Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Zrenjanin

Zrenjanin

 

Progon profesora Više tehničke škole u Zrenjaninu i policijska akcija glavnih krivaca

 

Malo para, a mnogo igara

 

Profesor dr Mile Lovre iz Zrenjanina bio je direktor Više tehničke škole u Zrenjaninu, izabran regularnim putem, i svoj posao je obavljao na najbolji mogući način sve do jednog neobičnog događaja koji će promeniti njegovu ulogu i položaj u ustanovi u kojoj je godinama bio omiljeni predavač, ali i u Zrenjaninu, među svima koji ga znaju kao izuzetno časnog čoveka čiste reputacije. Baš kao u trilerima punim zavere i lokalnih intriga.

 

M. Ješanov

 

Sve je počelo mnogo pre nego što će Okružni sud u Zrenjaninu krajem februara meseca 2009. godine doneti rešenje o sprovođenju istrage protiv građanina Lovre Mileta "zbog osnovane sumnje da je kao vršilac dužnosti direktora Više tehničke škole u Zrenjaninu iskoristio svoj položaj i prekoračio granice svojih ovlašćenja tako što je u toku marta, aprila i maja 2008. godine donosio i potpisivao rešenja o prekovremenom radu, te uvećavao zarade sebi i zaposlenima više od dozvoljenog uvećanja od 26 posto od osnovice, što je protivno članu 108. Zakona o radu...".

Među onima koji su u ovom rešenju prozvani kao osobe kojima je Lovre "pribavio imovinsku korist" nalaze se zaposleni Više tehničke škole: Jelena Đerić, mr. Mirjana Kojičić, Gordana Ludajić, mr. Danijela Jašin, Mirjana Drašković, Dušan Jovanić, dr Petar Vuca, mr. Mirjana Ševarić, dr Drago Soldat, dr Božo Jožef i mr. Dušan Malić, a ukupan iznos "pribavljene koristi" iznosi oko dva miliona dinara.

Da je ova stvar tragikomična, bilo je očigledno odmah nakon prvih informacija koje je javnosti dao sam dr. Mile Lovre. Kao v.d. direktor ove visokoškolske ustanove, usled nejasnih propisa povodom raspodele ličnih dohodaka, odlučio je da konsultuje za to nadležan organ-Inspekciju rada. Tamo je naišao na inspektorke rada, Jasminu Đukić, Svetlanu Šukić i Katicu Racić koje su ga savetovale kako i na kom principu da obračuna prekovremene časove svojim kolegama profesorima. I ništa u ovome ne bi bilo problematično, da ove tri inspektorke rada svojim nesavesnim i neodgovornim radom nisu dovele do toga da dr Mile Lovre postane krivac bez krivice.

U pismu koje je tim povodom uputio Narodnoj skupštini Republike Srbije i poslanicima, dr Mile Lovre piše: "...U septembru prošle godine, ista ta inspekcija podnosi MUP-u prijavu protiv mene tvrdeći da sam prekovremeni rad obračunao drugačije nego što su one mislile, što nije tačno, jer je načelnica inspekcije rada Svetlana Šukić ostavila i pisani trag. Nakon toga, MUP podnosi protiv mene krivičnu prijavu Okružnom sudu u Zrenjaninu zbog navodne zloupotrebe službenog položaja".

Dr Mile Lovre u istom obraćanju govori i o prilikama u školstvu i šire, pa kaže: "...Ovde, umesto da se progone profesori koji primaju mito, tajkuni koji su ojadili narod, autonomaši koji zagovaraju krvoproliće u Vojvodini, proganjaju se časni profesori samo da bi se skrenula pažnja sa suštinskih stvari... Želim da mi država nadoknadi i materijalnu i nematerijalnu štetu zbog, siguran sam, orkestriranog progona mene kao čoveka koji nikada nije bio u sukobu sa zakonom, niti mi je ikada padalo na pamet da učinim išta nezakonito i nemoralno".

Da bi bilo jasnije kako je dr Mile Lovre postao krivac pre nego mu je presuđeno, treba se vratiti malo unazad. U vreme kad je vršen izbor v.d. direktora Više tehničke škole u Zrenjaninu,  protivkandidati su bili njegove kolege Petar Vuca i Milorad Rančić. Prema informacijama Tabloidovih izvora u Zrenjaninu, i jedan i drugi su teško podneli izbor dr Mileta Lovre na mesto za koje su smatrali da im prirodno pripada, pa je velika verovatnoća da su obojica direktno ili indirektno umešani u celu ovu sudsko-policijsku zaveru. Sam dr Lovre potvrdio je Tabloidu da su i Rančić i Vuca uključeni u kampanju protiv njega, ali da se nada da će i policija i tužilaštvo, ako su im časne namere, lako doći do spoznaje ko je ovde kriv, a ko prav.

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane