti na njegovo mesto u Zrenjaninu na čelu sa nametnutim liderom Demokratske stranke, Grgićem, a sprovode je u praksi određeni broj ljudi  iz MUP-a.
Na osnovu prikupljenoih "dokaza" i novih svedoka već četvrti put se proširuje istraga, privode se novi i novi svedoci, pa je neizvesno da li će se  nešto iščeprkati.
Prema uopštenim izjavama advokata, relevantnih dokaza o krivici nema, pogotovo ako je reč o organizovanoj grupi, već da je reč o "nečem drugom". Misli se na političku pozadinu, koja je ogromnoj većini Zrenjaninaca od početka jasna.
Ima li svemu tome kraja? Kruži vic da  nema, sve dok se ne pregledaju i pismeni zadaci iz srednje i osnovne škole uhapšenog gradonačelnika. Do današnjeg dana, svi su članovi "kriminalne grupe" (od njih desetak) pušteni da se brane sa slobode, ali gradonačelnik očito ključni problem separatističke falange, te ostaje da iskajava svoje grehe zato što se usudio da izgrađuje drugi privredni centar u Vojvodini.
Zato se traže razlozi i za novo, peto proširenje, po svoj prilici vezano za "grinfild" investicije u Zrenjaninu, posebno za austrijsku firmu Vizium Air, s kojom je potpisan ugovor o izgradnji servisa i fabrike lakih aviona, i obnavljanju zrenjaninskog aerodroma, što najviše žulja separatističke glavešine iz Novog Sada i njihove mentore u Beogradu.
Zato su i požurili da sada istaknu svoju nameru o hitnoj izgradnji aerodroma u Čeneju, makar i u svojoj režiji, sopstvenim sredstvima, a da se strana ulaganja u Zrenjaninu kriminalizuju i onemoguće.
Ali, treba to učiniti što pre, makar i u ovom kriznom periodu, kako bi se prekratile funkcionerske muke da prelaze razdaljinu čak do Surčina, Batajnice, ili ne daj Bože sutra do Zrenjanina. Zbog toga zrenjaninski horor, po njima, ne sme da stane.

 

   

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane