Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

 

Čačak

Bogataši ne znaju šta je solidarnost, ali znade sirotinja raja

 

Lekcija časti sramotnoj vlasti

 

Kako su deca iz čačanske Ekonomske škole skupila novac za lečenje svog školskog druga na otropedskoj klinici Medicinskog univerziteta u Beču, i kako su ovim plemenitim gestom najmlađi Čačani razotkrili svo licemerje lokalne samouprave i lokalnih milionera.

 

Nenad V. Jaćović

Čačanin Stefan Glišović, učenik Ekonomske škole u Čačku je još kao dečak na svojoj koži osetio zlu ćud sudbine. Borba sa opakom bolešću lišila ga je bezbrižnog detinjstva. Tokom višegodišnje zdravstvene agonije, uz Stefana je bila njegova porodica, majka, baka i mlađi brat.
Glava porodice Glišović preminuo je pre nekoliko godina. Uprkos lečenju i prvoj operaciji njegovo zdravstveno stanje se pogoršavalo. Nada u njegovo izlečenje položena na operaciju na ortopedskoj klinici Medicinskog Univerziteta u Beču naišla je na nepremostivu prepreku. Naime, samohrana majka nikako nije mogla obezbediti više od 18.000. evra za operaciju i još oko 17.000 evra za prateće bolničke troškove.
Agoniju porodice Glišović prekinula je akcija Stefanovih drugara, učenika čačanske Ekonomske škole.
Inicijativu za prikupljanje pomoći pokrenuli su učenici Stefanovog razreda, a odmah zatim u akciju su se uključili i ostali učenici ove srednje škole. Akciju je predvodio učenički parlament, a predsedavajući ovog tela, učenica Bojana Dramlić za Tabloid kaže:
- Brzo smo se organizovali i prikupili potrebna sredstva za operaciju. Kako lečenje našeg druga i dalje traje akciju nastavljamo. Tokom narednog meseca organizovaćemo novi humanitarni koncert na kojem će učestvovati Kulturno umetnička društva "FRA" i "Abrašević", plesni klubovi "Luna" i "Star Dance", kao i pevač Nebojša Racković.
Tehničku organizaciju prikupljanja pomoći uspešno su vodili učenici Đorđe Terzić i Aleksandar Borčić.
- Čačak smo podelili na reone i tako organizovali obilazak firmi i preduzeća. Ističemo da smo svuda nailazili na manju ili veću podršku - otkrivaju nam mladi humanisti.
Humanizam mladih učenika služi za diku i ponos čitavom nastavničkom kadru Ekonomske škole. Razredi starešina I 4 razreda koji pohađa Stefan Glišović, Tatjana Blagojević, kaže:
- Koliko mi je poznato Stefan je još kao osnovac započeo lečenje i imao operaciju. Učenici i nastavnici škole koju je Stefan pohađao pokazali su solidarnost i učestvovali u sakupljanju novca za njegovo lečenje. Kao razredni starešina ponosna sam na svoje učenike koji su sve sami osmislili i organizovali. Uprkos mladosti, pokazali su se kao jako odgovorne ličnosti.

Srbijo, stidi se

  Čitaoci Tabloida pamte vreme kada je posle petooktobarskih promena, tadašnja vlast u nameri da rasvetli nerazjašnjena ubistva, nudila ogromne svote novca kao nagradne stimulanse za potencijalne cinkaroše.
Nagradni stimulansi nudili su se u reklamnim blokovima u paketu sa javnim apelima za pomoć obolelim mališanima, deci bez roditeljskog staranja, našim potomcima koji su usled ratnih dejstava ostali bez svog ognjišta.
I danas Srbija nudi velike svote novca za informacije koje bi pomogle lociranju i hapšenju Haških begunaca i veliko je pitanje da li ova zemlja želi i može svojim potomcima garantovati bezbrižno detinjstvo.
Nadležne zdravstvene službe u ovakvim i sličnim slučajevima ne učestvuju u pokrivanju dela troškova za ovakve operacije i lečenja dece.
Takođe, za svaku osudu je i politika gradske vlasti u Čačku koja nema fondove za pomoć građanima, naročito najmlađima, kada se nađu u ovakvim "ne daj Bože" situacijama.
Opravdanja nadležnih da nema novca u okolnostima kad mala grupa lokalnih  moćnika raspolaže sumnjivo stečenim milionskim sumama, reći da nema novca može se shvatiti samo kao osioni bezobrazluk. Samo iz gradske kase potrošen je veliki novac za novogodišnje zabave u čast sirotinje raje. kao i kod svake autokratije: hleba i igara.
Ipak, ostaju za utehu primeri poput ovog gesta učenika čačanske srednje škole, da će nadolazeće generacije vratiti na svoje mesto obezvređene moralne vrednosti koje su njihovi očevi i dedovi sramno bacali pod noge.

Poziv čitaocima

  Ekonomska škola u Čačku je u znak sećanja na prerano preminulu koleginicu Katarinu Selaković, osnovala Fond koji nosi njeno ime. Prikupljena sredstva koriste se za pomoć učenicima koji su zdravstveno ili socijalno ugroženi, ali i za nagrađivanje onih koji su proglašeni za đake generacije. Ukoliko nakon pročitanog teksta osetite potrebu da se uključite u akciju, pomoć možete uplatiti na račun Fonda Katarine Selaković - 155 - 3410780128091 ili na račun porodice Glišović - 155 - 3410780188159 - 62

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane