Natrag

Alati za srpski jezik

 

Prevara

 

Osnivač Demokratske stranke digao glas protiv pljačke Zastave

 

Gde je Yugo, moja tugo

 

Narodnim poslanicima Skupštine Republike Srbije i predsedniku Republike Srbije Borisu Tadiću, obratio se prošlog petka, u ime Udruženja "Privredni preporod Srbije", Miodrag Nikolić Feman, jedan od osnivača Demokratske stranke i vlasnik kompanije Feman iz Jagodine, obaveštavajući ih o pogubnim posledicama koje nastaju zbog sklapanja štetnog ugovora sa italijanskim Fiatom iz Torina. Pismo prenosimo u celini, a ono je upućeno i reprezentativnom sindikatu, direktorima fabrika i kooperantima Zastave

  

 

Poštovani,

 

Upoznati ste sa činjenicom da je Zastava Kragujevac prestala sa radom, da je otuđena i poklonjena. Mi, članovi Udruženja za privredni preporod Srbije (PPS), inače ugledni privrednici i domaćini, nećemo dozvoliti da tako ostane.

Želimo da vas upoznamo sa elaboratom "Alarm - Zastava automobili" koji su napravili naši članovi, predstavnici društva Zastava automobili i preduzeća kooperanata.

Od Vas zahtevamo da, u skladu sa zakonom, odmah raskinete štetni ugovor o zajedničkom investicionom ulaganju sa "Fiat group Automobilima", kao i Ugovor o osnivanju preduzeća "Fiat automobili Srbija", i time zaustavite rasturanje i poklanjanje fabrike Zastava automobili, i pristupite revitalizaciji srpske automobilske industrije i oživljavanju metalskog kompleksa.  Šta je ugovoreno? Ovakvim ugovorom sa Fiatom, Srbija je dobila:

- novih 80.000 socijalnih slučajeva, radnika sa porodicama,  jadnika koji će završiti na ulici,

- obavezu da u loš posao uloži svu imovinu Zastava automobila koju će predhodno o svom trošku pribaviti, srediti, očistiti, uknjižiti, osloboditi svih dugova, formirati slobodnu carinsku zonu, izgradi puteve...

- obavezu da uloži 50.000.000 evra, obezbedi još 50.000.000 evra kredita sa 0,9 posto kamatom, obezbedi podsticaje od gotovo 1.000.000.000 evra,

- uz obično, ničim garantovano razmišljanje Fiata da će možda jednog dana otpočeti neku proizvodnju, i zaposliti neke radnike, ali ne ove zastavine, i ne nužno domaće i obavezu Republike Srbije da na razuman način radnicima objasni da njihova fabrika više nije njihova, i da u istu ne mogu više ući. (Napomena: Ugovor o zajedničkom ulaganju, postavljen je na sajtu Vlade Republike Srbije).

Podsećanja radi, Zastava je 2005. od Fiat-a kupila licencu, linije za proizvodnju, odnosno opremu, alate, i izmirila sve svoje finansijske obaveze.  Zastava je tom kupovinom stekla ekskluzivno pravo na proizvodnju savremenog automobila "Zastava 10".

Zaključivanjem predmetnog ugovora, Dinkić je pored ostalog, poklonio licencu - opremu za proizvodnju automobila "Punto", odnosno "Zastavu 10", i ekskluzivno pravo na proizvodnju ovog automobila baš Fiatu, od koga je sve navedeno i kupljeno!?

Istovremeno, Fiat-u se poklanja još milijardu evra subvencije! Odakle državi Srbiji milijardu (1.000.000.000) evra za subvencije milion potencijalnih kupaca "Punta" - takozvane podsticaje? Sa kojim pravom? Sa kojim interesom države?

Naš cilj je da se zaustavi raspad srpske auto-industrije i metalskog kompleksa i sunovrat 20.000 zaposlenih u firmama kooperantima Zastave širom Srbije.

Naša viđenje ugovora, dato u elaboratu od decembra prošle godine, koji sada i vama dostavljamo, nažalost, ispostavilo se tačnim. Trenutno, posle četiri i po meseca, imamo situaciju da FIAT nije uplatio predviđen osnivački ulog, s kojim je inače ovlašćen da samostalno raspolaže nakon uplate, da proizvodnja u Zastava automobili stoji od oktobra, da se radnici navodno šalju na obuku u Poljsku (!?) čime se početak obećane proizvodnje dodatno odlaže...

Mi imamo predlog koji je razvojni, a ne ovakav, koji uništava i privredu, i radnike, i nanosi štetu svima. Pozivamo vas, kao predstavnike najvišeg zakonodavnog tela u državi Srbiji, kao izabrane predstavnike svih građana Srbije, i Predsednika Republike Srbije koga je narod izabrao, da ustanete u zaštitu interesa države Srbije i svih njenih građana.

Iz svih ovih razloga, od vas zahtevamo:

- da se odmah raskine štetni ugovor sa Fiat-om, i razreši svih dužnosti potpredsednik Vlade Srbije i Ministar ekonomije i regionalnog razvoja mr. Mlađan Dinkić,

- da se radnici vrate u fabriku i da nastave sa proizvodnjom "Zastave 10", "Juga" i "Floride", vozila koja su do poslednjeg dana imala svoje kupce,

- da se izabere novi, vrhunski menadžment koji će efikasno da organizuje proizvodnju,

- da se napravi idejni projekat za izradu sasvim novog modela Zastave, što je pomno isplanirano još 2002. Ovaj projekat finansirao bi se polovinom novca koji je država ugovorom predvidela da pokloni FIAT-u. Znači, od 300 miliona evra, dovoljno je 150 da bi projekat oživeo...

Dalje, od milijardu evra (1.000.000.000) koje je potpredsednik Dinkić obećao FIAT-u kao podsticaj za kupovinu "punta" po sistemu staro za novo, dovoljno je izdvojiti 300 miliona evra za pomoć fabrikama kooperantima Zastave. Tako bi se izbeglo gašenje 20.000 radnih mesta, a zaživeo bi srpski metalski kompleks, osvojile bi se nove tehnologije, a fabrike kooperanti postali bi konkurentni na evropskom i svetskom automobilskom tržištu. Štaviše, uz proizvodnju delova za Zastavu, kooperanti bi proizvodili delove i za poznate svetske auto brendove. Uz novi menadžment, neophodno je formirati i ekspertski marketinški tim koji bi, pored balkanskog, pronašao nova tržišta za Zastavina vozila, pre svega u Ruskoj Federaciji, Ukrajini i Belorusiji, kao i Južnoj Americi, Africi..

Podsećanja radi, još krajem 2002. godine, pok.premijer Zoran Đinđić je smatrao da će se početkom 2003. god. potpisati ugovor na tri ili pet godina sa američkim partnerom za tržište Južne Amerike, u etapama, čime bi se proizvodnja kragujevačkih automobila podigla i do 50.000 automobila, uz investicije od 100-200 miliona dolara. Dakle, partneri su se još tada mogli naći, ali sve vlade do danas nisu našle interesa da ulože u domaću industriju, ali su našle neki interes za ogromna ulaganja srpskih para i srpske imovine u italijanskog Fiata.

Efekti alternativnog programa:

Zastava bi u narednih pet godina, umesto 2.450 zaposlenih što je maksimum zaposlenih koji se za četiri godine može postići ugovorom sa FIAT-om, dobila dodatnih 30.000 radnih mesta. Sačuvali bismo i 20.000 radnih mesta u firmama kooperantima, i sačuvali bismo nacionalni auto-brend. 

Članovi udruženja Privredni preporod Srbije pozivaju vas da ne dozvolimo uništenje domaće auto industrije, da se zajedničkim snagama izborimo sa Mlađanom Dinkićem, poznatim rušiteljem i uništivačem srpskog bankarstva i privrede, da zajedničkim snagama oživimo srpsku privredu i rešimo problem nezaposlenosti, ali ne na ovaj i ovakav način - tajno, suprotno svim zakonskim propisima, zloupotrebom i prekoračenjem ovlašćenja i službenog položaja, sa sumnjivim krajnjim interesom, već kao patriote i časni i pošteni ljudi, građani države Srbije.

Ukoliko ne reagujete i ne zaustavite raspad automobilske industrije Srbije, konkretno, Zastave i njenih komponentaša, podržaćemo zahtev velikog broja poslodavaca-direktora, radnika i sindikata za pokretanjem masovnih štrajkova, sve do dok se ne zaustavi genocid nad automobilskom industrijom.

 

U očekivanju vaših odluka, stavova i zaključaka,

s poštovanjem,

 

U Jagodini, 12.02.2009.                        

Za udruženje Privredni preporod Srbije,

predsednik Miodrag Nikolić - Feman

 

 

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag