Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Govoreći otvoreno

Govoreći otvoreno

 

Da li će "Partizan" i "Crvena zvezda", u procesu privatizacije, pasti u ruke srpskih parajlija

 

Opet Žarko Zečević

 

Ljubitelje fudbala i sporta obradovala je vest da je Ivan Ćurković, nelegalni predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, konačno "pao". Tako je počeo da se kruni i kompromitovani "Partizanov klan", koji je godinama unazad radio šta je hteo po srpskom sportu. Jer, pre Ćurkovića, iz fudbalskog kluba, bar formalno, odleteo je i kontraverzni Žarko Zečević, koji je od 1986.godine vedrio i oblačio u "Partizanu" - prodavao igrače,  raspolagao novcem, nikome  ne podnoseći račune. Uz neznatna skraćivanja ''zbog dužine jezika'', objavljujemo tekst o privatizaciji dva srpska kluba iz pera kolege Nikole Simića

 

Nikola Simić

 

Međutim, na svakom ozbiljnijem skupu u fudbalskom klubu "Partizan" opet se pojavljuje  Zečević, pa se s pravom postavlja pitanje da li je ovaj čovek stvarno otišao iz "Partizana", ili su  navijači "Partizana", koji su, da bi ga oterali,  morali ići i pred Vladu Srbije da protestuju i tako oteraju najveću štetočinu našeg fudbala.

Kada je, čini se, došlo vreme za privatizaciju fudbalskih klubova - eto opet Žarka Zečevića. On ponovo jaše... na finansijski ojađenom srpskom fudbalu, odnosno klubovima koji prosto grcaju u dugovima.

Nije tu, svakako, izuzetak "Partizan", mada su crno-beli u daleko boljem položaju u odnosu na večitog rivala, "Crvenu zvezdu", koja je posle finih radova Den Tane, Saše Kozića, Ilije Ivića i njihovih nemoralnih pomagača - Vladice Popovića, Tomice Milićevića, Aleksandra Vlahovića (predsednik SD Crvene zvezde), zatim Dragoslava Šekularca i Antuna Boškovića,  kao interesnim pomagačima, praktično pala u dužničko ropstvo. I dužna je, mada se to na Marakani krije kao najveća poslovna tajna, preko 30 miliona evra . I što je najgroteksnije - "Crvena zvezda" je dužna, čak, pet miliona evra članovima Upravnog odbora, koji su taj novac, istina bez kamate, pozajmili klubu kako bi mogao da preživi ovo proleće i ne padne pod stečaj..

Kada čitaoci TABLOIDA budu imali ovaj broj u svojim rukama, (19.mart), na Marakani je u izgledu još veća bruka nego što je bila ona izborna Skupština na kojoj je Den Tana, glasovima nepostojećih delegata, uzurpirao mesto predsednika "Crvene zvezde" kako bi mogao da vodi ovaj klub, ne ka uspesima i trofejima, već u privatizaciju. Da je, praktično, preda u ruke onima koji su ga na to mesto i postavili da obavi prljavi posao, i da po bagatelnoj ceni... baš kao što su u zemlji Srbiji obavljene sve kriminalne privatizacije.

 

Kad procenjuje "Žare-magare"

 

Prosto je neverovatno da još  ima medija  koji Žarku Zečeviću poklanjaju bilo kakvu pažnju. Zar on nije prošlost srpskog fudbala? Trebalo bi da je tako, ponajviše zbog svog "minulog rada", ali se - apostrofiramo - događaju čudne stvari. Eks-generalni sekretar "Partizana"  ponovo je pomolio glavu iz mraka, iz sive zone fudbala i ekonomije, i javno počeo (on?) da procenjuje vrednost Partizana.

Teško da bismo, ovih dana, mogli da pronađemo tužniju stvar nego tu procenu Žarka Zečevića kada je u pitanju "Partizan". Na primer, on kaže da crno-beli vrede između 40 i 50 miliona evra, baš toliko koliko bi on mogao da zavuče jednu ruku u džep i kao od šale kupi, pored "Crvene zvezde", naš najtrofejniji i najslavniji klub.

Žarko Zečević, izgleda, nikako ne može da oprosti aktuelnim vlastima, konkretno Demokratskoj stranci, što mu nisu dozvolili da se on nametne kao vrhovni gazda za gradnju novog stadiona, čija je obračunska vrednost trebalo da iznosi oko 300 miliona evra.

Da aktuelna gradska vlast nije odbila da se uhvati u Zečevićevo (vrzino) kolo, izvesno je da bi stari stadion bio srušen, a novi, zbog dolazeće finansijske krize, nikada ne bi bio izgrađen.

Umesto da zaboravi tu priču, jer ko bi Zečeviću više dao da raspolaže materijalnim sredstvima, društvenim i državnim novcem, ili novcem nekog neindentifikovanog "investitora" on i dalje širi famu o tome da se nešto pita u Partizanu, da o svemu odlučuje, jer ima svoje ljude u svim strukturama kluba.

Da je bar malo realan, da nije toliko alav na novac, trebalo bi da bude srećan što i njegov "slučaj" nije otvoren, baš kao što su otvoreni slučajevi Džajića, Cvetkovića, Marinkovića, Terzića, Bulatovića, Podunavca, Cece Ražnatović, jer je Zečević, ako ništa drugo, bar prodao više igrača nego svi ovi selektivno osumnjičeni fudbalski čelnici - zajedno. I to zahvaljujući Draganu Jočiću, ministru policije u Vladi Vojislava Koštunice, koji je amnestirao istragu o transferima "Partizana", iako i vrapci na krošnjama beogradskih drveća znaju kako se to radilo u Humskoj 1, naročito kada su čelnici imali vrhunsku zaštitu od tadašnjeg premijera Mirka Marjanovića, Radovana Badže Stojčića, Vlastimira Đorđevića, Ljube Mihajlovića, Dragan Antića, zvanog Struja...

To vreme bi, sasvim izvesno, u "Partizanu" želeli da što pre zaborave, kako bi konačno uhvatili priključak sa novim, demokratskim vlastima, koja ih definitivno ne prihvata. Kako i da ih prihvati, i pored silnih pokušaja i nuđenja raznih usluga, kada je prvi čovek Demokratske stranke i predsednik Srbije, Boris Tadić, beskompromisno najavio borbu protiv kriminala i korupcije. Mašala..

Da bi čitaoci lakše shvatili o čemu se ovde radi, i koliko , u stvari, postoji realna opasnost da "Partizan" i "Crvena zvezda" padnu u ruke mešetara najbolje će, čini se, poslužiti sledeći primer. On dolazi s Marakane.

Nadajmo se da ljudi, navijači "Crvene zvezde", ne pate od amnezije. Kada je Den Tana (Dobrivoje Tanasijević) izabran za predsednika "Crvene zvezde" (a suvišno je i ponavljati kako je izabran), požurio je da izjavi kako "Crvena zvezda" vredi 50 miliona evra. To mu je, tada, neko suflirao da kaže, jer se očekivalo da Zakon o privatizaciji u sportu brzo stupi na snagu. Ali, pošto se to nije dogodilo, jer Ministarstvo za sport i omladinu ili ne ume da napravi pravi zakon, ili ne sme od tajkuna koji su zainteresovani da po bagatelnoj ceni kupe naša dva najtrofejnija kluba, virtuelni predsednik crveno-belih sada okreće ploču i počinje da priča kako "Crvena zvezda", sa svojom ukupnom imovinom (koja je pod hipotekom) i brendom vredi između 300 i 500 miliona evra. U stvari, to je bila direktna reakcija na izjavu Filipa Ceptera da i on želi da se umeša u trku za kupovinu "Crvene zvezde".

Da Filip Cepter zaista smera da obavi "operaciju" kupovine "Crvene zvezde", i pored činjenice da su neki ugledni biznismeni u potpunosti instalirali svoje ljude na Marakani i mirno čekaju privatizaciju, ilustruje njegova izjava: - U neke poslove ulazi se iz emotivnih razloga, a u druge isključivo iz ekonomskih. Kada je reč o "Zvezdi" i meni, prvenstveni motiv je emotivni, ali nije zanemarljiv ni ekonomski. Uveren sam da takav brend novom vlasniku može da donese veliku dobit kazao jer Cepter.

Ne bismo Filipu Cepteru (Milanu Jankoviću) ni slučajno preporučivali da uopšte otkriva svoje ambicije da kupi "Crvenu zvezdu". Prvo, što je ona već oteta, a drugo... zbog toga se, sasvim izvesno, može izgubiti i glava, u ovoj nesrećnoj Srbiji. Uostalom, nesuđeni kandidat za predsednika "Crvene zvezde", profesor dr Zoran Bingulac decidirano kaže: - "Crvena zvezda" je na izbornoj Skupštini imala poslednju šansu da pobedi mafiju. Mafija toliko prožima njeno tkivo da će crveno-beli uskoro nestati sa fudbalske mape Evrope.

Profesor Bingulac se, čak, usuđuje da prognozira da će "Crvena zvezda" sa ovim ljudima koji su na siledžijski način uzurpirali sve bitnije funkcije u klubu, biti prodata za 10-12,5 odsto realne vrednosti.

On takođe ističe da "Crvena zvezda", da nije pala u dužničko ropstvo, realno vredi 320 miliona evra, ali...  Klubu iz Ljutice Bogdana, po njegovim rečima, ne sme niko više da priđe, da pokaže ambiciju da kupi naš najtrofejniji klub, jer može da prođe kao i svi oni fudbalski čelnici koji su glavom platili svoju ljubav (ili interes) prema srpskom fudbalu.

Naravno, postoji realna šansa da Sabor, odnosno veterani "Crvene zvezde", pokušaju da stvari uzmu u svoje ruke. Pa, ipak, to je sasvim tanana nada da će "Crvena zvezda" biti oteta iz kandži onih koji imaju novac.

 

Odmori se Zeko

 

Ništa bolja sudbina ne čeka ni fudbalski klub "Partizan". Navijači crno-belih još uvek, čini se, žive u nadi da su oterali Bjekojevića, Ćurkovića i Zečevića, i da crno-belima rukovode neki novi, pošteniji ljudi. Tako formalno i izgleda. U klubu nešto rade Ivan Tomić, Gordan Petrić, Bata Mirković, ali su to sve ljudi Žarka Zečevića, koji i dalje "Partizanom" rukovodi na daljinski upravljač. Mada ima i onih koji to vešto kriju, odnosno negiraju.

Razgovarali smo o tome, o uticaju bivših čelnika "Partizana" na politiku kluba, i dobili smo sasvim decidiran odgovor. Jedan od čelnika crno-belih, inače na potpredsedničkoj funkciji, iskreno priznaje: - Što se Bjekojevića tiče, on nema nikakvog uticaja na stručnu politiku. Bjeka je ljut na nas, jer ga ništa ne pitamo. A šta ima da ga pitamo. Godinama je radio u "Partizanu", pokazao sve svoje "kvalitete", i neka se sad malo odmori. Ako ima neku dobru ideju, ne moramo mi da dolazimo kod njega po savet, neka on dođe kod nas. Svaki dobar savet zlata vredi, tim pre što je danas teško finansirati klub i sakupiti bar skromnih deset miliona evra za normalno funkcionisanje.

Kad je, pak, reč o Žarku Zečeviću , on je posle Karadžića postavio svog čoveka, Dragana Đurića, i misli da je time rešio sve probleme i da će iz senke voditi Partizan. Sada su svi njegovi ljudi u panici, jer Savo Milošević kuca na vrata Partizana, i pitanje svih pitanja je kako sprečiti da umaršira u Partizan. Iza Miloševića stoje političke strukture, stoji Demokratska stranka, samo je pitanje dana kada će rekorder po broju nastupa u reprezentaciji umarširati u Humsku. Ako se to ne dogodi milom, dogodiće se silom. Baš po scenariju izbora Vlade Divca Jer, koliko je nama poznato, 48 ljudi je privođeno na informativni razgovor, da se obavežu da će glasati za našeg slavnog košarkaša. I ovde se postavlja krucijalno pitanje - kako to Žarko Zečević nije mogao da pomogne svom saradniku oko prodaje igrača i prijatelju, Ivanu Ćurkoviću. Pa, nije mogao... jer su mu zapretili da će otvoriti i njegov slučaj. Zato je Zečević u predvečerje izbora za predsednika OK naglo zaćutao. I da je pametan, ćutao bi i držao se dalje od fudbala - do kraja života.

     

 

      

     

       

     

    

     

 

 

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane