Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

RTV Svetac

 

RTV Svetac

 

Silom kritičar

 

Piše: Rajko Roki Dvizac

 

Rimski imperatori su svom glčadnom narodu nudili hleba i igara. A kad bi ponestalo hleba, mudraci su  savetovali gladnom narodu da jedu - kolače. Srpski imperatori svom gladnom narodu takođe nude umesto posla, dobrih plata i pristojnog života - hleba i igara. A pošto je poodavno ponestalo hleba, umesto kolača, nude im - televiziju. a na televiziji sve sami hvalospevi i ode vođi i njegovom odabranom jatu. Gotovo da više nemamo analitičke i stručne emisije koje argumentima, a ne lažima i obmanama uveravaju nas kako je ovo najbolja vlada na svetu u okolini. I svaka njihova odluka je istorijska. Sve takve emisije pretvorile su se u TV bilten vlasti. A perjanica TV biltena je nekada kultna emisija "Utisak nedelje". Da je baš tako uverio sam se pokušavajući da vidim i čujem šta će reći Olivera Zakić (glavna urednica "Borbe") kad je nedavno gostovala u TV biltenu. Da ne bih mučio želudac - odustao sam. Sve se pretvorilo u jednu igru bez granica. Haj-hoj, haju-hoj, lakirajmo svaku laž i zlo...

E, kada je već tako, i ja nudim jednu lakiranu igrariju - tek da ne kažu da nisam u trendu. Ni hleb, ni posao vam ne mogu pnuditi, a da lažem - ne umem jer nisam ni političar, ni podguzna muva vlasti. Ja sam običan, dakle normalno, čovek iz naroda.

Igraćemo se "Kviskoteke", parafrazirajući istoimeni kviz sa TV FOX-a (trenutno najbolja televizija u Srbiji uprkos samoreklamiranju Tijanića).

Prva igra se zove "Igra asocijacija". Prvo otvaramo pojmove A kolone. Pravo učešća u kvizu imaju svi dokoni čitaoci "Tabloida". dakle, pod A1 - svađalice, A2 - dnevnice, A3 - neradnici, A4 - privilegije. Šta je rešenje kolone A? Ako ne znate pogledajte rešenje na kraju teksta.

Otvaramo kolonu B. Pod B1 - Kipar, B2 - imunitet, B3 - deonice, B4 - punto. Rešenje kolone B je... Prelazimo na kolonu C. Pod C1 - marka, C2 - evro, C3 - gore/dole, C4 - MMF. Rešenje kolone C je... I na kraju otvaramo kolonu D. Pod D1 - Kosovo, D2 - SAD, D3 - EU, D4 - Rusija. Rešenje kolone D je... Konačno rešenje asocijacije je...

Druga je "Igra detekcije". Molim da se, zbog skraćenog postupka, u glas predstave tajanstvene ličnosti A, B i C. Dakle: "Ja sam RAjko Roki Dvizac, kritičar." Pitanje za osobu A: "Da li su vaša stručnost, znanje, ideje i iskustvo u profesiji kojom se bavite, bili preporuka za rukovodeće mesto". Osoba A odgovara: "Ne"! A sada pitanje za osobu B: "Da li vam je ova vlast zaposlila suprugu s obzirom na njeno visoko obrazovanje, ponudila stan ili novac" Osoba B odgovara: "Ne"! I na kraju pitanje za osobu C: "Da li vam se ova vlast adekvatno zahvalila zato što ste umesto nje, uprkos pretnjama prepušenih komunista išli na prve demonstracije i prvi otkrili ko je najmlađi predsednik opštine u Srbiji"? Odgovor osobe C: "Ne"! Ako niste pogodili koja je naša tajanstvena ličnost koju tražimo, odgovor potražite na kraju teksta.

Sledi treća igra "Anagram". Od ponuđenih slova sastavite ispravne (tražene) reči: MOTIKA I PORCIJU? Odgovor je...

Četvrta igra je "Igra licitacije". Umesto četiri teme kao što je običaj u tv "Kviskoteci", ovog puta imamo samo jednu. Njen naziv je "Zaboravljeni". DAta su samo imena a vi treba da pogodite koja su prezimena. Da vam pomognem, radi se o ličnostima koja je ova vlast (a i prethodna) namerno zaboravila a itekako su dali mnogo veći doprinos ovoj zemlji i ovom narodu od današnjih vlastodržaca i njihovih današnjih junaka i uzora. Dakle, pored svakog imena dopišite prezime Ljiljana ............., Lola ................., Miodrag .................., Mija ............, Zoran .............., Branislav ................, Toma ...................., Ivo .............., Radivoje ..................., Radoje ..............

I evo nas u petoj, poslednjoj igri koja se zove "Igra pitanja i odgovora". Prvo pitanje glasi: - "Šta je zajedničko za sve učesnike Glavnog odbora Demokratske stranke"? Odgovor... 2) Kada ćete naplatiti deonice od 1000 evra koje vam je obećao ministar Dinkić?" Odgovor.... 3)Ko se izvinio posetiocima Fest-a što je predstava filma prekinuta iako su uredno platili svoje karte"? Odgovor.... 4) Šta je na sebi nosio ministar Jelašić dok je na Kokpaoniku zabrinuto govorio o kursu dinara?" Odgovor... 5)Kakva je kazna za drugove i drugarice koji primaju dve-tri plate"? Odgovor.... 6) Gde se moglo videti da je vlada ozbiljno počela da štedi"? Odgovor... 7) Šta radi drug Krkobabić senior dok penzioneri gladuju"? Odgovor.... 8) Kako se vlast bori da zaštiti zdravlje svojih građana? Odgovor.... 9) Ko su najveći kočničari da Srbija ekonomski procveta? Odgovor.... 10) Zašto u Srbiji nema smeha? Odgovor... 11) Ko je najviše zaslužan za uspeh naših tenisera i kk "Partizana"? Odgovor... 12) Kako danas glasi poslovica "Vuci vole kad nemaš škole"? Odgovor... 13) Šta je besplatno školovanje? Odgovor... 14) Ko nema apsolutno nikakvih šansi da uspe u životu u Srbiji? Odgovor... 15_ Šta to ne radi kada su naši političari na televiziji? Odgovor... 16) Da li će Srećko Šojić postati predsednik Srbije? Odgovor... 17) Šta je najteže danas pronaći u Srbiji? Odgovor... 18) Zašto se u Srbiji i danas slavi 8. mart? Odgovor... 19) Zašto nisu valjale srpske banke? Odgovor... 20) Ko je prodao hotele "Vojvodina" i "Astorija"? Odgovor...

To bi bilo to. Ako ste bez gledanja u rešenja tačno odgovorili - vama je vreme da spakujete kofere i napustite Srbiju. Vama u ovoj zemlji više ništa nije interesantno i ne može da vas iznenadi. Ajde, magla. Vi ste jednostavno nepodobni. A svi ostali, neka pogledaju rešenja i uživaju u blagodetima ove vlasti. Odgovori "Igre asocijacije": pod A - poslanici, B - večiti ministri, C - dinar, D - trčanje u krug i konačno rešenje - Narodna skupština.

"Igra detekcije" - molim osobu A da se predstavi: "Ja sam Predrag Ejdus, bivši direktor Narodnog pozorišta" Molim osobu B da se predstavi: "Ja sam Ivan Tasovac, direktor filharmonije u ostavci." Molim osobu D da se predstavi: "Ja sam Rajko Roki Dvizac, silom kritičar, zato što mnogo znam i mnogo pamtim."

Pravilno rešenje "Igre anagram" glasi: "MITO I KORUPCIJA".

Rešenje "Igre licitacije". "Zaboravljeni" su: Ljiljana Petrović, Lola Novaković, Miodrag Petrović Čkalja, Mija Aleksić, Zoran Miščević, Branislav Nušić, Toma Zdravković, Ivo Andrić, Radivoje Lola Đukić, Radoje Domanović.

Evo i rešenja za "Igru pitanja i odgovori": 1)Ležerno, bez kravate, 2) Lipši magarče do zelene trave, 3) Niko 4) Veseli crveni džemper sa razdraganim šarama, 5) Partijska opomena, 6) Na koktelima na Kopaoniku, 7) Rešava ukrštenice, 8) Poskupljuje lekove 9) Penzioneri, 10) Zato što svi humoristi plaču od muke, 11) Demokratska vlast u Srbiji, 12) Vuci vole kad imaš škole, 13) Iluzija i zabluda, 14) Ko nije član nijedne stranke, 15) Piplmetar, merač gledanosti 16) Hoće, samo ako se kandiduje. Sve kvalifikacije već ima 17)Pravu srpsku fabriku koja još uvek dobro radi i pošteno plaća radnike, 18) Da učiteljice ne ostanu bez poklona 19) Zato što su na vreme isplaćivale penzije 20) Novi partizani. Zaključak: Lakše je pobediti u "Kviskoteci" nego na "Beoviziji". Za "Kviskoteku" je potrebnije čisto znanje a za pobedu na "Beoviziji" - prljav veš.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane