Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Harač

Poresko davljenje srpske privrede

Država protiv građana

U mnogim predizbornim obećanjima a i kasnijim izjavama nakon formiranja Vlade stručnjaci iz oblasti finansija obećavali su biračima sve što im je palo na pamet. Zaposlenima su obećavali otvaranje stotine hiljada radnih mesta, niže poreze na plate...

J.Bogić

Preko 50.000,00 privrednih subjekata konstantno nalazi u blokadama jer ne mogu da izmiruju razne vrste poreskih i drugih obaveza koje su ionako posrnuloj privredi nametnuti.
Kako sada stvari stoje ovaj broj privrednih subjekata će se sigurno još više povećati ukoliko se nastavi ovakav njihov tretman. U svim uređenim zemljama sveta u privrednom poslovanju po važećim propisima za neblagovremeno plaćanje određenih obaveza predviđene su razne vrste kamata kao jedan vid kazne.
Samo je kod nas uveden novi sistem poreskih organa, da za kašnjenja plaćanja sledi obračun i plaćanje kamata kao i razne vrste prekršajnih kazni kako za privredne subjekte tako i za odgovorna lica u njima. Osim toga vršenje raznih ucena prilikom dobijanja potvrda o izmirenim obavezama prevazilazi svake granice.
Mnogi privredni subjekti zbog otežane naplate, nastale svetske krize, a i zbog toga što im ta ista država duguje novac, kasne sa plaćanjima poreza i doprinosa i tada su izloženi revnosti poreskih organa koji odmah pokreću prekršajne postupke i kažnjavaju prekršajnim kaznama.
Ukoliko, pak, država duguje privrednim subjektima neke vrste obave za(porodiljska naknada, na primer) po nekoliko meseci tada za državu nema nikakvih sankcija. Privredni subjekt kome država duguje ne može čak ni da plati svoje obaveze koje duguje državi, a zbog neizmirenog duga ista ta država ga automatski kažnjava kamatom i prekršajnom kaznom. Da li je to normalno?
Mnogi poslodavci su zbog ovakve nametnute situacije prinuđeni da otpuštaju radnike zbog nemogućnosti plaćanja obaveza i kazni prema državi i time povećavaju broj nezaposlenih.
Na ovakav način mnogi poslodavci umanjuju plate zaposlenima kako bi smanjili i poreske osnovice. Ukoliko se ovakav trend nastavi i ukoliko se poslodavcima koji još uvek nešto rade, ne olakšaju uslovi privređivanja još veći broj privrednih subjekata će pogoditi stečaj i zatvaranje radnih mesta.
                                   


podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane