Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Bez pardona

 

Lažni predsednik, američki građanin Den Tana, vodi "Crvenu zvezdu" u propast

Marakana sva u obmanama

Zvezda je u predvečerje privatizacije fudbalskih klubova dobila "rukovodstvo po meri", koje će, u to nema nikakve sumnje, umeti da sledi uputstva nekih neformalnih centara moći - kome će da pripadne popularni klub, sav u obmanama i dugovima, pošto mu je imovina praktično "zarobljena" i stavljena pod hipoteku

Piše: Nikola Simić

Zanimljivi su, i za naše prilike, nedavni lomovi u "Real Madridu". Predsednik Ramon Kalderon podneo je ostavku i otišao u suzama koje nije krio ni pred članovima najužeg rukovodstva. Razlog: madridski sportski list "Marka" otkrio je da je doskorašnji predsednik kraljevskog kluba falsifikovao izbore, povećao broj svojih pristalica i prikrio pravi finansijski izveštaj, pravo stanje finansija u jednom od najvećih klubova na svetu. Naravno, to je bilo sasvim dovoljan razlog da ga španski mediji stisnu i nateraju da podnese ostavku.
Kada bi se, međutim, "madridski slučaj" preneo na "Crvenu zvezdu" i njenu nedavnu izbornu Skupštinu, jasno bi se ukazala jedna velika prevara - da je aktuelni predsednik crveno-belih, američki građanin Den Tana, u stvari, lažni presednik "Crvene zvezde".
Svi se, naravno, sećaju skandalozne Skupštine giganta sa Marakane kada je nečijom voljom (ustvari propalog policajca, a sada generalnog sekretara Saše Kozića) bio zabranjen ulaz legendama kluba, kao što su Dušan Savić, Ratomir Dujković, Milovan Đorić, Vladimir Petrović Pižon, kao i protivkandidatu Den Tane za mesto predsednika, profesoru dr Zoranu Bingulcu. Srećom, oni su bili uporni, ušli su na silu, i prisustvovali velikoj prevari oko izbora predsednika, lažnom finansijskom izveštaju i nerealnim obećanjima da će "Crvena zvezda" vaskrsnuti, izaći iz krize, samo "da prođe nekoliko godina", da se klub iz Ljutice Bogdana stabilizuje.
Pomenutu, skandaloznu Skupštinu "Crvene zvezde" snimale su četiri kamere. I lako se moglo videti, i izbrojati, da Den Tana nije imao dovoljan broj glasova za izbor na mesto prvog čoveka našeg najpopularnijeg kluba, ali je izvesni Ante Bošković (sada delegiran u Zajednicu prvoligaša) na siledžijski način završio Skupštinu, objavio da je Den Tana pobednik - i time je, praktično, velika farsa bila završena.
Neki navijači, članovi Skupštine, bili su protiv Den Tane, ali niko, za divno čudo, nije izlazio za govornicu da pita šta to nudi ovaj naturalizovani Amerikanac, kako "Zvezda" stoji sa finansijama, ko je napravio "istorijski" dug i založio mnogo toga od imovine "Crvene zvezde".
Čestiti ljudi su tačno izračunali da je za Den Tanu glasalo svega 29 delegata, što nije dovoljni za pobedu, jer Skupština broji 76 članova, pa nije teško izračunati da je u pitanju velika prevara i da je Den Tana, praktično, od te izborne Skupštine "Ilegalni" predsednik "Crvene zvezde".
Zanimljivo je, u celoj toj rašomonijadi, da niko ne zna kako se to u "Crvenoj zvezdi" biraju skupštinari, koje su proporcije u odnosu na zastupljenost raznoraznih struktura. Videlo se to i na samoj Skupštini, jer su neke članove, poput Dragoslava Šekularca (?), dovlačili sa ulice i odmah ih kooptirali u sastav najvišeg organa kluba da bi kako-tako imali kvorum. Još je čudnija priča sa članovima Skupštine iz redova navijača. Zašto? Zato što uopšte ne postoji pravilnik o radu "Delija", niti se zna koliko članova pripada pojedinim grupama navijača, a njih je zaista veliki broj.
Bilo kako bilo, "Crvena zvezda" je u predvečerje privatizacije fudbalskih klubova dobila "rukovodstvo po meri", koje će, u to nema nikakve sumnje, umeti da sledi uputstva nekih neformalnih centara moći kome će da pripadne  popularni klub - sav u obmanama i dugovima, pošto mu je imovina praktično "zarobljena" i stavljena pod hipoteku.

Lažni finansijski izveštaj

Nekoliko dana posle izborne Skupštine novoizabrani predsednik je izašao pred novinare i javnosti saopštio da su crveno-beli dužni 16,2 miliona evra, a koje je, po njegovom svedočenju, napravila stara uprava. Mislio je, naravno, na bivše predsednike, Dragana Džajića, Dragana Stojkovića Piksija i Toplicu Spasojevića, mada je jedan od njih (Piksi), kada je odlazio, slavodobitno uskliknuo da je on sanirao "Zvezdin" dug i da su crveno-beli na pozitivnoj nuli.
Logično, moglo se u to poverovati kada se zna da je eks predsednik Piksi prodao 23 igrača, od kojih su čak devetorica imali reputaciju reprezentativca Srbije. Međutim, pare od tih igrača su, vreme je kasnije pokazalo, otišle u džepove samog Piksija i njegovih prijatelja menadžera. Zbog toga je Piksi, kada mu je dojavljeno iz policije, i pobegao iz Srbije u Japan, gde je preuzeo Nagoju. Njegov "slučaj" je ipak otvoren u tužilaštvu, čeka se da se samo peta "Zvezdina" zvezda vrati u zemlju. On to za sad ne sme, jer bi odmah na aerodromu bio uhapšen, pa bi i Piksijev slučaj ličio na sve one koji su označeni kao fudbalska mafija, i koji su, mahom,pobegli iz Srbije.
Ali, vratimo se lažnoj priči o finansijskom stanju u "Crvenoj zvezdi". Niko ni dan-danas ne zna koliki je stvarni "Zvezdin" dug. Onaj koji je objavljen, to sigurno nije. Jedan od kandidata za predsednika kluba, Zoran Bingulac, javno je tvrdio da je "Zvezdin" dug veći od 21 milion evra. Neki zaposleni, koji su imali hrabrosti da se oglase u javnosti, ne samo da su tvrdili, nego su i dokazivali da su crveno-beli pali u "dužničko ropstvo", jer je dug kluba narastao na 25 miliona evra.

"Zvezdin" slučaj rešavaće FIFA

Ovih dana svedoci smo da se, što se "Crvene zvezde" tiče, polako otvara Pandorina kutija. Priča o prevarenima i oštećenima od strane rukovodstva "Zvezde" širi se i narasta do neslućenih razmera. Jednostavno, mnogo je onih koji sada potražuju svoje pare, imaju čvrste ugovore, presavijaju tabake i tuže "Zvezdu" kod FIFA, pa se lako može dogoditi da naš najpopularniji klub neće moći ni da nastavi takmičenje u "Jelen" super ligi Srbije.
U medijima se najčešće javljao bivši trener "Crvene zvezde" Aleksandar Saša Janković i prozivao rukovodstvo kluba da ga stalno zavlači i vara, odnosno ne isplaćuje dug od 225.000 evra, koliko mu je pripadalo po ugovoru. Za širu fudbalsku javnost, Janković je otpušten iz "Crvene zvezde", iako je, kao mlad stručnjak, imao sjajne rezultate. Međutim, ovih dana stiže pomirljiva vest sa Marakane da se mladi Janković nagodio sa "crveno-belima" da im oprosti više od pola duga, ali da mu, svejedno, isplate 100.000 evra u četiri rate. Prvu ratu je već dobio, pa je odustao od tužbe FIFA.
Međutim, ono što je učinio Janković, nisu i ostali dužnici. Tako, Milan Ćalasan, menadžer iz Pariza, potražuje od "crveno-belih" 1,7 milion evra kao svoju proviziju od prodaje "Zvezdinih" igrača. Pošto taj spor dugo traje, Ćalasan je podneo tužbu svetskoj kući fudbala (FIFA) i sigurno je da će taj spor brzo i lako dobiti. Praktično, kada se sve sabere, "Crvena zvezda", odnosno njeno aktuelno rukovodstvo, pored onih 16,2 miliona evra, duguje i svojim bivšim igračima preko tri miliona evra?!
I ovde već počinje priča o velikoj obmani, kako javnosti o visini "Zvezdinog" duga, tako i o igračima i trenerima  koji su poslednjih sezona radili na Marakani. Tako makedonski šampion "Rabotnički" za svog igrača Tričkovskog, koji sad igra u "Crvenoj zvezdi", potražuje ni manje ni više nego pola miliona evra. Makedonci su, takođe, tužili "Crvenu zvezdu" FIFA. Isto to je učinio i bivši trener, Italijan Zdenjek Zeman, kome su "crveno-beli" ostali dužni 250.000 evra. Arbitražnoj komisiji FIFA i UEFA tužbu su uputili i bivši asovi "Crvene zvezde", koji su davno nosili njen dres, ali su takođe i pored čvrstih ugovora prevareni i ostali kratkih rukava. Reč je o Draganu Mladenoviću, Tajakiju Suzukiju, Lukašu i mnogim drugim. Još veće sume novca traže za svoje usluge brojni svetski menadžeri, kao što su Ranko Stojić, Milan Ćalasan, Zoran Stojadinović, Goran Hadži Milovanović Dragan Drašković... Svi oni će svoj dug tražiti preko Arbitražne komisije FIFA. Inače, "Zvezda" još nije izmirila ni dug Zajednici prvoligaša od 27.000 evra, za kaznu što su njeni igrači nosili majice sa likom Uroša Mišića, jednog od osuđenih navijača.
Da nije svih ovih dugova koji su se sručili na "Zvezdu", a koje je napravila i  stara i nova uprava, "crveno-beli" samo po osnovu duga Fudbalskom savezu Srbije ne bi mogli da nastave takmičenje u "Jelen" super ligi. Ako dug ne izmiri, a nastavi takmičenje, može se smatrati da je šampionat u startu neregularan, jer su drugi, manji klubovi bivali suspendovani i zbog daleko manjeg duga.

Prevara sa Jugovićem

Interesantno je i pozabaviti se i strukturom prihoda "Crvene zvezde". Za to je potrebno samo pažljivo čitati sportsku štampu. Sam Den Tana je javno priznao da su finansijeri (?) "Crvene zvezde" dali dosta novca za kupovinu 15 promašenih igrača iz predhodnog prelaznog roka (sportski direktor bio Goran Bunjevčević), i to bez kamate. Zanimljivo je da sav taj novac, koji je otišao na pojačanja, nije prošao kroz klupsku blagajnu, već se obrtao u sivoj zoni. Ali, svejedno, "Zvezdi" ostaje obaveza da sve te ljude pošteno namiri, kako Den Tana kaže - bez kamate?!
Još je zanimljivija priča kako "Zvezda" misli da finansijski funkcioniše u budućnosti. Aktuelni, lažni predsednik Den Tana rekao je da će svi članovi uprave dati koliko mogu. I tako je i bilo. Vladimir Jugović, nesuđeni prvi čovek sportske struke, pozajmio je svom nekadašnjem klubu 150.000 evra da bi "crveno-beli" mogli da odu na pripreme za prolećnu sezonu. Ljudi iz Radne zajednice ozbiljno prepričavaju anegdotu da je i sam predsednik dao 1.000 evra, uz izgovor da trenutno nema više. Ni Den Tana neće tražiti kamatu od "Zvezde"...
Dugo se aktuelni predsednik "Zvezde" nećkao da se kandiduje za prvog čoveka kluba. Onda ga je interesna grupa oko "Crvene zvezde", koja je rasterala sve bivše asove ovog kluba, naterala da se prijavi, ali uz uslov da bude jedini kandidat.
- Moj najveći adut je što će, ako ja postanem predsednik, sportski deo voditi Vladimir Jugović, najtrofejniji srpski fudbaler - obećao je Den Tana.
Ali, ne lezi vraže, kada se Jugović pojavio na Skupštini, na novinarsko pitanje - da li će on, po najavi Den Tane, voditi sportski deo - Vladimir je decidirano odgovorio:
- Neću. Neka to radi sadašnji sportski direktor Ilija Ivić. On je dobro plaćen, pa neka radi svoj posao.
I, tu bi priči o angažovanju Vladimira Jugovića mogao da bude kraj. On se više ne pojavljuje na Marakani, obećao je "prvu pomoć".

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane