https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag


Likovi i senke


Sila Boga ne moli


Nikola Vlahović


Kad jedna mala zemlja poput Srbije i njena neugledna diplomatija primeni američka pravila o zaštiti svojih građana svugde u svim okolnostima i po svaku cenu, onda biva kao što je bilo u slučaju jednog mladog i nepromišljenog nasilnika zbog koga je nastao niz skandala i u Americi i u Srbiji.
Sadašnja državna sekretarka SAD, Hilari Klinton, ta bolesno vlastohlepna žena sa likom masovnog ubice, histerično je tada zahtevala od svih sponzora srpske košarke, a posebno kompanije Hemofarm, da prestane da finansira ovaj najtrofejniji srpski sport, samo zato što je neki nevaspitani balavac sa američkom stipendijom po imenu Miladin Kovačević, prebio svoga kolegu u kafani, i što taj Kovačević aktivno igra košarku.
Samo ovaj detalj u već ispričanoj priči o slučaju Kovačević, jasno govori gde je gnezdo svetskog državnog siledžijstva, i koje sve monstruozne ideje dolaze iz toga gnezda.
Jer, Hilari Klinton je primenila filozofiju da je samo mrtav indijanac dobar indijanac, odnosno, da su svi Srbi Miladin Kovačević, i da je sav srpski nacionalni, politički, ekonomski i kulturni program sadržan u njegovoj prebrzoj pesnici i još bržoj nozi kojom je udario u glavu kolegu Stajnhauera.
Na drugoj strani, srpski konzulat u Americi je uradio nešto što bi za svoje građane uradio i američki, bez obzira šta je uradio u zemlji domaćina i šta o tome misli domaćinovo pravosuđe.
Američko vojno, pravno, diplomatsko i svako drugo nasilje danas je notorna činjenica i ono podrazumeva apsolutno nepoštovanje pravnih sistema drugih zemalja.
Šta god uradio američki građanin u nekoj stranoj zemlji, dovoljno je da utrči na teritoriju američke diplomatske kolonije, bila to ambasada, konzulat ili nešto treće, i on će biti zaštićen kao sveta relikvija.
Dužnost njihovog diplomatskog službenika je da pomogne svojim građanima, a da li će ga američko pravosuđe zbog nekog nedela osuditi u Americi, stvar je procene njihovog pravosuđa. Amerika ne izručuje svoje građane drugim državama, čak ni kad su prestupnici, niti smenjuje svoje konzularne službenike koji pomažu građanima Amerike u neprilici.
U slučaju koji trese srpsku diplomatiju kao što je američku vladu nekada potresala afera Votergejt, Srbija i srpska spoljna politika još jednom su se uverili da nam davitelj iz Vašingtona nije nikakav saveznik.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane